Hur man bryter Ethereum (ETH) -mynt för nybörjare

Så du har hört surren om Ethereum, bränslet i den decentraliserade kryptoekonomin, och du vill lära dig hur man bryter den. Den här guiden förklarar allt du behöver veta om hur man bryter Ethereum, från hårdvara till programvara. Läs vidare för en omfattande guide så att du vet hur du ställer in och bryter på rätt sätt.

hur man bryter eter

Varför Mine Ethereum?

Medan Bitcoin är den klassiska kryptotillgång som människor tänker på när de tänker på att bryta för vinst, har konkurrens från ASIC-teknik gjort det opraktiskt för de flesta. Ethereum är fortfarande en konkurrensmöjlighet för nya gruvarbetare.

Än så länge är Ethereum beroende av ett “proof-of-work” -protokoll. Detta innebär att enskilda datorer bidrar med kraft för att göra konsensusarbetet för den distribuerade huvudteknologin. Gruvearbetare löser matematiska problem för att validera block av transaktioner. De belönas med ETH-tokens för sitt hårda arbete.

I framtiden kommer Ethereum att implementera Casper-uppdateringen, som kommer att kombinera “proof-of-work” och “proof-of-stake” konsensusprotokoll. ”Arbetsbevis” betyder att gruvarbetare istället för att bero på enskild datorkraft kommer att ”sätta” sina tokens och sätta dem som säkerhet för den gruvdrift de gör. Ju fler ETH-token satsade, desto större är belöningen.

Allt detta är en del av Ethereums 2.0-översyn, som löser höga avgifter och låg skalbarhet för protokollet. Fram till dess är Ethereum bevis på sitt arbete. Den här guiden förklarar hur du kan bryta Ethereum på din dator med bevis på arbetet.

Innan du går på ett ETH-gruväventyr måste maskinvara och kostnader tas med i beräkningen.

SNABBGUIDE: Hur man bryter Ethereum

1. Förbered din GPU för gruvdrift. Installera de senaste stabila drivrutinerna från den officiella webbplatsen.

2. Ladda ner gruvprogramvaran på https://claymoredualminer.com och packa upp innehållet i filen till en mapp som du enkelt kan komma åt.

3. Välj gruvdammen där du vill bryta.

4. Skapa plånboken du vill få vår belöning. Plånböcker som inte är vårdnadshavare rekommenderas, till exempel MyEtherwallet, Metamask och Trustwallet.

5. Skapa en BAT-fil eller redigera en av de medföljande BAT-filerna för den specifika gruvpool du vill använda. Gruvmjukvaran levereras med många förkonfigurerade gruvpooler att välja mellan.

6. Börja gruvdrift genom att dubbelklicka på Bat-filen du konfigurerade.

Gå till Claymore Miner

Ethereum ASIC och GPU Miners

Jämförelsetabell för ASIC och GPU

ASIC MinersGPU Miner
Ethereum ASIC gruvarbetare Ethereum GPU Miner
Specialiserad användning kan inte återföras till andra funktioner CPU kan enkelt återställas till andra funktioner som spel, grafik och videoredigering
Energieffektivt jämfört med GPU-gruvarbetare Mindre energieffektivt jämfört med ASIC-gruvarbetare

Lägre återförsäljningsvärde på grund av begränsad användning

Högre återförsäljningsvärde på grund av flera användningar av GPU
Har vanligtvis sina egna gruvbassänger Använder vanligtvis gruvpooler från tredje part
Lättare att installera och optimera Innehåller viss gradskonfiguration för att optimera

Gruvdrift Ethereum

Det första att tänka på är den konsensusalgoritm som Ethereum använder. Denna algoritm kallas Ethash.

Som nämnts ovan använder Bitcoin mining ofta ASIC. ASIC-datorer är gjorda för att bryta kryptovaluta på ett kostnadseffektivt och energieffektivt sätt. Ethash, i motsats till Bitcoins gruvalgoritm, är ASIC-resistent.

För gruvarbetaren betyder detta att en dator med en GPU-grafikprocessor fungerar nästan lika bra som den speciella ASIC-hårdvaran. Denna teknik är gjord så att enskilda användare kan bryta Ethereum.

Båda versionerna använder komplexa beräkningar för att lösa matematiska problem. Att lösa ett problem resulterar i en blockbelöning, vilket är Ethereum-tokens som läggs i gruvarbetarens Ethereum-plånbok. Detta kan sedan handlas eller ändras på börser eller skickas mellan andra Ethereum-plånböcker.

Framtida versioner av algoritmen kan vara ännu mer ASIC-resistenta. Det finns möjlighet till ProgPOW-förändring, vilket skulle ge GPU: er en ännu större fördel.

Hur som helst behöver du en dator med en bra GPU eller en ASIC-maskin för att bryta. De flesta hemmearbetare kommer att ha en GPU. Ju bättre hårdvara, desto fler beräkningar kan maskinen göra. Ju fler beräkningar maskinen kan göra desto mer sannolikt är det att lösa ett blockbelöningsproblem.

Ethereum Mining Hardware

Hashhastigheten bestämmer gruveffektiviteten. Ju högre hashfrekvens, desto mer lönsamma maskiner. En hög hash-hastighet innebär att datorn kan lösa beräkningar snabbare.

Det är också viktigt att ta hänsyn till el. Gruvdrift använder mycket el, vilket gör energianvändningen till en skuld i gruvarbetets balansbok. Dessutom krävs energi för att kyla GPU-processorn. Därför är effektivitet viktigt.

Mining Ethereum på PC

GPU: er för Mining Ethereum

Med störningar i försörjningskedjan på grund av COVID-19 kanske vissa enheter inte är tillgängliga. Ändå finns många GPU: er tillgängliga för gruvdrift i Ethereum.

Här är några av de mest populära GPU: erna som används för att bryta Ethereum på PC:

 • XFX – AMD Radeon VII 16 GB ~ $ 600

  +Massor av Ram + Runs Cool – Använder mycket kraft

 • Nvidia GeForce GTX 1070 ~ $ 550

  +Bra effektivitet -Långsiktigt dyra

 • AMD Radeon RX580 ~ 240 dollar

  +Effektiv + Bra kylning – Ofta slutsåld

ASIC-maskiner för gruvdrift Ethereum

foto av en asic-maskin

En ASIC Antiminer D3 – Amazon.com

Det finns också alternativ för ASIC-maskiner på marknaden. Dessa liknar mer fulla maskiner som endast är avsedda för kryptovalutautvinning.

 • Antminer D3

 • Det kostar cirka $ 400 och är mer komplicerat att använda än att lägga till ett GPU-kort till en befintlig dator.
 • Bitmain S17 Pro

  • Denna ASIC-gruvarbetare är effektiv och till låg kostnad men är också ofta slut i lager.
  • Med tanke på kostnader

   Intäkterna från de bästa maskinerna kan vara upp till 10 dollar per dag. När man överväger ett förvärv, underhåll, kraftkostnader och allmänna omkostnader är nettoavkastningen mellan $ 3 och $ 6 per dag.

   Vissa webbplatser, som Cryptocompare, Whatomine.com och F2Pool, kan visa aktuell information om Ethereum-gruvdriftens lönsamhet. De har Ethereum-gruvkalkylatorer som kan hjälpa till att avgöra vinst.

   Kostnader för Ethereum Mining

   I teorin, ju högre hash, desto bättre är gruvmaskinen. Men kostnaderna för att skaffa maskinerna måste beaktas. Dessutom kan enheter försämras över tid, för att inte tala om energieffektivitet. Det kan ta lite tid att se en fullständig avkastning på investeringen. Detta gäller för alla typer av Ethereum-gruvmaskiner.

   För Ethereum är ASIC-maskiner vanligtvis inte värda. Som nämnts ovan planerar Ethereum-samhället att ändra konsensusprotokollet och kan göra gruvdrift Ethereum ännu mer ASIC-resistent.

   Användare av ASIC klagar också på problem med firmware och hårdvarusupport. Generellt sett är ASIC komplexa att använda.

   Däremot är GPU: er en datorkomponent som kan tas bort och ändå ger maskinen lite användning. De brukar behålla sitt värde också och kan säljas igen. Förutom gruvdrift kan GPU: er användas för spel.

   Tyvärr kan Ethereum-gruvdrift slita på GPU: er. Detta är en av anledningarna till att ett korrekt kylsystem är så viktigt. GPU: er som tappar sin kraft vid tung användning är vanliga och säljs till mindre. Ändå tenderar de att behålla sitt värde bättre än ASIC.

   Hashrate-skift

   Protokollet och nätverket för Ethereum förändras, och dessa ändringar måste beaktas. Hashhastigheten för ETH, även om den stiger, är fortfarande lägre än den var i november 2018. Detta innebär att gruvdrift i Ethereum nu är mer lönsamt än det var då, åtminstone i relativ mening.

   Gruvbelöningarna minskade i februari 2019. Ethereum upplevde Konstantinopels hårda gaffel. Detta minskade blockbelöningen från 3ETH till 2ETH. Det kan minska i framtiden. Å andra sidan har priset på varje Ethereum-token stigit betydligt de senaste månaderna. Så lönsamhet är fortfarande möjligt.

   Ändringar i protokollet bör inte avskräcka gruvarbetare från att försöka lära sig att bryta Ethereum. Även om Ethereum 2.0 kommer att införa ett bevis på insats tar det inte helt över som den viktigaste gruvmekanismen på en gång.

   Vad mer är, ju mer gruvdrift görs nu, desto fler ETH-token kommer gruvarbetaren att behöva satsa senare. Att satsa kräver fortfarande hårdvara, så att ha hårdvaran är inte ett slöseri, även om bevis på arbete helt avvecklas.

   Gruvdrift på ett hemsystem kan teoretiskt ta Ethereum in i användarens plånbok. Men det är mycket mer sannolikt att du kommer att få framgång som en del av en Ethereum-gruvpool.

   Ethereum Mining Pools

   Även om en hemmearbetare kan bryta för att få en blockbelöning, är hashkraften som behövs för att upptäcka ett block ganska hög. Därför väljer många Ethereum-gruvarbetare att gå med i en Ethereum-gruvpool. På så sätt behöver du inte vänta i flera år på en utbetalning.

   Gruvpooler fungerar när gruvarbetare kombinerar sin hashkraft och sedan delar vinsten från andra gruvarbetare. Ofta måste en gruvarbetare betala avgifter för att gå med i en pool. Detta gör vinsten något mindre. Skillnaden kan vara en förlust på mindre än 2%, men den är fördelaktig på lång sikt.

   Några av de största poolerna du kan gå med inkluderar Ethermine, Sparkpool, F2pool och Nanopool.

   De olika poolerna har olika smink. De använder olika avgiftsmodeller och utbetalningarna är olika. Det finns också ett lägsta belopp som ska betalas ut eller att betalas in. Kostnaderna brukar vara nära 1%, och minst en tiondel av en ETH-token kommer att behövas för att ta ut pengar. Att ha konsekventa intäkter, snarare än att vänta användare på en blockbelöning, är värt det för de flesta.

   Programvara finns lätt på internet för att möjliggöra poolbrytning. Några populära inkluderar CGMiner, Geth, Phoenix Miner och Ethminer. Se alltid till att ladda ner filerna från en betrodd webbplats. Ingen vill bli lurad.

   Poolerna kräver också programvara. Programvaran kan ändras beroende på vilken pool du bryter med. De kommer att ge instruktioner om hur man gör detta.

   Cloud Mining Ethereum

   En annan metod för gruvdrift är molngruva. Detta kan göras på vilket sätt du går åt internet, så på ett sätt bryter du på en PC, Android, Mac eller vilket operativsystem du har.

   Förutom att det inte är din hårdvara som bryter. Du behöver inte köpa någon speciell hårdvara för att göra molnbrytning. Du kan göra detta genom att hyra hashkraft på en webbplats.

   Ethereums hashkraft kan köpas på webbplatser som NiceHash eller Minergate. Många andra tjänster finns. Det här är ett sätt att generera passiva inkomster utan några allmänna avgifter.

   Alla reparationer och elkostnadsöverväganden görs åt dig. Du kan lägga till och ta bort din investering som du vill. För människor som inte vill köpa utrustning kan molngruva Ethereum vara ett bra alternativ.

   Det finns nackdelar med molnbrytning Ethereum. De flesta av dessa tjänster ber om betalning innan belöningar ses, snarare än efter. Som med alla delar av kryptoutrymmet medför molnbrytning risker.

   Vissa tjänster kan ta en användares pengar eller gå ur drift utan att betala bidragsgivare. NiceHash kunde inte betala tillbaka offren för en attack förra året. De ställdes inte till svars.

   Denna metod för gruvdrift har mindre risk på grund av bristen på allmänna kostnader. Å andra sidan betalar gruvarbetare som molnar gruvan Ethereum i huvudsak för att hyra hårdvara och går in i en pool och betalar för att bryta på två olika sätt. Som ett resultat är molnbrytning Ethereum vanligtvis inte lönsam på lång sikt.

   De flesta användare är bättre med att bryta Ethereum på en dator. Det här sättet att bryta eter är det mest lönsamma sättet att tillföra värde till din Ethereum-plånbok.

   Steg för steg-handledning Hur man bryter Ethereum

   Steg 1

   Om du inte har gjort det, skaffa den utrustning du vill bryta med. Den bästa gruvutrustningen är utan tvekan ASIC-maskiner, men de är dyra och är engångsanordningar. Du är bättre att använda GPU: er för att bryta. De kan användas för andra applikationer, och man kan enkelt sälja dem senare för att få tillbaka kostnaderna.

   Ett par saker du måste tänka på när du väljer GPU för att köpa. Som en tumregel, ju mer processorkraft GPU är, desto högre är dina chanser att få blockbelöningar. Dessutom är GPU-minne viktigt när man bryter Ethereum; ju högre videominne, desto högre hashhastighet.

   Det är också tillrådligt att uppdatera till de senaste drivrutinsversionerna av den GPU du använder. Den senaste drivrutinsversionen har ofta den senaste optimeringskoden samt korrigeringar för nyligen upptäckta buggar.

   Steg 2

   När du har valt gruvhårdvaran är nästa steg att välja gruvprogramvaran. Det finns ett stort antal alternativ som vi kan välja mellan, allt från programvara som körs ovanpå din befintliga dator eller ett heltäckande operativsystem som är särskilt utformat för gruvkryptering. Vi valde att använda Claymore dubbla gruvarbetare för denna handledning.

   Claymore kräver att du använder en GPU med minst 4 GB videominne. Se till att du följer denna regel för effektivare gruvaktivitet. Du kan ladda ner mjukvarubyggaren på https://claymoredualminer.com. Välj den version som är kompatibel med ditt operativsystem.

   Filen är en komprimerad zip-fil. Packa upp innehållet i zip-filen i en mapp. När du har extraherat ZIP-filens innehåll kommer du att upptäcka flera förkonfigurerade batchfiler som du kan använda för att starta din gruvaktivitet.

   Steg 3

   När du väl har valt utrustningen som du vill använda för gruvdrift och gruvprogramvaran väljer vi nu vilken gruvpool du vill gå med i. Det finns så mycket konkurrens inom gruvdrift Ethereum just nu att det är nästan omöjligt att bryta på egen hand. Du kan välja bland de många gruvpooler som vi har diskuterat tidigare.

   Alternativt kan du välja från listan över gruvbassänger som ingår i ZIP-filen claymore. Dessa är BAT-filer som är förkonfigurerade för att bryta på specifika gruvpooler. För nu, kom ihåg att du har dessa alternativ. Vi återkommer med att konfigurera din BAT-fil senare i den här handledningen.

   Steg 4

   Nu när du känner till hårdvaran, programvaran och nätverkspoolen där du kommer att bryta, förbered plånboken där du får gruvbelöningar. Att använda plånböcker som inte är vårdnadshavare fungerar bäst, men du kan också använda vårdtjänster så länge att de är säkra. Några av de mest kända plånböcker som inte är vårdnadshavare inkluderar MyEtherwallet, Metamask och TrustWallet. Alla säkra plånböcker kommer att göra, särskilt de där användarna har sina egna privata nycklar.

   Steg 5

   Det är allt! Nu har vi alla saker vi behövde för att bryta krypto. Vi börjar med att skapa en BAT-fil som fungerar som den körbara filen. Du kan använda anteckningar för att skapa detta, se bara till att du väljer “Alla filer” som filtyp. När du har skapat BAT-filen anger du kommandona i din BATCH-fil:

   setx GPU_FORCE_64BIT_PTR 0

   setx GPU_MAX_HEAP_SIZE 100

   setx GPU_USE_SYNC_OBJECTS 1

   setx GPU_MAX_ALLOC_PERCENT 100

   setx GPU_SINGLE_ALLOC_PERCENT 100

   EthDcrMiner64.exe -pool eu1.ethermine.org:4444 -arbetare YOUR_RIG_NAME -val YOUR_WALLET ADDRESS -epsw x

   Byt ut följande:

   YOUR_RIG_NAME Välj vilket namn som helst för din gruvarbetare.

   DIN_WALLET-ADRESS Byt ut detta med din Ethereum-plånbokadress.

   Steg 6

   För att börja bryta är allt du behöver göra att dubbelklicka på BAT-filen vi skapade. Detta kommer att initiera gruvprocessen, köra setx-kommandona och börja hashing bort. Om det lyckas borde du se något liknande.

   Steg 7

   Bara om du vill se hur mycket du redan bryter, är allt du behöver göra att gå till poolens webbplats och skriva in din offentliga plånbokadress som du angav i din BAT-fil. Många pooler skickar automatiskt gruvbelöningar när gruvbelöningen når en viss nivå. För eterminpool skickas intäkterna till plånbokadressen när den når 0,01 ETH.

   Ett Android-alternativ

   Hur man bryter Ethereum på Android

   Fram till 2018 använde många användare av Android Minergat app för att bryta Ethereum på deras Android-telefoner. Därefter dock, Google förbjudit kryptovaluta-gruvappar. Det är fortfarande möjligt att bryta Ethereum på Android med molnbrytningsappar.

   NiceHash erbjuder en mobilapp för sin molntjänst. Appen Minergate Control på Android låter användare styra sina Minergate-poolkonton via telefon. Minergate körs på Windows-programvara.

   Gruvdrift Altcoins

   Andra Altcoins, kryptovalutor som liknar Ethereum, använder Ethash-algoritmen. Även om Ethereum vanligtvis är det mest lönsamma Ethash-myntet att bryta, är detta ett alternativt sätt som en gruvarbetare kan använda sin investering. Ibland blir avkastningen större med ett altcoin. Detta är ett annat sätt att lära sig att bryta eter.

   Hur man bryter Ethereum – Slutsats

   Gruvdrift Ethereum kan fortfarande vara möjligt och erbjuder fortfarande fördelar jämfört med Bitcoin-gruvdrift. Med protokollet som ändras till proof-of-stake och större ASIC-motstånd kan inköp av GPU: er vara det bästa sättet att ta Ethereum.

   Ändå kommer bevis på insats att förändra landskapet när det rullas ut de närmaste åren. Det är också svårt att få en blockbelöning utan att vara en del av gruvverktyget. Att lära sig att bryta Ethereum kan förändra innehållet i din kryptoportfölj och ditt liv.

   Mike Owergreen Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me
   Please Follow Us
   Facebooktwitter
   Promo
   banner
   Promo
   banner