HODL: Vad är det? + Andra måste-känna termer i Crypto World

När jag först började komma in i kryptovaluta på allvar blev jag bortblåst av alla termer som människor använde. De kastade runt ord som HODL och olika djurnamn. Nu när jag har mer kunskap om handel och blockchain totalt sett, använder jag dem hela tiden.

Eftersom det har varit en flod av nykomlingar i kryptovärlden nyligen, trodde jag att jag skulle göra en kryptovalutaordbok – ja, typ av.

Om du har hamnat här efter att ha gått med i en kryptokonversation och känt dig utelämnad på grund av villkoren de använde, eller inte vill bli helt inkompetent i en framtida konversation om kryptovaluta, här är en lista över de 12 mest använda kryptoord.

Vad är HODL eller HODLING?

En hodler är någon som håller en kryptovaluta under lång tid i hopp om att den ska öka i värde. Att hålla är detsamma som hodling. Termen myntades från ett foruminlägg som heter ”JAG HJÄLPAR”På Bitcoin Talk-forumet, där en kille som heter GameKyuubi pratar om hur dålig en näringsidkare han är (han är uppenbarligen väldigt full). Gemenskapen assimilerade det i sitt ordförråd och det är nu en löpande gag bland alla kryptohandlare.

HODL – ”Vänta i kära liv”

Så, för att avsluta innebörden av HODL, säger de som föreslår dig att HODL, eller HODLAR en krypto själva, i princip att de förutspår att krypten kommer att öka i pris och ge dem vinst i framtiden (de föreslår inte när, fastän).

HODL var ett stavfel som har förvandlats till den vanligaste världen i kryptovalutasamhället.

12 villkor Varje kryptovalutadag måste handlare veta!

1. FOMO

Föra Of Mutfärdande Out. Rädslan för att missa ett visst mynt eller hela kryptovalutamarknaden är enorm på grund av kryptovalutamarknadens natur. Man kan se enorma avkastningar oavsett vilket mynt du investerar i (såvida det inte är ett shitcoin) eftersom i princip alla kryptor blir hypade på grund av hur populär bitcoin och kryptovaluta blir. Detta skapar många möjligheter att bli rika men också mycket rädsla.

FOMO är rädslan för att missa myntuppgången. Det är också det som skapar dessa massiva tillväxttakter. När folk förstår att ett mynt har ökat med 20% i pris, vill de inte missa det potentiellt 10 gånger om inte mer, så de går in – på grund av rädslan att missa.

Termen kan tillämpas på sociala evenemang och många andra saker i livet.

Som definierats av ScienceDirect i en rapport om FoMO, “Definierad som en genomgripande oro för att andra kan ha givande upplevelser som man inte är från, kännetecknas FoMO av önskan att ständigt hålla kontakten med vad andra gör.” – ScienceDirect

2. ATH


All Time High. Punktet där en kryptovaluta når det högsta marknadspris som den någonsin har haft. Det här är vanligtvis där FoMO börjar för de flesta. Om du handlar är det dags att se upp för att slå motståndet och doppa (vanligtvis).

3. Björn

Bear är någon som tror att ett visst lager (och i det här fallet kryptokurrency) kommer att falla och därmed tjäna på att sälja och köpa tillbaka efter doppet. Det är en term som används av Wall Street för att prata om aktier och marknader. Eftersom handel verkligen är låg, kan försäljning av högt också användas när du handlar kryptos.

4. Bull

Detta är exakt motsatsen till björn, en tjur är någon som tror att marknaden kommer att gå upp. De lurar sitt mynt eftersom de tror att det kommer att gå upp och att de kan sälja det för mer senare.

5. Val

Valar är de med feta fickor. Visste du att 1000 personer äger mer än 40% av kryptovalutamarknaden (källa)? Det här är valarna som kan sälja sina kryptor för att manipulera marknaden (marknadspriset sjunker eftersom volymen krymper) – sedan köper de tillbaka till en lägre prispunkt. Det finns två typer av valar; hausse och baisse valar.

6. Bearwhale

En björnval är en val som är baiss (tror att marknaden kommer att sjunka).

7. Påshållare

En väskahållare är någon som köpte ett mynt och tänkte att det skulle gå upp och att de skulle få snabba vinster, men det gick faktiskt ner och nu sitter de fast med låst i sitt kapital i det specifika myntet. De måste nu räkna ut om de borde gå till priset är högre än när de köpte det, eller sälja det med förlust och frigöra sitt kapital (att investera i en annan valuta).

8. Rekt

Det här är någon som har lidit en stor förlust när han köpte ett mynt och sedan gick det ner. Detta händer för oss alla, vi fattar dåliga beslut som till slut kostar oss mycket pengar. Det viktigaste är att vi alltid strävar efter att minimera risken för att förstöras (eller rekt) genom att ställa in stoppförluster och göra korrekt grundläggande analys och / eller teknisk analys.

9. Till månen

När någon är hausse på ett mynt tenderar de att säga att det kommer att “måna”. Detta innebär att myntet spikar och går upp “till månen”.

10. Addy

Även om jag aldrig har hört talas om detta själv har vissa frågat mig vad det egentligen betyder. Så jag googlade för att de helt klart var alltför lat för att göra det. Det hänvisar till adressen till din Bitcoin-plånbok eller annan kryptovalutaplånbokadress.

11. FUD

Rädsla, osäkerhet och tvivel. Detta hänvisar till de investerare som är osäkra på vad framtiden kan medföra. Vissa säger att media som rapporterar om Bitcoin eller andra mynt sprider “FUD” genom att sprida falsk information om vissa aspekter av kryptovaluta.

12. Choyna

Choyna, eller Kina, som det faktiskt kallas är ett stort inflytande på kryptovalutamarknaden och hur den kinesiska regeringen agerar påverkar marknadspriset över hela världen. Det är också det dominerande landet när det gäller gruv- och handelsteknik. Ordet “Choyna” påverkas av hur Donald Trump uttalar “Kina”.

Sammanfattning

Känner du några andra ord som jag bör ta med i listan eller tror du att jag har tolkat ett ord felaktigt? Hur som helst, vänligen kommentera nedan!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map