Αναθεώρηση Bitfinex: Ένα δημοφιλές Ανταλλαγή Cryptocurrency

Για όσους δεν ζουν κάτω από ένα βράχο τα τελευταία δύο χρόνια, το Bitcoin δεν είναι τα τελευταία νέα. Ξεκίνησε το 2009, και παρόλο που πέθανε λίγο τα μεσοδιάστημα, κατάφερε να ανέβει ισχυρότερα από ποτέ το 2016-2017. Εκείνη την εποχή, οι άνθρωποι είχαν σχεδόν εγκαταλείψει την κρυπτογράφηση, και οι επιλεγμένοι λίγοι που είχαν ακόμα χρήματα επενδύθηκαν σε αυτό, περίμεναν με δόλωμα ανάσα για να αυξηθούν οι τιμές λίγο ώστε να μπορούσαν, σε κάποιο βαθμό, να ελαχιστοποιήσουν τις απώλειές τους.

Σοκαριστικά, αυτό που συνέβη στη συνέχεια απλώς γύρισε το παιχνίδι στο κεφάλι του. Το Bitcoin αυξήθηκε σε αξία, και σε μεγάλο βαθμό σε αυτό. Αυτό που ξεκίνησε ως ένα απλό πείραμα αρχικά, κυριαρχούσε τώρα στις χρηματοπιστωτικές αγορές σε όλο τον κόσμο. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που λαχταρούσαν νωρίτερα για κάποια μορφή αποζημίωσης από τις απώλειές τους, ένιωσαν τώρα λιγότερο από τους φτωχούς που ξαφνικά χτύπησαν το χρυσό.

Αυτή ήταν η απόλυτη εμβέλεια του Bitcoin που όχι μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες ή άλλα δυτικά έθνη, αλλά ολόκληρος ο κόσμος φάνηκε να φτάνει και με τα δύο χέρια για να επενδύσει τα χρήματά του.

Επιπλέον, η επιτυχία των Bitcoins προκάλεσε περαιτέρω μια εντελώς νέα και προηγουμένως αγνοηθείσα θέση κρυπτονομισμάτων. Τώρα που ο κόσμος ήταν μάρτυρας της σούπερ συντριβής των Bitcoin, ήταν έτοιμοι να πιστέψουν ότι τα altcoins θα μπορούσαν να έχουν παρόμοιες αποδόσεις.

Στην πραγματικότητα, τα κρυπτονομίσματα από μόνα τους αποδείχθηκαν ναρκοπέδια αρκετά ικανά να εκτοξεύσουν βιομηχανίες όπως η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων και πολλά άλλα. Μια βιομηχανία είναι η αγορά κρυπτονομισμάτων. Καθώς το ενδιαφέρον για το bitcoin αυξήθηκε, έτσι και ο αριθμός των ανταλλαγών. Ενώ τα περισσότερα από αυτά ήταν (και εξακολουθούν να είναι) εύλογα και απλά θέλουν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να αποκτήσουν πρόσβαση σε κρυπτονομίσματα, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες ανταλλαγές απάτης γύρω.

Για να σώσετε τον εαυτό σας από τέτοιες παγίδες και κοινά λάθη, σας παρουσιάζουμε μια ολοκληρωμένη ανασκόπηση ενός από τα καλύτερα ανταλλακτικά Bitcoin στην αγορά αυτή τη στιγμή, το Bitfinex. Προχωρήσαμε μπροστά και συλλέξαμε όλες τις πληροφορίες που μπορούσαμε, σημειώνοντας επίσης τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα της υπηρεσίας στο σύνολό της. Πριν ξεκινήσετε να αναζητάτε μια πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων για την επιχείρησή σας κρυπτογράφησης, προτείνουμε να διαβάσετε αυτήν την κριτική Bitfinex για να λάβετε μια πολύ πιο ενημερωμένη απόφαση.

Αναθεώρηση Bitfinex

bitfinex-αναθεώρησηΤο Bitfinex εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ. Θεωρείται ως μία από τις ταχύτερες και ασφαλέστερες υπηρεσίες ανταλλαγής Bitcoin γύρω και ευνοείται από εκατομμύρια σε όλο τον κόσμο για την απλή διεπαφή και την εξαιρετική εξυπηρέτηση πελατών. Ειδικεύεται στις συναλλαγές και είναι πολύ καλή υπό την έννοια ότι ενθαρρύνει τις συναλλαγές με Bitcoin σε δολάρια για Bitcoin.

Επιπλέον, ασχολείται επίσης με μια ποικιλία άλλων κρυπτονομισμάτων, συμπεριλαμβανομένων των Ethereum και Monero. Αυτή η ποικιλομορφία όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα που εμπλέκονται σπάνια σε πλατφόρμες ανταλλαγής και είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το Bitfinex είναι τόσο υπέροχο. Όσον αφορά τις συναλλαγές Bitcoin σε δολάρια ΗΠΑ, δεν μπορείτε να έχετε καλύτερη εξυπηρέτηση από ό, τι παίρνετε με το Bitfinex.

Bitfinex: Ένταση

Όσον αφορά τον όγκο συναλλαγών, η Bitfinex κυριαρχεί πλήρως σε όλους τους πλησιέστερους ανταγωνιστές της. Ο όγκος συναλλαγών στην πραγματικότητα αναφέρεται στο ποσό της ασφάλειας που υποτίθεται ότι διαπραγματεύτηκε για μια καθορισμένη χρονική περίοδο σε μια κεφαλαιαγορά. Με άλλα λόγια, είναι απλώς οι μετοχές που διαπραγματεύονται ανά μονάδα χρόνου, όπου μια μονάδα χρόνου είναι συνήθως μια ημέρα διαπραγμάτευσης. Τώρα το μοναδικό γεγονός για το Bitfinex είναι ότι έχει αυτήν τη στιγμή τον μεγαλύτερο όγκο από όλες τις υπηρεσίες ανταλλαγής Bitcoin που υπάρχουν.

Αυτό από μόνο του δεν είναι μικρό επίτευγμα, αλλά το BItfinex κατάφερε να το κάνει αρκετά εύκολα. Στην πραγματικότητα, αυτό συνέβη από τότε που έγινε μια αλλαγή από την κινεζική τράπεζα (People’s Bank of China) σύμφωνα με την οποία όλες οι υπηρεσίες ανταλλαγής Bitcoin ή κρυπτονομισμάτων αναγκάστηκαν να αρχίσουν να χρεώνουν τέλη συναλλαγών από τους πελάτες τους.

Αυτή η συγκεκριμένη απόφαση με τη σειρά της εξάλειψε πλήρως την αποθαρρυνόμενη πρακτική της διαπραγμάτευσης πλυσίματος, η οποία περιελάμβανε την αναφορά τεχνητά διευρυμένων ή διογκωμένων όγκων συναλλαγών και έγινε από σχεδόν όλες τις μεγάλες κινεζικές υπηρεσίες ανταλλαγής. Τώρα, δεδομένου ότι τα δεδομένα που συλλέγονται περιλαμβάνουν μόνο γνήσιες πληροφορίες που δεν είναι πιθανό να παραποιηθούν, το Bitfinex βρίσκεται στην κορυφή των γραφημάτων πολύ εύκολα.

Όσον αφορά το μερίδιο αγοράς, ο πλησιέστερος αντίπαλος της Bitfinex είναι ο Bitflyer, ο οποίος εδρεύει στην Ιαπωνία. Ωστόσο, ένα γεγονός που αξίζει να αναφερθεί εδώ είναι ότι η Bitflyer χρεώνει μηδενικά τέλη συναλλαγών από τους πελάτες τους. Αυτό σημαίνει ότι ο όγκος συναλλαγών ή το μερίδιο αγοράς που αναφέρεται από την εταιρεία θα μπορούσε, στην πραγματικότητα, να είναι εσφαλμένο και το πραγματικό μερίδιο αγοράς της εταιρείας θα μπορούσε να είναι σημαντικά χαμηλότερο από αυτό που πραγματικά αναφέρεται. Εάν κάτι τέτοιο ισχύει, τότε το μερίδιο αγοράς της Bitfinex είναι πιθανότατα ακόμη υψηλότερο από αυτό που αναμένεται σήμερα.

Το Hack Bitfinex

Δυστυχώς, τον Αύγουστο του 2016, η εταιρεία έλαβε ένα μεγάλο πλήγμα. Περίπου 120.000 Bitcoins, τα οποία ανέρχονταν σε περίπου 72 εκατομμύρια USD εκείνη τη στιγμή, είχαν κλαπεί από την υπηρεσία ανταλλαγής από τους χάκερ. Αυτό το συγκεκριμένο γεγονός αποδείχθηκε μοιραίο όχι μόνο για την εταιρεία αλλά και για ολόκληρη την αγορά Bitcoin γενικά, καθώς η τιμή του Bitcoin σχεδόν 25% μετά την αναφορά των ειδήσεων.

Ωστόσο, λόγω της εκπληκτικής διαχείρισης και της επικεφαλής προσέγγισης των αφεντικών του Bitfinex, η εταιρεία σώθηκε από το να χρεοκοπήσει ή να κλείσει εντελώς. Άρχισαν να κοινωνικοποιούν τις απώλειές τους. Η συνολική απώλεια κατανέμεται ομοιόμορφα σε λογαριασμούς χρηστών και κανένας συγκεκριμένος λογαριασμός χρήστη δεν επηρεάστηκε περισσότερο από τους άλλους.

Ενώ αυτό προκάλεσε ανησυχίες σε πολλούς χρήστες, η εταιρεία κατέγραψε ότι οι κάθε επηρεαζόμενος χρήστης θα αποζημιωθεί πλήρως από την εταιρεία σε εύθετο χρόνο. Προκειμένου να ξεπεραστούν περαιτέρω τυχόν απογοητεύσεις ή διαφωνίες μεταξύ των χρηστών, εκδόθηκαν μάρκες BFX, περίπου ίσοι με την αξία των απωλειών που αντιμετωπίζει κάθε χρήστης, σε όλους τους χρήστες.

Ασφάλεια

Αν και είναι αδύνατο να εκτιμηθεί τέλεια το επίπεδο των μέτρων ασφαλείας που χρησιμοποιεί μια υπηρεσία ανταλλαγής, δεδομένου ότι τα περισσότερα από τα πρωτόκολλά τους διατηρούνται μυστικά για την προστασία των δεδομένων τους από χάκερ, είναι βέβαιο ότι μπορεί να εκτιμηθεί κατά προσέγγιση. Δεδομένου ότι το Bitfinex υπήρξε μάρτυρας ενός σχεδόν κατακλυσμικού γεγονότος όσον αφορά την ανταλλαγή ασφάλειας στο παρελθόν, μπορεί να ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά έχουν μάθει το μάθημά τους και ενισχύουν σοβαρά τα πρωτόκολλα και τα τείχη προστασίας τους.

Ωστόσο, η ασφάλεια των Bitcoin σας είναι τόσο ζήτημα ανταλλαγής όσο και δική σας. Δεν μπορείτε απλά να τα αφήσετε όλα στην ανταλλαγή και να ξεκουραστείτε ειρηνικά, γιατί πρέπει επίσης να λάβετε κάποια δραστικά μέτρα για να διατηρήσετε την ασφάλεια και την ακεραιότητα των νομισμάτων σας.

Πριν εγγραφείτε σε μια υπηρεσία ανταλλαγής, κοιτάξτε πάντα τις ασφάλειες, τους ελέγχους και τις πρακτικές ασφαλείας τους και λάβετε τη δική σας ενημερωμένη απόφαση σχετικά με το αν η ανταλλαγή θα ήταν κατάλληλη για εσάς και εάν οι πρακτικές ασφαλείας τους είναι πλήρως μέχρι το σήμα. Εάν είναι δυνατόν, υπάρχει επίσης η διάταξη που διαιρεί πραγματικά τα περιουσιακά σας στοιχεία σε ίσους όγκους και τα επενδύει σε διαφορετικές υπηρεσίες ανταλλαγής, έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσετε τις δικές σας απώλειες σε περίπτωση που συμβεί κάποιο είδος ατυχήματος.

Υπηρεσίες Bitfinex

Το Bitfinex είναι στην πράξη να δανείζει κρυπτονομίσματα ή δολάρια ΗΠΑ σε εμπόρους που χρησιμοποιούν μόχλευση. Ο λόγος για τον οποίο λειτουργεί τόσο τέλεια είναι ότι επιτρέπει στους χρήστες να κερδίζουν τόκους για τυχόν χρήματα που έχουν απομείνει στην πλατφόρμα. Εκτός από τις τακτικές υπηρεσίες ανταλλαγής στις οποίες ασχολείται η πλατφόρμα, υπάρχουν επίσης μεγάλες αλλά ιδιωτικές συναλλαγές που διοργανώνονται από την υπηρεσία των εξωχρηματιστηριακών τους, ή μέσω της υπηρεσίας αντιπροσώπευσης.

Αυτό είναι ιδιαίτερα ευεργετικό εάν πρέπει να μεταφέρετε μεγάλο αριθμό κερμάτων κάτω από τα προσεκτικά μάτια άλλων εμπόρων κρυπτογράφησης. Εκτός από τον ιστότοπό τους, η Bitfinex υποστηρίζει και κατέχει μια εφαρμογή για κινητά, η οποία στην πραγματικότητα είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για εκείνους τους εμπόρους που συνεχώς εν κινήσει και πρέπει να λαμβάνει αποφάσεις συναλλαγών εν κινήσει. Δεν διαθέτουν πολλές άλλες υπηρεσίες αυτήν τη δυνατότητα. Αυτή η εφαρμογή για κινητά είναι τέλεια και λειτουργεί καλά για συναλλαγές ή ακόμη και λήψη σημαντικών ενημερώσεων για τον λογαριασμό σας.

Ωστόσο, πρέπει να δοθεί προσοχή και λόγω της δυνητικά ευάλωτης φύσης των πλατφορμών κινητής τηλεφωνίας, σας συνιστούμε να μην τη χρησιμοποιήσετε για την πραγματοποίηση συναλλαγών μεγάλου όγκου. Η Bitfinex διαθέτει μια αρκετά εντυπωσιακή διεπαφή συναλλαγών, κάτι που οι έμπειροι έμποροι έχουν εκτιμήσει. Στην πραγματικότητα έχουν διαγράμματα τακτοποιημένα στην οθόνη, τα οποία συνεπάγονται με ακρίβεια την προβολή των τάσεων των συναλλαγών και βασίζεται στον διάσημο ιστότοπο χαρτογράφησης του Trading View. Η διεπαφή είναι επίσης σε μεγάλο βαθμό ευαίσθητη και λεπτομερή και μπορεί να προσαρμοστεί σύμφωνα με τις ανάγκες και τις ανέσεις του πελάτη.

Τέλη Bitfinex

Το BItfinex χρεώνει πραγματικά μια πολύ ονομαστική χρέωση, ειδικά όταν το συγκρίνετε με μερικές από τις άλλες πλατφόρμες συναλλαγών εκεί έξω. Η αμοιβή που χρεώνουν είναι απόλυτα σύμφωνη με και συμφωνεί με τα πρότυπα που καθορίζονται για μεγάλες αλλά επικεντρωμένες στο εμπόριο ανταλλαγές.

Σε ανταλλαγές χαμηλού όγκου, το τέλος που χρεώνεται για εμπόρους που αποδέχονται πραγματικά την προσφορά από κάποιον άλλο έμπορο, ή από τους αγοραστές, όπως καλούνται, είναι μόνο 0,2%, ενώ η χρέωση για εκείνους που κάνουν συναλλαγές στο βιβλίο παραγγελιών ή επεκτείνουν προσφέρουν οι ίδιοι, είναι μόλις 0,1%. Η χρέωση για τους κατασκευαστές έχει ακόμη παραιτηθεί εντελώς για εκείνους τους χρήστες των οποίων τα στατιστικά στοιχεία λογαριασμού δείχνουν συνολικό όγκο συναλλαγών άνω των 7,5 εκατομμυρίων $. Αυτό από μόνο του είναι ένα πολύ μεγάλο σχέδιο για μεγάλους και συχνούς εμπόρους.

Η ανάγκη για πλατφόρμες ανταλλαγής

Όλα αυτά οδήγησαν στη δημιουργία πάρα πολλών υπηρεσιών και ανταλλαγών που απευθύνονται αποκλειστικά σε κρυπτονομίσματα. Με την αύξηση του αριθμού των χρηστών που επιλέγουν αυτά τα νομίσματα νέας εποχής, μια παρόμοια ώθηση έγινε αισθητή στην ανάγκη για αποτελεσματικές και καλές επιδόσεις πλατφόρμες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον μέσο χρήστη να αξιοποιήσει τη δύναμη που στηρίζεται σε αυτά..

Το Bitcoin είναι το πιο δημοφιλές που έλαβε τη μεγαλύτερη προσοχή, και πριν το γνωρίζουμε, υπήρχαν ήδη πάρα πολλοί υπηρεσίες ανταλλαγής Bitcoin που λειτουργούν στο Διαδίκτυο και αλλιώς. Άλλα κρυπτονομίσματα ακολούθησαν σχεδόν αμέσως. Προς το παρόν, έχουμε τουλάχιστον δώδεκα υπηρεσίες ανταλλαγής καλής ποιότητας και ποιότητας για σχεδόν κάθε άλλη ευρέως χρησιμοποιούμενη κρυπτογράφηση.

Πλατφόρμες ανταλλαγής: Ο τρόπος που λειτουργούν

Αυτές οι πλατφόρμες ανταλλαγής λειτουργούν με έναν αρκετά απλό τρόπο. Απλώς επιτρέπουν στον χρήστη είτε να ανταλλάσσει τα κρυπτονομίσματα που κατέχει, είτε να τα αγοράσει ή να τα πουλήσει σε αντάλλαγμα για μετρητά. Σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να ανταλλάξετε τα Bitcoin σας για Litecoins για παράδειγμα, τότε το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να αναζητήσετε μια πλατφόρμα που ασχολείται και με τους δύο αυτούς τύπους κρυπτονομισμάτων.

Μόλις το βρείτε, θα πρέπει να συνδεθείτε στον ιστότοπό του, να αναζητήσετε έναν πιθανό αγοραστή ή πωλητή και να πραγματοποιήσετε συναλλαγές στο κρυπτογράφηση που διαθέτετε για αυτό που πραγματικά θέλετε. Ομοίως, σε περίπτωση που σας ενδιαφέρει να πουλήσετε τα Bitcoin σας, θα πρέπει να μεταβείτε στον ιστότοπο και να αναζητήσετε πιθανούς αγοραστές οι οποίοι στη συνέχεια θα επικοινωνήσουν μαζί σας σε περίπτωση που ενδιαφέρονται για την προσφορά σας.

Μετά από μερικές ανταλλαγές επικοινωνίας μεταξύ εσάς και του αγοραστή και με τη συμφωνία και των δύο μερών, η ανταλλαγή πραγματοποιείται τελικά. Η όλη διαδικασία είναι εξαιρετικά ομαλή και απολύτως διαφανής. Αυτό που είναι υπέροχο είναι ότι δεν χρειάζεται καν να περιμένετε πολύ για να περάσει η συναλλαγή, για τις περισσότερες φορές όλα συμβαίνουν αμέσως χωρίς περιόδους αναμονής.

Πλατφόρμες ανταλλαγής: Επιλέξτε με σύνεση

Ωστόσο, οπουδήποτε υπάρχει καλό, υπάρχει και ένα κακό του κακού. Τώρα, ενώ όλα αυτά φαίνονται πολύ ελπιδοφόρα και εξαιρετικά για τον μέσο αγοραστή κρυπτογράφησης, υπάρχει, ωστόσο, ένα κρυφό μειονέκτημα. Προς το παρόν, υπάρχουν τόσες πολλές εξαιρετικές πλατφόρμες ανταλλαγής διαθέσιμες στον Ιστό που ο χρήστης για πρώτη φορά θα πρέπει να μπερδευτεί και να μην λάβει τη σωστή απόφαση.

Η επιλογή μιας υπηρεσίας ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων δεν αφορά μόνο την καλύτερη επιλογή σύμφωνα με τα πρότυπα της αγοράς. Αντίθετα, πρόκειται για την επιλογή του καλύτερου σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες. Ένας χρήστης μπορεί να τείνει να στραφεί προς τη λανθασμένη απόφαση απλώς και μόνο επειδή δεν είχε ενημερωθεί αρκετά και βρέθηκε χαμένος στη θάλασσα των διαθέσιμων επιλογών. Τι γίνεται αν η ανταλλαγή που επιλέγετε δεν καλύπτει τον τύπο κρυπτογράφησης που σας ενδιαφέρει; Τι γίνεται αν η ανταλλαγή που επιλέγετε χρεώνει μια χρέωση συναλλαγής που δεν εμπίπτει ακριβώς στον καθορισμένο προϋπολογισμό σας?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner