Mikä on Vechain? Blockchain for Enterprise

Mikä on Vechain? VeChain (tai VechainThor) on uuden sukupolven älykäs sopimusblokkialusta, joka keskittyy yrityksen omaksumiseen, esineiden internetiin (IoT) ja massaan käyttöönotossa Toolchainin kautta. Lohkoketju tukee älykkäiden sopimusten luomista – itse toteuttavia kontakteja, joilla on taattu lopputulos ilman kolmannen osapuolen luottamusta. Tämä mahdollistaa hajautettujen sovellusten (“Dapps”) luomisen, jotka voivat ratkaista yritysongelmia, kuten:

 • Väärennösten estäminen luksusbrändeille – älykkäiden sirujen avulla Vechain seuraa jokaista tuotetta ja estää päällekkäisyydet. Vechain Toolchain antaa kenelle tahansa mahdollisuuden luoda väärennöksiä.
 • Kylmäketjuinen logistiikka – Varmista, että ruoka ei pilaa kuljetuksen aikana ja tallennus käyttämällä älykkäitä IoT-antureita, jotka ilmoittavat tärkeät tiedot automaattisesti lohkoketjulle.
 • Auto – pidettävä ajoneuvotietoja, mukaan lukien korjaushistoria, vakuutukset, rekisteröinti ja kuljettajan tavat, väärinkäytön varalta.
 • Hiililuotot – Seuraa määrällisesti tietyn yrityksen hiilipäästöjä hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi. Vähittäiskaupan käyttäjille sovellus on jo saatavilla WeChatissa. Kuluttajat, jotka harjoittavat vähähiilistä käyttäytymistä (esim. Ostavat vähähiilisiä tuotteita), palkitaan hyvityksillä, jotka voidaan lunastaa ympäristöystävällisistä tavaroista tai lahjoittaa hyväntekeväisyyteen.
 • Kliinisen tutkimuksen jäljitettävyysalusta – yhteistyössä Bayer Kiinan kanssa Vechain käyttää lohkoketjua ratkaisemaan digitalisoitujen kliinisten tutkimusten jäljitettävyysongelmat.

Blockchain-tekniikan avulla VeChain tekee tuotevalmistajille yksinkertaisen ja turvallisen kerätä, hallita ja jakaa tärkeitä tuotetietoja toimittajille ja kuluttajille tuotteen koko elinkaaren ajan..

Vechainin tärkeimmät ominaisuudet

 • Julkinen estoketju Kuka tahansa voi lukea, kirjoittaa ja käyttää hajautettuja sovelluksia ja älykkäitä sopimuksia VeChainThor-lohkoketjuun.
 • Sisäinen IOT- ja toimitusketjunhallintatekniikka Todistetut blockchain-toteutuskokemukset sellaisilla teollisuudenaloilla kuin ylellisyystavarat, viina ja maatalous.
 • Alkuperäinen palkkion siirtäminen Lohkoketju tukee natiivimaksun delegoinnin toteuttamista, mikä tarkoittaa, että dApp-käyttäjien ei tarvitse pitää ammatillista koulutusta tai VTHO: ta tapahtumien kirjoittamiseen, jos kehittäjät määrittelevät niihin liittyvät kaasukulut.

VeChain-ekosysteemi

Kunnianhimoisen vision saavuttamiseksi VeChain on kehittänyt tehokkaan blockchain-yhteensopivan yritysohjelmistoalustan. Alustan avulla valmistajat voivat määrittää tuotteita, joilla on ainutlaatuinen identiteetti, jolloin valmistajat, toimitusketjun kumppanit ja jopa kuluttajat voivat olla vuorovaikutuksessa tuotteen kanssa alustan kautta. Se käyttää lohkoketjutekniikkaa kerättyjen tietojen turvallisuuden varmistamiseksi jakamalla yksityiset avaimet kaikille toimitusketjun osallistujille.

Tuotteille annetaan yksilöllinen tunnus, joka tallennetaan samanaikaisesti lohkoketjuun ja liitetään tuotteeseen NFC-sirulla, RFID-tagilla tai QR-koodilla. Tuotteen elinkaaren milloin tahansa, sirun, tunnisteen tai koodin kanssa voi olla vuorovaikutuksessa joko jakelu- tai vähittäiskauppakumppanin avulla, joka varmistaa eräjäsenyyden, tai kuluttajalla, joka haluaa oppia lisää tuotteesta. Yhtiö suunnittelee monenlaisia ​​sovelluksia, mukaan lukien tuotemerkkien suojaaminen, väärentämisen estäminen ja elintarviketurvallisuus.

VeChain on ollut olemassa vuodesta 2015, ja se on siirtänyt edellisen yksityisen ja yhteenliittymän lohkoketjun julkiseen VeChainThor-lohkoketjuunsa vuonna 2018. Tämä siirto avaa lohkoketjussa olevat lisäominaisuudet kenelle tahansa kehittäjälle tai kolmannelle osapuolelle kehittää ja kirjoittaa sovelluksia alustalle. On ollut useita yrityksiä, jotka päättivät rakentaa liiketoimintansa VeChainThorin päälle, mukaan lukien Plair ja 8Hours -säätiö, sekä useita riippumattomia yhteisön kehittäjiä.

Vechain Token Economics

Vechain käyttää a kaksimerkkinen taloudellinen malli. Ensisijainen tunnus, VeChain-tunnus (VET) käytetään kuvaamaan arvoa verkossa, ja erilaiset mekanismit on suunniteltu vakauttamaan ammatillisen koulutuksen hinta ajan myötä.

Ammatillisen koulutuksen haltijat luovat myös apuohjelman tunnuksen, VeChain Thor -merkki (VTHO). VTHO on “kaasu” valuutta, ja sitä vaaditaan lähettämään tapahtumia tai suorittamaan toimintoja verkossa. Säännöllisten verkon käyttäjien ei tarvitse huolehtia VTHO: n ostamisesta erikseen, koska se syntyy automaattisesti suhteessa pidetyn ammatillisen koulutuksen määrään. Kun tapahtuma suoritetaan, 70% VTHO: sta tuhoutuu pysyvästi (“poltetaan”) ja 30% annetaan lohkopalkkiona Authority Node -haltijoille.

Tämä kaksoismerkkinen taloudellinen malli otettiin käyttöön verkkotalouden parantamiseksi. Tämä järjestelmä on suunniteltu auttamaan verkon kehittäjiä. Kehittäjät riittävästi ammatillista koulutusta pystyy käyttämään verkkoa ilmaiseksi, koska luotu VTHO riittää maksamaan tapahtumista. Jos kehittäjä kehittää tapahtumavaltaista sovellusta, he voivat myös etsiä käyttävänsä monen osapuolen maksuprotokolla.

Lyhyesti:

 • Vechain-tunnus (Ammatillinen koulutus) toimii varantona alustan taloudelliselle panostamiselle ja arvonsiirrolle. Ammatillinen koulutus voi olla “sidoksissa” erilaisiin talouden solmuihin ja tuottaa VTHO: ta, joka hallitsee verkon tapahtumia.
 • VeThor-tunnus (VTHO) on ”kaasu”, jota tarvitaan tapahtumien suorittamiseen ja vuorovaikutukseen älykkäiden sopimusten kanssa. Aina kun tapahtuma tehdään, VTHO kulutetaan ja tuhotaan.

Vechainin käyttö ja säilyttäminen

Vechain voidaan tallentaa turvallisesti VeChainThor-lompakkoon, joka on saatavana älypuhelimilla (iOS ja Android). Matkapuhelimen salatut salat tarjoavat avaimet, jotka tarjoavat parhaan mahdollisen turvallisuuden Vechain-haltijoille.

Mitä ovat VeChain-solmut?

Solmut ovat jäljitettäviä lompakoita (kuten VeChainThor-lompakko), joihin on määritetty tietty vähimmäismäärä VeChainia. Solmuja on 2 tyyppiä: viranomais- ja taloussolmut, joilla molemmilla on omat vaatimukset, toiminnot ja edut.

Viranomaisen (Thrudheim) solmut: Vechainin turvaaminen auktoriteettitodistuksella

Vechainin ytimessä ovat 101 auktoriteettisolmua, jotka käsittelevät ja validoivat kaikki lohkoketjutapahtumat sekä hallitsevat verkkoa äänestysmekanismin kautta. Nämä auktoriteettisolmut valitsee Vechain Foundation, ja ne käyvät läpi täyden hakemuksen ja KYC-menettelyn. Palkkiona Authority Node -haltijat saavat korkeimman VTHO-tuotantoprosentin ja äänioikeuden. Auktoriteettisolmut ovat yleensä suurten yritysten ja luotettavien henkilöiden omistuksessa hajautetun luottamuksen varmistamiseksi. Näiden Authority Node -haltijoiden henkilöllisyydestä tiedetään vähän turvallisuussyistä, mutta useat suuret yritykset, kuten DNV GL ja PwC, ovat ilmoittaneet omistavansa Authority Node -tietoja.

Taloussolmut: Tarjoaa vakautta ekosysteemille panostamalla

Taloussolmut eivät vahvista blockchain-tapahtumia, vaan pitävät Vechain-ekosysteemin vakaana pitämällä tietyn määrän VET-tunnuksia VeChain Thorin matkapuhelimessa. Taloudellisia solmuja on eri tasoja, ja mitä enemmän ammatillisia koulutustasoja käytetään pidempään, sitä korkeampi hyöty.

Normaalin taloudellisen solmun haltijaksi vaaditaan vähintään 1 000 000 ammatillista koulutusta 10 päivän ajan.

Omistautuneemmat solmun haltijat voivat liittyä VeChainin X Node -ohjelmaan, joka tarjoaa vieläkin enemmän palkintoja. X-solmun haltijoille vaaditaan vähintään 600 000 ammatillisen koulutuksen pitäminen koko ajan.

Palkintoja on 4 erilaista pidetyn solmun tyypistä riippuen. Nämä vaihtelevat VTHO-summan ansaitsemisesta päivässä, palkkiot yhtiön Foundation Reward Poolista, sallittujen luetteloon pääsystä VeChain ICO: iin.

Lisätietoja erilaisista solmuista ja palkinnoista.

Vechainin historia

VeChain aloitti toimintansa vuonna 2015 perustamalla yrityksen Shanghaihin. Perustanut Toimitusjohtaja Sunny Lu (entinen tietohallintojohtaja Louis Vuitton China), yhtiö on kehittänyt yrityskeskeisiä ratkaisuja, jotka perustuvat yksityiseen lohkoketjuunsa. Kun suuntaus kohti parempaa hajauttamista tapahtui blockchain-teollisuudessa, VeChain siirtyi yhteenliittymän blockchainiin ennen VeChain Foundationin lopullista perustamista ja aloitti lopullisen siirtymän ProA of Authority (PoA) -pohjaiseen julkiseen blockchain-alustaan.

Säätiön visiona on lisätä markkinoiden avoimuutta ja tarjota kuluttajille pääsy yksityiskohtaisempaan tietoon tuotteista, joita he ostavat, myyvät ja joiden kanssa he ovat vuorovaikutuksessa. Jälleenmyyjät ja valmistajat voivat olla varmoja tuotteidensa laadusta ja aitoudesta, kun heillä on täydellinen 360 asteen näkymä toimitusketjusta ja kaikki komponentit on turvallisesti kirjattu ja varastoitu väärinkäyttöturvalliseen jaettuun pääkirjaan. on todella mitä he ajattelevat sen olevan.

VeChainilla on kumppanuuksia ja suoraa käyttöä monien merkittävien kumppaneiden kanssa, mukaan lukien DNV GL, PwC, Deloitte, Walmart China, BMW, BYD Auto, Bayer China, H&M, LVMH, ENN, AWS, PICC, ASI-ryhmä jne.

Keskeiset VeChain-kumppanuudet

DNV GL

DNV GL perustettiin vuonna 1864 ja sillä on 300 toimistoa maailmanlaajuisesti. Ne tarjoavat laadunvarmistuspalveluja meri-, öljy- ja kaasuteollisuudelle sekä sähkö- ja uusiutuvien energialähteiden yrityksille.

DNV GL myöntää hallintajärjestelmän sertifikaatit tarkastus- ja sertifiointiprosessinsa lopussa. Tämä osoittaa, että yrityksen prosessit ja tuotteet täyttävät kansainväliset standardit.

DNV GL Luca Crisciotti digitaalisen varmuuden edut

DNV GL on VeChainin osakas ja osakas. Molemmat yritykset ovat yhtä mieltä siitä, että varmuuden tulevaisuus on lohkoketjuteknologiassa VeChain Summit 2019 -tapahtumassa DNVGL ilmoitti siirtäneensä yksityisen lohkoketjunsa kokonaan VechainThoriin

Kumppanuusilmoituksen jälkeen DNV GL on kehittänyt useita tuotteita, mukaan lukien vähähiilinen ekosysteemi ja MyStory, jäljitettävyys- ja markkinointiratkaisu. DNV GL on myös vahvistanut sitoutumisensa VeChain-ekosysteemiin siirtämällä yksityisen lohkoketjun asiakkailleen VeChainThor-julkiseen lohkoketjuun. DNV GL antoi myös jokaiselle asiakkaalle digitaalisen NFT (Non-Fungible Token) -lompakon, jotta jokaisella asiakkaalla on digitaalinen identiteetti ja hän voi käyttää DNV GL -ekosysteemiä ja olla vuorovaikutuksessa sen kanssa. Tämän kautta DNV GL on myöntänyt yli 900 000 lompakkoa verrattuna Ethereumiin, jolla on vain 400 000 lompakkoa.

BMW

Maaliskuussa 2018 BMW vahvisti VeChainin osallistumisen BMW Startup Garage -ohjelma, kumppanuusohjelma, jossa BMW työskentelee osallistujien kanssa teknologian kehittämiseksi ja ostamiseksi BMW: n käyttöön.

Vuoden 2019 VeChain-huippukokouksen aikana se oli vahvistettu että VeChain ja BMW kehittävät yhdessä VerifyCar-nimisen DApp: n BMW-autoille. VerifyCar tallentaa ajoneuvotiedot VeChainThor-lohkoketjuun. Esimerkkejä tallennettavista tiedoista ovat ajoneuvon mittarilukema, vakuutukset ja huoltotiedot.

Cihan Albay, johtaja IT Tech Office Singaporessa, BMW Group pitää esityksen VerifyCarista

PriceWaterHouseCoopers (PwC)

PwC tunnetaan yhtenä “Big Four” -tilintarkastajista. Ne ovat yritysverkosto yli 150 maassa ja tarjoavat palveluja 420 Fortune 500 -yritykselle.

PwC: llä on 3 pääpalvelulinjaa:

 • Vakuus tilintarkastusten tarjoaminen;
 • Neuvoa-antava vakuutusmatemaattisista ja vakuutusten hallintaratkaisuista sekä henkilöstöpalveluista; ja
 • Verosuunnittelu ja konsultointipalvelut.

VeChain on tehnyt yhteistyötä PwC: n kanssa toukokuusta 2017 lähtien blockchain-tekniikan yhdessä kehittämiseksi ja edistämiseksi. Paljon spekulaation jälkeen heidän kumppanuudestaan ​​tiedotettiin PwC: n ja Walmartin kanssa pidetyssä yhteisessä lehdistötilaisuudessa vuonna Kesäkuu 2019. Se oli ilmoitti että Vechain ja PwC työskentelivät myös Walmart China -yrityksen kanssa ja olivat käynnistäneet Vealmart China Blockchain -jäljitettävyysalustan, joka on rakennettu VeChainThor Blockchainiin. Alusta vastaa elintarviketurvallisuuden haasteeseen käyttämällä VeChainin tekniikkaa, jotta Walmart China voi toteuttaa tuotteilleen jäljitettävyysstrategian. Kuluttajat voivat skannata tuotteet ja tarkastella tuotteesta yksityiskohtaisia ​​tietoja, kuten sen alkuperää, logistiikkaprosessia, tuotetarkastuskertomuksia jne.

Ilmoituksen ajankohtana alustaa testattiin ja käynnistettiin 23 ensimmäistä Walmart-tuotelinjaa. Vuoden 2020 loppuun mennessä odotetaan, että Walmartin Kiinan jäljitettävyysjärjestelmän mukaan jäljitettävän tuoreen lihan osuus tuoreen lihan myynnistä on 50%, jäljitettävien vihannesten 40% vihannesten kokonaismyynnistä ja jäljitettävien äyriäisten 12,5%. % äyriäisten kokonaismyynnistä.

Tuotteet Walmart Blockchain Traceability Platform -alustalla

Bayer Kiina

VeChainin ja Bayer China -yrityksen, yhden maailman johtavan lääkeyhtiön Suur-Kiina-osaston, välisestä kumppanuudesta ilmoitettiin 28. toukokuuta 2020. VeChain on luonut CSecure-kliinisen tutkimuksen jäljitettävyysalustan, jota käytetään Bayerin tutkimuksessa ja lääketieteellisten toimenpiteiden, kuten lääkkeet ja muut hoidot. Lue lisää Vechainin ja Bayerin kumppanuudesta.

CREAM-inkubaattori

CREAM on strateginen blockchain-inkubaatio ja neuvoa-antava yritys. He ovat VeChain-säätiön strateginen kumppani ja neuvonantaja, joka tarjoaa inkubaatio- ja neuvontapalveluja VeChainille.

Strategisena kumppanina CREAM on suoraan avustanut VeChainia ja osallistunut useisiin korkean profiilin kumppanuuksiin, kuten kumppanuuteen Kyproksen hallituksen kanssa, ryhmässä, joka lupasi tukea Kyproksen maalle blockchain-kehityksessä. 

CREAM on myös luvannut tukea VeChain-ekosysteemiä integroimalla VeChain-blockchain-alustan kaikkiin inkubaatioprojekteihinsa tuomalla kolmannen osapuolen yrityksiä osallistumaan ja kehittämään VeChain blockchain -ekosysteemissä.

Lisälukema

Tutustu VeChain Insideriin täydellinen luettelo VeChainin kumppanuuksista ja yksityiskohdista ja yhteenveto ilmoituksista vuoden 2019 VeChain-huippukokouksessa.

Resurssit:

Verkkosivusto https://www.vechain.com

Säätiö: https://www.vechain.org

Keskitaso (päivitys ja tärkeimmät artikkelit): https://medium.com/@vechainofficial

Kehityssuunnitelma https://cdn.vechain.com/vechain_ico_ideas_of_development_en.pdf

Sähke https://t.me/vechain_official_english

Vechain Mainnet -käynnistysopas http://www.asiacryptotoday.com/vechain-mainnet-launch

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner