Hur man köper Tezos (XTZ) – De bästa börserna för handel

Så du har hittat information om Tezos-plattformen för dApps och smarta kontrakt, du vill investera i deras token och undrar hur man köper Tezos. Du hittar att det inte är mycket annorlunda än att köpa andra altcoins. Fortsätt läsa för information och en steg-för-steg-guide.

Vad är Tezos?

Först och främst är Tezos en plattform som tillåter användare att styra en blockchain och ändra dess uppsättning regler, med minimal störning av blockchain som helhet. Denna förmåga skulle göra det möjligt för blockkedjan att uppgradera sig själv utan att behöva dela den i två separata blockkedjor (en process som kallas gaffel). Att interagera med Tezos blockchain kräver att användare förvärvar och håller Tezos-tokens (XTZ).

Var kan jag köpa Tezos?

När du skriver den här artikeln finns det 26 olika tezobörser. De fem bästa av dessa börser, sorterade efter handelsvolym, är MXC, Coinbase Pro, BitMax, Kraken och Oceanex.

Kan jag köpa Tezos på Binance?

När denna artikel skrivs (10 augusti 2019) handlar Binance inte med Tezos XTZ-tokens. Du kan se den fullständiga, uppdaterade listan över tezobörser från Crypto Market Cap av klicka här.

Hur man köper Tezos XTZ

Det första steget är att ha en plånbok där du säkert kan lagra dina tokens efter att du köpt tezos-kryptovaluta. Det finns flera program- och hårdvaruplånböcker tillgängliga.

 1. Programvaruplånböcker: För Windows- och macOS-användare finns det ett val mellan Galleon Wallet och Tezbox. Galleon Wallet finns också för Linux och det finns en Android-version av Tezbox. Tezbox erbjuder också en webbaserad plånbok, liksom Kukai.
 2. Hårdvaruplånböcker: För dem som föredrar hårdvaruplånböcker accepterar både Ledger och Trezor XTZ-tokens.

När din plånbok är klar är det dags att ta reda på hur du köper Tezos.

Steg-för-steg-guide om hur man köper Tezos

Steg 1: Hitta ditt börs- och handelspar:

 1. Gå över till Crypto Market Cap. Skriv XTZ på startsidan i sökrutan uppe till höger.

  kryptomarknadsvärde

 2. Följande skärm visar detaljerad information om Tezos-token, inklusive en beskrivning, aktuellt pris (i USD) och marknadsvolym. Ett prisdiagram visas också. Till vänster hittar du de tio bästa börserna som listar tezos, sorterade efter marknadsvolym, en lista över blockchain-utforskare för token och information om sociala medier. Därifrån kan du klicka för att se en detaljerad lista över alla börser som listar XTZ.

  tezos kryptomarknadsvärde

 3. Om du tittar på hela listan över börser kan du också se alla XTZ-handelspar på varje speciell börs. I nästa tak kan du se att Kraken tillåter handel mellan Tezos XTZ och Bricktox (XBT), amerikanska dollar, euro, Ethereum (ETH), Bitcoin (BTC) och kanadensiska dollar. Om du äger någon av dessa kryptotoken är det bara att överföra dem till det utbyte du väljer för att köpa tezos.

  tezos utbyten

Steg 2: Överföra tokens till din Tezos-börs

I det här exemplet antar jag att jag vill köpa tezokryptovaluta med eter och jag har valt att göra det med BitMax-börsen, som är den första på listan med ett XTZ / ETH-handelspar. Du kommer att upptäcka att alla kryptobörser följer samma grundläggande procedur.

 1. Logga in på BitMax och från det övre bandet klickar du på “Mina tillgångar” och “Insättning”.

  bitmax-inloggning

 2. Klicka på ETH från rullgardinsmenyn.

  hur man köper tezos

 3. Du kommer att få din Ethereum-plånbokadress på denna utbyte. Om din eter finns i en mobilplånbok-app som Trust Wallet, öppna din plånbok, välj “skicka” och skanna sedan QR-koden för att klistra in adressen. Skriv in mängden eter som du vill sätta in och skicka dem till BitMax.

  var kan jag köpa tezos

 4. Om din eter är lagrad på en annan börs, e-plånbokstjänst eller webbplånbok, kopiera din plånbokadress till ditt urklipp. I det här exemplet antar du att du har eter-tokens lagrade i ett Uphold-konto. Förfarandet är mycket lika för andra e-plånböcker eller kryptobörser.

 5. Logga in på Uphold, och välj ditt ETH-kort. Klicka sedan på “Skicka till kryptovaluta eller verktygstoken”.

  köp tezos XTZ

 6. Bläddra ner i listan tills du ser ETH, klicka och du kommer till en skärm där du kan klistra in din plånbokadress och skriva in mängden eter som du vill sätta in i BitMax. Efter att ha bekräftat överföringen tar det några minuter innan överföringen är klar. När det väl är gjort kommer du att ha dina eter-tokens redo för att köpa tezos.

  köp tezos kryptovaluta

Steg 3: Handla ETH för XTZ

Nu är det dags att köpa tezos kryptovaluta-tokens på din favorit-kryptobörs.

 1. Gå tillbaka till BitMax och klicka på “Cash” från det övre bandet. Du kommer till en handelssida. I det här exemplet tittar vi på handelssidan för BTMX / USDT-paret.

  köpa kryptoguide

 2. Eftersom vår handel handlar om eter-tokens, klicka på fliken “ETH” i den vänstra kolumnen och skriv “xtz” i sökrutan. När XTZ visas klickar du på den så kommer du till lämplig handelssida.

  bitmax-utbyte

 3. Från den här handelssidan, med hjälp av knapparna längst ner, kommer du att kunna “köpa XTZ” med din insatta ETH, eller “Sälj XTZ” som du kanske redan äger för att få mer ETH.

  hur man använder bitmax

  köp tezos xtz

Steg 4: Överföra dina Tezos-tokens till din personliga plånbok

Som med andra börser ger BitMax dig inte de privata nycklarna till dina plånböcker. Det betyder att användare inte gör det verkligen äga dem. På grund av detta och av andra säkerhetsskäl är det ett bra råd att inte förvara tokens på utbytesplånböcker under längre perioder.

 1. För att överföra till din plånbok från BitMax, klicka på “Mina tillgångar” och “Uttag” från startsidans övre band. Du kommer att presenteras med uttagsskärmen.

 2. Välj XTZ i rullgardinsmenyn till vänster. Till höger klistrar du in adressen till din programvara eller maskinvara tezos plånbok, skriver in mängden tezos tokens du vill överföra, klistrar in eller skriver in lämpliga säkerhetskoder och klickar på “Uttag”. När detta är klart lagras dina tokens i din personliga plånbok.

  bitmax crypto exchagne

Slutsats

Att köpa tezos-tokens är en ganska enkel process, som inte alls skiljer sig från att köpa andra altcoins. Det handlar om att hitta en börs med ett lämpligt handelspar, överföra dina befintliga tokens till lämplig plånbok på den börsen, göra handeln och slutligen överföra dina nyförvärvade tezos-tokens till din personliga plånbok. Det finns gott om utbyten och handelspar att välja mellan, och genom att följa stegen som beskrivs här är du bara några minuter från att äga Trezor, vilket gör att du kan interagera med Trezor blockchain.

Lämna en kommentar nedan om du har några frågor!

Se även:

 • Hur man köper Altcoins med USD
 • Hur köper jag OmiseGO (OMG)

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner