Hyperledger vs Ethereum: Mikä Blockchain-alusta on parempi?

Jos yrität verrata Hyperledger vs Ethereum, on tärkeää ymmärtää erot. Blockchain tai sopivammin kutsutaan Hajautettu kirjanpitotekniikka (DLT) on herättänyt monien, myös monen miljardin yrityksen, huomion, jotka etsivät aina seuraavaa tekniikka yksisarvinen se saattaa osoittautua heidän seuraavaksi käteinen lehmä. Olemme nähneet tämän aikaisemmin varhaisilla Internet-päivillä, jolloin jokaista Internetiin liittyvää yritystä napsautettiin vasemmalle ja oikealle, kun taas harvat säilyivät hengissä. FAANG-yritykset

Epäilemättä, Ethereum edelleen suosituin älykäs sopimusalusta koko teollisuudessa. Sen lisäksi, että sinulla on ensimmäisen liikkeen etu, se on houkutellut huippuluokan projekteja rakentamaan alustansa päälle antamalla Ethereum-verkostolla on ainutlaatuinen etu, sillä sillä on monipuolisin, kattavin ja osuvin kokoelma hajautetut sovellukset (DApps) mennessä. Ethereumin nykyisistä ja jatkuvista skaalautuvuushaasteista huolimatta blockchain-kehittäjät rakentavat edelleen tätä alustaa ja sen myötä Ethereum 2.0, tämä suuntaus todennäköisesti jatkuu. 

hyperkirjanpitäjä vs ethereum

Hyperledger vs Ethereum

Kaiken menestyksen ympärillä Ethereum, voidaan odottaa, että monet korkean profiilin yritykset olisivat alkaneet rakentaa DApps: ää Ethereumiin, mutta todellisuutta, useimmat yritykset eivät ole vaan haluavat mieluummin käyttää erityyppistä hajautettua kirjanpitotekniikkaa, yksityisempää ja keskitetymmää, jota kutsutaan Hyökkääjä. Tämä saattaa olla ensimmäinen kerta, kun olet kuullut tästä estoketjusta, koska sitä ei ole lueteltu tavallisissa blockchain-tietosivustoissa, kuten Kolikkomarkkinat, Messari tai Coingecko syistä opit myöhemmin tästä artikkelista. Tässä artikkelissa teemme vertailun Hyperledger vs. Ethereum, jotta voit päättää, mikä on sinulle parempi.

Joten kumpi on parempi? No, juuri tähän kysymykseen yritämme vastata tässä artikkelissa keskustellessamme näiden kahden erillisen hajautetun kirjanpitotekniikan eri näkökohdista. Olemme valinneet 10 erilaista ominaisuutta, jotka mielestämme erottavat parhaiten nämä kaksi DLT: tä ja antavat sinulle paremman käsityksen jokaisesta tekniikasta

Blockchain-tyyppi

Aloitetaan vertaamalla Hyperledgerin ja Ethereumin blockchainin luonnetta. Kun puhut lohkoketjuista, kuulet aina aiheita hajauttaminen, avoimuus, turvallisuus, sensuuriresistenssi ja välinpitämätön tai keskitetty viranomainen. Tämä voi olla totta julkiselle blockchainille mutta ei a yksityinen lohkoketju. Tästä huolimatta suurin ero Hyperledgerin ja Ethereumin välillä on se, että ensimmäinen on yksityinen ja toinen julkinen lohkoketju.

Julkinen estoketju tai luvaton estoketju on eräänlainen lohkoketju, joka ei vaadi minkään keskitetyn yksikön tai minkään välittäjän lupaa. Se on eräänlainen lohkoketju, joka noudattaa läheisesti edellä mainittuja ominaisuuksia, etenkin hajautettua. Hajauttaminen on ehkä tärkein ominaisuus DLT: ssä. Se tekee niistä niin ainutlaatuisia ja vallankumouksellisia, ilman sitä on vaikea erottaa blockchain-tekniikka tavallisesta tietokannasta

Hyperledger vs Ethereum

A yksityinen lohkoketju jota kutsutaan yleisesti myös luvalliseksi lohkoketjuksi, ei välttämättä noudata bitcoinin ja muiden kryptovaluuttojen suosiman lohkoketjutyypin yleisesti hyväksyttyjä ominaisuuksia.. Tämän tyyppisellä blockchainilla on valikoiva hajauttaminen tai hajauttamisen asteita. Niitä voidaan verrata tavalliseen tietokantaan missä osa sen osista on hajautettu. Monet yritykset suosivat tämän tyyppistä blockchainia, koska se antaa heille paremman hallinnan, paremman skaalautuvuuden ja kyvyn pitää osat blockchain-tiedoistaan ​​poissa kilpailijoiden uteliailta katseilta.

Konsensuspöytäkirja

Hyperledger vs Ethereum

Toinen ominaisuus, joka erottaa Hyperledgerin ja Ethereumin, on heidän konsensuspöytäkirjat. Ethereum käyttää samaa bitcoinin konsensusmekanismia, Työn todiste (PoW). Tämä tekee siitä yhden turvallisimmista ja hajautetuimmista lohkoketjuista koko teollisuudessa. Vaikka sillä on etunsa PoW on piirtänyt käyttämänsä valtavan energiamäärän ja sen kyvyttömyyden mittakaavan mukautumaan massan käyttöönottoon. Tämä on yksi ensisijaisista syistä, miksi monet yritykset ovat haluttomia käyttämään Ethereumia DApps: n kehittämiseen.

Toisaalta, Hyperledgerillä ei ole yhtään yksimielisyysmekanismi paikallaan. Kehittäjät voivat luoda yksimielisyysmekanisminsa. Tämä on mahdollista modulaarinen arkkitehtuuri Hyperledgeristä. Sen tarjoama joustavuus tekee siitä ihanteellisen alustan eri teollisuudenaloille, jolle voi olla erilaisia ​​vaatimuksia skaalautuvuuden, turvallisuuden ja toiminnan suhteen. Jos kehittäjät eivät kuitenkaan halua kehittää konsensusmekanismia, jota he voivat käyttää BFT konsensusprotokolla, jonka sanotaan olevan Hyperledgerin oletusmekanismi.

Kryptovaluutan käyttö

Eetteri (ETH) on olennainen osa Ethereumia, koska se toimii verkon päävaluuttana ja toimiiKaasu”Maksamaan tapahtumista sen lohkoketjussa. Toisin kuin Ethereum, Hyperledgerillä ei ole mitään kryptovaluutta paikallaan emmekä olisi yllättyneitä, jos sillä ei ole pian; vasta, kun kryptovaluutat saavuttavat tietyn kypsyysasteen säännösten ja vaatimustenmukaisuusstandardien kannalta. Parempi käyttötapa Hyperledgerille olisi arvopaperien merkitseminen sen sijaan.

Kryptovaluutan käyttö

Tokenize-arvopaperit sopivat hyvin monille yrityksille ja mikä tärkeintä sääntelyvirastoille, kuten Yhdysvaltain arvopaperimarkkinakomissio. Tämä vie paljon arvauksia ja keskustelua onko salausvaluutta a turvallisuus tai ei koska se julistaa itsensä sellaisenaan alusta alkaen. Tämä rajoittaa mahdollisia sisäänkäyntejä SEC: llä joka voi myöhemmin julistaa salausvaluutan vakuudeksi kuten jotkut projektit, jotka toteuttivat ICO niin kauan kuin mikään laki ei vapauta salausvaluuttoja arvopapereiksi olemisesta, on aina olemassa riski, että Yhdysvaltain SEC voi tunnistaa ne. 

Sovellukset ja tapahtumatyypit

On aivan selvää, että Hyperledgerillä ja Ethereumilla on erilaiset lähestymistavat hajautetun kirjanpitotekniikan hyödyntämisessä. Tämä johtuu siitä, että jokainen näistä tekniikoista palvelee erityyppisiä käyttäjiä. Ethereum on kattavuudeltaan melko yleinen ja palvelee monenlaisia ​​tarkoituksia. kuitenkin, Ethereumin katsotaan olevan ihanteellisempi käsitellä B2C sovellukset kuin Hyökkääjä koska edelliset eivät vaadi lupaa osallistua tapahtumiin. Päinvastoin, jälkimmäinen on suunnattu B2B sovellukset koska osallistujat tarvitsevat todennäköisesti luvan arkaluonteisten yritystietojen tai tapahtumien suojaamiseen.

Ymmärrettävästi, Tapahtumat Hyperledgerissä ovat todennäköisesti yksityisiä, mikä menee päinvastoin kuin Ethereum, jossa kaikki osallistujat voivat käyttää tapahtumien pääkirjaa.  Hyperledger-konsensukseen osallistuminen on siis rajoitettua osallistujille, jos se toteutetaan lainkaan. Vaikka Ethereum saattaa tuntua paremmalta vaihtoehdolta avoimemmalle ja osallistavammalle lohkoketjulle, on huomattava, että useimpien yritysten on parasta etua pitämään sen ja käyttäjien tiedot yksityisinä, erityisesti ympäristössä, jossa huonot toimijat ovat yhä kehittyneempiä

Kehitystyökalut

Ethereum on hyvitetty ensimmäiseksi blockchain-pohjaiseksi alustaksi, joka tarjoaa a Turing valmis älykäs sopimusohjelmointikieli. Käytetty ohjelmointikieli on Vakauden ohjelmointikieli. Sitä käytetään vain laajasti ja tunnetaan blockchain-yhteisössä, mutta suhteellisen hämärä laajemmalle ohjelmistokehittäjäyhteisölle. Kehittäjät, jotka ovat uusi teollisuudessa todennäköisesti tarvitsevat lisäaikaa tai koulutus tuntemaan itsensä Vakavuus. Valoisammalla puolella, Vakavuudesta on nopeasti tulossa blockchain-kehityksen vakio-ohjelmointi niin monta projektia Ethereumin lisäksi tukee kieltä. 

Hyperledger vs Ethereum

Hyperlederin modulaarisen suunnittelun ja hajautetun pääkirjakehityksen standardoinnin tavoitteen mukaisesti, se tukee suosittuja ohjelmointikieliä, kuten Mennä, Java, ja Node.js. Tekemällä niin kehittäjät, jotka ovat työskennelleet muiden ohjelmistoprojektien parissa on tuttu ympäristö työskennellä. Tämä antaa heille mahdollisuuden keskittyä hajautettujen sovellusten suunnitteluun ja luomiseen mielummin kuin viettää aikaa oppimalla vakautta tai standardikirjastojen tekeminen ei ole saatavana Ethereumin ohjelmointikielellä. 

Kumppanuudet

Sekä Hyperledgerilla että Ethereumilla on vaikuttavimpia kumppanuuksia koko hajautetun kirjanpitotekniikkateollisuudessa. Monet näistä teollisuuskumppaneista ovat sekä Ethereumin että Hyperledger-konsortion jäseniä Microsoft, Accenture ja, J.P. Morgan, näin ollen voimme päätellä, että liikekumppanuuksien kannalta ne ovat melko samanarvoisia. Tietysti, kumppanuuksien taso riippuu siitä, mitä he aikovat saavuttaa mainitussa alustassa. Otetaan esimerkiksi JP Morgan, jota he käyttivät Hyperledger- tai Ethereum-lohkoketjun sijasta Päätösvaltaisuus (Ethereumiin perustuva yksityinen lohkoketju) kokeilemaan hajautettua kirjanpitotekniikkaa. 

Vaikuttava ja kasvava kumppaniluettelo molemmille hajautetuille pääkirjateknologian tarjoajille osoittaa DLT- tai blockchain-tekniikan valtavan potentiaalin.  Tämä osoittaa myös kasvavaa tietoisuutta kehittyvästä tekniikasta, jonka monet uskovat olevan olennainen osa Web 3.0: n toteutus ja mahdollistava tekniikka teollinen vallankumous 4.0. Vaikka molemmilla on erillinen lohkoketju, on erillinen varsinainen, uskomme, että molemmilla on merkittävä rooli tässä teknologisessa evoluutiossa.

Yhteisö

Ei ole vaikea huomata, että useimmat Hyperledgerin yhteisön jäsenet ovat tunnettuja ja vakiintuneita organisaatioita ja instituutioita. Tämä ei ole yllättävää, koska se keskittyy pääasiassa yrityksen blockchain-sovellukset. Toisaalta Ethereumilla on yrityskonsortio perustamisen yhteydessä Enterprise Ethereum Alliance vuonna 2017. Monet tämän organisaation perustajajäsenistä ovat jo Hyperledger-konsortion jäseniä. Ethereumin monipuolinen, yleinen lohkoketju kaikenlaisiin hajautettuihin sovelluksiin on kuitenkin koko muu yhteisö.

Hyperledger vs Ethereum

Nämä ovat erilaisia ​​blockchain-yrityksiä, jotka ovat rakentaneet hajautetun sovelluksensa Ethereumiin. Monet ovat syntyneet ja rahoittaneet ICO-buumin aikana 2017 tai ovat saaneet tukea yksityisiltä yrityksiltä, ​​kuten ConsenSys, jonka perusti yksi Ethereumin perustajista. Mielenkiintoista on, että ConsenSys on yksi Hyperledgerin perustajajäsenistä. Tämä osoittaa, että Hyperleder- ja Ethereum-geenivarastot ovat toisiinsa enemmän kietoutuneita kuin mitä voimme uskoa. Siitä huolimatta Ethereumilla näyttää olevan paljon laajempi markkina-alue kuin Hyperledgerillä

Vaatimustenmukaisuus ja määräykset

Koska useimmat Hyperledger-pohjaiset projektit eivät todennäköisesti käytä salausvaluuttoja, niiden mahdollisuus joutua vaikeuksiin sääntelyelinten kanssa on erittäin epätodennäköistä. Samaa ei voida sanoa Ethereum-projektit joidenkin kanssa on jo katsottu Yhdysvaltain SEC kuten rekisteröimättömät arvopaperit. Kuten olemme aiemmin sanoneet, ei ole vielä olemassa voimassa olevaa lakia, joka luokitellaan lopullisesti kryptovaluutat ei arvopapereiksi. Vaikka kryptovaluutan kannattajat ja kannattajat ovat ajaneet kryptovaluuttaystävällistä lainsäädäntöä, mitään merkittävää ei ole annettu laissa.

Voimme siis sanoa, että jos verrataan kahta lohkoketjua, Hyperledger olisi toistaiseksi turvallisempi valinta vaatimustenmukaisuuden ja määräysten suhteen, ainoa syy on, että he eivät yleensä käsittele kryptovaluuttoja. Se voi olla Hyperledgerille etu siitä, miten katsot sitä, mutta samalla se voi olla sen suurin heikkous. Kaikki riippuu siitä, miten katsot sitä ja kuinka kehittäjät käyttävät tekniikkaa.

Hyperledger vs Ethereum: Päätelmä

Ethereum olisi puhaltanut Hyperledgerin vedestä yksityisen lohkoketjun saamiseksi, jolla ei useimmilla puhtaimmilla lohkoketjuilla ole mitään järkeä. Meidän on kuitenkin tehtävä ymmärrä, että hajautetun kirjanpitoteknologian kehittyessä myös sen käyttötapaukset ja entiteetit, jotka haluavat käyttää niitä. Siksi olemme päätyneet siihen, että parempi lohkoketju riippuu toimialasta ja hajautetun sovelluksen tyypistä, jossa niitä käytetään. Kuten olemme sanoneet aiemmin tässä artikkelissa, yritykset eivät halua täysin avointa lohkoketjua jo edellä mainituista syistä ja tarvitsevat jotain, joka skaalautuu. 

Toisaalta Ethereum ei, pidä siitä tai ei, ei voi skaalata vastaamaan suurta tapahtumien määrää, kun se osuu yleiseen käyttöön. On pyritty tekemään siitä skaalautuvampi, mutta se on vielä nähtävissä. Nykyisessä muodossaan on vaikea kuvitella yrityksiä, jotka haluavat toimittaa skaalautuvia lohkoketjuratkaisuja, jotka käyttävät DApps: ää Ethereumiin. Yllättäen monet startupit käyttävät edelleen Ethereumissa skaalautumisongelmastaan ​​huolimatta, jonka uskomme vain kasvavan Ethereumin suosiossa. 

Entä sinä? Kumpi on mielestäsi parempi, Hyperledger vai Ethereum? Lähetä vastauksesi ja vastauksesi tämän artikkelin kommenttiosioon. Olemme aina kiinnostuneita kuulemaan lukijamme mielipiteet ja käymään rakentavaa ja mielekästä keskustelua. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner