Riskienhallinta salaustoiminnassa: yksinkertaisia ​​sääntöjä noudatettava

Riski viittaa todennäköisyyteen, että toiminnassasi tapahtuu negatiivinen tapahtuma. tapahtuma, joka on vastoin aiottua lopputulosta. Riski on osa kryptovaluuttakauppaa. Kaupan ei-toivotun lopputuloksen mahdollisuus tarkoittaa tappiota. Esimerkiksi 50%: n riski lyhyellä positiolla tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että on 50%: n todennäköisyys, että Bitcoinin hinta nousee, mikä johtaa menetykseen.

Tänään opastamme sinut yksinkertaisten sääntöjen läpi, joita sinun on noudatettava hallitessasi salauskaupan riskejä.

Riskityypit

Salauskauppamaailma altistuu neljälle päätyyppiselle taloudelliselle riskille:

 • Luottoriski

Tämä riski vaikuttaa salausprojekteihin. Se on todennäköisyys, että salausprojektin takana olevat osapuolet eivät täytä velvoitteitaan. Luottoriski johtuu enimmäkseen salamarkkinoiden varkauksista ja petoksista. Hyvä esimerkki on Binancen hakkerointi vuonna 2018, mikä johti yli 40 miljoonan dollarin tappioon.

 • Oikeudellinen riski

Oikeudellinen riski viittaa negatiivisten tapahtumien todennäköisyyteen sääntelysääntöjen suhteen. Esimerkiksi kryptovaluuttakaupan kielto tietyssä maassa. Käytännön esimerkki oikeudellisesta riskistä on, kun Texasin ja Pohjois-Carolinan osavaltiot antoivat a lopeta ja poista Bitconnect-tilaus kryptovaluutan vaihto petosepäilyn vuoksi.

 • Likviditeettiriski

Salauskaupan likviditeettiriski tarkoittaa mahdollisuutta, että elinkeinonharjoittaja ei pysty tai kykenemätön muuntamaan koko positioaan fiat-valuuttoiksi (USD, YEN, GBP), joita he voivat käyttää päivittäisessä kulutuksessa..

 • Markkinariski

Markkinariski tarkoittaa mahdollisuutta kolikoiden hintojen nousuun ylös tai alas päinvastoin kuin toiveesi avoimessa asennossa.

 • Operatiivinen riski

Operatiivinen riski on mahdollisuus, että elinkeinonharjoittaja ei pysty käymään kauppaa, tallettamaan tai edes nostamaan rahaa kryptolompakkoihinsa.

Tärkeimmät riskienhallintastrategiat

Nyrkkisääntö salakirjoituksessa on: “Älä riski enemmän kuin sinulla on varaa menettää.” Kun otetaan huomioon salakirjoituksen riskin vakavuus, suosittelemme kauppiaita käyttämään enintään 10% budjetistaan ​​tai kuukausitulostaan. Kaupankäynti lainatulla rahalla ei ole myöskään suositeltavaa, koska se asettaa heidät luottoriskiasemaan.

Riskienhallintastrategiat voidaan luokitella laajasti kolmeen: riski / palkkasuhde, sijainnin mitoitus sekä stop loss & ottaa voittoja.

1. Sijainnin mitoitus

Sijainnin mitoitus määrää kuinka monta kryptovaluutta kolikkoa tai rahaketta kauppias on valmis ostamaan. Todennäköisyys saavuttaa suuria voittoja salaustoiminnassa houkuttelee kauppiaita sijoittamaan 30%, 50% tai jopa 100% kaupankäyntipääomastaan. Tämä on kuitenkin häiritsevä liike, joka asettaa sinut vakaviin taloudellisiin riskeihin. Kultainen sääntö on: Älä koskaan laita kaikkia munasi yhteen koriin. Tässä on kolme tapaa saavuttaa sijainnin mitoitus.

Syötä summa vs riskisumma

Tässä lähestymistavassa otetaan huomioon kaksi erilaista määrää. Ensimmäiseen liittyy rahaa, jonka olet valmis sijoittamaan jokaiseen kauppaan. Suosittelemme kauppiaita tarkastelemaan tätä määrää kunkin uuden tilauksen suuruutena sen tyypistä riippumatta. Toiseen liittyy riski, eli raha, jonka menetät, jos kaupankäynti epäonnistuu.

Näin määrität syötetyn summan:

A = ((pinon koko * riski kauppaa kohti) / (merkintähinta – pysäytyshäviö)) * merkintähinta

Oletetaan, että haluamme ostaa BTC: n USDT: llä, jonka tavoite on 13 000 dollaria. Parametrit olisivat:

 • Pinon koko: 5000 dollaria
 • Riski kauppaa kohti: 2%
 • Osallistumishinta: 11 500 dollaria
 • Stop Loss: 10 500 dollaria

Syötettävä summa olisi:

A = ((5000 * 0,02) / (11500 – 10 500)) * 11500 = 1150

Ihanteellinen summa sijoittaa tähän kauppaan on 1150 dollaria tai 23%. Pysäytystappiosta johtuen riskimme on kuitenkin vain 2%, koska se lopettaa kaupan saavutettuaan määritetyn tason.

Riskikauppa kryptovaluutalla

Vanhin “Hait” ja “Piranhas”

Tämä kannan mitoituksen käsite liittyy sijoitusten hajauttamiseen. Tohtori Alexander Elder, jolle ajatus on myönnetty, ehdottaa kahta sääntöä:

 • Jokaisen aseman rajoittaminen 2%: n riskiin. Vanhin vertaa riskiä haiden puremiseen. Joskus haluat riskoida valtavan määrän, mutta riski olisi valtava ja katastrofaalinen kuin hain purema.
 •  Kaupankäyntiistuntojen rajoittaminen 6 prosenttiin istuntoa kohti. Tappion aikana saatat päätyä käyttämään kaiken omistamasi vähitellen. Vanhin vertaa tätä riskiä piraihahyökkäykseen, joka syö pieniä puremia uhriaan, kunnes se syö kaiken.

Vanhin haiden ja piraijojen lähestymistavan seurauksena korkeintaan kolme avointa asemaa kutakin 2% kohden tai kuusi paikkaa 1% kohden. Tulosten rajoittaminen käänteisessä yhdistämisessä; tappiot pienenevät ja pienenevät jokaisen seuraavan tappion yhteydessä.

Kelly-kriteeri

Kelly-kriteeri on kaava, jonka John Larry Kelly kehitti vuonna 1956. Se on sijainnin mitoitusmenetelmä, joka määrittää panostettavan pääoman prosenttiosuuden. Se sopii pitkäaikaiseen kauppaan.

A = (Menestysprosentti / tappiosuhde pysäytystappion yhteydessä) – ((1 – onnistumisprosentti) / Voittosuhde otettavan tuoton yhteydessä)

Edellisen esimerkin avulla ominaisuudet olisivat:

 • Varaston koko: 5000 dollaria
 • Sijoitettu määrä: 1150 dollaria
 • Menestys%: 60%
 • Osallistumishinta: 11 500 dollaria
 • Stop Loss: 10 500 dollaria
 • Tappisuhde: 1.10
 • Ota voitto: 13000 dollaria

Tuloksemme olisi:

A = (0,6 / 1,10) – ((1 – 0,06) / 1,13) = 0,19

Tämä tarkoittaa, että sinun ei pidä vaarantaa yli 19% koko 5000 dollarin pääomasta, jotta saat parhaan mahdollisen lopputuloksen sopimussarjassa.

2. Riskien ja palkkioiden suhde

Riskien ja tuottojen suhde vertaa todellista riskitasoa potentiaaliseen tuottoon. Kaupankäynnissä mitä riskialttiin asema, sitä kannattavampaa se voi saada. Riski / palkkasuhteen ymmärtäminen antaa sinun tietää, milloin aloittaa kaupan ja milloin se on kannattamatonta. Riskien ja tuottojen suhde lasketaan seuraavasti:

R = (tavoitehinta – pääsyhinta) / (alkuhinta – pysäytyshäviö)

Edellisestä kuvasta:

 • Pääsymaksu: 11 500 dollaria
 • Stop Loss: 10 500 dollaria
 • Tavoitehinta: 13000 dollaria

Suhteemme olisi:

R = (13 000 – 11 500) / (11 500 – 10 500) = 1,5 tai 1: 1,5

Suhde 1: 1,5 on hyvä. Suosittelemme kauppiaita olemaan käymättä kauppaa alle 1: 1.

3. Pysäytä tappio + ota voitto

Stop Loss tarkoittaa toteutettavaa toimeksiantoa, joka sulkee avoimen position, kun hinta laskee tiettyyn esteeseen. Toisaalta Take Profit on toteutettava toimeksianto, joka likvidoi avoimet tilaukset, kun hinnat nousevat tietylle tasolle. Molemmat ovat hyviä lähestymistapoja riskien hallintaan. Stop Losses säästää sinua kaupasta kannattamattomilla kaupoilla, kun taas Take Profits antaa sinun päästä pois kaupasta ennen kuin markkinat voivat kääntyä sinua vastaan.

Voit hyödyntää lopullisia pysäytystappioita ja ottaa voittoja, jotka seuraavat kurssin muutoksia automaattisesti. Tällainen ominaisuus ei kuitenkaan ole käytettävissä suurimmalla osalla salaustoimintoja. Onneksi salauspäätteillä, kuten Ylijärjestys, voit asettaa peräkkäiset tappiot ja ottaa voitot suoraan terminaalista.

Voittavat strategiat

Hyväksy epäonnistumiset

Riski on olennainen osa kaupankäyntiä. Emme voi myöskään poistaa sitä, vaan vain hallita sitä. Siksi sinun tulisi hyväksyä tappiosi ja luottaa suunnitelmapohjaiseen päätöksentekoon tulojen saavuttamiseksi tulevissa kaupoissa.

Harkitse maksuja

Uudet kauppiaat eivät usein tiedä kaupankäynnin mukana tulevia maksuja. Tällaisia ​​ovat nostomaksut, vipuvaikutukset jne. Sinun tulisi ottaa nämä huomioon riskinhallinnassasi.

Keskity voittoprosenttiin

Riskit ovat aina olemassa estääkseen kaupankäyntiä. Keskittyminen voittokertojen määrään auttaa kuitenkin kehittämään positiivisen asenteen kaupankäynnissä.

Mittaa nosto

Tämä viittaa alkuperäisten varojesi kokonaissummaan vähennysten jälkeen sarjan tappioiden jälkeen. Esimerkiksi, jos menetät 1000 dollaria 5000 dollarista, nostosi on 10%. Mitä suurempi summa on, sitä enemmän sinun on syötettävä kauppaan, jotta se toipuu. Kuten tohtori Vanhin neuvoi, pidä kiinni 6 prosentin riskirajasta.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner