Hyperledger vs Ethereum: Ποια πλατφόρμα Blockchain είναι καλύτερη;

Εάν προσπαθείτε να συγκρίνετε το Hyperledger vs Ethereum, είναι σημαντικό να κατανοήσετε τις διαφορές. Blockchain ή πιο σωστά καλούμενο Κατανεμημένη τεχνολογία καθολικών (DLT) έχει προσελκύσει την προσοχή πολλών, συμπεριλαμβανομένων πολλών δισεκατομμυρίων εταιρειών που κυνηγούν πάντα το επόμενο τεχνολογία μονόκερος που μπορεί να αποδειχθεί το επόμενο αγελάδα μετρητών. Αυτό το είδαμε πριν από τις πρώτες μέρες του Διαδικτύου, όπου κάθε εταιρεία που σχετίζεται με το Διαδίκτυο έσπαζε αριστερά και δεξιά, ενώ λίγοι επέζησαν, εκείνες που έγιναν οι επιχειρήσεις πολλών δισεκατομμυρίων που χαιρέτησαν ως τέτοιες Εταιρείες FAANG

Χωρίς αμφιβολία, Αιθέριο παραμένει η προτιμώμενη πλατφόρμα έξυπνων συμβάσεων σε ολόκληρη τη βιομηχανία. Εκτός από την κατοχή του πλεονέκτημα πρώτης κίνησης, έχει προσελκύσει κορυφαία έργα για να χτιστεί στην κορυφή της πλατφόρμας του δίνοντας το Το δίκτυο Ethereum είναι ένα μοναδικό πλεονέκτημα ότι έχει την πιο διαφορετική, ολοκληρωμένη και σχετική συλλογή αποκεντρωμένες εφαρμογές (DApps) μέχρι σήμερα. Παρά τις τρέχουσες και επίμονες προκλήσεις κλιμάκωσης της Ethereum, οι προγραμματιστές blockchain συνεχίζουν να χτίζουν σε αυτήν την πλατφόρμα και με την έλευση του Ethereum 2.0, αυτή η τάση πιθανότατα θα συνεχιστεί. 

hyperledger έναντι ethereum

Hyperledger εναντίον Ethereum

Με όλη την επιτυχία που περιβάλλει Αιθέριο, θα περίμενε κανείς ότι πολλές εταιρείες υψηλού προφίλ θα είχαν αρχίσει να κατασκευάζουν τα DApps τους στο Ethereum, αλλά στην πραγματικότητα, Οι περισσότερες εταιρείες δεν προτιμούν, αντίθετα, να χρησιμοποιούν διαφορετικό τύπο τεχνολογίας κατανεμημένου καθολικού, μια που είναι πιο ιδιωτική και μια στην ουσία, πιο συγκεντρωτική που ονομάζεται Υπερκαλλιεργητής. Αυτή μπορεί να είναι η πρώτη φορά που έχετε ακούσει για αυτό το blockchain δεδομένου ότι δεν αναφέρεται στους ιστότοπους δεδομένων blockchain συνήθως Coinmarketcap, Μεσσαρί ή Κοινίκκο για λόγους που θα μάθετε αργότερα σε αυτό το άρθρο. Σε αυτό το άρθρο, θα κάνουμε μια σύγκριση Hyperledger έναντι Ethereum, ώστε να μπορείτε να αποφασίσετε ποιο είναι καλύτερο για εσάς.

Ποιο είναι λοιπόν καλύτερο? Λοιπόν, αυτή είναι ακριβώς η ερώτηση που θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε σε αυτό το άρθρο καθώς συζητάμε τις διαφορετικές πτυχές αυτών των δύο διακριτών τεχνολογιών κατανεμημένων καθολικών. Έχουμε επιλέξει 10 διαφορετικά χαρακτηριστικά τα οποία πιστεύουμε ότι θα διαφοροποιήσουν καλύτερα τα δύο DLT και θα σας δώσουν καλύτερη κατανόηση για κάθε τεχνολογία

Τύπος Blockchain

Ας ξεκινήσουμε συγκρίνοντας την ίδια τη φύση του blockchain των Hyperledger και Ethereum. Όταν μιλάτε για μπλοκ αλυσίδες θα ακούτε πάντα θέματα για αποκέντρωση, διαφάνεια, ασφάλεια, αντίσταση λογοκρισίας και μη εξάρτηση από οποιαδήποτε ενδιάμεση ή κεντρική αρχή. Αυτό μπορεί να είναι ισχύει για ένα δημόσιο blockchain αλλά όχι για ένα ιδιωτικό blockchain. Με αυτό λέγεται ότι η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ Hyperledger και Ethereum είναι το γεγονός ότι το πρώτο είναι ιδιωτικό blockchain και το δεύτερο δημόσιο blockchain.

Ένα δημόσιο blockchain ή χωρίς άδεια blockchain είναι ένας τύπος blockchain που δεν απαιτεί άδεια από οποιαδήποτε κεντρική οντότητα ή οποιονδήποτε ενδιάμεσο. Είναι ένας τύπος blockchain που ακολουθεί στενά τα προαναφερθέντα χαρακτηριστικά, κυρίως στην αποκέντρωση. Αποκέντρωση είναι ίσως το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό σε ένα DLT. Είναι αυτό που τους κάνει τόσο μοναδικούς και επαναστατικούς, χωρίς αυτό θα δυσκολευόμαστε να διαφοροποιήσουμε την τεχνολογία blockchain από μια κανονική βάση δεδομένων

Hyperledger εναντίον Ethereum

ΕΝΑ ιδιωτικό blockchain που συνήθως αναφέρεται επίσης ως εγκεκριμένο blockchain δεν ακολουθεί απαραίτητα τα γενικά αποδεκτά χαρακτηριστικά ενός τύπου blockchain που έχει διαδοθεί από το bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα. Αυτός ο τύπος blockchain έχει επιλεκτική αποκέντρωση ή βαθμοί αποκέντρωσης. Μπορούν να παρομοιαστούν με μια κανονική βάση δεδομένων όπου ορισμένα από τα μέρη του έχουν αποκεντρωθεί. Πολλές εταιρείες προτιμούν αυτόν τον τύπο blockchain καθώς τους δίνει περισσότερο έλεγχο, καλύτερη επεκτασιμότητα και την ικανότητα να κρατούν τμήματα των blockchain δεδομένων τους μακριά από τα αδιάκριτα μάτια των ανταγωνιστών της.

Πρωτόκολλο συναίνεσης

Hyperledger εναντίον Ethereum

Ένα άλλο χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί το Hyperledger και το Ethereum είναι τα πρωτόκολλα συναίνεσης. Αιθέριο χρησιμοποιεί τον ίδιο μηχανισμό συναίνεσης του bitcoin, Απόδειξη εργασίας (PoW). Αυτό το καθιστά ένα από τα πιο ασφαλή και αποκεντρωμένα blockchain σε ολόκληρο τον κλάδο. Ενώ έχει τα πλεονεκτήματά του Το PoW έχει αντλήσει λάθος για την τεράστια ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιεί και την αδυναμία του να κλιμακώσει για να εξυπηρετήσει τη μαζική υιοθέτηση. Αυτός είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους πολλές εταιρείες είναι απρόθυμες να χρησιμοποιήσουν το Ethereum για την ανάπτυξη DApps.

Αφ ‘ετέρου, Το Hyperledger δεν διαθέτει ούτε ένα μηχανισμός συναίνεσης στη θέση. Οι προγραμματιστές μπορούν να δημιουργήσουν τον μηχανισμό συναίνεσης. Αυτό γίνεται εφικτό μέσω του αρθρωτή αρχιτεκτονική του Hyperledger. Η ευελιξία που προσφέρει το καθιστά ιδανική πλατφόρμα για τη δημιουργία διαφορετικών βιομηχανιών, οι οποίες ενδέχεται να έχουν διαφορετικές απαιτήσεις όσον αφορά την επεκτασιμότητα, την ασφάλεια και τη λειτουργία. Ωστόσο, εάν οι προγραμματιστές δεν επιθυμούν να αναπτύξουν το μηχανισμό συναίνεσης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν BFT πρωτόκολλο συναίνεσης που λέγεται ότι είναι ο προεπιλεγμένος μηχανισμός για το Hyperledger.

Χρήση κρυπτονομισμάτων

Το Ether (ETH) είναι αναπόσπαστο μέρος του Ethereum καθώς χρησιμεύει ως το κύριο νόμισμα του δικτύου και λειτουργεί ως «ΑέριοΓια να πληρώσετε για συναλλαγές στο blockchain της. Σε αντίθεση με το Ethereum, Το Hyperledger δεν διαθέτει κρυπτογράφηση και δεν θα εκπλαγούμε αν δεν θα έχει σύντομα. έως ότου τα κρυπτονομίσματα φτάσουν σε ένα ορισμένο επίπεδο ωρίμανσης όσον αφορά τους κανονισμούς και τα πρότυπα συμμόρφωσης. Μια καλύτερη περίπτωση χρήσης για το Hyperledger θα ήταν η συμβολισμός των κινητών αξιών αντι αυτου.

Χρήση κρυπτονομισμάτων

Οι τίτλοι Tokenize θα ταιριάζουν καλά με πολλές εταιρείες και το πιο σημαντικό με ρυθμιστικούς οργανισμούς όπως το Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ΗΠΑ. Αυτό αφαιρεί πολλές εικασίες και συζητήσεις αν ένα κρυπτογράφηση είναι ένα ασφάλεια ή όχι καθώς δηλώνεται ως έχει από την αρχή. Αυτό θα περιορίσει τα πιθανά run-ins με SEC το οποίο μπορεί, αργότερα, να κηρύξει κρυπτογράφηση ως ασφάλεια όπως μερικά έργα που διεξήγαγαν ένα ICO το 2017. Εφόσον κανένας νόμος δεν εξαιρεί τα κρυπτονομίσματα ως τίτλους, υπάρχει πάντα κίνδυνος να αναγνωριστούν ως ασφάλεια από την US SEC. 

Εφαρμογές και τύποι συναλλαγών

Είναι πολύ σαφές ότι το Hyperledger και το Ethereum έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις στην αξιοποίηση της τεχνολογίας κατανεμημένων καθολικών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι καθεμία από αυτές τις τεχνολογίες εξυπηρετεί διαφορετικούς τύπους χρηστών. Το Ethereum είναι αρκετά γενικό στο πεδίο εφαρμογής του και εξυπηρετεί ένα ευρύ φάσμα σκοπών. Ωστόσο, Το Ethereum θεωρείται πιο ιδανικό για χειρισμό Β2Γ εφαρμογές από Υπερκαλλιεργητής καθώς οι πρώτοι δεν χρειάζονται άδεια για συμμετοχή σε συναλλαγές. Αντίθετα, το τελευταίο είναι προσανατολίζεται προς Β2Β εφαρμογές καθώς οι συμμετέχοντες θα απαιτούσαν πιθανώς άδεια για την εξασφάλιση ευαίσθητων επιχειρηματικών πληροφοριών ή συναλλαγών.

Καταληπτώς, Οι συναλλαγές στο Hyperledger πιθανότατα θα είναι ιδιωτικές που έρχονται σε αντίθεση με το Ethereum όπου όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να έχουν πρόσβαση στο καθολικό των συναλλαγών.  Ως εκ τούτου, η συναινετική συμμετοχή του Hyperledger θα είναι περιορισμένη για τους συμμετέχοντες εάν εφαρμοστούν καθόλου. Ενώ το Ethereum μπορεί να φαίνεται να είναι μια καλύτερη επιλογή για ένα πιο διαφανές και χωρίς αποκλεισμούς blockchain, πρέπει να σημειωθεί ότι Οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν προς το συμφέρον τους να διατηρήσουν τα δεδομένα και τα δεδομένα των χρηστών τους ιδιωτικά, ειδικά σε ένα περιβάλλον όπου οι κακοί ηθοποιοί γίνονται όλο και πιο εξελιγμένοι

Εργαλεία προγραμματιστή

Το Ethereum έχει αναγνωριστεί ως η πρώτη πλατφόρμα βασισμένη σε blockchain που προσφέρει Ολοκληρώθηκε έξυπνη γλώσσα προγραμματισμού συμβολαίων. Η γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείται είναι το Γλώσσα προγραμματισμού στερεότητας. Χρησιμοποιείται ευρέως και είναι γνωστό μόνο στην κοινότητα blockchain αλλά σχετικά ασαφή στην ευρύτερη κοινότητα προγραμματιστών λογισμικού. Προγραμματιστές που είναι νέα στον κλάδο πιθανότατα χρειάζεστε επιπλέον χρόνο ή εκπαίδευση να εξοικειωθούν με Στερεότητα. Από μια πιο φωτεινή πλευρά, Η σταθερότητα γίνεται γρήγορα ο βασικός προγραμματισμός για την ανάπτυξη blockchain καθώς πολλά έργα εκτός από το Ethereum υποστηρίζουν τώρα τη γλώσσα. 

Hyperledger εναντίον Ethereum

Σύμφωνα με τον αρθρωτό σχεδιασμό της Hyperleder και τον στόχο της τυποποίησης της ανάπτυξης κατανεμημένων καθολικών, υποστηρίζει δημοφιλείς γλώσσες προγραμματισμού όπως Πηγαίνω, Ιάβα, και Node.js. Με αυτόν τον τρόπο οι προγραμματιστές που έχουν εργαστεί σε άλλα έργα λογισμικού θα το έκαναν να έχετε ένα οικείο περιβάλλον για να εργαστείτε. Αυτό θα τους επιτρέψει επικεντρωθείτε στο σχεδιασμό και τη δημιουργία αποκεντρωμένων εφαρμογών προκειμένου ξοδεύοντας χρόνο μαθαίνοντας Στερεότητα ή δημιουργία τυπικών βιβλιοθηκών δεν είναι διαθέσιμη στη γλώσσα προγραμματισμού του Ethereum από το κουτί. 

Συνεργασίες

Τόσο το Hyperledger όσο και το Ethereum διαθέτουν μερικές από τις πιο εντυπωσιακές συνεργασίες σε ολόκληρη τη βιομηχανία τεχνολογίας κατανεμημένων καθολικών. Πολλοί από αυτούς τους βιομηχανικούς εταίρους είναι μέλη τόσο της Ethereum όσο και της κοινοπραξίας Hyperledger όπως Microsoft, Accenture και, Τζ. Morgan, Ως εκ τούτου μπορούμε να συμπεράνουμε ότι από την άποψη των εταιρικών σχέσεων είναι σχεδόν ίσες. Φυσικά, Το επίπεδο των συνεργασιών εξαρτάται από το τι σκοπεύουν να επιτύχουν στην εν λόγω πλατφόρμα. Πάρτε για παράδειγμα JP Morgan που αντί να χρησιμοποιήσουν το blockchain Hyperledger ή Ethereum, χρησιμοποίησαν Απαρτία (Ένα ιδιωτικό blockchain που βασίζεται στο Ethereum) για να πειραματιστεί με την τεχνολογία κατανεμημένων καθολικών. 

Η εντυπωσιακή και αυξανόμενη λίστα συνεργατών και για τους δύο κατανεμημένους παρόχους τεχνολογίας καθολικών καταδεικνύει το τεράστιο δυναμικό της τεχνολογίας DLT ή blockchain.  Αυτό δείχνει επίσης την αυξανόμενη συνειδητοποίηση της αναδυόμενης τεχνολογίας που πολλοί πιστεύουν ότι θα αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του υλοποίηση του Web 3.0 και επιτρέποντας την τεχνολογία του βιομηχανική επανάσταση 4.0. Ενώ οι δύο έχουν ξεχωριστό blockchain έχουν ξεχωριστό, πιστεύουμε ότι και οι δύο θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο σε αυτήν την τεχνολογική εξέλιξη.

Κοινότητα

Δεν είναι δύσκολο να παρατηρήσουμε ότι τα περισσότερα μέλη της κοινότητας στο Hyperledger είναι γνωστοί και καθιερωμένοι οργανισμοί και ιδρύματα. Αυτό δεν προκαλεί έκπληξη καθώς επικεντρώνεται κυρίως στο εταιρικές εφαρμογές blockchain. Η Ethereum, από την άλλη πλευρά, έχει την εταιρική της κοινοπραξία με την ίδρυση του Enterprise Ethereum Alliance το 2017. Πολλά από τα ιδρυτικά μέλη αυτού του οργανισμού είναι ήδη μέλη της κοινοπραξίας Hyperledger. Ωστόσο, ως γενικό blockchain πολλαπλών χρήσεων για όλους τους τύπους αποκεντρωμένης εφαρμογής, υπάρχει μια ολόκληρη άλλη κοινότητα στην οποία το Ethereum εξυπηρετεί.

Hyperledger εναντίον Ethereum

Αυτές είναι οι διαφορετικές εκκινήσεις blockchain που έχουν δημιουργήσει την αποκεντρωμένη εφαρμογή τους στο Ethereum. Πολλοί γεννήθηκαν και χρηματοδοτήθηκαν κατά τη διάρκεια της έκρηξης του ICO του 2017 ή έχουν υποστηριχθεί από ιδιωτικές εταιρείες όπως ConsenSys, που ιδρύθηκε από έναν από τους ιδρυτές του Ethereum. Είναι ενδιαφέρον ότι το ConsenSys είναι ένα από τα ιδρυτικά μέλη του Hyperledger. Αυτό δείχνει ότι η ομάδα γονιδίων Hyperleder και Ethereum είναι πιο συνυφασμένη από αυτό που θα θέλαμε να πιστέψουμε. Παρ ‘όλα αυτά, το Ethereum φαίνεται να έχει πολύ μεγαλύτερη εμβέλεια στην αγορά από το Hyperledger

Συμμόρφωση και κανονισμοί

Δεδομένου ότι τα περισσότερα έργα που βασίζονται στο Hyperledger θα χρησιμοποιήσουν απίθανα τα κρυπτονομίσματα, είναι πολύ απίθανο η πιθανότητα να αντιμετωπίσουν προβλήματα με ρυθμιστικούς φορείς.. Το ίδιο δεν μπορεί να ειπωθεί Έργα Ethereum με μερικά έχουν ήδη θεωρηθεί από το SEC. ΗΠΑ όπως και μη εγγεγραμμένοι τίτλοι. Όπως είπαμε νωρίτερα, δεν υπάρχει ακόμη υφιστάμενος νόμος που κατηγοριοποιεί οριστικά τα κρυπτονομίσματα ως όχι τίτλους. Ενώ οι υποστηρικτές και οι υποστηρικτές του κρυπτονομίσματος πιέζουν νομοθεσία φιλική προς την κρυπτογράφηση, τίποτα σημαντικό δεν έχει ψηφιστεί στο νόμο.

Μπορούμε, επομένως, να πούμε ότι εάν συγκρίνουμε τα δύο blockchain, το Hyperledger θα ήταν μια ασφαλέστερη επιλογή προς το παρόν όσον αφορά τη συμμόρφωση και τους κανονισμούς, ο μόνος λόγος είναι ότι συνήθως δεν ασχολούνται με κρυπτονομίσματα. Ανάλογα με το πώς το βλέπετε, μπορεί να είναι πλεονέκτημα για το Hyperledger, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να είναι η μεγαλύτερη αδυναμία του. Όλα εξαρτώνται από το πώς το κοιτάζετε και πώς θα χρησιμοποιούν οι προγραμματιστές την τεχνολογία.

Hyperledger vs Ethereum: Συμπέρασμα

Το Ethereum θα είχε εκτοξεύσει το Hyperledger από το νερό επειδή είχε ένα ιδιωτικό blockchain το οποίο για πολλούς καθαρότερους blockchain δεν έχει νόημα καθόλου. Ωστόσο, πρέπει κατανοήστε ότι καθώς η τεχνολογία κατανεμημένου καθολικού εξελίσσεται, το ίδιο συμβαίνει και με τις περιπτώσεις χρήσης και τις οντότητες που ενδέχεται να θέλουν να τις χρησιμοποιήσουν. Ως εκ τούτου, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το καλύτερο blockchain εξαρτάται από τη βιομηχανία και τον τύπο της αποκεντρωμένης εφαρμογής στην οποία θα χρησιμοποιηθούν. Όπως είπαμε νωρίτερα σε αυτό το άρθρο, οι επιχειρήσεις δεν θα ήθελαν ένα blockchain που να είναι απολύτως διαφανές για λόγους που έχουμε ήδη πει παραπάνω και θα χρειαστούν κάτι που θα κλιμακώσει. 

Από την άλλη πλευρά, το Ethereum, είτε του αρέσει είτε όχι, δεν μπορεί να κλιμακώσει για να καλύψει τον τεράστιο αριθμό συναλλαγών όταν χτυπά την κύρια χρήση. Υπήρξαν προσπάθειες για να γίνει πιο επεκτάσιμη, αλλά αυτό πρέπει να δούμε. Στην τρέχουσα μορφή του, είναι δύσκολο να φανταστεί κανείς ότι οι επιχειρήσεις θέλουν να προσφέρουν επεκτάσιμες λύσεις blockchain που αναπτύσσουν τα DApps τους στο Ethereum. Παραδόξως, πολλές εκκινήσεις εξακολουθούν να αναπτύσσονται στο Ethereum παρά το πρόβλημα κλιμάκωσης που πιστεύουμε ότι βασίζεται στη δημοτικότητα του Ethereum. 

Τι γίνεται με εσάς; Ποιο πιστεύετε ότι είναι καλύτερο, Hyperledger ή Ethereum; Παρακαλώ δημοσιεύστε τις απαντήσεις και τις αντιδράσεις σας στην ενότητα σχολίων αυτού του άρθρου. Μας ενδιαφέρει πάντα να ακούσουμε τις απόψεις των αναγνωστών μας και να ξεκινήσουμε μια εποικοδομητική και ουσιαστική συζήτηση. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner