Mikä on AAVE ($ LEND)?

Aave-protokolla äidinkielenään $ LEND on johtava yritys hajautetun rahoituksen (DeFi) alalla. Yhtiö antaa käyttäjilleen pääsyn avoimen lähdekoodin ja muun kuin vapausrangaistuksen protokollaan rahamarkkinoiden luomiseksi liittymällä kasvavaan luetteloon Compound-kaltaisista projekteista hajautettujen vaihtoehtojen tuomiseksi massoille. Katsomme kuka on Aave ($ LEND), sen käyttötarkoitukset ja miten se eroaa muista projekteista, kuten Compound Finance.

Mikä on Aave?

Nimetty suomenkielisen sanan “haamu” jälkeen Lontooseen perustettu yritys Aave perustettiin syyskuussa 2018 sen jälkeen, kun ETHLend-tunnukselle kerättiin edellisenä vuonna onnistunut ensimmäinen kolikkotarjous (ICO), joka keräsi 16,2 miljoonaa dollaria. ETHLendin johtoryhmä muutti Aaveen perustamisensa jälkeen ETHLendistä tulee Aaven tytäryhtiö. Tammikuussa 2020 ETHLend ilmoitti olevan ei enää toiminnassa ja sen verkkosivusto pysyisi aktiivisina vain nykyisille käyttäjille sulkemaan nykyiset lainansa.

Aave pyrkii täyttämään keskitettyjen fintech-teollisuuden jättiläisten, kuten PayPal, Skrill ja Coinbase, jättämät aukot. Heidän päätuotteensa on Aave Protocol, avoimen lähdekoodin ja ei-vapausrangaistusprotokolla rahamarkkinoiden luomiseksi Ethereum-lohkoketjussa.

Kuka on Aaven takana oleva tiimi?

Aaveella on paljon lahjakkuutta ja kokemusta joukkueessaan. Stani Kulechov (toimitusjohtaja) ja Jordan Lazaro Gustave (COO) ovat säilyttäneet ja siirtäneet roolinsa ETHLendistä, tuoden rikkaat tietonsa Aaveen. Heidän monipuolinen 18 miehen tiiminsä kokoaa runsaasti kokemusta käynnistysmaailmasta.

Mikä on Aave-protokolla?

Aaven suurin ja olennainen osa on tammikuussa 2020 lanseerattu Aave Protocol. Sen siirtyminen ETHLendistä merkitsi merkittävää muutosta yhtiön strategiassa. Aave Protocol on hajautetusta P2P-luotonannosta poolipohjaiseen strategiaan siirtymällä avoimen lähdekoodin protokolla, joka ei sisällä säilöönottoa, jonka avulla käyttäjät voivat luoda omia hajautettuja rahamarkkinoita Ethereumin lohkoketjussa.

Aave-protokollaAave-protokolla

Tallettajat tarjoavat likviditeettiä tallettamalla kryptovaluutat lainanantopuoliin, jolloin ne voivat ansaita korkoa. Samaan aikaan lainanottajat voivat saada lainaa hyödyntämällä näitä lainanantopooleja joko ylikuormitetulla tai alivakuudellisella tavalla. Lainoja ei tarvitse sovittaa erikseen, toisin sanoen yksi luotonantaja yhdelle lainanottajalle. Sen sijaan talletukset pooliin ja lainatut määrät / vakuudet käytetään pikalainojen tekemiseen poolin tilan perusteella. Käyttäjillä on tällä hetkellä 2 rahamarkkinaa, joihin kuuluvat Aave ja Uniswap.

Aave-markkinatAave-markkinat

Flash-lainat

Aave on yksi ominaisuus, joka erottaa sen muista. Pikalainat mahdollistavat asiakkaiden ottamisen tai lainojen ottamisen ilman vakuuksia. Näiden pikalainojen avulla räätälöity älykäs sopimus voi lainata varoja Aave-vararahastoista yhden tapahtuman aikana. Laina myönnetään sillä ehdolla, että likviditeetti palautetaan pooliin ennen kaupan päättymistä. Jos sitä ei kuitenkaan makseta takaisin siihen mennessä, tapahtuma peruutetaan – mikä kumoaa kaikki siihen asti suoritetut toimet ja takaa varantopoolin varojen turvallisuuden.

Pikalainan ominaisuus on suunniteltu kehittäjille tekemään työkaluja, jotka edellyttävät pääomaa arbitraasiin, jälleenrahoitukseen tai selvitystarkoituksiin. Aave selitti Flash-lainat sanovat, että se on “tarkoitettu kehittäjille / ihmisille, joilla on jonkin verran teknistä tietämystä”, hyödyntäen riskitöntä lainaa. Aave perii 0,09%: n maksun pikalainoista.

Nopeuden vaihtaminen


Hintojen vaihtaminen on toinen ainutlaatuinen myyntipiste Aavelle, joka saapui toukokuun aikana päivittää niiden laina- / korkoihin. Koronvaihto antaa lainanottajille mahdollisuuden vaihtaa kiinteiden ja vaihtuvien korkojen välillä, mikä on hyödyllistä epävakailla hajautetuilla markkinoilla. Korkojen korkojen osalta käyttäjät valitsevat yleensä kiinteän koron, mutta kun se on epävakaampi ja sen odotetaan olevan alhaisempi, voidaan käyttää vaihtuvaa vaihtoehtoa vähentääkseen lainakustannuksia. Kiinteä korko voi muuttua, mutta vain silloin, kun talletusten ansaintakorko nousee kiinteän lainakoron yläpuolelle, koska järjestelmä voi muuttua epävakaaksi maksamalla enemmän kuin maksetaan. Jos näin on, kiinteä korko tasapainotetaan uuteen vakaan koroon. Toisaalta, kun vaihtuva korko on 20% matalampi kuin kiinteä korko, laina laskee automaattisesti eron huomioon ottamiseksi.

Mitkä salaustunnukset linkitetään?

Aaveessa on 19 tunnusta. Näitä ovat DAI, USD-kolikko (USDC), TrueUSD (TUSD), USDT-kolikko (USDT), sUSD, Binance USD (BUSD), Ethereum (ETH), Basic Attention Token (BAT), Kyber Network (KNC), ChainLink (LINK) ), Decentraland (MANA), Maker (MKR), Augur (REP), SNK, Enjin Coin (ENJ), REN, WBTC Coin (WBTC), Yearn.finance (YFI) ja Ox Coin (ZRX).

Huomaa: Jokaisella omaisuuserällä on erilainen vakuusvaatimus. Tämä johtuu hintojen epävakauden eroista. Stablecoinit antavat luonnollisesti laina-arvo-suhteet hintavakaudensa vuoksi. Täydellinen erittely Aave-luokitusprosessista löytyy heidän luokastaan Riskikehys.

Näiden tunnusten rinnalla on myös natiivi tunnus, jota Aave käyttää ja jota kutsutaan Lendiksi. Selitys ja analyysi tunnukselle löytyy alla.

LEND ($ LEND) -tunnus

Usein kutsutaan myös ETHLendiksi, LEND-salausvaluuttatunnuksesta on tullut Aavan natiivi merkki, kun ETHLend lopetti toimintansa tämän vuoden tammikuussa. Vaikka Lendin uusi Aave-versio on säilyttänyt nimen, se on suurelta osin erilainen kuin edellinen.

LEND-tunnuksen mittaritLEND-tunnuksen mittarit

Lainan Binance Key -mittaus

ERC-20-standardin perusteella rakennettuja $ LEND -merkkejä voidaan käyttää maksujen alennuksiin. Tunnukset poltetaan Aave-protokollasta kerätyistä maksuista, ja noin 80% alustan maksuista käytetään. Tämä näyttää viittaavan siihen, että Lend-tunnukset ovat ajan mittaan arvokkaampia. Lainan omistajat voivat myös vaatia protokollamaksuja vastineeksi toimimisesta ensimmäisenä puolustuslinjana pahantahtoisten lainanottajien likviditeettitapahtumissa.

Lisäksi $ LEND -merkkejä voidaan käyttää Aave-parannusehdotusten (AIP) äänestämiseen. Lisäksi LEND-omistajat voivat äänestää AAV-alustalle talletetuilla LEND-lainoillaan, vaikka niitä käytetään tällä hetkellä vakuuksina. Tällä hetkellä tämä ominaisuus on valmiiksi käynnistetty Ropsten-testiverkossa ennen kuin se käynnistetään Ethereumin mainnetissä. Näin Aave-yhteisö voi äänestää ehdotuksista ilman suuria kaasukustannuksia, kokeilla moduulia ja antaa palautetta Aave-tiimille ennen kuin se virallisesti käynnistetään. On myös syytä huomata, että testnetissä kaikkien äänestysten tuloksia ei pidetä pätevinä pitkällä aikavälillä.

Äänestys AavessaÄänestys Aavessa

Kuinka lainata Aavelle

Aaveen tallettaminen ja koron ansaitseminen on yksinkertainen prosessi. Ennen kuin aloitat, sinun täytyy käydä https://app.aave.com/ ja muodosta yhteys käyttämällä web 3.0 -lompakkoa, kuten Metamask, Coinbase Wallet tai Fortmatic.

Talletus on helppoa, valitse vain haluamasi omaisuus, johon sijoittaa, ja anna sitten Aavelle pääsy omaisuuteen. Kun tapahtuma on käsitelty ja korko on vahvistettu, voit tarkistaa koron muutokset Aave-sovelluksessa. Kiinnostusta ansaitsevia tunnuksia kutsutaan aTokeneiksi, jotka ovat samanlaisia ​​kuin yhdisteen C-tunnukset.

Kiinnostusta herättävät rahakkeet

Yhdisteen tunnusten ja aTokenin välillä on joitain eroja. Tärkein on, että aTokenit pitävät kohde-etuutensa hinnan ja lisäävät omistettujen rahakkeiden määrää, kun hinta nousee pikemminkin kuin nostaisi rahakkeiden hintaa.

Aave vs Yhdiste ($ COMP)

Sekä Compound Finance että Aave näyttävät olevan kaksi suosituinta DeFi-laina-alustaa. Molemmilla on kuitenkin ainutlaatuisia ominaisuuksia, jotka erottavat ne. Yhdisteen USDT on käyttökelpoinen omaisuuserä, mutta Aave tarjoaa laajemman valikoiman merkkejä. Aaveen uudet korot ja määräykset, kuten koronvaihto, antavat heille hieman etua. Ensimmäistä kertaa käyttäjille Aave tarjoaa hyvät kannustinprosentit. Lainan korot ja lainapalkkiot ovat kuitenkin keskimäärin korkeammat Aave-palvelussa. Joko niin, Aave on kuitenkin osoittautunut hyväksi lisäykseksi Defi-yhteisöön, ja sen pitäisi osoittautua suosituksi. Voit lukea lisää yhdisteestä ($ COMP) täältä.

Aave 2.0: n tärkeimmät ominaisuudet

Aave 2.0 oli ilmoitti 14. elokuuta 2020. Aave Market tarjoaa nyt 19 omaisuutta, ja Uniswap Market tarjoaa erilaisia ​​Uniswap-pareja vakuudeksi. Alusta on myös kasvanut yli 15 000 käyttäjään. Tässä on joitain tärkeimpiä uusia ominaisuuksia, joita voidaan odottaa Aave-vaiheen 2 aikana.

Maksa vakuudella

Tällä hetkellä, jos käyttäjät haluavat maksaa lainansa takaisin osalla vakuuksiaan, heidän on tehtävä 4 erillistä tapahtumaa useilla protokollilla: nostettava vakuus, ostettava lainattu kryptovaluutta, maksettava takaisin velka ja vapautettava kaikki talletetut vakuudet. Tämän uuden toiminnon avulla Aave-käyttäjät voivat vähentää tai sulkea asemansa maksamalla suoraan vakuuksilla yhdessä tapahtumassa.

Velan tokenointi ja alkuperäisen luoton delegointi

Käyttäjien velka-asemat ovat rahakkeita eli käyttäjät saavat rahakkeita, jotka edustavat heidän velkaansa. Tämä mahdollistaa alkuperäisen luottojen delegoinnin Aave-protokollassa muiden ominaisuuksien, kuten kylmien lompakoiden alkuperäisen sijainninhallinnan ja käyttäjäkohtaisten tuotonviljelystrategioiden lisäksi..

Kiinteäkorkoinen talletus

Aaveen talletukset voivat tuottaa ennustettavia korkoja, joita markkinoiden vaihtelut eivät sido.

Parempi vakaa lainakorko

Tämä varmistaa edelleen korkojen ennustettavuuden lukitsemalla niiden lainakorot tiettyyn ajanjaksoon.

Yksityiset markkinat

Aave antaa hallinnon avata yksityisiä markkinoita avaamaan yksityisiä markkinoita tukemaan kaiken tyyppisiä merkittyjä varoja. Aave-tiimi työskentelee myös yhteistyössä RealT: n kanssa, joka tuo kiinnelainat Ethereumille.

Parannettu aTokens

aTokenit ovat Aaven korollisia rahakkeita, jotka lyödään talletuksen yhteydessä ja poltetaan myöhemmin lunastettaessa. AToken on sidottu 1: 1 Aaveen talletetun kohde-etuuden arvoon. Aave 2.0: ssa on nyt aTokenin versio 2, joka integroi EIP 2612: n, joka sallii kaasuttomat hyväksynnät.

Kaasun optimoinnit

Tämä ominaisuus on parhaillaan käynnissä ja johtaa merkittävään transaktiokustannusten laskuun useimmissa Aave-vuorovaikutuksissa. Joissakin vuorovaikutuksissa kaasukustannuksia voidaan jopa alentaa 50%. Aave-versio 2 ottaa käyttöön myös alkuperäisen GasToken-tuen.

Turvallisuus

Versiossa 2 sisäinen suunnittelu on tehty yksinkertaisemmaksi, myös arkkitehtuuria on parannettu, joten se on muodollisempaa todennusta helpottavaa. Aave työskentelee myös huipputarkastajien, kuten Consensys Diligence ja Certora, johtava automaattisten todentamistekniikoiden kanssa..

Alkuperäiset kaupankäyntitoiminnot

Aave v2 esittelee käyttäjien kyvyn käydä kauppaa velka-asemansa natiivisti omaisuuserästä toiseen, ts. Voit lainata DAI: ta, ja jos USDC: n lainaaminen on halvempaa, voit muuttaa velka-asemasi USDC: ksi yhdessä tapahtumassa.

Käyttäjät voivat myös käydä kauppaa talletetuilla varoillaan Aave: n tukemien eri kryptovaluuttojen välillä, vaikka sitä käytetään vakuudeksi.

Marginaalikauppa otetaan käyttöön myös versiossa 2, joten käyttäjät voivat ottaa suoraan pitkiä ja lyhyitä velkaantuneita positioita käyttämättä kolmannen osapuolen palveluja. Käänteisesti marginaalilainan kanssa likviditeetin tarjoajat voivat lisätä talletustensa painoa hyödyntääkseen mahdollisuuksia.

Hallinto

Aave-versio 2 tuo myös esiin useita uusia hallintatoimintoja. Nyt AAVE-tunnuksen haltijat voivat siirtää äänestyspainon mihin tahansa muuhun osoitteeseen. Aave uskoo, että tämä voi johtaa pöytäkirjapolitiikkojen syntymiseen, jotka edustavat ikäisensä etuja delegoidessaan äänensä heille. Mutta toisin kuin useimmat edustukselliset demokratiat, joita näemme nykyään ympäri maailmaa, äänivalta on likvidejä demokratioita, joten tämä tarkoittaa, että käyttäjä voi halutessaan välittömästi poistaa valtuuskunnan yhdellä tapahtumalla.

Aave-tiimi tunnistaa myös kipupisteet, jotka liittyvät tarpeeseen siirtää tunnuksia toiseen paikkaan osallistumiseen hallintoon. Joten Aave antaa käyttäjille nyt mahdollisuuden allekirjoittaa viestejä kylmästä lompakostaan ​​osallistua Aave Governance -ohjelmaan. Tämä puolestaan ​​vähentää turvallisuusriskiä.

Viitteet:

AsiaCryptoTänään: https://www.asiacryptotoday.com/aave/

Hajautettu rahoitus (DeFi) -sarja: oppaita, oppaita ja muuta

Sisältöä sekä aloittelijoille että edistyneemmille käyttäjille, tutustu YouTube DeFi -sarjaamme, joka sisältää opetusohjelmia ESF-TYÖKALUISTA, joita tarvitset kauppaa varten DeFi-tilassa. MetaMask ja Uniswap. Sekä syvällinen sukellus suosittuihin DeFi-aiheisiin, kuten Reef.finance ($ REEF) ja Polkadot ($ DOT)

Tämän verkkosivuston DeFi-sarja kattaa myös aiheet, joita ei ole tutkittu YouTubessa. Jos haluat tutustua DeFi: hen, tutustu hajautetun rahoituksen (DeFi) yleiskatsaukseen: Opas kryptovaluutan kuumimpaan suuntaukseen

Opetusohjelmat ja oppaat ESSENTIAL DEFI -TYÖKALUILLE:

 • MetaMask-opas: Kuinka luoda tili? PLUS-vinkkejä ja hakkereita edistyneille käyttäjille
 • Uniswap-arvostelu ja opetusohjelma: Aloittelijan opas ja edistyneitä vinkkejä
 • Seerumin DEX-opas ja arvostelu
 • SushiSwap ($ SUSHI) selitti
 • 1 tuuman vaihto, Mooniswap ja Chi GasToken: lopullinen arvostelu ja opas

Katso tarkempia tietoja muista erityisistä DeFi-projekteista DeFi-tunnisteoppaistamme. Tässä on suosituimpia oppaita:

 • AAVE ($ LEND)
 • Ampleforth ($ AMPL) -katsaus: Tämän DeFi-protokollan olennainen opas
 • ChainLink ($ LINK) -opas: Avainlinkki DeFi-tilaan
 • Cream Finance ($ CREAM): Mikä se on?
 • Curve Finance ($ CRV) -opas
 • DODOEx ($ DODO): Vallankumouksellinen ketjun likviditeetin tarjoaja
 • Lineaarinen rahoitus ($ LINA): Synteettisten vaihtoalustojen tulevaisuus?
 • Polkadot ($ DOT): Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Kiinan DeFi-rakkaudesta
 • RAMP DeFi: Kuinka se avaa sidottujen varojen arvon?
 • Reef Finance ($ REEF): All-in-One Defi -alusta
 • Solana ($ SOL) selitti
 • Kaavio ($ GRT) – Hajautettujen sovellusten seuraava taso
 • Trustswap ($ SWAP) selitti – seuraavan sukupolven DeFi-tapahtumia
 • Yearn.Finance yhdistää DeFi-ekosysteemin
 • Wing Finance ($ WING) – Luottoihin perustuva DeFi-laina-alusta

Lisää videoita ja artikkeleita on tulossa pian osana DeFi-sarjaamme, joten muista tilata Youtube-kanava ja (toistaiseksi) ILMAINEN viikoittainen uutiskirje joten sinulle voidaan ilmoittaa heti, kun he tulevat ulos!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map