Bitcoin: Hvad er det? En enkel guide til begyndere

Bitcoin (BTC) er langt det mest kendte digitale aktiv med den største handelsvolumen.

Bitcoin er både en valuta og en teknologi. I sin kerne er Bitcoin peer-to-peer elektroniske penge med et udtrykkeligt mål. Målet er at erstatte formidling og tillid hos centraliserede finansielle institutioner. Det sigter mod at være en erstatning for traditionel fiat-valuta og et innovativt afviklingslag til behandling af transaktioner uden at kræve en tredjepart.

For at lære mere om Bitcoin og hvordan du kommer i gang med kryptokurver, se vores begynderguideserie.

Begyndervejledning til Bitcoin og kryptokurver

Bitcoin er decentraliseret

Før Bitcoin blev opfundet, var den eneste måde at bruge penge digitalt på via en formidler som en bank eller PayPal. Selv da var de anvendte penge stadig statsudstedt og kontrolleret valuta. Dog ændrede Bitcoin alt dette ved at skabe en decentral form for valuta, som enkeltpersoner kunne handle direkte uden behov for en mellemmand. I stedet for at stole på, at en centralbank behandler transaktioner, vil vi stole på en protokol, der drives af forskellige enkeltpersoner over hele verden.

Hver Bitcoin-transaktion er valideret og bekræftet af hele Bitcoin-netværket. Der er ikke et enkelt fejlpunkt, så systemet er næsten umuligt at lukke ned, manipulere eller kontrollere.

Hovedtræk ved Bitcoin

 • Decentraliseret kontrol: Der er ingen autoritet, der styrer Bitcoin. Alle transaktioner er synlige på en offentlig hovedbog kaldet blockchain.
 • Bitcoin er en værdibutik: Du kan bruge Bitcoin til at købe varer og tjenester.
 • Sikkerhed: Bitcoin er aldrig blevet hacket.
 • Åben kilde: Bitcoin-kildekoden er offentligt tilgængelig, og medlemmer af samfundet kan opdatere den.
 • Offentlig: Alle transaktioner er synlige på Bitcoin blockchain.
 • Pseudonym: Du kan bruge en pseudonym identitet til at foretage Bitcoin-transaktioner. Det er ikke rigtig anonymt, fordi transaktionsadresserne er synlige i den offentlige kæde.
 • Begrænset levering: Bitcoin har en begrænset og forudsigelig forsyning.

Hvordan fungerer Bitcoin-transaktioner? Hvordan tjener du Bitcoin?

Bitcoin-netværket er i det væsentlige en decentraliseret storbog, der er afhængig af den kombinerede computerkraft i sit samfund. Bitcoin fungerer som følger:

 • Bitcoin-transaktioner er ikke bekræftet, indtil de opdateres på bitcoin-transaktionsbogen. Dette kaldes blockchain. Dette er en decentraliseret offentlig hovedbog, dvs. alle kan opdatere det, og ingen person styrer denne hovedbog.
 • Folk kan hjælpe med at opdatere denne hovedbog ved hjælp af specialiserede computere. Computerne genererer tilfældige tal. Målet er at generere det rigtige svar på det matematiske problem genereret af systemet.
 • Computeren, der gætter løsningen, bestemmer, hvilken af ​​de ventende bitcoin-transaktioner, der skal grupperes i en blok.
 • Blokken og svaret på det matematiske problem er sendt til bitcoin-netværket. Dette er et netværk af computere.
 • Bitcoin-netværket vil kontrollere, om svaret er korrekt. Hvis det er tilfældet, opdaterer de deres kopier af bitcoin-transaktionsbogen med den blok, du havde oprettet. Processen gentages derefter. Deraf navnet “Blockchain“.
 • Computeren, der gættede det rigtige nummer, modtager en tildeling af Bitcoins og transaktionsgebyrerne for transaktionerne i blokken.

Denne proces kaldes minedrift. Dette er fordi du mine (tjen) Bitcoins ved at hjælpe med at opdatere bitcoin-transaktionsbogen.

Bitcoin minedriftBitcoin minedrift

Hvor opbevares Bitcoins?

Bitcoin-ejere gemmer deres mønter ved hjælp af tegnebøger. Du har faktisk ikke dine Bitcoins, snarere har du en privat nøgle der giver dig adgang til din Bitcoin-adresse, dvs. din offentlig nøgle.

Klik her for at lære mere om private nøgler og offentlige nøgler.

Tegnebøger kan findes i flere store former:


 • Hardware-tegnebøger: Fysiske offline-enheder, der gemmer dine private nøgler. Klik her for vores tegneboganmeldelser og vejledninger.
 • Mobil tegnebøger: Disse er mobiltelefonapplikationer, f.eks. Enjin-tegnebogen. Klik her for en gennemgang af Enjin-tegnebogen.
 • Online tegnebøger: Kør på en cloud-server, og det kan tilgås af flere computere. De mest almindelige online tegnebøger er kryptokursudvekslinger. Tjek vores anmeldelse af de bedste børser.
 • Papirbøger: En udskrift, der indeholder dine offentlige og private nøgler. Selvom det er den mest rudimentære, er det den sikreste metode til at holde dine kryptokurver sikre.
 • Desktop-tegnebøger: De downloades og installeres på din computer.  

Hvem er Satoshi Nakamoto

Det er opfindelsen af ​​en “Satoshi Nakamoto” i 2008 som en decentral virtuel valuta, der kører på blockchain-teknologi. Vi kender stadig ikke Satoshi Nakamotos sande identitet, selvom der er mennesker, der hævder at være ham.

Hvad er fremtiden for Bitcoin?

Bitcoin får mere vedtagelse for betalinger over hele verden. I øjeblikket accepterer mange butikker og forhandlere betaling i Bitcoin. Listen over købmænd øges dag for dag.

Bitcoin kan endda bruges med nogle kredit- og betalingskort.

Dog er Bitcoin ikke så let skalerbar som de fleste andre efterfølgende mønter. Derfor er en fremtid, hvor Bitcoin erstatter traditionel valuta, meget usandsynlig.

Imidlertid forbliver Bitcoin en fremragende butik af værdi (SOV). Dette skyldes dets uforanderlighed og periodiske prisforbedring. Når det er sagt, kan spørgsmålet om lovgivningsmæssige politikker over hele verden være den egentlige hindring for Bitcoins langsigtede succes.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map