Risikostyring i kryptohandel: enkle regler at følge

Risiko refererer til sandsynligheden for, at en negativ begivenhed sker i dine aktiviteter; en begivenhed, der strider mod dit forventede resultat. Risiko er en del af pakken med kryptokurrency. Det er chancen for et uønsket resultat på handelen, hvilket betyder at gøre tab. For eksempel betyder en 50% risiko på en kort position simpelthen, at der er 50% sandsynlighed for, at Bitcoin-prisen vil stige, hvilket resulterer i et tab fra din side.

I dag tager vi dig gennem de enkle regler, der skal følges, når du styrer risiko inden for kryptohandel.

Typer af risiko

Kryptohandelsverdenen er udsat for fire hovedtyper af finansielle risici:

 • Kreditrisiko

Denne risiko påvirker kryptoprojekter. Det er sandsynligheden for, at parterne bag kryptoprojektet ikke opfylder deres skyldige forpligtelser. Kreditrisiko tilskrives for det meste tyveri og svig på kryptomarkedet. Et godt eksempel er hacking af Binance i 2018, hvilket førte til over $ 40 millioner tab.

 • Juridisk risiko

Juridisk risiko refererer til sandsynligheden for, at en negativ begivenhed finder sted med hensyn til lovgivningsmæssige regler. For eksempel et forbud mod handel med kryptokurrency i et bestemt land. Et praktisk eksempel på juridisk risiko er, når staterne Texas og North Carolina udstedte en ophør og afstå ordre til Bitconnect kryptokursudveksling på grund af mistanke om svig.

 • Likviditetsrisiko

Likviditetsrisiko i forbindelse med kryptohandel refererer til chancen for, at en erhvervsdrivende ikke er i stand til eller uarbejdsdygtig til at konvertere hele deres position til fiat-valutaer (USD, YEN, GBP), som de kan bruge i deres daglige udgifter.

 • Markedsrisiko

Markedsrisiko henviser til muligheden for, at mønter priser bevæger sig op eller ned i modsætning til dit ønske i en åben position.

 • Operationel risiko

Operationel risiko er chancen for, at en erhvervsdrivende ikke er i stand til at handle, deponere eller endda trække penge i deres kryptotegn.

Vigtigste risikostyringsstrategier

Tommelfingerreglen i kryptohandel er: “Du må ikke risikere mere, end du har råd til at tabe.” I betragtning af risikoen i kryptohandel anbefaler vi generelt forhandlere at bruge ikke mere end 10% af deres budget eller månedlige indtægter. Det er heller ikke tilrådeligt at handle med lånte penge, da det sætter dem i en kreditrisikoposition.

Risikostyringsstrategier kan i vid udstrækning kategoriseres i tre: risiko / belønningsforhold, positionstørrelse samt stoptab & tage overskud.

1. Positionsstørrelse

Positionsstørrelse dikterer, hvor mange mønter eller mønter af kryptokurrency en erhvervsdrivende er villig til at købe. Sandsynligheden for at realisere store overskud i kryptohandel frister handlende til at investere 30%, 50% eller endda 100% af deres handelskapital. Dette er dog et forstyrrende skridt, der sætter dig i alvorlige økonomiske risici. Den gyldne regel er: læg aldrig alle dine æg i en kurv. Her er tre måder at opnå positionstørrelse på.

Indtast beløb vs risikobeløb


Denne tilgang tager to forskellige beløb i betragtning. Den første involverer penge, du er villig til at investere i hver eneste aftale. Vi råder forhandlere til at se på dette beløb som størrelsen på hver nye ordre, de tager, uanset type. Det andet involverer penge i fare, dvs. de penge, du mister, hvis handlingen mislykkes.

Sådan definerer du dit indtastningsbeløb:

A = ((Størrelsesstørrelse * Risiko pr. Handel) / (Indgangspris – Stop tab)) * Indgangspris

Lad os sige, at vi ønsker at købe BTC med USDT med et mål på $ 13.000. Vores parametre ville være:

 • Stakstørrelse: $ 5.000
 • Risiko pr. Handel: 2%
 • Indgangspris: $ 11.500
 • Stop tab: $ 10.500

Vores indtastningsbeløb ville være:

A = ((5.000 * 0,02) / (11.500 – 10.500)) * 11.500 = 1.150

Det ideelle beløb at investere i denne aftale er $ 1.150 eller 23%. På grund af vores stoptab risikerer vi dog kun 2%, da det stopper handlen, når den når det bestemte niveau.

Risikohandel i kryptokurrency

Ældste “Hajer” og “Piranhaer”

Dette koncept med positionsstørrelse vedrører diversificering af dine investeringer. Dr. Alexander Elder, der er anerkendt af konceptet, foreslår to regler:

 • Begrænsning af hver position til 2% risiko. Ældste sammenligner risiko med en hajbid. Nogle gange ønsker du at risikere et enormt beløb, men risikoen ville være enorm og katastrofal som en hajbid.
 •  Begrænsning af handelssessioner til 6% pr. Session. I en tabende række kan du ende med at bruge alt, hvad du ejer lidt efter lidt. Ældste sammenligner denne risiko med et piranhaangreb, der tager små bid af sit offer, indtil det spiser det hele.

Efter Elders haj- og piranha-tilgang resulterer der ikke i mere end tre åbne positioner pr. 2% hver eller seks per 1%. Begrænsende resultater i omvendt sammensætning; tab bliver mindre og mindre med hvert efterfølgende tab, du laver.

Kelly-kriterium

Kelly-kriteriet er en formel udviklet af John Larry Kelly i 1956. Det er en positionstørrelsesmetode, der definerer procentdelen af ​​kapital, der skal satses. Det passer til langsigtet handel.

A = (Succesprocent / tabsprocent ved stoptab) – ((1 – succesprocent) / Profitprocent ved profit

Ved hjælp af det foregående eksempel ville funktionerne være:

 • Lagerstørrelse: $ 5.000
 • Investeret beløb: $ 1.150
 • Succes%: 60%
 • Indgangspris: $ 11.500
 • Stop tab: $ 10.500
 • Tabsforhold: 1.10
 • Tag fortjeneste: $ 13.000

Vores resultat ville være:

A = (0,6 / 1,10) – ((1 – 0,06) / 1,13) = 0,19

Dette betyder, at du ikke bør risikere mere end 19% af hele kapitalen på $ 5.000, for at du når frem til det bedst mulige resultat i en række tilbud.

2. Risiko / belønningsforhold

Risiko / belønningsforholdet sammenligner det faktiske risikoniveau med det potentielle afkast. Jo mere risikabel en position er, jo mere rentabel kan den blive i handel. Forståelse af risiko / belønningsforholdet giver dig mulighed for at vide, hvornår du skal indgå i en handel, og hvornår det er urentabelt. Risiko / belønningsforholdet beregnes som følger:

R = (Målpris – Indgangspris) / (Indgangspris – Stop tab)

Fra den foregående illustration:

 • Indgangspris: $ 11.500
 • Stop tab: $ 10.500
 • Målpris: $ 13.000

Vores forhold ville være:

R = (13.000 – 11.500) / (11.500 – 10.500) = 1,5 eller 1: 1,5

Et forhold på 1: 1,5 er godt. Vi råder forhandlere til ikke at handle med et forhold, der er lavere end 1: 1.

3. Stop tab + tage fortjeneste

Stop Loss henviser til en eksekverbar ordre, der lukker en åben position, når en pris falder til en bestemt barriere. Take Profit er derimod en eksekverbar ordre, der afvikler åbne ordrer, når priserne stiger til et bestemt niveau. Begge er gode tilgange til styring af risiko. Stop tab sparer dig for at handle med urentable tilbud, mens Take Profits giver dig mulighed for at komme ud af handlen, inden markedet kan vende sig mod dig.

Du kan gøre brug af Trailing Stop Losses og Take Profits, der automatisk følger kursens ændringer. En sådan funktion er dog ikke tilgængelig på størstedelen af ​​kryptobørser. Heldigvis med kryptoterminaler som Superordre, du kan indstille dine efterfølgende stoptab og tage fortjeneste lige fra terminalen.

Vindende strategier

Accepter fejl

Risiko er en del af handelen. Desuden kan vi ikke fjerne det, men kun styre det. Du bør derfor acceptere dine tab og stole på planbaseret beslutningstagning for at realisere overskud i fremtidige handler.

Overvej gebyrer

Nye handlende kender ofte ikke gebyrerne, der følger med handel. Sådanne inkluderer tilbagetrækningsgebyrer, gearingsgebyrer osv. Du bør overveje disse i din risikostyring.

Fokuser på vinderaten

Risici vil altid være der for at afskrække dig fra at handle. At fokusere på antallet af gange, du vinder, hjælper dog med at udvikle en positiv holdning i handel.

Mål drawdown

Dette refererer til den samlede reduktion af dine oprindelige midler efter en række tab. For eksempel, hvis du tabte $ 1.000 fra $ 5.000, er din foranstaltningstildeling 10%. Jo højere beløbet er, desto mere skal du indsprøjte en handel for at komme sig. Som Dr. Elder rådede, hold dig til en 6% risikogrænse.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map