Kraken vs Bitfinex: Jämför avgifter och funktioner 2021

Kraken, rankad som världens åttonde bästa kryptovaluta, är en värdig konkurrent i alla kryptodiskussioner tack vare sin användarvänliga app, låga avgifter och gedigen säkerhet. Lanserades i kölvattnet av Mt.Gox hack, Kraken har alltid prioriterat säkerhet som ett resultat.

ken vs bitfinex jämför

Kan samma sägas om Bitfinex? Rang 6 på vår bästa kryptobörsrankning, Bitfinex erbjuder fler mynt och marknader än Kraken, men erbjuder det en bättre totalupplevelse? Är de lika säkra? Var kommer nybörjare att känna sig mest bekväma?

Det är dags att föra samman dessa två tungvikter.

Jämför Kraken vs Bitfinex

kraken utbyte

Kraken bfx staplade

Bitfinex

USA accepterat?
Ja Nej
Handelspar
177 309
7-dagars volym
1.090.234.866 $ $ 680,678,914
Besök Besök

Kraken-avgifter vs Bitfinex-avgifter

Kraken

Liksom de flesta utbyten av kryptovalutor erbjuder Kraken ett avgiftsschema för tillverkare, som du kan se nedan. Ju mer du handlar, desto bättre blir dina rabatter. Den totala handelsvolymen för de senaste 30 dagarna uppdateras efter varje handel, så handlare behöver inte oroa sig för att få sina rabatter. Se fullständigt schema här, och läs några handelsexempel här.

Skärmdump 2021 01 02 kl 09.57.23

Bitfinex

Avgiftsschemat på Bitfinex är liknande för tillverkare, men är dyrare för tagare, vilket ger Kraken en liten fördel. Lyckligtvis för Bitfinex-användare som har LEO, Bitfinex, det inbyggda verktyget, finns det rabatter att få, och de är ganska bra på 25%. Ju mer LEO hålls, desto bättre blir rabatterna. Se mer här, inklusive marginal, derivat, upplåning och kryptouttag.

Skärmdump 2021 01 02 kl 10.04.01

Vinnare: Kraken. De har något lägre takeavgifter.

Registrera dig och upplev KYC

Så här registrerar du dig på Kraken

kraken vs bitfinex registrera lätthet

 1. Gå till Kraken.com och klicka på “Skapa konto” längst upp till höger
 2. Ange ett e-postmeddelande, användarnamn, lösenord och ditt hemland
 3. Godkänn villkoren och klicka på Skapa konto
 4. Gå till din e-postklient och hitta ett ”aktiveringsmail” med en nyckel som du behöver kopiera och klistra in. Nyckeln blir en lång virvel av siffror och bokstäver
 5. Ange ditt användarnamn och lösenord tillsammans med nyckeln och klicka på “aktivera konto”
 6. Därefter måste du gå till sidan “Bli verifierad” i rullgardinsmenyn, som finns i det övre hörnet på användarsidan efter att du har loggat in
 7. Du måste välja en kontotyp (se nedan). För att ha affärer med fiat-valuta behöver du antingen ett mellanliggande eller ett pro-konto. Låt oss gå med mellanliggande för tillfället
 8. För att verifiera ditt mellanliggande konto måste du förse Kraken med ett foto av ditt regeringsutfärdade ID, bevis på uppehållstillstånd, ett ID-bekräftelsefoto (vanligtvis en selfie om du innehar ditt ID) och ditt yrke. Verifieringen bör ta mindre än tio minuter
 9. När du har verifierat kan du börja lägga till pengar på ditt konto.

Skärmdump 2021 01 02 kl 10.15.09Olika kontotyper erbjuder olika gränser men kräver olika former av identitet för att verifiera

Funderar på att gå med i Bitfinex?

Här är processen:

Skärmdump 2021 01 02 kl 16.32.03

 1. Besök Bitfinex.com och välj ‘Registrera dig’
 2. Ange ett användarnamn, e-postadress och säkert lösenord, samt din tidszon, en möjlig hänvisningskod och lite Captcha-text och klicka sedan på “Öppna konto”
 3. På nästa sida kommer du att bli ombedd att verifiera din e-post, så gå över till din e-postklient och klicka på bekräftelselänken.
 4. I det nya fönstret som öppnas kan du logga in med användarnamnet och lösenordet du angav
 5. En gång inuti har du alternativ för att öka ditt kontosäkerhet, såsom 2FA (rekommenderas), uttag blockerade på nya IP-adresser, en uttagsbekräftelsefras, PGP-e-postkryptering och mer
 6. Därefter kommer du att vilja lägga till pengar på ditt konto, men det kommer inte att låta dig förrän du är en fullständigt verifierad användare, så du bör följa uppmaningen och ange ditt namn, ålder, telefonnummer, två former av regering ID och en selfie med ditt ID, ett kontoutdrag och bevis på din bostadsadress
 7. Vänta på bekräftelse, vilket kan ta 2-3 dagar
 8. När du har verifierat kan du börja lägga till fiat-valuta

Vinnare: Slips. Processen är mycket likartad, men Kraken är snabbare i genomsnitt att verifieras.

Enkel användning & Känsla av webbplats / app

Krakens mästerliga app

Kraken tjänar mycket respekt för sin högkvalitativa app, med ett tydligt gränssnitt och ultra-enkel layout. Vissa hävdar att det är den enda appen som kan konkurrera med Coinbase för tillgänglighet, och eftersom Coinbase är mer en mäklare än en börs är det här en bra nyhet för Kraken. Webbplattformen är dock en annan historia, den är stiliserad för att se ut som en gammal Wall Street-skärm som körs på Windows 95, och den är helt enkelt inte så intuitiv och vänlig som 95% av deras konkurrenter. Det händer för mycket.

Skärmdump 2021 01 02 kl 09.50.20Krakens webbhandelsvyKraken Pro erbjuder nu Dark Mode | Kraken bloggKrakens mobilapp är mycket lättare för ögat

Bitfinex förfinade tillvägagångssätt

Bitfinex lanserades ända tillbaka 2012 och är en veteran inom kryptovalutasektorn och har mycket tid att förfina och finjustera sin webbplats och app för att göra dem enkla att använda. Trots detta är plattformen mer lämplig för avancerade handlare än för nybörjare och erbjuder fler handelsalternativ än Kraken. Till skillnad från Kraken har dock amerikanska kunder utestängts från tjänsten sedan 2017.

Skärmdump 2021 01 02 kl. 09.51.09Bitfinex handelsvy är mjukare och enklare

Vinnare: Slips. Kraken har en bättre app, Bitfinex har en bättre webbplattform.

Insättningsmetoder

Kraken

Kraken stöder många olika alternativ för att skicka fiat-valuta till plattformen, även om metoderna skiljer sig åt för varje valuta, som förklaras nedan:

 • USD – Fedwire, SWIFT, SEN
 • EUR – SEPA, SWIFT
 • CAD – Wire, SWIFT, kontanter / debet på Canada Post
 • AUD – Banköverföring / Osko
 • GBP – FBS, BACS, CHAPS, SWIFT
 • CHF – SIC, SWIFT
 • JPY – SWIFT

De flesta insättningsmetoder är gratis, men Kraken tar ut några mindre avgifter baserat på deras avtal med relevant betalningsleverantör. I USA tar insättningsmetoder allt upp till 5 dagar att rensa. En fullständig lista över metoder och avgifter kan finnas finns här, och en guide för sätter in pengar här.

Bitfinex

Vissa kryptovalutabörser uppmuntrar användare att sätta in fiatvaluta eftersom det naturligtvis gör dem mer benägna att använda den för att köpa kryptovaluta, vilket ger större vinster till börsen. Bitfinex är en lite annorlunda. De har oerhört höga lägsta insättningsgränser med bara 0,1% behandlingsavgift så att de uppmuntrar stora handlare, proffs och institutioner till plattformen. Detta system infördes inför en ökning av cyberattacker på plattformen.

Här är de minsta fiat-insättningarna (endast banköverföringar):

 • 10 000 USD, EUR eller GBP
 • 1 000 000 JPY

Det är gratis att sätta in kryptovalutor och stavmynt till Bitfinex.

Vinnare: Kraken. Ett minsta insättningsbelopp på $ 10 000 skär ut en stor del av nybörjarmarknaden.

Instant Buy Options (köp med kredit- eller bankkort)

Kraken

Användare kan köpa, sälja och konvertera 54 olika kryptovalutor på både Krakens webbplats och i deras app. Direktköp kan göras gratis med den fiatvaluta som redan har deponerats (i de valutor som nämns i avsnittet insättningsmetoder). Om användare vill köpa kryptovaluta direkt och kringgå insättningen kan de använda sitt betalkort eller kreditkort. Kortavgifterna är 3,75% av det totala köpet plus 0,25 € per transaktion. Användare kommer också att debiteras för ”spridningen”, vilket är en markering som mäklare placerar ovanpå marknadspriset. Krakens spread varierar från 2-10% beroende på kryptovalutan. Detta gör dem till ett ganska dyrt val.

Bitfinex

Att köpa kryptovaluta direkt från Bitfinex med ett kreditkort är mycket enklare än att sätta in fiat-valuta (och mycket bekvämare om du inte har 10 000 dollar till att börja med).

Användare kan köpa:

 • Bitcoin
 • Tjudra
 • Tezos
 • TRON
 • Litecoin
 • Zcash
 • RUSA
 • Algorand
 • FLADDERMUS
 • Ethereum
 • Tether Gold
 • Valda andra ERC-20 altcoins

Lägsta köp är $ 25 och avgifterna varierar beroende på betalningsprocessor, köpstorlek och betalningsmottagarland.

Vinnare: Slips. Kraken kan vara dyrare, men de erbjuder också bättre alternativ för omedelbara inköp.

Handelserfarenhet

Kraken

Vi försökte webbhandelsvyn och vi tyckte inte om det, men det betyder inte att du inte kommer att göra det. Designen verkar föråldrad och saknar de intuitiva knapparna och kontrollerna som deras konkurrenter har inkluderat. Mobilappen, som vi har nämnt, är helt fantastisk och finns som en enorm kontrast till webbplattformen.

Bitfinex

Medan Bitfinex riktar sig till mer professionella handlare, eller de med större handelsvolymer, är webbplattformen faktiskt vänligare och enklare att använda än Kraken. Om användare känner sig bekväma med Bitfinex webbvy, har de inga problem med mobilappen, som har samma känsla och erbjuder samma upplevelse för användarna.

Vinnare: Bitfinex. Kraken har en vackrare webbplats, men när det gäller handelsplattform, likviditet och intuitiva funktioner vinner Bitfinex.

Rykte & säkerhet

Kraken

En enormt positiv aspekt av Krakens rykte är att de var en av de första börserna som bevisade att de har alla sina användares pengar på ett säkert ställe, tack vare en ” bevis för reservreserver ”. Att bevisa att de innehar alla medel visar användarna att även om något går fel kommer de att kunna tömma sitt konto utan problem.

Det har dock inte alla varit vanlig segling. De har mött många cyberattacker, överlevt dem alla, men en rad attacker i januari 2018 tvingade dem att stänga en vecka och stärka deras försvar. Kraken har aldrig tappat pengar eller kryptovaluta genom ett hack.

sekretesspolicy för kraken

Bitfinex

Tyvärr för Bitfinex blev de offer för det näst största utbyteshacket i historien, med knappt 120 000 BTC stulna, värda över 3,5 miljarder dollar i dagens takt. Att komma tillbaka från ett sådant förödande slag har inte varit lätt, men Bitfinex lyckades återhämta sig och överleva i en situation där de flesta utbyten skulle smula.

Skärmdump 2021 01 02 kl 16.37.55

Vinnare: Kraken. Det kommer att ta Bitfinex lång tid för folk att glömma …

Bitfinex vs Kraken: Vem är vår vinnare?

Det här är nästan för nära att ringa, men Kraken är vår vinnare.

Dessa två plattformar är nack och nacke när det gäller att besluta om en vinnare, men vi är här för att tjäna nybörjare som är nya i världen av kryptovaluta, och av den anledningen kantar Kraken bara det.

Kraken vinner på grund av sin överlägsna säkerhet och mobilapp, som båda kan ge användarna en ökad komfortnivå. Massor av insättningsmetoder plus något lägre avgifter knuffar också denna slips till deras fördel.

Räkna inte ut Bitfinex, men för mer avancerade handlare är de en utmärkt plattform som inte nådde 6: e i Coin Clarity-rankningen utan goda skäl.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner