Hur man köper Monero Coin 2021 [Steg-för-steg-XMR-köpguide]

Vi vet att du kom hit för att veta hur man köper Monero och vi vill inte få dig att slösa bort din tid, men innan borde du veta varför exakt folk går och köper Monero i första hand.

Anonymitet är en av de attraktiva funktionerna i kryptovaluta, men mycket få kryptovalutor lever upp till den här funktionen. Monero är dock ett integritetsinriktat mynt. Det ger sina användare total anonymitet, och detta har placerat det i spetsen för kryptobranschen.

Myntet är ett sekretessmynt med öppen källkod som inte kan spåras offentligt. Till skillnad från andra blockkedjor designade Monero sitt blockchain-nätverk för att döljas och därigenom dölja avsändarens transaktionsinformation.

Så om du skickar X-mängden XMR till en vän döljs dina identiteter och det skickade beloppet. Destinationen för varje transaktion är dock synlig i dess unika kryptografiska hash.

På grund av sin privata natur har många hävdat att Monero fungerar exakt hur Bitcoin ska. Ändå vet många inte var eller hur man köper Monero-mynt, och det är därför den här artikeln.

Hur man köper Monero

SNABBGUIDE: Hur man köper Monero

 1. Skapa ett konto på Krakens webbplats
 2. Verifiera ditt konto genom att skicka in relevanta dokument
 3. Välj fiat-betalningar när ditt konto har godkänts. Välj en betalningsmetod
 4. Skicka fiat eller Kraken och köp XMR
 5. Eller välj insättning Bitcoin
 6. Skapa en insättningsadress och skicka pengarna från din befintliga bitcoinplånbok till den adressen
 7. Konvertera Bitcoin till XMR

Gå till Kraken

Var kan jag köpa XMR – Topp 5-utbyten

De flesta toppbörser stöder inte XMR. Du kan till exempel inte köpa Monero på Coinbase. Följande börser kan dock göra det möjligt för dig att köpa MXR.

NameDeposit MethodBuy
Kraken

 • Elektronisk överföring av medel
 • Banköverföring (SEPA)
 • Elektronisk överföring
 • Ethana vårdnad
Betyg: 5

Gå till Köp

Binance

binance utbyte

 • Banköverföring (ACH)
 • banköverföring
 • Kryptovaluta
 • Kontokort
 • Elektronisk överföring
Betyg: 5

Gå till Köp

Bitfinex

 • Kreditkort
 • Kryptovaluta
Betyg: 5

Gå till Köp

ShapeShift

 • Kryptovaluta
Betyg: 5

Gå till Köp

LocalMonero

 • Kryptovaluta
 • Kontanter
 • Paypal
 • Kreditkort
Betyg: 5

Gå till Köp

En steg-för-steg-guide för att köpa XMR 

Precis som andra kryptovalutor finns det olika sätt att köpa XRM. Men på grund av sin privata natur har Monero inte sett mycket antagande när det gäller notering på börser.

Ändå ska vi titta på marknadsplatser och sätt vi kan få Monero.

Steg 1: Skapa en XMR-plånbok

Innan du får XRM kan du behöva ha en plånbok för att hålla dina mynt. Din bästa insats är att använda en hård plånbok; till exempel kan Leger ge dig ett extra lager av säkerhet.

Hårda plånböcker kan dock vara ganska dyra. Så du kanske vill välja andra alternativ som att använda officiella Monero-skrivbordet plånbok, eller så kan du också använda My Monero plånbok eller Exodus plånbok.

Du kan också enkelt byta BTC eller andra valutor mot XMR på Exodus-plånboken.

Steg 2: Köp med kontanter.

När det gäller att köpa kryptovaluta med kontanter, låter väldigt få börser dig byta hand till hand.

Ändå kan du enkelt köpa Monero med USD på Crypto-uttagsautomater. Du kan behöva besöka coinatmrader.com för att hitta bankens bankomat nära dig. Du kan också sälja din XMR för kontanter, beroende på ATM-specifikationerna.

Steg 3: Köp med PayPal

Du kan köpa Monero med PayPal (även Bitcoin här) med hjälp av Local Monero. För att göra detta måste du öppna ett konto hos LocalMonero, som också kommer med en gratis plånbok. Välj din betalningsmetod på hemsidan.

LocalMonero är en peer-to-peer-plattform, och du kan välja vilken som helst näringsidkare med ett gott rykte och ett stort antal affärer att köpa från. Se till att du läser igenom säljarens annons och godkänner handelsvillkoren innan du klickar på köp.

När du klickar på köp finns det ett betalningsfönster inom vilket du måste betala. När du har gjort betalningen klickar du på knappen ”Jag har betalat” så kommer din XMR att släppas från spärren.

Du kan också köpa bitcoin med din PayPal och konvertera bitcoin till Monero.

Steg 4: Köp med kreditkort. 

Om du funderar på att använda ditt kreditkort för att köpa Monero kan utbyten som Kraken och Bitfinex göra det möjligt för dig. Det är dock tillrådligt att köpa bitcoin med ditt kreditkort och sedan konvertera det till bitcoin.

Utbyten som Binance tillåter dig inte att köpa Monero med USD. Du kan köpa BUSD eller BTC på Binance och konvertera den till XMR. Du kan också köpa Bitcoin på CEX.io och skicka den till din Binance Wallet och konvertera den till Monero.

Bästa plånböcker att hålla Monero 

Att välja rätt plånbok för att behålla dina mynt beror på olika faktorer. En hårdvaruplånbok som Ledger kan tyckas vara rätt val, men bara om den är överkomlig och du har betydande innehav av Monero.

Ändå kan en stationär plånbok som My Monero eller en mobil plånbok som Exodus också vara lämplig för att förvara dina mynt, särskilt för enkel åtkomst. 

NameTypeBuy
Min Monero

Desktop-klient Betyg: 5

Skaffa plånbok

Monero GUI plånbok

Hur man köper Monero

Desktop-klient Betyg: 5

Skaffa plånbok

Ledger Nano S

Hårdvara Betyg: 5

Skaffa plånbok

Exodus plånbok

 • Mobil
 • Desktop-klient
Betyg: 5

Skaffa plånbok

Mer information om XMR [FAQS]

Vad är XMR?

XMR är kittlaren för Monero, ett sekretessmynt. Monero är känt för att vara privat, spårbart, fungibelt och transaktioner som är resistenta mot censur. För närvarande rankad på topp 100 mynt som nummer 15 och kan bytas mot andra kryptovalutor.

Är XMR en bra investering?

Monero kanske inte är lika populärt som de andra toppmynt, men i kryptoverse har det lyckats hålla sig. Det är ganska populärt bland dem som tror på integritet.

XMR är inte noterat på många börser, men du kan fortfarande handla, köpa och hålla myntet på några av de börser som diskuterats tidigare. Det är för närvarande bland de 100 bästa mynten, och dess gemenskap är ganska stark och kontrolleras inte av dess skapare. 

Se även: Monero Price Prediction

Är Monero säkert att köpa?

Eftersom Monero är ett sekretessmynt hävdar de flesta kryptoanalytiker att det används på det mörka nätet. Vissa börser noterade också myntet för sina integritetsfunktioner.

Även om, i motsats till vad folk tror, ​​strävar Monero efter att skapa en säker gemenskap för sina användare. Monero designades med CryptoNight-algoritmen för gruvdrift.

Algoritmen används också för distribution av pengar och ordning på transaktioner samt röstning. Användarnas integritet skyddas med Ring Signature, en teknik som döljer identiteten för transaktioner som gör den känd för endast avsändaren och mottagaren.

Monero kan också enkelt brytas på operativsystem som Windows, macOS, Linux och Android. Utvecklarna strävar också efter att skapa ett deltagande nätverk, och dess användare bestämmer tillväxten av myntet eftersom de inte spelade några tillgångar för sig själva.

Vad är den bästa plånboken att förvara Monero

Det finns flera plånböcker som du kan använda när du lagrar din Monero, men en börs bör inte användas för att lagra dina mynt eftersom de är öppna för hack.

Du kan välja en stationär klient eller mobil kryptoplånbok. Men den bästa plånboken för att lagra din XMR efter att du har lärt dig att köpa Monero är en hårdvaruplånbok.

Du kan lagra dina mynt offline, och när du behöver genomföra en transaktion kan du integrera dem online. Hårdvaruplånböcker som Ledger Nano S kan användas för att hålla dina mynt med dig och säkra. 

Slutsats 

Förutom Monero finns det andra sekretessmynt, Dash och Z-Cash. Monero är dock högt rankad när det gäller sekretess och anonymitetskvaliteter. Tekniken som används vid utformningen av Monero har en ledning mot de andra.

Med användning av RingCT, ringsignaturer och smyg-liknande adresser har Monero lyckats hålla sig till sitt ord att vara ett sekretessmynt. Av säkerhetsskäl bör du inte lagra dina mynt på en börs.

Du kan använda en hårdvaruplånbok som Ledger eller MyMonero.com för att lagra dina mynt. Med tanke på att det är svårt att få börser som gör att du kan köpa Monero, kanske du vill följa de krav som krävs för att köpa Monero direkt.

För närvarande rankas Monero på 15: e plats på de 100 bästa mynten på coinmarketcap.com och gör det bättre än andra sekretesspoletter.. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner