Att köpa Bitcoin på Coinbase vs Paypal: Vilket är bättre?

PayPal: s senaste beslut om att möjliggöra kryptovalutaköp och öka gränserna har tagit kryptosfären med storm. Analytiker tror att PayPals beslut sannolikt ledde till Bitcoins explosiva uppgång denna månad, eftersom det signalerar en intensiv efterfrågan från konsumenterna och möjligen öppnar en helt ny marknad som tidigare var outnyttjad.

köpa bitcoin med PayPal

Du kan nu köpa Bitcoin och andra kryptovalutor med Paypal.

Om du är en online-konsument har du förmodligen ditt eget PayPal-konto – det finns över 350 miljoner PayPal-användare och tillväxten fortsätter att gå uppåt år efter år. Som jämförelse är rena kryptovalutatjänster märkbart mindre – till exempel Coinbase, en av världens mest populära krypto-till-fiat-ramper, har bara cirka 35 miljoner användare. För de flesta är det ingen idé att köpa lite Bitcoin på PayPal istället för att behöva registrera sig med ett helt nytt företag. Är det dock så enkelt med ett beslut? Låt oss diskutera konsekvenserna av att köpa kryptovaluta på varje plattform.

Att köpa Bitcoin på Coinbase

Coinbase är inte en handelsplattform – istället är det en kryptobörs där människor kan sätta in fiat för att köpa kryptovalutor och vice versa. De har också Earn-programmet, som gör det möjligt för människor att tjäna kryptovaluta genom att studera utbildningsmaterial för andra mynt. Hela webbplatsen är kryptospecifik och fokuserar på ett huvudmål – att göra Bitcoin tillgänglig för alla.

Något av anmärkningen är att Coinbase har strängare KYC-regler jämfört med PayPal, åtminstone när det gäller skapandet av ett nytt konto. Transaktioner med kryptovaluta är svårare att spåra jämfört med de som görs med ett bankkort eller ett bankkonto, så tillsynsmyndigheter ser till att licensierade kryptovalutaföretag vet vem som använder sin plattform. Det är vanligtvis omöjligt att göra ett Bitcoin-köp på Coinbase utan att ha ett fullständigt verifierat konto – vilket naturligtvis innebär att du först skickar din KYC-information till Coinbase.

En stor fördel med att köpa Bitcoin på Coinbase är dock att Bitcoins faktiskt krediteras ditt konto, som du sedan kan ta ut on-chain. Du kan flytta dina mynt från Coinbase och kan sedan lagra dem i din egen webbplånbok eller till och med en hårdvaruplånbok om du har en (som är mycket säkrare och skyddar dig från inkompetens från tredje part eller skadlig inriktning).

Att köpa Bitcoin på PayPal

Eftersom de flesta redan har ett PayPal-konto är det verkligen en trivial fråga för dem att använda sitt saldo eller länkade kort / konton för att omedelbart köpa kryptovaluta från appen. Det finns en stor fördel med att inte behöva registrera sig på ett nytt konto – det är inte bara lättare utan det minskar risken för att din privata information läcks eller blir stulen, eftersom det är ett mindre företag som har data om dig.

Det främsta problemet som människor har identifierat med att köpa Bitcoin på PayPal är dess begränsande natur. Bitcoin du köper på PayPal skiljer sig mycket från vad du kan köpa på Coinbase. PayPals Bitcoin fungerar mer som en derivattoken, eftersom den håller värdet av Bitcoin, men du kan faktiskt inte använda den underliggande kryptovalutatoken i sig. Enligt PayPals villkor kan Bitcoins som köpts på plattformen inte överföras till andra PayPal-användare, och de kan inte heller dras tillbaka till en extern plånbok för kryptovaluta..

Så vilken är rätt för mig?

Det finns inget svar som passar alla: det beror helt på varför du vill köpa Bitcoin och vilken typ av användare du är. Här är de viktigaste faktorerna att tänka på:

  • bekvämlighet. Om du redan är PayPal-användare blir det uppenbarligen mer logistiskt bekvämt att logga in och göra köpet. Du sparar tid och ansträngning som krävs för att registrera dig för Coinbase, skapa ett nytt konto, länka en betalningsmetod, finansiera det, köpa och ta ut.
  • Förtroende / integritet. Du kanske litar mer på PayPal om du är en befintlig användare – det är också bäst att ha din KYC-information hos så få företag som möjligt. Att lägga till ytterligare en till mixen är alltid värre för din integritet och datasäkerhet.
  • Använd fall. Om du faktiskt vill använda dina Bitcoins (dvs skicka dem till vänner eller familj, köpa saker på nätbutiker som accepterar kryptovaluta, spela med smarta kontrakt, köpa altcoins osv.) Kommer du inte att kunna göra det om du väljer PayPal, men du kommer att kunna göra det med Coinbase. Med detta sagt behöver majoriteten av nya användare som kommer in i kryptoutrymmet inte nödvändigtvis att Bitcoins faktiskt använder dem på marknaderna – de spekulerar ofta i att priset stiger. Om du är en av dessa konsumenter, är det vettigt att göra köp på PayPal, eftersom även om PayPals Bitcoin inte kan tas ut, kommer det fortfarande att spåra det faktiska Bitcoin-värdet, så att du enkelt kan köpa och sälja det direkt till kontanter för för att realisera vinster / förluster. (Naturligtvis är det inte möjligt att spekulera nedåt via PayPal – om du vill korta marknaden måste du ta dina mynt till en börs som BitMEX, vilket kräver att du kan ta ut dem).
  • Äganderätt. En viktig princip i kryptovärlden är äganderätten till din egen ekonomi. Att köpa Bitcoin på Coinbase betyder att du kan ta ut det i din egen plånbok och kan säkra det själv, vilket ger dig fullständig kontroll över de privata nycklarna som innehåller dina pengar. Om du köper dina mynt på PayPal kommer du inte att kunna ta ut dem från PayPal om du inte likviderar till fiat, vilket betyder oavsett vad, dina privata nycklar i kryptovaluta kommer alltid att innehas av en tredje part. Detta är inte perfekt för människor som tror på principen “inte dina nycklar, inte dina mynt”.

När du väl vet vilken typ av användare du är och vad du använder Bitcoin för är det ett enkelt beslut. Baserat på kriterierna ovan, vilken typ av användare är du? Vilket passar dig bättre: Coinbase eller PayPal? Låt oss veta med en kommentar nedan.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner