En guide till Bitcoin arbitragehandel i Sydafrika

Vad är arbitragehandel i krypto?

Arbitragehandel i kryptovaluta är när en näringsidkare köper en kryptovaluta till ett billigt pris från en gång och sedan säljer den för vinst på en annan börs för att dra nytta av prisskillnader. Bitcoin arbitragehandel är ett av de enklaste sätten att tjäna pengar på handel med bitcoin med minimala risker.

Är arbitragehandel laglig?

Arbitragehandel är lagligt så länge du handlar i länder där bitcoin är lagligt. En arbitragehandlare utnyttjar bara prisskillnaden mellan flera börser för att göra vinst.

Hur fungerar arbitragehandel?

Kryptovaluta säljer till en premie på utvecklingsmarknader och länder med ekonomiska problem som Zimbabwe och Venezuela, medan kryptovaluta i industriländer säljer till ett pris närmare sitt verkliga marknadsvärde. Handlare med tillgång till utländska marknader kan dra nytta av prisskillnaden och efterfrågan genom att köpa bitcoin till ett lågt pris i utvecklade länder och sälja till ett högre pris i utvecklingsländer eller länder utan ett utvecklat kryptoekosystem..

Så här kommer du igång med bitcoin arbitragehandel

När du vill köpa bitcoin till ett lågt pris och sälja till ett högre pris på en annan börs. Det första du behöver göra är att öppna ett konto vid alla börser som stöder din betalningsmetod. Efter att du registrerat dig på de olika börserna måste du köpa bitcoin till börsen till det billigaste priset och sälja på börsen till det dyraste priset.

Vilka är avgifterna för bitcoin arbitragehandel?

Förutom att titta på bitcoin-priset måste du titta på handelsavgifterna och uttagsavgifterna för de olika börserna. För att göra en vinst, din Köppris inklusive transaktionsavgifter måste vara lägre än ditt försäljningspris inklusive transaktionsavgifter.

Transaktionsavgifter inkluderar avgifter för varje handel och uttagsavgifter för att skicka krypto till en annan börs.

Bitcoin arbitragehandel i Sydafrika

I Sydafrika kan du göra bitcoin arbitrage genom att köpa vidare Coindirect.com och sälja vidare Luno.com eller localbitcoins.com.

Tricket är att köpa med ditt kreditkort / checkkort på Coindirect där kreditkortsinköp är billigare än andra betalningsmetoder och sälja på Luno där bitcoin säljs till lokal premie.

I skrivande stund skulle det kosta R176 077 mot R178900 på Luno att köpa bitcoin på Coindirect med ett kreditkort. Ju mer volatila marknaderna desto större blir detta prisgap när lokala börser tar ett tag att anpassa sig till mer konkurrenskraftiga globala bitcoinpriser.

Hur man köper bitcoin på Coindirect med ett kreditkort (eller ett VISA-kontrollkort)

 1. Registrera dig för ett gratis Coindirect-konto (logga bara in om du redan har ett konto).
 2.  Hitta vägen till din bitcoinplånbok.
 3. Klicka på “Köp” och välj sedan “Nytt VISA-kort (EUR)” i rullgardinsmenyn.
 4. Ange EUR-värdet för den BTC du vill köpa (mer än minimigränsen) eller det BTC-belopp du vill köpa och klicka sedan på “Förhandsgranska köp”.
 5. Du kommer att få en offert, tryck på “bekräfta” innan timern tar slut (räknas ner från 55 sekunder).
 6. Ange dina kreditkortsuppgifter och betala.
 7. Du kommer till en sida för att verifiera din transaktion.
 8.  Slutligen kommer du att omdirigeras tillbaka till din Coindirect Wallet när betalningen är lyckad.

Hur man säljer bitcoin på Luno

 1. Registrera dig för ett Luno-konto och verifiera din identitet.
 2. Skicka Bitcoin från din Coindirect Bitcoin Wallet till din Luno Bitcoin Wallet.
 3. Antingen klicka på “Sälj” i din Luno Wallet och få en offert för att se om du kommer att få mer pengar än vad du köpte för på Coindirect.com, eller

Skapa en säljorder på Luno Exchange som är större än det belopp du köpte på Coindirect för (inklusive transaktionsavgift och uttagsavgift).

När du väl har sålt Bitcoin för vinst på den dyrare börsen. Du måste ta ut pengar till ditt bankkonto (kreditkort) och upprepa processen för att fortsätta att köpa och sälja högt när en prisskillnad visar sig. Ju mer volatil bitcoinpriset desto fler möjligheter att göra en större vinst.

Viktiga riskfaktorer att vara medveten om:

 • Det är bäst att agera snabbt för att minimera exponeringen för marknadsrörelser. Eftersom prisskillnaden kan försvinna innan du handlar på grund av kryptovalutans volatilitet.
 • Om det finns många transaktioner kan blockchain bli överbelastad så det kan ta lite tid att överföra din bitcoin från en utbytesplånbok till en annan.
 • Se alltid till att du har pengar på ditt kreditkort för att dra nytta av prisskillnader vid plötsliga prisförändringar. Det sista du vill är att inte ha pengar att köpa på den billigare börsen när möjligheten ger sig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner