Bitcoin: Τι είναι αυτό; Ένας απλός οδηγός για αρχάριους

Το Bitcoin (BTC) είναι μακράν το πιο γνωστό ψηφιακό στοιχείο με τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών.

Το Bitcoin είναι τόσο νόμισμα όσο και τεχνολογία. Στον πυρήνα του, το Bitcoin είναι ομότιμο ηλεκτρονικό χρήμα με έναν συγκεκριμένο στόχο. Ο στόχος είναι η αντικατάσταση της διαμεσολάβησης και της εμπιστοσύνης που παρέχεται σε κεντρικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Στόχος είναι να αντικαταστήσει το παραδοσιακό νόμισμα fiat και ένα καινοτόμο επίπεδο διακανονισμού για την επεξεργασία συναλλαγών χωρίς να απαιτείται τρίτο μέρος.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Bitcoin και πώς να ξεκινήσετε με τα κρυπτονομίσματα, ανατρέξτε στη σειρά οδηγών για αρχάριους.

Οδηγός για αρχάριους για Bitcoin και κρυπτονομίσματα

Το Bitcoin είναι αποκεντρωμένο

Πριν επινοηθεί το Bitcoin, ο μόνος τρόπος για να χρησιμοποιήσετε χρήματα ψηφιακά, ήταν μέσω ενός διαμεσολαβητή, όπως μια Τράπεζα ή PayPal. Ακόμα και τότε, τα χρήματα που χρησιμοποιήθηκαν ήταν ακόμη κρατικά και ελεγχόμενα νομίσματα. Ωστόσο, το Bitcoin άλλαξε όλα αυτά δημιουργώντας μια αποκεντρωμένη μορφή νομίσματος που τα άτομα μπορούσαν να ανταλλάξουν απευθείας χωρίς την ανάγκη για μεσάζοντα. Αντί να εμπιστευόμαστε μια κεντρική τράπεζα για την επεξεργασία συναλλαγών, θα εμπιστευόμασταν ένα πρωτόκολλο το οποίο διαχειρίζονται διαφορετικά άτομα σε όλο τον κόσμο.

Κάθε συναλλαγή Bitcoin επικυρώνεται και επιβεβαιώνεται από ολόκληρο το δίκτυο Bitcoin. Δεν υπάρχει κανένα σημείο αποτυχίας, επομένως το σύστημα είναι σχεδόν αδύνατο να κλείσει, να χειριστεί ή να ελέγξει.

Κύρια χαρακτηριστικά του Bitcoin

 • Αποκεντρωμένος έλεγχος: Δεν υπάρχει αρχή που ελέγχει το Bitcoin. Όλες οι συναλλαγές είναι ορατές σε ένα δημόσιο καθολικό που ονομάζεται blockchain.
 • Το Bitcoin είναι ένα κατάστημα αξίας: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Bitcoin για να αγοράσετε αγαθά και υπηρεσίες.
 • Ασφάλεια: Το Bitcoin δεν έχει ποτέ παραβιαστεί.
 • Ανοιχτή πηγή: ο πηγαίος κώδικας του Bitcoin είναι διαθέσιμος στο κοινό και τα μέλη της κοινότητας μπορούν να τον ενημερώσουν.
 • Δημόσιο: Όλες οι συναλλαγές είναι ορατές στο blockchain του Bitcoin.
 • Ψευδώνυμο: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ψευδώνυμη ταυτότητα για να κάνετε συναλλαγές Bitcoin. Δεν είναι πραγματικά ανώνυμο επειδή οι διευθύνσεις συναλλαγών είναι ορατές στη δημόσια αλυσίδα.
 • Περιορισμένη προσφορά: Το Bitcoin έχει περιορισμένη και προβλέψιμη προσφορά.

Πώς λειτουργούν οι συναλλαγές Bitcoin; Πώς κερδίζετε Bitcoin?

Το δίκτυο Bitcoin είναι ουσιαστικά ένα αποκεντρωμένο δημόσιο καθολικό που βασίζεται στη συνδυασμένη υπολογιστική δύναμη της κοινότητάς του. Το Bitcoin λειτουργεί ως εξής:

 • Οι συναλλαγές Bitcoin δεν επιβεβαιώνονται έως ότου ενημερωθούν στο καθολικό συναλλαγών bitcoin. Αυτό ονομάζεται το μπλοκ αλυσίδας. Αυτό είναι ένα αποκεντρωμένο δημόσιο καθολικό, δηλαδή όλοι μπορούν να το ενημερώσουν και κανένα άτομο δεν ελέγχει αυτό το καθολικό.
 • Οι χρήστες μπορούν να βοηθήσουν στην ενημέρωση αυτού του καθολικού χρησιμοποιώντας εξειδικευμένους υπολογιστές. Οι υπολογιστές θα δημιουργήσουν τυχαίους αριθμούς. Ο στόχος είναι να παραχθεί η σωστή απάντηση στο μαθηματικό πρόβλημα που δημιουργείται από το σύστημα.
 • Ο υπολογιστής που μαντεύει τη λύση παίρνει να αποφασίσει ποιες από τις εκκρεμείς συναλλαγές bitcoin θα ομαδοποιηθούν σε ένα ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΟ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ.
 • Το μπλοκ και η απάντηση στο μαθηματικό πρόβλημα είναι Απεσταλμένα στο δίκτυο bitcoin. Αυτό είναι ένα δίκτυο υπολογιστών.
 • Το δίκτυο bitcoin θα ελέγξει αν η απάντηση είναι σωστή. Εάν είναι, θα ενημερώσουν τα αντίγραφα του βιβλίου συναλλαγών bitcoin με το μπλοκ που δημιουργήσατε. Η διαδικασία επαναλαμβάνεται. Εξ ου και το όνομα “Blockchain«.
 • Ο υπολογιστής που μαντέψει τον σωστό αριθμό λαμβάνει ένα βραβείο Bitcoin και τα τέλη συναλλαγής για τις συναλλαγές στο μπλοκ.

Αυτή η διαδικασία ονομάζεται εξόρυξη. Αυτό συμβαίνει επειδή εσύ δικος μου (Κερδίστε) Bitcoin μέσω της ενημέρωσης του λογισμικού συναλλαγών bitcoin.

Εργοστάσιο εξόρυξης BitcoinΕργοστάσιο εξόρυξης Bitcoin

Πού φυλάσσονται τα Bitcoin?

Οι ιδιοκτήτες Bitcoin αποθηκεύουν τα κέρματά τους χρησιμοποιώντας πορτοφόλια. Στην πραγματικότητα δεν κρατάτε τα Bitcoin σας, αλλά κρατάτε ένα ιδιωτικό κλειδί που σας επιτρέπει να αποκτήσετε πρόσβαση στη διεύθυνση Bitcoin σας, δηλαδή στη δική σας δημόσιο κλειδί.

Κάντε κλικ εδώ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα ιδιωτικά κλειδιά και τα δημόσια κλειδιά.

Τα πορτοφόλια μπορούν να διατίθενται σε πολλές μεγάλες μορφές:

 • Πορτοφόλια υλικού: Φυσικές συσκευές εκτός σύνδεσης που αποθηκεύουν τα ιδιωτικά σας κλειδιά. Κάντε κλικ εδώ για τις κριτικές και τα σεμινάρια του πορτοφολιού μας.
 • Πορτοφόλια για κινητά: Πρόκειται για εφαρμογές κινητών τηλεφώνων π.χ. το πορτοφόλι Enjin. Κάντε κλικ εδώ για μια ανασκόπηση του πορτοφολιού Enjin.
 • Διαδικτυακά πορτοφόλια: Εκτελείται σε διακομιστή cloud και έτσι μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε πολλούς υπολογιστές. Τα πιο κοινά διαδικτυακά πορτοφόλια είναι ανταλλαγές κρυπτονομισμάτων. Δείτε την κριτική μας για τις κορυφαίες ανταλλαγές.
 • Πορτοφόλια χαρτιού: Μια εκτύπωση που περιέχει τα δημόσια και ιδιωτικά σας κλειδιά. Αν και η πιο στοιχειώδης, είναι η ασφαλέστερη μέθοδος διατήρησης της ασφάλειας των κρυπτονομισμάτων σας.
 • Πορτοφόλια επιφάνειας εργασίας: Κατεβάζονται και εγκαθίστανται στον υπολογιστή σας.

Ποιος είναι ο Satoshi Nakamoto

Είναι η εφεύρεση ενός «Satoshi Nakamoto» το 2008 ως αποκεντρωμένου εικονικού νομίσματος που λειτουργεί με τεχνολογία blockchain. Δεν γνωρίζουμε ακόμα την πραγματική ταυτότητα του Satoshi Nakamoto, αν και υπάρχουν άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι είναι.

Ποιο είναι το μέλλον του Bitcoin?

Το Bitcoin λαμβάνει περισσότερη υιοθέτηση για πληρωμές σε όλο τον κόσμο. Προς το παρόν, πολλά καταστήματα και έμποροι δέχονται πληρωμές σε Bitcoin. Ο κατάλογος των εμπόρων αυξάνεται κάθε μέρα.

Το Bitcoin μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και με ορισμένες πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες.

Ωστόσο, το Bitcoin δεν είναι τόσο εύκολα επεκτάσιμο όσο τα περισσότερα επόμενα νομίσματα. Κατά συνέπεια, ένα μέλλον όπου το Bitcoin αντικαθιστά το παραδοσιακό νόμισμα είναι πολύ απίθανο.

Ωστόσο, το Bitcoin θα παραμείνει ένα εξαιρετικό κατάστημα αξίας (SOV). Αυτό οφείλεται στο αμετάβλητο και την περιοδική ανατίμηση των τιμών. Τούτου λεχθέντος, το ζήτημα των κανονιστικών πολιτικών σε όλο τον κόσμο μπορεί να είναι το πραγματικό εμπόδιο για τη μακροπρόθεσμη επιτυχία του Bitcoin.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner