125+ bästa sätten att köpa Bitcoin online 2021

Okej, det finns inte riktigt 125 sätt att köpa bitcoin. Det lät bara svalare med den mängden.

Det finns egentligen bara 3-4 olika sätt att köpa Bitcoin. Och i den här handledningen går vi igenom dem så att du vet vilken väg som fungerar bäst – för dig.

Contents

Var man kan köpa Bitcoin

I den här guiden går vi igenom steg-för-steg-handledning om hur man köper Bitcoins. Vi fokuserar på att göra det lätt att förstå även om du precis har börjat i kryptosvärlden.

Vi förstår den förvirring du just nu står inför om du bara kommer in i kryptovalutan och försöker köpa Bitcoins online. Massor eller frågor dyker upp omedelbart – var och hur köper jag dem säkert? Och var lagrar jag dem?

Vi är inte här för att försöka övertyga dig om att köpa BTC (eller någon annan kryptovaluta för den delen), vi antar att du redan är pro-crypto eller bara vill vara involverad i den nya blockchain-tekniken. Vi vill skydda dig mot alla bedrägerier som kommer med blomstrande marknader, i det här fallet Bitcoin.

I den här guiden hjälper vi dig att köpa Bitcoin säkert. Vårt mål är att hjälpa dig att undvika att bli lurad, sälja för dyrt BTC eller lockas till börser med höga avgifter. Vi är brutalt ärliga mot våra läsare och kommer aldrig att rekommendera tjänster eftersom de betalar oss bra för remisser (ja, vi får lite pengar för varje registrering vi hänvisar till vissa företag. Vi, som du, älskar verkligen pengar i alla former och former, särskilt kryptovaluta.)

Innan vi går igenom de bästa Bitcoin-börserna måste vi gå igenom vad du bör tänka på när du väljer ett börs. Varje person är annorlunda och letar efter olika faktorer, så du måste ta reda på vilka faktorer du värderar högst när du köper Bitcoin (vanligtvis är hastighet en av de mest värderade faktorerna på grund av att priset ständigt stiger och folk vill ta hand om Bitcoin så snart som möjligt, därefter kommer sekretess eftersom du måste skicka in ganska personlig information och om de kommer i fel händer kommer du ångra det).

1. Sekretess

Först och främst är din integritet. Eftersom de flesta utbyten idag kräver ID-verifiering är det viktigt att du väljer ett utbyte som behandlar din personliga information med respekt.

Detta är ännu viktigare för dem som vill köpa Bitcoin privat. Det mest privata sättet är överlägset kontant eftersom det är spårbart. Vi har en guide om hur man köper Bitcoin med kontanter här.

De av er som av någon anledning inte vill skicka in sitt ID finns det några sätt att köpa utan ID eller verifiering.

2. Gränser

Är du intresserad av att lägga mycket pengar på en kryptovaluta som BTC, BCC (Bitcoin Cash), LTC eller XPR? Då är gränserna du får för varje börs en viktig faktor. Gränserna finns för att skydda dig och andra från bedrägerier – men de kan verkligen vara ganska frustrerande. På de flesta börser kan du uppgradera begränsningarna genom att till exempel skicka ett ID eller genom att ha ett äldre konto.

Coinbase fick ganska kraftiga gränser på $ 3000 / vecka med ett kreditkort, $ 10.000 / vecka med banköverföring och $ 50.000 / vecka med USD-plånbok (på Coinbase). Du hittar de högsta gränserna när du betalar med kreditkort på CoinMama.

3. Hastighet

Eftersom priset stiger i snabb takt vill många komma in så snart som möjligt för att tjäna så mycket pengar som möjligt. Eftersom det allmänna intresset för Bitcoin är på en högsta nivå när jag skriver detta, är antalet registreringar till de mest populära börserna upp till 100 000 per dag. Eftersom de vill skydda sin nuvarande användarbas samtidigt som de lägger till så många nya användare som de möjligen kan hantera, kan det ta lite tid att konfigurera processen – men när du har gjort din första transaktion på en börs är det enkelt som ABC.

Bitcoin-bankomater är för närvarande det snabbaste sättet att köpa Bitcoins. Om du inte har turen att bo nära en Bitcoin-uttagsautomat är det näst bästa alternativet förmodligen ett utbyte som erbjuder omedelbara köp av Bitcoin (vi skriver vilka som erbjuder detta i det bästa utbytesavsnittet för Bitcoin).

4. Växelkurs

Priset på Bitcoin är alltid på språng, därför rekommenderar vi dig att kontrollera det aktuella priset på Bitcoin på CoinDesk.com. Eftersom du är här tror jag emellertid att du vill få tag på en Bitcoin direkt i denna sekund, så vi föreslår att du inte fokuserar för mycket på det aktuella priset. Se till att jämföra växlingskurserna för de olika börserna innan du köper, för att säkerställa att du får det billigaste möjliga priset.

5. Rykte & Användarrecensioner

Vi rekommenderar dig verkligen att kolla in vad andra säger om deras erfarenheter av olika börser. Ett börs kanske marknadsför sig som den marknadsledande med överlägset stöd och drifttid, men i själva verket inte ge snabb support och vara direkt hemskt att hantera.

Det är därför du inte ska låta en YouTube-annons eller någon annan annons locka dig till något utbyte innan du jämför dem alla (detta gäller för alla tjänster och produkter enligt min mening). Vi hjälper dig att jämföra alla börser så att du enkelt kan hitta rätt för dig, en som verkligen bryr sig om sina användare och är lätt att hantera.

6. Avgifter

Vissa börser tar höga avgifter för sin tjänst. Det här är den typ av börser som du vill undvika så att du får flest möjliga Bitcoins i din plånbok. Avgifterna varierar från vilken betalningsmetod du vill använda för att köpa Bitcoin, samt för insättnings-, uttags- och handelsavgifter. Om du handlar måste du beräkna vinsten baserat på hur mycket avgifterna är – vissa tar 0,5%, vilket snabbt kan lägga till och förstöra dina handelsvinster.

Vi kommer att diskutera fördelarna och nackdelarna med varje betalningsmetod i nästa avsnitt i denna handledning. Vi listar också avgifterna för varje börs i listan över de bästa Bitcoin-börserna 2020.

7. Betalningsmetod 

Du kanske vill köpa Bitcoin med en viss tjänst som PayPal, eller så vill du köpa Bitcoin lokalt och helt vara anonym. Oavsett fallet är det bara du som vet vilken betalningsmetod du föredrar.

I nästa avsnitt kommer vi att gräva djupare in i de olika typerna av betalningsmetoder som finns tillgängliga, och jämföra fördelar och nackdelar med var och en och rekommendera vem de passar bäst.

Betalningsmetoder

Det finns ett antal olika sätt att köpa Bitcoin, dessa inkluderar:

 • Att köpa Bitcoin online med ett betalkort, kreditkort eller banköverföring.
 • Köp Bitcoin med en Bitcoin-bankomat lokalt.
 • En kontant insättning eller att köpa Bitcoin med kontanter i ditt lokala område.
 • Köp Bitcoin med PayPal.

Dessa är överlägset de mest populära metoderna för att köpa Bitcoins, men hänga där inne, det finns mer information om varje metod. I det här avsnittet går vi igenom fördelarna och nackdelarna med varje metod så att du kan göra ett välutbildat val av betalningsmetod.

Att köpa Bitcoins kräver att du byter EUR eller US dollar, eller om du köper lokalt, din lokala valuta.

Om du redan har tänkt på (vissa av dig vet förmodligen vilka betalningsmetoder du har tillgängliga och vilka du föredrar) kan du hoppa över det här avsnittet genom att klicka här!

1. Kredit- eller betalkort

Det här är den överlägset vanligaste typen för nybörjare som vill komma igång med att köpa och sälja Bitcoin, eller för dem som vill ha Bitcoin. Det är ett enkelt sätt att köpa Bitcoins eftersom de flesta har kreditkort och det är lätt att fylla i nödvändig information.

Fördelar med att köpa Bitcoin med kredit- / bankkort

Det är ett av de enklaste sätten eftersom det är det absolut mest populära sättet att köpa produkter online. Det är det enklaste sättet. Du får dina Bitcoins direkt efter att transaktionen har verifierats, vilket vanligtvis inte tar mer än några sekunder.

Nackdelar med att köpa Bitcoin med kredit- / betalkort

Avgifterna är mycket högre än till exempel en banköverföring. Om du har tålamod och inte behöver dina nyinköpta Bitcoins direkt, föreslår vi att du använder banköverföring som betalningsmetod. Om du vill köpa Bitcoin anonymt är det inte möjligt att köpa med kreditkort. Du måste ID-verifiera dig innan du köper BTC med ett kredit- / betalkort.

Vem ska använda ett betalkort / kreditkort för att köpa Bitcoin?

Om du har bråttom att investera pengar i Bitcoin är den här metoden något för dig. Du kan köpa Bitcoin direkt medan de som gör banköverföringen är dömda på grund av att banker bara arbetar under öppettider, och om du vill köpa under helgerna måste du vänta till måndag.

Det är lätt att köpa Bitcoin med ett kreditkort, men enligt vår åsikt är det inget att tappa sömn om du tror på Bitcoin att ha priset på en upp 10% innan du kan köpa. Vem vet, kanske det kommer att gå ner 10% före måndag och du gör en ännu bättre affär?

Här är några börser som accepterar betalning med kreditkort:

 • Coinbase – USA, Europa, Kanada, Singapore (Använd vår länk och köp $ 100 eller mer i Bitcoin och få $ 10 i värde Bitcoin gratis!)
 • CoinMama – Globalt
 • CEX.IO – Globalt
 • BitPanda – Europa

Vi har skrivit en djupgående guide för att köpa Bitcoin med kreditkort och betalkort om du är intresserad av att lära dig mer om att köpa Bitcoin med CC och betalkort.

2. Bankkonto eller banköverföring

Om du är intresserad av att köpa många Bitcoins till låga avgifter är det bästa sättet att använda banköverföring. De låga avgifterna och de höga köpgränserna är det som gör detta alternativ intressant. Det kan ta längre tid eftersom transaktionen måste verifieras av banken, men förutom det – detta är en av de bästa betalningsmetoderna för att köpa BTC.

Fördelar med att köpa Bitcoin med bankkonto / banköverföring

Perfekt för att köpa stora mängder Bitcoin, med högsta möjliga gränser för ett nytt konto på en viss börs. Avgifterna är vanligtvis riktigt låga jämfört med till exempel när du köper med kontanter eller kreditkort. Således får du ett bra pris på dina Bitcoins.

Nackdelar med att köpa Bitcoin med bankkonto / banköverföring

Det är långsamt. På grund av det faktum att bankerna endast fungerar under arbetsdagar och inom öppettider kan det ta upp till fem dagar att genomföra din transaktion. När du köper med ett bankkonto kan din transaktion spåras, vilket inte är bra för dem som vill ha fullständig integritet. ID-verifiering krävs vanligtvis också vid utbytet.

Vem ska använda ett bankkonto / banköverföring för att köpa Bitcoin?

De som skulle ha stor nytta är de långsiktiga innehavarna av Bitcoin som inte bryr sig om de får bitcoins några dagar senare. Det fungerar bra för alla som vill investera en stor summa i bitcoin och vill ha låga avgifter.

Det är också bra för dem som bara vill investera i liten skala eftersom andra metoder som PayPal eller kontanter har höga avgifter på upp till 15% eller mer. Detta kommer till exempel att äta upp $ 150 av din $ 1000-investering, vilket verkligen är 15%. Detta innebär också att Bitcoin kommer att behöva öka med över 15% innan du går jämnt. Det är inte omöjligt att det skulle öka med 15% eller mer över natten, men om du skulle kunna sänka dessa avgifter till 1-2% skulle du ha en mycket bättre vinst till 15% prisökning.

Därför rekommenderar vi bankkonto för alla. Det är verkligen vårt rekommenderade betalningsalternativ.

Här är några börser som accepterar betalning via bankkonto / banköverföring:

 • Coinbase – USA, Kanada, Singapore och Europa (Använd vår länk och köp $ 100 eller mer av Bitcoin och få Bitcoin för $ 10 gratis!)
 • BitPanda – Europa
 • Gemini – USA och Kanada

Låter denna betalningsmetod mest övertygande för dig? Då rekommenderar vi dig att läsa vår guide om hur du köper Bitcoin med ditt bankkonto.

3. Kontanter

Att använda kontanter för att köpa Bitcoin är det mest privata och snabbaste sättet. Du kommer att få dina Bitcoins om några timmar och transaktionen kan inte spåras tillbaka till dig. Perfekt för dem som värdesätter sin integritet högt.

Fördelar med att köpa Bitcoin med kontanter

Det krävs vanligtvis ingen personlig information när du köper Bitcoin med kontanter. Du anger helt enkelt din plånbokadress, sätter in kontanter och om några timmar slutar din Bitcoins din plånbok. Det finns ingen anledning att vänta 5 dagar på att banken ska behandla transaktionen. Transaktionen kan genomföras nästan omedelbart.

Nackdelar med att köpa Bitcoin med kontantbyte

Det är dyrt. Vanligtvis 5-15% högre än marknadspriset. Om du inte köper från en ansedd börs finns det en hög risk att bli lurad. Se till att vara på utkik efter luriga erbjudanden och håll dig till de ansedda börserna som listas i denna handledning.

Vem ska använda kontanter för att köpa Bitcoin?

De som värdesätter sin integritet högst och bryr sig inte riktigt om att det kostar 5-15% mer. Detta fungerar bra för dem som vill köpa saker online privat eller bara snarare inte skicka något ID till börser. Det är också snabbt, och den enda nackdelen vi ser är att det är ganska dyrt – vilket inte är optimalt om du är intresserad av att handla bitcoin – eftersom det finns billigare alternativ.

Här är några kontantbyten vi rekommenderar:

Verkar detta intressant för dig? Läs sedan den här artikeln där vi går djupare in på att köpa BTC med kontantbyten!

Vi kan också rekommendera dig att titta på Bitcoin ATM-radar för att se om du har en Bitcoin-bankomat nära dig.

Med detta kan du enkelt sätta in kontanter och få dina kontanter omvandlade till bitcoins skickas direkt till din plånbok. Endast ansedda bankomater är registrerade på Bitcoin ATM Radar så att du kan vara säker på att du inte blir lurad. Håll dig dock borta från Bitcoin-bankomater som inte finns med där.

Alla Bitcoin-bankomater i Nevada. Det finns över 900 bankomater listade i 50 länder. Alla Bitcoin-bankomater i Nevada (staten där de flesta söker efter “Bitcoin ATM” på Google). Det finns över 900 bankomater listade i 50 länder.

Fördelar med Bitcoin-bankomater

Om du har en Bitcoin-bankomat nära dig är det ett av de snabbaste sätten att köpa Bitcoins. Du har vanligtvis 100% integritet eftersom inget ID eller personlig information vanligtvis krävs.

Nackdelar med Bitcoin-bankomater

Priset på 5-15% över marknadsräntan är detsamma som vid kontantväxling. Din integritet kostar, men det kan vara värt det för dem som värdesätter deras integritet mest.

4. Paypal

Att köpa Bitcoin med PayPal är svårt och vanligtvis mycket dyrt. Handlare på PayPal har, enligt PayPals villkor, inte rätt att sälja några kryptovalutor (till exempel Bitcoin). Det finns dock några lösningar för dem som vill använda PayPal-saldot för att köpa Bitcoin.

Fördelar med att köpa Bitcoin med PayPal

Om du har något PayPal-saldo som du vill använda kan det vara ett bra köp.

Nackdelar med att köpa Bitcoin med PayPal

Avgifterna är höga upp till 12%. Det är dyrt och eftersom de flesta har sitt kreditkort eller bankkonto kopplat till sitt PayPal-konto är det mycket bättre att använda dem.

Vanliga frågor om att köpa Bitcoin

Att köpa Bitcoin är svårt och det finns många frågor som dyker upp när man gör det för första gången. I det här avsnittet med vanliga frågor svarar vi på alla frågor vi har fått när vi guidar andra att köpa Bitcoin.

Om du har några frågor som du vill att vi ska svara på, vänligen kontakta oss så lägger vi till de vanligaste frågorna och svarar på enskilda frågor.

När är rätt tid att köpa?

I går. Ju tidigare du tar tag i Bitcoin, desto bättre. Vi tror mycket på Bitcoin och att värdet bara kommer att fortsätta stiga när fler och fler människor börjar prata om det och se potentialen i det. Eftersom Bitcoin handlas 24/7 kan du bokstavligen köpa Bitcoin oavsett vilken tid på dagen (eller natten) det är.

Värdet på Bitcoin fluktuerar starkt på grund av nyheter och offentliga uttryck om Bitcoin. Om du vill kan du titta på diagram och analysera dem hjälpa dig att räkna ut om sannolikheten för att Bitcoin ska öka är högre än sannolikheten för att Bitcoin ska gå ner. Förlita dig dock inte för mycket på diagram eftersom Bitcoin kan sjunka snabbt om någon pratar om det – och vice versa.

Kan du köpa mindre än en Bitcoin?

ja! Det lägsta beloppet du kan köpa är $ 1. En bitcoin kan delas i 100000000 bitar. Varje bit kallas en Satoshi, vilket namn har kommit från den anonyma grundaren (s?), Satoshi Nakamoto. Varje utbyte låter dig vanligtvis infoga det belopp du vill investera i Bitcoin och ge dig motsvarande mängd bitcoin.

Kan du sälja Bitcoins?

Ja, alla börser erbjuder köp / säljalternativ. Detta kallas handel och är ett utmärkt sätt att tjäna pengar med Bitcoin. Det finns alltid en avgift inkluderad, så se till att du beräknar din vinst så att du tjänar mer än vad avgiften var. Om du till exempel betalade en avgift på 2% för att köpa och sedan betalade en 2% för att sälja, måste din vinst vara 4% för att jämföra.

Kan någon köpa Bitcoin?

Självklart! Det finns inget ålderskrav. Vem som helst kan köpa och använda bitcoin såvida det inte är olagligt i ditt land. I de flesta länder är Bitcoin dock lagligt (här är en världskarta över alla länder där den är laglig / olaglig).

Kan jag köpa fysiska Bitcoins?

Ja, tekniskt kan du. Men vår fråga är varför? Visst, det är coolt att visa upp att du har en Bitcoin i fysisk form, men en fysisk bitcoin kan inte användas och är bara ett mynt där det finns en privat nyckel inbäddad. Enligt vår mening bör Bitcoin säga online.

Det finns också en hög risk att bli lurad eftersom myntets skapare kan lägga samma privata nyckel på alla mynt. Då har du precis köpt ett mynt utan något värde. Vi rekommenderar att du köper en 1LB påse chokladmynt från Amazon om du vill visa hur mycket en baller du är istället.

Om du inte tar ut dina bitcoins från myntet omedelbart till din digitala Bitcoin-plånbok finns det en chans att skaparen tar ut bitcoins innan du har en chans att.

Gör vad du vill, men vi rekommenderar det inte.

Varför skulle jag köpa Bitcoin istället för att bryta dem?

Mining bitcoins är ett stort företag, och vi säger inte att det är en dum sak att göra, men för den genomsnittliga joe som inte har 3000 $ (eller mer) att investera för en Bitcoin gruvarbetare och sitta med sin $ 500 office office laptop försöker Bitcoin kommer att bli besviken.

För några år sedan kunde vem som helst bryta några bitcoins per dag med sin persondator, men nuförtiden måste du investera i en gruvarbetare för att verkligen kunna bryta bitcoins.

Vi kan till exempel jämföra det med guld.

Varför skulle du köpa guld istället för att bryta det? Jag tror att vi inte behöver utarbeta detta ytterligare.

Behöver jag ett Bitcoin-konto för att köpa bitcoin?

Bitcoin har inga konton. Med bitcoin använder du alltid plånböcker för att lagra dem. Tekniskt sett kan du ha tusentals bitcoinplånböcker, men det skulle vara svårt att hantera. Du ansvarar själv för plånbokssäkerheten, så många föredrar att ha den i en fysisk form snarare än en onlineplånbok. Bitcoin är inte en bank eller ett förtroende som ser till att du är säker.

Är Bitcoin lagligt?

Ja, i de flesta länder är det lagligt. Det finns bara en handfull länder som har förbjudit användningen av Bitcoin. Så innan du köper bitcoin, se till att det är lagligt i ditt land. Använd den här kartan för att se om Bitcoin är lagligt i ditt land eller inte.

Hur köper jag Bitcoin-aktier?

Bitcoin är inte ett aktie, och eftersom det är helt decentraliserat finns det inget företag bakom Bitcoin som du kan köpa aktier i. Det finns några fonder som nyligen har börjat inkludera Bitcoin och andra kryptor i sin portfölj. Dessa medel brukar bara användas för megarika människor. Men de flesta vardagliga människor som försöker tjäna pengar på att köpa och sälja Bitcoin gör det själva. Du köper Bitcoin och säljer den sedan till en högre ränta. Skillnaden mellan köp- och försäljningspriset är din vinst.

När du handlar måste du se till att du tar med avgifterna och andra kostnader i vinsten så att du är säker på att du verkligen tjänar pengar när du säljer Bitcoin.

Var man kan köpa billiga Bitcoins?

Billigt är en relativ term. Om du tror att värdet på Bitcoin kommer att stiga till $ 100,00 är det nuvarande priset på $ 18,832 billigt. Men vi antar att du letar efter börsen med den billigaste kursen. Hålla ett öga på Coindesk för att se hur börsen jämförs med varandra när det gäller aktuellt pris. Se till att ta med avgifterna i din beräkning.

Vem styr Bitcoin?

Ingen. Och det är det underbara med det. Eftersom blockchain-teknik är något som är väldigt svårt att sammanfatta, och vi tror inte att vi skulle kunna göra det på ett noggrant sätt, föreslår vi att du tittar på den här videon som förklarar det kort. När du väl känner till grunderna i det kommer du att förstå konceptet blockchain och Bitcoin, du kan gräva längre in i den tekniska sidan av det (om du är intresserad av det).

Varför måste jag skicka ID till bitcoin-börser??

Detta beror på Känn din klient (KYC) lagar som kräver identiteten hos var och en av deras klienter. Det är också ett utmärkt sätt att filtrera bort bedragarna som försöker utnyttja utbytena på olika sätt.

Varför skulle någon ens vilja köpa Bitcoins?

Vi har två pooler av köpare. De som vill köpa bitcoin för att tjäna pengar genom att bara hålla det (eller försöka tjäna mer Bitcoin genom att handla det med alternativa mynt, även kända som altcoins). Och de som är intresserade av att köpa produkter online med det. Stora företag som har varit tidiga användare av blockchain-tekniken och accepterar Bitcoin som betalningsmetod är Microsoft, Dell, Newegg och Overstock – för att nämna några.

Ett av de andra användningsfallet är att skicka pengar till familj och vänner utanför deras respektive land. Eftersom överföring av pengar på det traditionella sättet vanligtvis innebär höga avgiftsavgifter, och på grund av att banker bara arbetar 5 dagar i veckan tar det ibland fem dagar innan transaktionen är klar.

Handel med bitcoin är också populär på grund av att marknaden är öppen 24/7/365. Jämfört med aktiemarknaden, som vanligtvis bara är öppen under vardagar 09.00 till 17.00, är ​​marknadens hastighet rolig och kan skörda bra avkastning alla veckodagar.

Vad händer när du köper Bitcoins?

Ett rymdskepp dyker plötsligt upp och du hälsas av utomjordingar som välkomnar dig ombord på månen.

Ok, inte riktigt.

När du köper Bitcoin skickar säljaren av bitcoin bitcoinsna i form av en hemlig digital kod. Detta är vad du byter för, för att se till att båda parter får vad de ber om. När transaktionen är genomförd (tar vanligtvis cirka 10 minuter) är du den nya ägaren av de digitala koderna.

Kan jag använda flera utbyten?

Ja, och det här är faktiskt ett bra sätt att se till att du köper så mycket Bitcoin som möjligt i början om du maximerar gränserna för en börs. Om du har maximerat gränserna kan du helt enkelt gå med i en annan börs och köpa mer bitcoin från den här börsen. Detta kan du göra tills du har slut på utbyten i ditt land.

Behöver jag betala skatt på Bitcoin?

Ja. Rådfråga en lokal skattekonsult, vilka regler är när du köper och säljer bitcoin och hur mycket du behöver betala i skatt. I USA., varje transaktion som görs med Bitcoin måste deklareras om du säljer dem med vinst. Vi är inte skattekonsulter, så vi kan inte ge dig någon vägledning om detta.

Vilka andra sätt kan jag få Bitcoins förutom att köpa?

Ja, till exempel kan du erbjuda tjänster mot Bitcoins. Fråga din nuvarande arbetsgivare om möjligheterna att få betalt i Bitcoin, eller erbjud en ny tjänst som fungerar som en virtuell assistent eller någon annan kompetens du kan ha. Du måste dock vara beredd att bli avvisad eftersom många fortfarande associerar Bitcoin med kriminell verksamhet och inte vet hur man använder det korrekt.

Varför tar det så lång tid att köpa Bitcoin?

Att köpa Bitcoin tar inte lång tid i sig, det är betalningsmetoderna som gör det. Till exempel tar banköverföringar vanligtvis upp till fem dagar att slutföra, och en bitcoin-transaktion tar vanligtvis bara 10 minuter. Således kan transaktionen ta upp till fem dagar att slutföra, men bitcoin-transaktionen står bara för 10 av dessa 7200 minuter.

När du väl har bitcoin bör alla transaktioner dock bara ta cirka 10 minuter eller så.

Undvik Bitcoin-bedrägerier: 5 regler att följa

På grund av den enorma mängden uppmärksamhet som Bitcoin för närvarande får finns det många bedrägerier som cirkulerar på nätet. Men det finns några regler som du bör följa för att undvika att bli lurad.

Forskningssäljare / utbyte

Gör din aktsamhet när du väljer börsen åt dig (som du redan gör på den här webbplatsen. Kudos till dig!). Titta på recensioner på forum som Reddit för att se vad folk säger om det. Detta är vanligtvis ett utmärkt sätt att få inblick i hur ett börs behandlar sina kunder.

Du kan också läsa våra bästa utbytesrecensioner. I den artikeln går vi igenom de bästa utbytena så att du själv kan jämföra dem baserat på avgifter, leveranshastighet och var de är tillgängliga.

Om det låter för bra för att vara sant är det förmodligen en bluff

Detta gäller nästan vad som helst i livet. Om det känns som att det är för bra för att vara sant, är det förmodligen falskt. Ingen kommer att sälja bitcoins till 50% av det aktuella marknadspriset. Människor är inte alltid trevliga, och om du är tillräckligt naiv för att tro det kommer du att bli ledsen när du blir lurad.

Kontrollera betyg

Om du använder peer-to-peer-utbyten som Wall of Coins och LocalBitcoins, kolla säljarens feedback. Om du ser en överväldigande mängd positiva recensioner på en säljare ska din transaktion gå igenom utan några problem. Om säljarnas betyg mestadels är negativa, håll dig borta.

Använd Escrow när du köper

När du köper bitcoins via ett forum eller online från en person kan du höra något så här:

“Betal mig pengarna, när jag har fått dem, skickar jag pengarna till dig”. Detta är en enkelbiljett till att bli lurad. Ett av mina favorituttalanden är också “Skicka som en gåva / till en vän på PayPal”. Vad detta gör är att du inte kan göra en återbetalning när du har skickat pengarna.

Om du säljer är detta också ett dåligt sätt att göra det eftersom de helt enkelt kan göra en återbetalning på sin PayPal-transaktion och hävda att de inte fick den produkt / tjänst de köpte (och enligt PayPal är du inte tillåtet att sälja kryptovaluta med dem). De kommer att vinna tvisten och eftersom du inte kan göra en återbetalning på Bitcoins har de helt enkelt fördubblat sina pengar – och lämnat dig utan ingenting.

Säkra dina nyligen köpta mynt

Okej, så nu har du köpt din första bitcoin eller andra kryptovalutor. Bra för dig!

Nu är det dags att lagra dem. Du bör inte låta en tredje part, såsom en börs, göra detta åt dig eftersom över $ 1 MILJARD har gått förlorat i hack och bedrägerier vid börser. Du måste göra det själv om du inte vill riskera att alla dina pengar blir stulna från dig.

Det enda sättet Bitcoin är säkert är om du lagrar dem i en plånbok som du äger, fysiskt.

De bästa är hårdvaruplånböcker eftersom de är offline och inte riskerar att bli hackade eller få skadlig kod. De är vanligtvis små, i storlek som ett USB-minne, så att du kan ta den med dig vart du än går eller låsa den i en säkerhetslåsbox.

Fördelar med att ha en Bitcoin-plånbok

Hårdvaruplånböcker är väldigt enkla att installera, du behöver inte vara tekniskt kunnig för att kunna komma igång. Hårdvaruplånböcker är enkla att säkerhetskopiera och lagra Bitcoins på ett säkert sätt. Det finns inget sätt att radera bitcoins när de är i plånboken. Du kan fånga ditt barn som leker med plånboken utan att behöva panik, men snälla, låt dem inte använda det som en leksak.

Här är ett jämförelsediagram för hårdvaruplånbok:

Wallet Screen Släppt pris Köp
storbok-nano-s-storLedger Nano S Ja 2016 58 € Köp här!
trezor_transparentTREZOR Ja 2013 99 $ Köp här!
KeepKey-Bitcoin-Wallet-ReviewKeepKey Ja 2015 99 $ Köp här!
ledger-hw1-solo-mediumLedger HW.1 Nej 2013 $ 17 Avbruten

Slutsats

Medan den här guiden kan kännas ganska överväldigande för en nybörjare är det inte så mycket att tänka på. När du har hittat det perfekta bytet och köpt den plånbok du väljer är du redo. Vi hoppas att du har kunnat få lite mer kunskap om processen att köpa bitcoin och att vi har förklarat det ordentligt.

Om det finns några frågor du får efter att du har läst den här guiden, vänligen kommentera nedan så att vi kan fortsätta konversationen där. Vi svarar så snart som möjligt och är öppna för att lägga till fler frågor i våra vanliga frågor om det finns några frågor som du tror att vi har missat.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner