Kiinan Blockchain-aloite: Valtakunnallinen pyrkimys omaksua Blockchain

Kiinan Blockchain-aloite

Kiina on aloittanut koko maan kattavan aloitteen, jolla otetaan nopeasti käyttöön Blockchain-tekniikka ja kehitetään “kiireellisesti” käyttötapauksia. Kiinan Presidentti Xi Jinping henkilökohtaisesti pyysi nopeampaa kehittää lohkoketjua Kiinan kommunistisen puolueen keskuskomitean edessä. Tämän mielipiteen toistivat valtion tiedotusvälineet People’s Daily julkaissut a etusivun artikkeli aiheesta “Blockchainin sijoittaminen yhdeksi maiden ydinaloitteista, ja tavoitteena on keskeiset läpimurrot”. Tämän lisäksi kansallisella televisioasemalla CCTV-2 oli useita uutissegmenttejä, jotka oli omistettu keskustelun lohkoketjutekniikalle – painottaen, että Blockchain, ei Bitcoin, on Kiinan keskeinen painopiste.

Kiinan johtava sanomalehti People’s Daily kehottaa käyttämään Blockchain-käyttöönottoa

Tämä valtava aloite Blockchainin työntämiseksi liittyy selvästi Kiinan kansallisen digitaalisen valuutan – “DCEP” (Digitial Currency / Electronic Payment) – käynnistämiseen. Tämän uuden valuutan laskee liikkeeseen Kiinan kansantasavallan pankki (PBoC), ja se toimii sekä korvaamaan Researve Money (M0) että digitaalisena käteisenä. Alun perin DCEP otetaan käyttöön PBoC: hen kuuluville pankeille ja lopulta suurelle yleisölle Tencentin ja Alibaban kautta.

On tärkeää huomauttaa, että DCEP on keskitetty & yksityinen lohkoketju. PBoC laskee verkkoon uuden valuutan Kiinan hallituksen viranomaisen kautta. Verkossa ei ole julkista osallistumista, toisin kuin hajautettu Bitcoin-verkko, joka käyttää Blockchainia avoimen julkisen konsensuksen muodostamiseen.

YouTube-juliste

Blockchain, ei Bitcoin

Yksi kryptovaluutta-avaruuden keskeisistä riidan alueista on, onko yksityisellä vai keskitetyllä lohkoketjulla arvoa.

  • Lausunto 1: Bitcoin, ei Blockchain
  • Lausunto 2: Blockchain, ei Bitcoin

Bitcoinin kannattajat väittävät, että Blockchainin avainarvo on, että se mahdollistaa hajautetun verkon, johtamattoman verkon, johon kuka tahansa voi liittyä, osallistua ja tarkistaa tapahtumia. Väite on, että jos Blockchainin tarkoitus on tallentaa tapahtumia kuten tietokanta, keskitetyillä tietokannoilla, kuten MySQL tai MongolDB, on suurempi hyötysuhde kuin Blockchainilla. Siksi olisi järkevää käyttää Blockchainia vain silloin, kun tarvitaan julkista avointa yksimielisyyttä. Tämän väitteen jälkeen salausvaluutat, kuten Bitcoin ja Ethereum, ovat välttämättömiä Blockchainin toiminnalle, koska niillä on luonnollinen rooli verkon hyvien toimijoiden palkitsemisessa.

People’s Daily tekee selväksi, että Blockchain on enemmän kuin Bitcoin

Blockchainin kannattajat väittävät, että Blockchain tarjoaa turvallisuutta ja läpinäkyvyyttä, mikä antaa sille selkeän edun perinteisiin tietokantoihin verrattuna. Kiina vie tämän väitteen askelta pidemmälle ja estää aktiivisesti kryptovaluuttojen käyttöä ja kaupankäynti kryptovaluutoilla (esim. kryptovaluutanvaihto on kielletty Kiinassa).

Hallitus suostuu “ilmakolikoihin” ja kryptovaluutta keinotteluun

Kiinan valtion media People’s Daily kehotti lopettamaan kryptovaluutta-keinottelun ja rahanpesun

Valtion tiedotusvälineet People’s Daily on nimenomaisesti suostunut kryptovaluutta-spekulaatioihin ja esitti syytöksiä “lentovaluutasta”. Ilmavaluutta tai ilmakolikot on kiinalainen puhekielen termi, jota käytetään krypto-valuuttoihin, joilla ei ole sisäistä arvoa, aivan kuten ilma. Tämän siirron tarkoituksena on torjua kiireellisiä riskipääomainvestointeja Kiinassa eri kryptovaluuttoihin, joista monilla ei ole todellista käyttötapaa. Lisäksi artikkelissa kehotettiin nimenomaisesti korjaamaan laittomat liiketoimet ja rahanpesu, mikä ehdottaa muita täytäntöönpanotoimia yksikään valtion sääntelemättömistä kryptovaluutoista. Tätä voimakasta valvontaa voidaan pitää “keppiä” toimenpiteenä, joka ajaa käyttäjät pois hajautetuista kryptovaluutoista keskitettyyn kansalliseen valuuttaan, DCEP: hen..

”Blockchain on huijaus” on sensuroitu sosiaalisen median toimesta

WeChat estää Blockchainia huijauksiksi kutsuvia artikkeleita

Kokeilut tehdään @cn_Ledger ja muut kiinalaiset tiedotusvälineet ovat havainneet, että Kiinassa sensuroidaan aktiivisesti artikkeleita, joissa Blockchainia kutsutaan huijaukseksi. Jokainen, joka lähettää näitä artikkeleita, huomaa, että ne poistetaan nopeasti ja he saattavat joutua tilien jäädyttämisen kohteeksi. Tämäntyyppinen mediasisällön hallinta on vakio Kiinassa, kun keskuspuolue antaa tietyn opin. Mediaalustat ovat nopeasti vaatimusten mukaisia, tai ne saattavat vaarantaa niiden poistamisen heidän ICP-lisenssinsä.

Kryptovaluutan louhintaa ei enää “kielletä” Kiinassa

Kiinan hallitus on ei enää vaadi salauksen kaivostoiminnan poistamista (kuten Bitcoin- ja Ethereum-kaivokset). Tämä on täydellinen 180 asteen hallituksen politiikan kääntäminen voimaan 1. tammikuuta 2020, mikä tarkoittaa, että kaivostoiminta on laillinen ja verotettava teollisuus Kiinassa. Aikaisemmin “Cryptocurrency Mining” oli osa luetteloa poistettava teollisuus. Tämä muutos tulee suoraan uuden version Kiinan teollisen rakenteen säätämisen opasluettelo, jossa päivitetyssä versiossa ei enää mainita salausvaluutan louhintaa lopetettavana toimialana.

Kiinalla on perinteisesti ollut tärkeä rooli Bitcoin-, Ethereum-, Litecoin- ja DASH-kaivostoiminnassa. Tämä johtuu pääasiassa halvan sähkön runsaasta tarjonnasta Kiinassa (varsinkin Sichuanin ja Mongolian alueilla), jossa sähkön kustannukset voivat nousta niin alhaisiksi kuin 0,02 USD / kw / h. Jos haluat lisätietoja Bitcoin-kaivoksista, tutustu täydelliseen Bitcoin-kaivosoppaaseen.

Kaiken kaikkiaan tämä käytännön kääntäminen lähettää vahvoja positiivisia signaaleja Kiinan kryptovaluutoista. Tämä on selkeä osoitus siitä, että Kiinan hallitus tunnustaa kaivostoiminnan merkityksen ja sen rooli hajautetuissa julkisissa lohkoketjuissa. Tällaiset politiikan muutokset viittaavat myönteiseen tulevaisuuteen, jossa muut kryptovaluutan kehityksen pysäyttävät politiikat voidaan kääntää.

Kryptovaluuttakauppa on edelleen kielletty

Kiina on kieltänyt kryptovaluuttakaupan vuodesta 2017 lähtien. Hallitus on poistanut kiinalaisten operaatioiden suurista fiat-pörsseistä, kuten OKex, Huobi ja BTChina. Kiinalaisilla pörsseillä ei ole enää fiat-pankkitilejä. Kun käyttäjät siirtyvät vertaisverkkokauppaan. Alipay on tehnyt selväksi, ettei se siedä salaustoimintaa alustalla.

Entä kiinalaiset Blockchain-projektit, kuten Vechain ja NEO

Vaikka Kiinan Blockchain Initiative estää nimenomaisesti krypto-valuuttojen spekulointia, Blockchain-projektit kukoistavat Kiinassa. Tämä on salausvaluutta on keskeinen osa Blockchainia – Satoshi Nakamoto loi Bitcoinin ja Blockchainin yhdessä Vuoden 2009 valkoinen kirja. Joten vaikka keskushallinnon julkaisut yrittävät vähätellä kryptovaluutta-spekulointia, jokainen julkisella kryptovaluuttaverkolla on oltava siihen liittyvä alustunnus.

Blockchain-aloitteen eteenpäin vieminen auttaa suuresti Vechainin kaltaisten projektien hyväksymistä Kiinassa. Päivän lopussa hallitus vahvisti Blockchainin arvoesityksen vastaamalla moniin epäilijöihin, jotka ovat kriittisiä Blockchainin tosielämän käyttötapauksessa.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner