Koinex Review – Indisk utbyte mot flera kryptovalutor

Tillkomsten av kryptovaluta erkändes nyligen när den slog ett högt värde. Fram till dess var människor uppmärksamma på denna nya teknik för blockchain och kryptovaluta. Efterfrågan på kryptovaluta ökar dag för dag och därför ökar också efterfrågan på plattformarna att köpa den med. Många plattformar finns redan och många andra utvecklas. Ett börs som nyligen har etablerat sina rötter inom detta område är Koinex.

Koinex är en indiskbaserad kryptovalutahandelsplattform där man kan köpa och sälja kryptovalutor med indisk fiatvaluta. Det grundades av Rahul Raj (IIT Kharagpur), Rakesh Yadav (IIT Delhi), Aditya Naik (BITS Pilani). Tillsammans med Bitcoin stöder denna plattform också flera kryptovalutor som Ethereum, Litecoin, Ripple och Bitcoin Cash. Några av de lokala bitcoin-utbytesplattformarna som ZebPay, CoinSecure, Unocoin, Coinome fanns redan före Koinex i Indien.

ZebPay är det första företaget som lanserar Bitcoins i Indien och är känt som den bästa indiska bitcoin-utbytesplattformen. Den tillhandahåller sin egen plånbok och är tillgänglig som en mobilapplikation. CoinSecure är den största bitcoin-handelsplattformen, med en mobilapp, gillas av många användare. Ger dock inte omedelbara insättningar, som i fallet med Koinex. Unocoin är också en bitcoin-handelsplattform och Coinome är en som accepterar olika kryptovalutor i sin utbytesplattform. För närvarande är Koinex den största och säkraste bitcoinutbytesplattformen i praktiken.

KOMMA IGÅNG MED KOINEX!

Koinex Review

På senare tid, den etablerade plattformen för utbyte av kryptovaluta, stöder Koinex flera valutor och växer som en populär webbplats i Indien. Återförsäljare och köpare av kryptovalutor är anslutna till denna plattform och handel har gjort det enkelt med fiatvaluta (INR). Det är en ny plattform som har introducerat indianerna till kryptovalutans värld.

Komma igång med Koinex

Det är väldigt enkelt att skapa ett konto, vilket är det första steget, följt av KYC-verifieringssteg. Det handlar om att skicka in eventuellt bevis-ID tillsammans med en betalning på 100 INR som kommer att återbetalas. PAN-kort är obligatoriskt för att länka ditt bankkonto till slutförandet av processen. När alla dessa detaljer har lagts till och verifierats av KYC (tar 48 timmar) kan du börja handla med första insättning. En funktion som är ny och unik här är att du kan lägga till ditt bankkonto som betalningsmottagare. Detaljer om detta finns i fliken “Balans” under ditt Koinex-konto. Pengar läggs automatiskt till av detta på ditt konto (inom 5 minuter) efter att pengarna har deponerats. Minst 2500 INR ska sättas in.

Förutom bankkontot kan du sätta in pengar via olika plånböcker som Airtel-pengar, Jio-pengar, PayUMoney, Ola-pengar, PayZapp och andra. Att sätta in pengar via dessa plånböcker tar ut en serviceavgift på 2%.

Handla kryptovaluta

Denna webbplats erbjuder inte utbyte av mynt mot mynt. Du kan köpa eller sälja kryptovaluta i utbyte mot INR. När det gäller handel bör typen av kryptovaluta väljas från början. Handelsgränssnittet kräver viss förfining när det gäller vissa funktioner, såsom att visa den totala volymen av köp och försäljning som är nödvändig för en köpare / säljare. Det ger en live-diagramfunktion som är viktig. Det finns en brist i handelsdelen av Koinex. Köpare eller säljare kan inte se det totala beloppet efter beräkning i decimaler när man planerar att köpa någon krypto. Detta bör fixas och uppgraderas snart.

Koinex har en låg handelsavgift (0,4%) och betalningar med plånböcker debiterar dig en kostnad på 2%. Det finns dock ingen handelsavgift för att använda NEFT / IMPS-fondöverföring. Minst 2500 rupier av transaktionen bör göras för att sätta in pengar på ditt Koinex-konto.

Säkerhetsnivå för Koinex

Säkerhet är en viktig faktor som ska beaktas när det gäller kryptovaluta. Koinex tillhandahåller alla de senaste och avancerade säkerhetsåtgärderna tillsammans med en kombination av en varm- och kylförvaringsanläggning för fondinlåning. Det finns en 2-faktor-autentisering (2FA), som bör aktiveras med Googles autentiseringsapp. Tvåfaktorautentisering via SMS eller e-post tillhandahålls, men det är nödvändigt att aktivera det med Googles autentiseringsapp. Ett unikt lösenord bör ställas in med Dashlane för lösenordshantering.

Koinex tillhandahåller en gratis plånbok för att lagra dina mynt, men det är inte det säkraste stället att lagra dina mynt på. Anledningen är att den privata nyckeln som används som säkerhetsåtgärd lagras i deras databas och utbytet är ännu inte centraliserat. Därför är plånboken mottaglig för hackare, särskilt när det finns en stor mängd mynt i den.


En incident som visar brist på säkerhetsåtgärd ägde rum för några år sedan, känd som Mt.Gox hack. Mer än 70% av Bitcoin-transaktionerna över hela världen hanterades av dem. I februari 2014, Mt. Gox stängde sin webbplats och avslutade alla handels- och börstjänster. De förlorade 350 miljoner dollar i bitcoins och ansökte om konkursskydd från borgenärer. Det illustrerar helt enkelt att det att ha bitcoin på Mt.Gox var förgäves eftersom de inte ägde någon privat nyckel. Det är bättre att placera all kryptovaluta som du äger i en hård plånbok, snarare än någon annan sårbar plånbok.

Köp / Sälj upplevelse

Koinex med ett intuitivt gränssnitt begränsar inte mängden handel, som det är i andra handelsbörser. Koinex implementerar en exakt prismatchningsalgoritm och alla transaktioner utförs strikt enligt denna algoritm. För att illustrera med ett exempel – Antag att du gör en beställning för att köpa INR 200 XRP kl. 10.50, så måste du hitta någon som säljer XRP till ett värde av INR 200 kl. 10.50, exakt samma värde som din. En säljare som säljer XRP till ett värde av 200 INR till 10,75 kan inte betraktas som handel med dig.

En uppgradering för handeln som består av denna prismatchningsalgoritm är ännu inte för att undvika att transaktioner som involverar låg handel blir vanliga.

Insättnings- / uttagsupplevelse

En måltagg krävs för Ripple-transaktioner för att undvika förvirring bland användare för insättningar / uttag. Alla uttag från Koinex INR-plånbok görs tillgängliga för det länkade bankkontot. IMPS tillämpas på kredituttag upp till 200 000 INR (inom 5 minuter). Uttag mer än 200 000 INR utförs med NEFT (inom 3-4 arbetstimmar). Uttag från något annat bankkonto än Koinex-länkat bankkonto gäller inte för transaktioner. Uttagsavgiften varierar för olika kryptovalutor. Bitcoin (0.001BTC), Ethereum (0.001ETH), Ripple (0.02XRP), Litecoin (0.01LTC), Bitcoin Cash (0.001BCH), Indisk valuta (INR 0).

Avgift för transaktioner

För närvarande tillämpas en lägsta avgift på 0,4% för att köpa kryptovalutor, medan avgiften är ganska hög vid uttag av Litecoin (0.01LTC) och Bitcoin. Dessutom stöder Koinex andra betalningsportaler som kostar 2% för omedelbara insättningar. IMPS och NEFT är andra betalningsalternativ som stöds av Koinex, vilket inte medför någon avgift, men det tar en timme eller två innan slutförandet av transaktionerna.

KOIN Chat

När KYC har verifierats har du tillgång till en öppen chatt, där du kan se chattar med registrerade medlemmar och du kan också delta i det. Ibland hjälper den här funktionen att begränsa handelsvolymen, bara när användarna är cirka 150 aktiva. Huvudfunktionen för denna funktion är att hjälpa användare med sina frågor via chatt, vilket effektivt utförs av administratörer som kommunicerar med användarna för det mesta. Ett bakslag för den här funktionen är att förnamnet för några av användarna är samma vilket leder till osäkerhet.

För- och nackdelar med Koinex

Fördelar

Transaktioner som involverar indisk fiatvaluta för kryptovalutautbyte är en stor fördel med Koinex, som andra webbplatser saknar att erbjuda. Förutom en låg handelsavgift debiteras denna webbplats också vissa betalningsportaler med låg transaktionsavgift och andra betalningsmetoder som erbjuder ingen uttagsavgift. Tillsammans med ett intuitivt gränssnitt erbjuds flera kryptovalutor via denna webbplats.

Nackdelar

Koinex innebär inte utbyte av mynt mot mynt. Några av kryptovalutorna som Litecoin innebär relativt lite högre uttagsavgift. Det innebär inte hävstångs- och kreditkortsbetalningar tillsammans med att begränsa storleken på handeln. Det följer exakt matchande handelsalgoritm, vilket inte är signifikant ibland. Till detta kommer det att säkerställa att ett minimibelopp sätts in innan handel. Kundtjänst bör förbättras något, men det är med alla börser.

Poängen

Även om Koinex är en ny plattform växer den fast dag för dag. Med ett snyggt gränssnitt och relativt låg handelsavgift blir det populärare bland människor i Indien. Inga buggar har hittats på den här webbplatsen hittills, men en mobilapplikation är mycket nödvändig för att göra den lätt tillgänglig för användarna. Eftersom det handlar med fiatvaluta är det den bästa plattformen för alla indianer att engagera sig i kryptovaluta. Den ökande efterfrågan på kryptovaluta har intensifierat efterfrågan på att utveckla nya webbplatser för kryptovalutautbyte. Efterfrågan på kryptovaluta har ökat efter demonetisering bland indianer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map