Curve Finance ($ CRV) -opas

Curve Finance on hajautettu pörssi (DEX) vakiomallien kaupankäynnille. Kuten kaikilla muilla Decentralized Finance (DeFi) -hankkeilla, Curve Finance -sovelluksella on oma tunnus nimeltä Curve DAO -merkki ($ CRV). Curve Finance DEX on jo ollut toiminnassa tammikuusta 2020 lähtien, ja satoviljelijät ovat jo tuottaneet siitä hyötyä. Kuitenkin juuri $ CRV -merkin äkillinen listalle ottaminen 14. elokuuta 2020 käänsi tosiasiallisesti salauksen valuuttatilaan, eikä välttämättä hyvällä tavalla. Tässä artikkelissa tarkastelemme Curve Financen taustaa ja ominaisuuksia sekä $ CRV -merkin kiistanalaista käynnistämistä.

Saat lisätietoja Curve Finance -sovelluksesta ja erityisesti $ CRV -tuotannon viljelystä ja siitä, onko sinulla $ CRV -tuotantoa, tutustumalla uusimpaan videomme:

Curve Finance ($ CRV) -tuotanto

Tausta

Curve Financen toimitusjohtaja Michael Egorov työskenteli myös NuCypher tiimi perustajana ja teknologiajohtajana viiden vuoden ajan. Egorov on palvellut Curvea ohjelmistokehityksen asiantuntemuksensa ansiosta, johtuen aikaisemmista johtotehtävistä eri teknologiayrityksissä.

Curve Finance -tiimi aloitti pörssin virallisen työn jo joulukuussa 2019, ja he käynnistivät sen tammikuussa 2020. Silloinkin Curve oli jo useiden arbitraasikauppiaiden käytössä, mutta sen suosio nousi hiljattain (ja yllättävän) käynnistämisen jälkeen sen hallintotunnus elokuussa 2020.

Mielenkiintoista on, että CRV-tunnuksen käynnistämisen jälkeen jotkut Curve-tiimin jäsenet eivät tienneet, että se oli jo poissa käytöstä. Se oli niin äkillistä, että joukkueen täytyi hyväksyä se sen jälkeen, kun hänellä ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin vain tarkistaa koodinsa käyttöönoton jälkeen.

Mikä on Curve Finance?

Curve on hajautettu pörssin likviditeettisarja, joka on rakennettu tukemaan vakiomallien tehokasta kauppaa. Tällä hetkellä Curve tukee BTC-pareja sekä DAI, BUSD, sUSD, TUSD, USDC ja USDT.

Ja AMM: ien (automatisoitujen markkinatakaajien) avulla Curve tekee mahdolliseksi matalat liukastumiskaupat pitäen transaktiopalkkiot alhaisina. Useimmat arbitraasikauppiaat suosivat käyrää verrattuna muihin maksuvalmiuspooliin, kuten Uniswap, yksinkertaisesti kauppojen säästöjen vuoksi.

Alusta on vain muutama kuukausi olemassa, ja se on jo voittanut muut pörssit kaupankäyntimäärän suhteen. Kun Uniswap oli riveissä, Curve toimi paremmin kuin Aave, Compound Finance ja Balancer..

Mikä erottaa käyrän muista DEX: stä?

Uniswapin kaltaisten DEX-laitteiden ongelma on kustannukset, joita käyttäjille aiheutuu merkkikaupoista. Jos katsot muita DEX-kauppiaita, ne eivät voi helpottaa suoria merkkikauppoja. Esimerkiksi Uniswapin tapauksessa stablecoineilla on vielä käytävä kauppaa ETH: n kanssa, ennen kuin niillä käydään kauppaa sellaisen stablecoinin kanssa, jonka käyttäjä haluaa saada (Uniswap V2 on jo saattanut poistaa tämän haittapuolen). Ottaen huomioon, että tapahtumaan liittyy kaksi kauppaa, tapahtumamaksut kaksinkertaistetaan myös jokaiselle käyttäjälle.

Käyrä toimii eri tavalla. Alustan likviditeettipooli sallii suorat merkkikaupat listattujen parien välillä. Suoran vaihtotoiminnon avulla käyttäjät säästävät enemmän maksamalla alhaisemmat kaupankäyntimaksut. Ja nyt palkkiot ovat edelleen 0,04% tapahtumaa kohti. Tämä tarkoittaa, että käyttäjillä on mahdollisuus suorittaa tehokkaampia kauppoja joutumatta maksamaan paljon maksuja jokaisesta tapahtumasta.

Molempien DEX: ien algoritmit ovat myös erilaiset. Uniswap keskittyy käytettävissä olevan likviditeetin maksimointiin, mutta Curve’n algoritmi asettaa entistä tärkeämmäksi liukastumisen minimoinnin. Tämän vuoksi korkean taajuuden ja suuren volyymin kauppiaat säästävät enemmän käyrää käyttämällä.

Tilauskantajärjestelmiin verrattuna Curve käyttää AMM-mallia, joka maksimoi ketjun likviditeettipoolit tarvittavan rahoituksen tarjoamiseksi jo ennen kauppojen toteuttamista.

Ansaita rahaa tarjoamalla likviditeettiä käyrässä

Ketjussa olevat likviditeettipoolit tarkoittavat pörsseissä kaupankäynnin helpottamiseksi pidettäviä varoja. Käyrän avulla käyttäjät voivat vapaasti tallettaa minkä tahansa tuetun tunnuksen pooliin ja tulla likviditeetin tarjoajaksi. Tätä tarkoitamme puhuessamme tiettyjen poolien rahoittamisesta Curven kaupankäyntiparille.

Ja puolestaan ​​likviditeetin tarjoajat ansaitsevat palkkioita pörssissä suoritettavista swapeista.

Curven yhteensopivuuden ansiosta sen likviditeettipooliin pääsee myös monille muille protokollille. Itse asiassa alustan kaupankäyntivolyymi kasvoi sen jälkeen, kun likviditeetin louhinta otettiin käyttöön YEarnista.

yCRV

Likviditeetin louhinnassa kaivostyöläiset auttavat pörssin markkinatakaajaa pitämään kauppaa. Tämä suuntaus houkutteli kaivostyöläisiä tarjoamaan lisää likviditeettiä YEarnin yCRV-tunnuksessa, koska se näytti olevan melko kannattavaa.

YCRV-tunnus on kääritty tunnus, joka koostuu Curven tuetuista kauppapareista ja edustaa sen likviditeettipoolia. Koska Curven likviditeettipooli on muiden protokollien, kuten Compound, käytettävissä, likviditeetin tarjoajat ansaitsevat myös lisätuloja korkopalkkioistaan.

Vaikka likviditeetin toimittaminen Curve-poolissa näyttää kannattavalta, siihen liittyy myös joitain riskejä. Nämä ovat joitain epävarmuustekijöitä, joita Curven likviditeetin tarjoajat todennäköisesti kohtaavat.

DeFi-ekosysteemin heikkous

Koska Curve on jo integroitu joihinkin muihin DeFi-alustoihin, käyttäjien on kyettävä seuraamaan näiden muiden protokollien käynnissä olevia ongelmia. Muiden projektien turvallisuuskysymysten hoitaminen varmistaa, että likviditeetin tarjoajat ovat hyvin tietoisia riskeistä, jotka liittyvät varojen tallettamiseen Curve-pooliin.

Tuotto volatiliteetti

Käyrän tuotot vaihtelevat paljon. Vaikka korkean tuoton ryhmät houkuttelevat käyttäjiä tarjoamaan likviditeettiä ajan myötä, siitä tulee myös lopulta matalan tai keskisuuren tuoton pooli ajan myötä.

Tämän torjumiseksi käyttäjät voivat päättää toimittaa likviditeettiä koko Curve-pooliin, hajautusstrategiaan. Ja tämä antaisi kaikkien poolien keskimääräisen tuoton. Valitettavasti se nostaa myös liukastumis- ja kaasumaksuja sekä altistumista älykkään sopimuksen haavoittuvuudelle.

Voittojen laskeminen kaasun ja maksujen jälkeen

Yksi este likviditeetin toimittamiselle Curve-protokollalla on voiton laskeminen sen jälkeen, kun kaasu- ja liukastumismaksut on vähennetty.

Alusta jakaa likviditeetin eri poolien kesken ja on kytketty ulkoisiin protokolliin. Tämän seurauksena kaasumaksut ovat suhteellisen korkeat. Toimitetuista rahakkeista riippuen saatat kohdata myös huomattavaa liukastumista.

Tämän vuoksi satojen metsästäminen on melko vaikeaa – korkeiden satojen jahtaaminen vaihtamalla altaita. Likviditeetin tarjoajien on suositeltavaa tallettaa rahakkeita pooliin riittävän kauan voidakseen tuottaa voittoa liukastumis- ja kaasumaksujen maksamisen jälkeen.

$ CRV-tunnus

$ CRV on Curven natiivi tunnus, se syntyy, kun talletat ja panostat salausvaluuttoja alustalle. Se myönnetään likviditeetin tarjoajille suhteessa niiden osuuteen niiden poolien tuottosta. Ja koska CRV on juuri vapautettu, ne, jotka ovat osallistuneet Curven likviditeettipooliin, saavat suhteellisen määrän sitä.

Kun Curve siirtyy DAO: ksi, CRV-tunnukset edustavat myös haltijoiden oikeuksia osallistua sen hallintamekanismiin, jotta he voivat tehdä ehdotuksia ja äänestää niistä. Ja CRV: n kanssa hallinto noudattaa “aikapainotettua” äänestysjärjestelmää. Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että mitä kauemmin heillä on CRV-arvoja, sitä suurempi heidän äänivalta DAO: ssa tulee.

Mitä tuotonviljelijät tekevät, on myös hyödyntää DeFin suosiota spekuloida rahakkeista, kuten $ CRV. Joten mitä he tekisivät on talletettuaan ja ansainnut $ CRV-tunnuksen, he myisivät $ CRV: n markkinoilla voittoa varten.

Mitä tapahtui $ CRV -tunnisteen käynnistämisen yhteydessä?

Ennen julkaisua $ CRV oli yksi odotetuimmista ja puhui rahakkeista, ja joukkue sanoi, että se käynnistetään “elokuun alussa 2020”. 14. elokuuta 2020 tuntematon kehittäjä käynnisti yhtäkkiä $ CRV -merkin ilman ketään, mukaan lukien Curve Finance -tiimi. Kehittäjä pystyi tekemään tämän, koska $ CRV-tunnuksen ja DAO: n koodi oli saatavilla GitHubissa, joten kehittäjän tarvitsi vain laittaa nämä kaksi yhteen ja käynnistää älykäs sopimus.

Yo, @CurveFinance ! Näin, että DAO on valmis rokkaamaan, ja minulla on mahdollisuus maksimoida alfani! Joten menin eteenpäin ja käytin sitä sinulle. Mene minulle DM: ssä vahvistaaksesi ja antaaksesi tämän puolueen aloittaa!! pic.twitter.com/D0KqEg4Ldr

– 0xc4ad (@ 0xc4ad) 13. elokuuta 2020

Tietenkin tunnuksen ensimmäisen käynnistämisen jälkeen muut kryptovaluutta-harrastajat alkoivat julkaista Twitterissä uutisia. Tämä tarkoitti sitä, että Curve-tiimin täytyi kiertää selventämällä tilannetta ja sanomalla, että se oli huijaus. Curve-tiimi selvitti myös, että kehittäjän käyttöön ottamassa sopimuksessa oli sama koodi ja ettei merkittäviä muutoksia tai takaovia lisätty eli sopimuksissa ei ollut mitään haitallista.

Joten Curve päätyi julistamaan, että tämä oli heidän virallinen tunnus ja DAO-julkaisu, ja on sanomattakin selvää, että kryptovaluuttayhteisö ei ollut siitä tyytyväinen. Tätä pahensi se, että muutamassa tunnissa, jolloin kehittäjä käynnisti $ CRV: n ja Curve julisti sen olevan virallinen käynnistys, joillakin käyttäjillä oli jo louhittu 80 000 CRV-tunnusta. Tämä sai monet muut sanomaan, että se oli epäreilua muille, koska Curve-tiimi oli aiemmin ilmoittanut, että sopimuksen käyttöönoton ja ensimmäisen tunnuksen myöntämisen välillä on 24 tuntia.

Joku lähetti $ CRV älykkäiden sopimusten perusteella, jotka olimme julkaisseet githubissa, ja pyrimme eteenpäin.

Vaikka olimme aluksi skeptisiä, se näytti olevan hyväksyttävä käyttöönotto, jossa oli oikea koodi, tiedot ja järjestelmänvalvojan avaimet.

Tunnuksen / DAO: n vetovoiman vuoksi meidän oli hyväksyttävä se.

– Curve Finance (@CurveFinance) 14. elokuuta 2020 Curve-tiimi julistaa DAO: nsa ja $ CRV käynnistettiin

Tämän ilmoituksen jälkeen muut suuret pörssit, kuten Binance, OKEx jne., Alkoivat myös listata $ CRV: tä.

$ CRV on erittäin epävakaa, hinnat olivat kaikkien aikojen korkeimmillaan, 54,01 dollaria 14. elokuuta 2020, ja menivät kaikkien aikojen alimpaan tasoon, 4,17 dollariin 17. elokuuta 2020. Koska myös louhittu valuutta, alkuperäinen tarjonta on erittäin matala ja vain nousee. ajan myötä, kun enemmän on kaivettu. Tämän seurauksena hinnat ovat erittäin epävakaat, kuten voimme nähdä, koska enemmän merkkejä louhitaan, nämä kaivostyöläiset myyvät nopeasti rahakkeitaan markkinoilla. Tämä pätee erityisesti käynnistysvaiheen aikana, jossa on paljon hypejä, mutta hyvin vähän tarvetta.

Joten $ CRV: tä spekuloivien on todella noudatettava varovaisuutta, koska se on erittäin riskialtista.

Kuinka käyrää käytetään kaupankäyntiin

Käyttääksesi Curve Finance -sovellusta, siirry heidän verkkoportaaliinsa osoitteessa https://www.curve.fi ja liitä Web3-lompakko, kuten MetaMask.

Valitse kaupankäynnin kohteena olevat salausvaluutat. Napsauta sitten alareunassa “Myy”. Web3-lompakko kehottaa sinua vahvistamaan tapahtuman.

Vahvistettuasi se tarkoittaa, että kauppasi on onnistunut.

Johtopäätös

Vaikka käyrä voi olla myös kannattava vaihtoehto Uniswapia vastaan ​​korkean taajuuden ja suuren volyymin kaupoissa, kaikkien on silti harkittava, kuinka tasapainottaa potentiaaliset tulot vastaaviin riskeihin.

Ja jos Curve-projekti jatkuu menestyksekkäästi tulevina kuukausina ja vuosina, siitä saattaa tulla jopa yksi parhaiten toimivista DEX-tiloista DeFi-tilassa tarjoamaan matalaa liukastumista kauppoihin verrattuna kilpailijoihinsa.

Hajautettu rahoitus (DeFi) -sarja: oppaita, oppaita ja muuta

Sisältöä sekä aloittelijoille että edistyneemmille käyttäjille, tutustu YouTube DeFi -sarjaamme, joka sisältää opetusohjelmia ESF-TYÖKALUISTA, joita tarvitset kauppaa varten DeFi-tilassa. MetaMask ja Uniswap. Sekä syvällinen sukellus suosittuihin DeFi-aiheisiin, kuten Reef.finance ($ REEF) ja Polkadot ($ DOT)

Tämän verkkosivuston DeFi-sarja kattaa myös aiheet, joita ei ole tutkittu YouTubessa. Jos haluat tutustua DeFi: hen, tutustu hajautetun rahoituksen (DeFi) yleiskatsaukseen: Opas kryptovaluutan kuumimpaan suuntaukseen

Opetusohjelmat ja oppaat ESSENTIAL DEFI -TYÖKALUILLE:

 • MetaMask-opas: Kuinka luoda tili? PLUS-vinkkejä ja hakkereita edistyneille käyttäjille
 • Uniswap-arvostelu ja opetusohjelma: Aloittelijan opas ja edistyneitä vinkkejä
 • Seerumin DEX-opas ja arvostelu
 • SushiSwap ($ SUSHI) selitti
 • 1 tuuman vaihto, Mooniswap ja Chi GasToken: lopullinen arvostelu ja opas

Katso tarkempia tietoja muista erityisistä DeFi-projekteista DeFi-tunnisteoppaistamme. Tässä on suosituimpia oppaita:

 • AAVE ($ LEND)
 • Ampleforth ($ AMPL) -katsaus: Tämän DeFi-protokollan olennainen opas
 • ChainLink ($ LINK) -opas: Avainlinkki DeFi-tilaan
 • Cream Finance ($ CREAM): Mikä se on?
 • Curve Finance ($ CRV) -opas
 • DODOEx ($ DODO): Vallankumouksellinen ketjun likviditeetin tarjoaja
 • Lineaarinen rahoitus ($ LINA): Synteettisten vaihtoalustojen tulevaisuus?
 • Polkadot ($ DOT): Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Kiinan DeFi-rakkaudesta
 • RAMP DeFi: Kuinka se avaa sidottujen varojen arvon?
 • Reef Finance ($ REEF): All-in-One Defi -alusta
 • Solana ($ SOL) selitti
 • Kaavio ($ GRT) – Hajautettujen sovellusten seuraava taso
 • Trustswap ($ SWAP) selitti – seuraavan sukupolven DeFi-tapahtumia
 • Yearn.Finance yhdistää DeFi-ekosysteemin
 • Wing Finance ($ WING) – Luottoihin perustuva DeFi-laina-alusta

Lisää videoita ja artikkeleita on tulossa pian osana DeFi-sarjaamme, joten muista TILAUTUA Youtube-kanava ja (toistaiseksi) ILMAINEN viikoittainen uutiskirje joten sinulle voidaan ilmoittaa heti, kun he tulevat ulos!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner