Aavegotchi ($ GHST) –DeFi x NFT crossover?

Aavegotchi ($ GHST), som drivs av Aave, är kombinationen av DeFi-staking och icke-fungibla tokens (NFT) som har tre attribut som bestämmer deras värde och sällsynthet: säkerhetsinsats, egenskaper och bärbara.

Aave, ett av de största DeFi-protokollen idag, utvecklade NFT som fungerar inom DeFi-ramverket. Projektet visar ett lovande alternativ till hur många spelare utför avkastningsjordbruk.

Bakgrund

Teamet bakom Aave lanserades i juli 2018 och skapade Aavegotchi för att erbjuda nya alternativ för avkastningsodling. Detta projekt sätter underhållande spelmekanik på plattformen för att stödja en ny typ av DeFi-upplevelse för sina användare.

Daniel Mathieu, huvudutvecklaren för Buillionix.io, och Jesse Johnson, medgrundare på Bullionix, leder teamet av byggare som arbetar för Aavegotchi-teamet. Deras arbete fokuserar på huvudmålet att “gamifying DeFi-upplevelse” genom NFT.

Vad är Aavegotchi?

Aavegotchi – DeFi-Staked Crypto Collectibles (Bildkredit: Aavegotchi vitbok)

Aavegotchis är Ethereum-baserade krypto-samlarobjekt som drivs av NFT-teknik. Aavegotchi NFT: erna följer en liknande inställning som andra blockchain-baserade spel som Cryptokitties implementerar på sina egna spelekonomier..

Vad Aavegotchi erbjuder blockchain-spelutrymmet är DeFi-modeller som säkerhetsinsats, dynamisk sällsynthet, sällsynthet, decentraliserade autonoma organisationer (DAO) och smarta kontraktsimplementeringar. Enkelt uttryckt är målet att använda DeFi och ge jordbrukskoncept för att skapa NFT: er som kan hålla värde och uppskatta över tiden.

Teamet bakom Aavegotchi försökte likna projektet med Tamagotchi. Aavegotchis kan betraktas som blockchain-motsvarigheten till digitala husdjur som vi spelar inom Tamagotchi. Aavegotchis är spelbara NFT som kan hålla digitalt ekonomiskt värde.

Det finns tre element i Aavegotchi NFT som hjälper till att definiera dess värde och sällsynthet. Dom är:

  • Spirit Force – Att sätta det i DeFi-termer betyder detta “säkerhetsandel”. Aavegotchi har ett spärrkonto där varje ägares Aave-backade ERC20-token hålls som säkerhet. Dessa säkerhetspolicyer kallas “aTokens” och är tillgängliga för Aaves utlåningspool. Eftersom det här är tillgångar som kan generera avkastning över tiden hjälper det till att öka värdet på aTokens som förvaras i Aavegotchis escrow-konto. Idag finns det många aTokens som stöds av plattformen som aDAI, aLEND, aLINK och aUSD, bland andra.
  • Egenskaper – Aavegotchis kan ha olika attribut som utgör deras identitet som NFT. Dessa egenskaper påverkar deras sällsynthet, prestanda och kompatibla bärbara material. Medan de flesta av dessa egenskaper ges till Aavegotchis slumpmässigt när de skapas, kan de påverkas av användarinteraktioner som deras innehavare gör.
  • Användbara – Genom ERC-998-komposibilitetsstandarden kan Aavegotchi också användas för att hantera barn-NFT. Dessa barn-NFT: er bakar de bärbara datorer som användare kan fästa på Aavegotchis. Om de bärs på kompatibla Aavegotchis kan de påverka deras egenskaper och värde.

Var får Aavegotchis värde?

Aavegotchis hämtar sitt värde från två källor: inneboende värde och sällsynthetsvärde.

Anatomi av en Aavegotchi (Bildkredit: Aaevegotchi vitbok)

Egenvärde

Deras inneboende värde härrör från det belopp som satsats av användare på NFT bakom Aavegotchi. Säkerhetsposten, tillsammans med den ränta den har tillkommit från Aaves utlåningspool, blir ett Aavegotchis inneboende värde. Till exempel kommer en 10 aLEND-andel i en Aavegotchi att innebära att den också kan ha det värdet tillsammans med den upplupna räntan.

Från och med nu är de enda säkerheterna som kan placeras på Aavegotchis ERC-20-tokens listade på Aave-plattformen. Så snart AavegotchiDAO lanseras kan antalet godtagbara säkerheter utökas.

Sällsynta värde

Sällsyntheten hos en Aavegotchi påverkar också dess värde. Detta introducerar också begreppet ”raritetsodling” i ekosystemet. Användare får belöningar för att träna sällsynta Aavegotchis och handla dem med andra spelare på dess plattform.

Aavegotchi ekosystem

Portaler

Användare kan bara kalla till eller skapa Aavegotchis via portalen. Detta stöds av ett smart avtal som möjliggör skapandet av nya NFT: er. Portaler kan köpas från Aavegotchi dapp eller från en extern marknadsplats.

För att hävda Aavegotchis måste användarna sätta den säkerhet som krävs för det. Portaler kan bara stödja kallelsen av en Aavegotchi.

Vad är $ GHST-token?

$ GHST är den inbyggda token för Aavegotchi-plattformen. De kan användas som utbytesmedel, avgiftsbetalning för att köpa saker som portaler och bärbara apparater, röstfunktioner och sällsynt odling. $ GHST krävs också för att mynta REALM.

$ GHST kan fritt överföras till andra användare eller bytas med stödda tokens på Aave-plattformen.

$ GHST Tokenomics

$ GHST kommer att delas ut i tre huvudfaser – i) Initial token distribution händelse, och ii) Governance belöningar och iii) Rarity jordbruk.

Token Distribution Event är planerat att börja i slutet av Q3 2020 eller tidigt Q4 2020, uppdelat i tre faser: Private Round, Pre Sale Round och Token Bonding Curve.

  • Privat runda – 5.000.000 GHST-tokens kommer att distribueras till ett pris av 0,05 DAI / GHST. Öppet för deltagare med KYC-validering med minst 20K DAI som kan lösas in för GHST-tokens. Den totala intjänandeperioden är 365 dagar, med en första frisläppande av tokens den 180: e dagen efter avslutad pre-försäljningsrunda, följt av en release under de efterföljande 185 dagarna därefter. 
  • Försäljningsrunda – 500 000 GHST-token kommer att distribueras till ett pris av 0,1 DAI / GHST. Öppet för deltagare med KYC-validering utan minimibidrag. Intjänandeperioden är densamma som den privata omgången. Pengar som samlats in under Försäljningen kommer att användas som likviditet i reservpoolen Token Bonding Curve.
  • Token Bonding Curve (TBC) – Öppet för deltagare med KYC-validering utan minimibidrag. Ingen maximal tillförsel av GHST fördelad via bindningskurvan. Ingen låsning eller intjänandeperiod.

Under försäljningsrundan kommer $ GHST också att skapas och distribueras till ekosystemfonden (1 000 000 GHST) och Team Fund (1 000 000 GHST). Båda fonderna är låsta enligt samma schema som den privata omgången. 

$ GHST Token Utility (Bildkredit: Aaevegotchi vitbok)

AavegotchiDAO

Plattformen för samhällsstyrning av plattformen kommer att stödjas av AavegotchiDAO. Detta protokoll gör det möjligt för användarna att bestämma listan över säkerheter som kan placeras i NFT, ändra spelparametrar och till och med begränsa antalet Aavegotchis som kan skapas i framtiden. För att stimulera tokeninnehavare till samhällsstyrning belönas de med GHST.

Aavegotchi Realm

Detta hänvisar till metavärdet för Aavegotchis. Riket är den digitala världen där Aavegotchis kan interagera med varandra och gå med i spel, utföra smarta kontrakt och kräva styrningsfunktioner.

Användare kan köpa skiften mark, eller REALM, i Aavegotchi-världen genom att sätta in GHST-tokens. Aavegotchi’s Realm är också det sociala lagret för AavegotchiDAO, som syftar till att skapa en mer visuell upplevelse för väljarna i samhället. Inom denna digitala upplevelse samlas Aavegotchis på ett 2D-torg för att diskutera plattformsförslag och rösta.

Slutsats

DeFi-utrymmet verkar lite för komplext för många nybörjare. Denna verklighet kan vara skrämmande för någon som just nyligen introducerats till blockchain-världen, vilket tyvärr utgör psykologiska hinder för adoption. Plattformar som hjälper användare att göra sig lättare för DeFi kan vara tillägg till kryptorummet i allmänhet.

Aavegotchi är ett värdefullt koncept för detta ändamål, eftersom det har en lovande modell för att göra det lättare för alla att delta i avkastningsodling. Att spela DeFi-utrymmet för alla som vill doppa tårna på ränteintäkter kommer sannolikt att främja adoption senare. Sammantaget visar projektet enorm potential för att bevisa förmågan hos olika blockchain-innovationer, såsom NFT och säkerhetsinsats, för att tillhandahålla tillförlitliga finansiella produkter och tjänster..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner