22 bästa sätten att köpa Bitcoin med SEPA Transfer 2021

1. Coinbase 2. BitPanda 3. BitSquare
myntbas bitpanda bitsquare-logotyp
KOMMA IGÅNG! KOMMA IGÅNG! KOMMA IGÅNG!

Till att börja med ska vi förstå innebörden av SEPA. SEPA eller ”Single Euro Payments Area” är en metod för överföring till banker i Europa. När användare inte hittar sitt land under SWIFT-överföring är SEPA en alternativ metod inriktad på EU-regionen.

Contents

Bekvämligheten med SEPA att acceptera utbyten

SEPA-överföring föredras mestadels av invånare i europeiska länder och från och med juli 2015 består den av 28 medlemsstater i Europeiska unionen.

Styrelsen syftar till att ändra ineffektiviteten hos gränsöverskridande betalningar och syftar till att integrera fragmenterade marknader för eurobetalningar till en inhemsk. Kunder kan göra betalningar och få löner med SEPA så länge de har ett bankkonto i euroområdet. Kontantlösa betalningar kan göras i euroområdet genom en enda uppsättning betalningsinstrument. För att minska kostnaderna för att flytta kapital över hela den europeiska regionen, som är nästan 2% av den totala BNP, har SEPA implementerat effektiva standarder, finansiella strukturer och instrument för att möjliggöra försäljningsekonomier.

De flera SEPA-överföringsscheman är som nämnts:

SEPA-kreditöverföring: Det möjliggör överföring av medel från ett bankkonto till ett annat i EU-regionen. Betalningen krediteras mottagarens konto inom en dag efter insättning så länge kunden gör betalningarna inom den nämnda tidsramen.

SEPA omedelbar kreditöverföring: Det ger supersnabb och omedelbar kreditering av betalningsmottagare på mindre än några sekunder.

SEPA direktdebitering: Direktdebitering erbjuder två separata system, nämligen Core SDD och B2B SDD. Core SDD riktas mot kunder och alla banker som erbjuder SEPA-överföring krävs för att implementera dem. B2B SDD riktar sig främst till företagsanvändare och kräver att dokument skickas till banken av både borgenär och gäldenär. Deltagande i detta schema är valfritt.

Vad du behöver veta om SEPA-överföring

Bank Identifier Codes (BIC) och International Bank Account Number (IBAN) kommer att införas över SEPA-zonen.

Ovan nämnda koder krävs när du behöver skicka eller ta emot pengar via SEPA. Du hittar dina IBAN- och BIC-koder genom att kontakta din lokala bank eller kontrollera ett kontoutdrag.

Hur kan du göra en SEPA-penningöverföring med Bitcoin

Skaffa en Bitcoin-plånbok: För att överföra pengar till och från bankkonton måste en Bitcoin-plånbok skapas. Det finns en mängd olika alternativ, till exempel Bitcoin Core, Mycelium etc..

Köp Bitcoin: Av alla uppenbara skäl måste du köpa Bitcoin för att kunna göra överföringar. Du kan köpa Bitcoin med dina lokala valutor, BTC är helt digital och användarvänlig.

Ange dina överföringsuppgifter: Ange de nödvändiga kontouppgifterna och beloppet som ska överföras som vid alla andra onlinebankbetalningar.

Betala: Bitcoin-motsvarigheten måste betalas med en liten serviceavgift.

Överförda pengar: När du har mottagit beloppet gör du en SEPA-banköverföring inom en arbetsdag. Ett bekräftelsemail skickas för din anmälan efter en lyckad överföring.

22 bästa sätten att köpa Bitcoin med SEPA 2021

1. Coinbase

myntbasCoinbase är ett Bitcoin-utbyte och tillåter människor att köpa och sälja Bitcoin med fiat-pengar. Det fungerar också som Bitcoin-utbytes- och plånboksleverantör. Coinbase grundades av Brian Armstrong och Fred Ersham 2012 och har sitt huvudkontor i San Francisco, Kalifornien, och tillhandahåller tjänster till kunder i över 33 olika länder. Denna uppskattning gör dem till den största Bitcoin-mäklaren i världen.

Global Digital Asset Exchange (GDAX) är ett systerbyte av och fungerar på samma sätt som Coinbase, det registrerar varje transaktion av inte bara Bitcoin-handel utan också andra kryptovalutor som Litecoin och Ethereum. Fördelen med GDAX är att den gör det möjligt för användare att bedriva flera affärer utan att behöva göra en banköverföring för varje handel vilket är tidskrävande och ger fördröjning. Alternativ för penningöverföring inkluderar kredit, betalkort och SEPA-överföring.

Hur man sätter in pengar i Coinbase

Coinbase kräver att du lägger till ett bankkonto eller kredit- / bankkortinformation i din Coinbase-plånbok för att möjliggöra transaktioner med högre gränser. När du säljer Bitcoin tar det 2-4 dagar innan pengarna sätts in på ditt konto. För köp med högre gränser som $ 100 / transaktion, $ 2500 / vecka, tar det nästan 4 dagar för webbplatsen att verifiera transaktionerna, så kom inte i panik om du inte ser pengar i din plånbok omedelbart. För transaktioner med lägre gränser dyker dock Bitcoin upp i din plånbok direkt.

säkerhet

En nyligen inkluderad funktion är Coinbase Vault, som låter dig dela ett konto med 2-3 användare. Alla transaktioner måste godkännas av alla användare och de har 48 timmars fördröjning som extra skydd för att fånga oöverträffade bedrägerier. För total kontroll finns också en multisig-plånbok som har tre nycklar som delas mellan användare och Coinbase inklusive 1 för användaren, 1 för Coinbase och den tredje delade nyckeln. Så även om webbplatsen är nere har användaren möjlighet att ta 2 av 3 nycklar att ta ut sina pengar.

Fördelar

 • Lätt att använda
 • Perfekt för nybörjare
 • Flera betalningsmetoder

Nackdelar

 • Brist på avskildhet
 • Höga gränser inköp tar mycket tid
 • Brist på ultimat kontroll över Bitcoin

KOMMA IGÅNG MED COINBASE

(Använd vår länk och köp $ 100 eller mer i Bitcoin och få $ 10 i värde Bitcoin gratis!)

2. BitPanda

bitpandaFör invånare i Storbritannien och EU-regioner erbjuder BitPanda utmärkta tjänster för Bitcoin-utbyte. BitPanda erbjuder en mängd olika betalningsalternativ som:

 1. SEPA
 2. Lös in kupong
 3. NETELLER
 4. Kredit- / betalkort

Kredit- / betalkort är den vanligaste betalningsmetoden som används. Varje transaktion görs i euro och åtföljs av flera transaktionsavgifter, vilket är något högre på kreditkort än för någon annan betalningsmetod. Det är brist på öppenhet eftersom tjänsten inte visar den exakta andelen avgifter som krävs och kunderna kan förvänta sig att betala cirka 5% avgifter per transaktion. Att köpa Bitcoin är en enkel process där en användare kan välja Bitcoin och tre andra kryptovalutor, nämligen Ethereum, Dash och Litecoin. Bitpanda använder 2FA för kontosäkerhet. Grundarna av BitPanda begränsade sin tillgänglighet till endast inom EU och tjänsten är inte tillgänglig i USA, främst för att de insåg bristen på utbytesplattformar för europeiska invånare.

Fördelar

 • Bra utbud av betalningsalternativ
 • Nybörjarvänlig
 • Tillgänglig i alla EU-stater
 • Låga avgifter för kreditkortstransaktioner

Nackdelar

 • Ej tillgängligt över hela världen
 • Brist på öppenhet

KOMMA IGÅNG MED BITPANDA

3. BitSquare

bitsquare-logotypBitSquare är ett decentraliserat utbyte som erbjuder den traditionella peer-to-peer-överföringsmetoden, där användare säkert kan sälja Bitcoin för kryptovalutor och andra valutor utan att involvera en mellanhand. Programvaran är inte permeabel för DOS-attacker, vilket gör det till en säker plattform för användare att byta pengar utan rädsla för bedrägerier eller andra sådana hot. Eftersom den är decentraliserad är den mycket mer privat och BitSquare kräver bara att du avslöjar information till den person du handlar med som också är helt spårbar. Dessutom är all data som skickas via nätverket krypterad.

Hur fungerar det?

BitSquare lagrar inte några av dina medel utan ger dig istället en digital plånbok som lagras lokalt på din dator. För att sälja Bitcoin anger säljaren mängden Bitcoin som ska säljas i sin BitSquare-plånbok och gör sitt erbjudande offentligt. En liten säkerhet på 0,1 BTC krävs från båda sidor om ett bedrägligt fall inträffar. BitSquare använder 2-out-of-3 plånbok med flera signaturer inklusive köpare, säljare och en tredje part. Köparen kan göra sin betalning via ett vanligt konto eller en SEPA-överföring. Om säljaren har tagit emot betalningen bekräftar växeln automatiskt transaktionen till köparen.

Om säljaren inte tar emot betalningen eller rapporterar ett fall av bedrägeri, kommer skiljemannen eller mellanhanden att ta bevis från båda parter och vid noggrann inspektion kommer att underteckna transaktionen till den person som har mest trovärdighet i sitt uttalande. Mellanmannen är inte en personal på webbplatsen utan snarare en frekvent köpare och väljs slumpmässigt för sådana fall. De är skyldiga att göra en stor insättning själva för att skapa ett incitament att arbeta etiskt och tappas in för att lösa problem som kan uppstå mellan köpare och säljare..

Fördelar:

 • Säkra handelsalternativ och utmärkt säkerhet
 • Helt decentraliserat system
 • 2-av-3 multisig-funktion

Nackdelar:

 • Brist på medvetenhet och dålig räckvidd
 • Otillräcklig marknadsföring
 • Inaktiv utveckling

KOMMA IGÅNG MED BITSQUARE

4. BitStamp

BitstämpelSedan starten 2011 har BitStamp varit den äldsta och mest respekterade Bitcoin-utbytesplattformen över hela världen. Bäst rekommenderas för någon med erfarenhet av kryptovalutautbyte, de lovar användarna en kostnadseffektiv metod för att handla in digitala pengar för stora belopp. Bitstamp grundades i Luxemburg är därför särskilt populärt i Europa på grund av deras välrenommerade och pålitliga tjänst. Det är en stark europeisk bas och effektiv integration av blockchain har gjort dem till en kraft att räkna med i kryptovalutaindustrin.

Trots deras tidiga start på fältet är deras webbplats mycket teknisk och kan vara lite sofistikerad för nybörjare.

Avgifter och betalningar

Insättningar kan göras via banköverföringar, SEPA, kreditkort och till och med internationell penningöverföring. BitStamp tar ut en nominell avgift för varje överföring, handel eller uttag som görs och är ganska billig och prisvärd jämfört med andra byråer. Insättningsavgiften på 0,05% verkar otroligt billig jämfört med andra börser som laddar användare upp till 4% per börs. Handelsavgifter beror enbart på det belopp som är upp till handel. De högsta handelsavgifterna är 0,25% och är praktiskt taget försumbar.

säkerhet

BitStamp håller majoriteten av medel i kylförvaring vilket innebär att de inte kan hackas eftersom de lagras offline.

Allmän åsikt

Om man försöker en snabb Google-sökning på BitStamp kan några rubriker kanske läsas ‘Bedrägeri eller inte’  vilket sannolikt är fallet med mest konkurrenskraftiga och ledande organisationer eftersom människor alltid är skeptiska till utbyte av kryptovaluta. Men vid ytterligare granskning avvisas hela uppfattningen snabbt eftersom BitStamp uppskattas av kunder över hela världen och har en enorm följarebas.

Fördelar

 • Bra rykte
 • Anständigt spritt över branschen som ökar dess legitimitet
 • Lätt att använda och snabbt

Nackdelar

 • Svårt att förstå för första gången användare
 • Om du handlar med lägre volymer implementeras en avgift på 8%
 • Känd för att endast stödja BTC / FIAT-handel.

KOMMA IGÅNG MED BITSTAMP

5. Bitcoin.de

bitcoin.de-logotypTillägget The.de antyder att denna tjänst är baserad i Tyskland och att det inte är ett traditionellt börs som Bitstamp och Bitfinex utan kopplar köpare och säljare på en öppen plattform som liknar eBay. Med Bitcoin.de kan användare handla i Bitcoin (BTC), Bitcoin cash (BCH) och Ethereum (ETH). De är tillgängliga över hela Europa och den enda valutan som stöds är Euro. Insättningar kan göras med SEPA-överföring som åtföljs av en handelsavgift på 1% medan expresshandelssystemet har en 0,8% handelsavgift. Bitcoin.de har fått en hel del popularitet och trovärdighet på grund av deras partnerskap med Fidor Bank och upprätthåller strikt alla tyska regler.

Fördelar

 • Lättanvänt gränssnitt
 • Användningen av escrow-tjänsten gör det till ett säkert alternativ
 • Nybörjarvänlig

Nackdelar

 • Brist på betalningsmetoder för insättning

KOMMA IGÅNG MED BITCOIN.DE

6. Kraken

kraken logotypKraken grundades 2011 och är baserat i San Francisco och anses vara ett av de största myntbörserna i världen baserat på den genomsnittliga handelsvolymen på amerikanska och kanadensiska dollar samt brittiska pund och japanska yen. Insättnings- och uttagsmetoder inkluderar banköverföring och kryptovaluta. Kraken har ett brett utbud av FIAT och kryptovaluta som de flesta kan köpa direkt med USD eller EUR. Detta undviker besväret med att köpa BTC först och sedan använda en sekundär byte för att konvertera till andra mynt. Uttag är en ganska enkel process och har en nominell avgift på 0,19%.

Liksom de flesta andra börser använder Kraken också en 2-faktor autentisering (2-FA).

Kraken delar upp sina användare i olika nivåer som bestämmer detaljerna för varje insättning och transaktion som görs av användaren. Kraken rekommenderas starkt på grund av sitt användarvänliga gränssnitt med en officiell iOS-applikation. Android-appen finns, men den är inofficiell.

Fördelar

 • Låga avgifter
 • God likviditet på EUR-marknaderna
 • Hög säkerhet
 • Mycket låga tillverkaravgifter

Nackdelar

 • Svagt stöd för Android-plattformen
 • Lång verifieringsprocess.

KOMMA IGÅNG MED KRAKEN

7. LocalBitcoins

LocalBitcoins.com-logotypLocalBitcoins passar bäst för återförsäljare att träffas och byta Bitcoins. En oerhört eftertraktad funktion är de flera tillgängliga betalningsalternativen som kontant vid leverans, Paypal, Wire exchange, Western Union och så vidare. LocalBitcoins debiterar endast 1% provision från säljare.

För att säkerställa säker handel har LocalBitcoins använt flera metoder som:

Escrow-tjänst – När säljaren bekräftar ett framgångsrikt byte frigörs kontanterna som hålls under administrationen av Local Bitcoin-spärrtjänsten.

2-FA – 2-faktor autentisering som skickar en extra PIN-kod som skickas till användarens mobil under varje inloggning för att förhindra kontohackning.

Säker inloggning – Om användaren loggar in från en annan webbläsare krävs e-postautentisering.

Fördelar

 • Köp kan göras snabbt via kontant insättning
 • Olika betalningsformer

Nackdelar

 • Dålig användarupplevelse
 • Säkerhetskopierat stöd

KOMMA IGÅNG MED LOCALBITCOINS

8. Coinfloor

Coinfloor-logotypBrittiska handlare kan handla direkt med Coinfloor-utbytesplattform med mycket överkomliga handelsavgifter och njuta av Coinfloors mäklarmarknad som skickar handeln för deras räkning till önskade kunder under en mäklaravgift. Även om detta sparar användare besväret med att betala pengar utomlands och internationella banköverföringar uppskattas mäklaravgiften till 6% vilket är en rejäl summa.

De använder en säker Bitcoin-lagring som heter Coinfloor Vault.

Fördelar

 • Mäklartjänst
 • Högsta prioritet endast GBP-utbyte på marknaden

Nackdelar

 • Högt minimibörsbelopp
 • Accepterar endast GBP-överföring

KOMMA IGÅNG MED MUNTGOLV

9. LakeBTC

lakebtc.com-logotypLakeBTC grundades 2013 och har tjänat i mer än 162 länder med användaruppgifter på 10 miljoner konton under de senaste 5 åren. De accepterar flera betalningsalternativ som Neteller, banköverföring, Paypal etc. Asien, Europa, Australien har majoriteten av användare. LakeBTC använder en 2FA-verifieringsprocess och har också inkluderat en verifieringsfunktion för textmeddelanden.

Fördelar

 • Finns i många länder
 • Erbjuder många betalningsalternativ

Nackdelar

 • Tvetydig avgiftspolicy
 • Dåligt användarsupport

KOMMA IGÅNG MED LAKEBTC

10. Paymium

paymium-logotypPrecis som Bitcoin-börser erbjuder Paymium användare att köpa och sälja Bitcoin samtidigt som de erbjuder ett säkert plånboksalternativ. Paymium grundades 2011 och har sitt huvudkontor i Paris, Frankrike, och var enbart inriktat på att utnyttja den europeiska marknaden. De handlar endast i Bitcoin med en handelsavgift på 0,59% av orderbeloppet. De använder 2FA-autentisering, kylförvaring och SSL-certifikat för kryptering av data som säkerhetsåtgärder.

Fördelar

 • Accepterar kreditkort
 • Bra handelsalternativ

Nackdelar

 • Handlar endast med Bitcoin
 • Oreglerade utbyten

KOMMA IGÅNG MED PAYMIUM

11. Safello

safello-logotypEn annan brittisk baserad växlingstjänst, Safello är också en finansiell institution. De använder flera betalningsmetoder, till exempel – SEPA, Swish, iDEAL, SWISH, främst till europeiska invånare.

Fördelar

 • Användarvänligt gränssnitt
 • Finns i 32 länder
 • Flera betalningsmetoder

Nackdelar

 • ID-verifiering krävs – brist på integritet
 • Endast SVENSKA betalningar verifieras snabbt

KOMMA IGÅNG MED SAFELLO

12. Gatecoin

gatecoin-logotypDe är ett Hongkongbaserat utbyte och riktar sig främst till sydostasiatiska invånare. De har en mycket nominell kryptovalutahandelsavgift på max 0,35% medan FIAT-handelsavgiften går upp till 20%. De använder också en 2FA, online och offline lagring, e-postverifiering som säkerhetsåtgärder. Banköverföringar finns i HKD, EUR och USD.

Fördelar

 • De är registrerade som en penningtjänstoperatör vilket ger extra säkerhet mot förlorade medel
 • De använder multi-sig-funktioner
 • Användare kan handla med Bitcoin och Ethereum

Nackdelar

 • Användare rekommenderas att inte spara pengar på börsen

KOMMA IGÅNG MED GATECOIN

13. Coinfinity

coinfinityEtt utbyte baserat i Österrike, användare kan köpa Bitcoin via SOFORT- och SEPA-överföringar för österrikiska handlare. ID-verifiering och bevis på adress krävs för att skapa konto. De erbjuder bankomat och internetbankalternativ för köp.

Fördelar

 • Stora begränsningar beviljas
 • Snabb överföring för BTC

Nackdelar

 • Finns endast i Österrike
 • ID-verifiering krävs för utbyte

KOMMA IGÅNG MED COINFINITY

14. Anycoin Direct

anycoin direkt-logotypAnycoin Direct är en annan europeisk börs som engagerar Bitcoin-handel genom olika inköpsmetoder som SEPA-överföring för EUR-transaktioner. För att kunna köpa Bitcoin krävs verifiering. Vissa begränsningar baseras på de registrerade dagarna som växer med kontots hållbarhet.

Fördelar

 • Flera altcoins stöds
 • Begränsningar baserade på dagar från aktivering av kontot

Nackdelar

 • Brist på insyn i avgifterna
 • Omfattande verifiering krävs

KOMMA IGÅNG MED ANYCOIN DIRECT

15. Bity

bity-logotypDe är baserade från Schweiz och erbjuder onlinehandel som Bitcoin ATM-maskintjänst. Medan SEPA-överföringar kräver ID-verifiering, måste man för privatlivet tillgripa att köpa BTC via ATM. Deras tjänst accepterar banköverföring och SOFORT. Verifiering ger 1 000 EUR per dag.

Fördelar

 • Erbjuder privat bankomatköp
 • Lätt att köpa bitcoins efter verifiering av mobiltelefoner

Nackdelar

 • Avgifter är dolda i BTC
 • Verifiering krävs för de flesta överföringar

KOMMA IGÅNG MED BITY

16. Cubits – Port till Bitcoin

alnar logotypDe är en brittisk mäklare som specialiserar sig på Bitcoin-handel med ett stort antal accepterade valutor. Transaktionerna via SEPA är mestadels gratis, med undantag för en nominell 0,9% handelsavgift som åläggs näringsidkaren. Begränsningar vid köp beror på näringsidkarens plats och på verifieringsprocessen med e-post, telefon och ID.

Fördelar

 • Låga handelsavgifter
 • Ett brett utbud av betalningsalternativ
 • Flera valutor accepteras

Nackdelar

 • Ej tillgänglig för amerikanska medborgare

KOMMA IGÅNG MED KUBBAR

17. itBit BTC-utbyte

itbit granskningDen USA-baserade utbytesplattformen lade nyligen till SEPA-överföringsmetoder för kundkretsar baserade från USA. Genom begränsade inköpsmetoder läggs ingen avgift till banköverföringen och en nominell transaktionsavgift på 0,2% förväntas. Kunder från Europa behöver legitim ID-verifiering.

Fördelar

 • Låga transaktionsavgifter på endast 2%
 • Stora mängder BTC tillgängliga

Nackdelar

 • Webbplatsen saknar ett användarvänligt gränssnitt

KOMMA IGÅNG MED ITBIT

18. ANXPRO Bitcoin-utbyte

ANXPRO-logotypÄnnu en Bitcoin-utbyte baserad på Hong Kong, ANXPRO verkar i flera länder inklusive Europa. SEPA-överföring efterfrågas med en avgift på 0,5%. En näringsidkare måste tillhandahålla verifiering för att köpa Bitcoin från mäklaren.

Fördelar

 • Hög likviditet för BTC i USD och EUR
 • Låg transaktionsavgift

Nackdelar

 • Ytterligare 0,3-0,6% avgift för tillverkare och tagare debiteras

KOMMA IGÅNG MED ANXPRO

19. HappyCoins

happycoins logotypHappyCoins tillgodoser europeiska invånare genom att inkludera SEPA-överföring mot en avgift på 8,5%. Handlare kan ha goda begränsningar för att köpa BTC, beroende på vilken verifiering som tillhandahålls. De erbjuder flera omedelbara betalningsmetoder som – SOFORT, iDEAL, Interac och myBank.

Fördelar

 • Enstaka “happy hour” inkluderar 0% avgifter
 • Mycket lättanvänt gränssnitt
 • Pålitlig och privat utbyte

Nackdelar

 • Oklarhet i avgifter
 • SEPA-överföringar kan ta upp till tre arbetsdagar

KOMMA IGÅNG MED HAPPYCOINS

20. GDAX

gdax-plattformGDAX är en av de största utbytesbyråerna i USA. Anslutna till Coinbase erbjuder de olika betalningsmetoder till både europeiska och amerikanska kunder. SEPA-överföring är tillgänglig till en mycket låg avgift på 0,25% vilket ytterligare kan sjunka till 0,1% beroende på handelsvolym.

Fördelar

 • Låga avgifter jämfört med flera andra börser
 • Anslutning till Coinbase leder till ökad säkerhet

Nackdelar

 • Svårt användargränssnitt

KOMMA IGÅNG MED GDAX

21. CoinCorner

coincorner-logotypEn annan UK-baserad börs, CoinCorner, erbjuder också en mängd olika betalningsmetoder som SEPA, kredit- / betalkort och Neteller. Transaktionsavgifterna är 1% och fullständig verifiering krävs för SEPA-överföringar.

Fördelar

 • Populärt och pålitligt utbyte
 • Bra kundservice
 • Ett stort antal inköpsmetoder används

Nackdelar

 • 5% avgift för köp med kreditkort
 • Kräver ID-verifiering
 • Deras mobilplånboksalternativ är inte perfekt för Bitcoin-lagring

KOMMA IGÅNG MED MILJÖN

22. CEX.IO

cex io recensionCEX.IO lade till SEPA-överföring för sina amerikanska kunder 2014. Höga begränsningar erbjuds för fullbordande av fullständig verifieringsprocess. Att köpa BTC har en avgift på 0,2% och 0,5 EUR för att dra ut BTC. Minsta köp är 200 EUR.

Fördelar

 • Låga handelskostnader
 • BTC-tillgänglighet och support för alla SEPA-länder

Nackdelar

 • Omfattande verifiering krävs

KOMMA IGÅNG MED CEX.IO

Slutsats

Och där har du det, de 22 bästa sätten att köpa bitcoin med SEPA-överföring. Vi hoppas verkligen att den här guiden har belyst ämnet och att du känner att du kan fatta ett välutbildat beslut nu. Lycka till!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner