2020 nyhedsoversigt for kryptokurrencyudveksling

Efter vores Roundup-artikel i 2020, hvor vi gennemgik dette års største trends, lad os nu dybere dybere ned i, hvad der skete i verden af ​​krypto-udvekslinger.

Stigningen af ​​Defi og dets DEX’er (decentraliserede børser) har kollapset CEXs ‘(centraliserede børser) volumener drastisk. Hvis Uniswap er den klare konge af DEX’er, det samme kan vi sandsynligvis sige for Binance blandt CEX’er, hvor det fører til både placeringer for spot og derivater. Men kampen mod decentraliserede udvekslinger er lige begyndt, og der er behov for nye ideer og koncepter for at holde trit med konkurrencen.

Som vi skal se, er de CEX’er, der formåede bedre at følge med Defi, dem, der prøvede og fornyede mest, undertiden direkte inspireret af DEX’er.

Uniswap

Uniswap er den klare vinder blandt alle slags børser i 2020.

Uniswap TVL i 2020Uniswap TVL i 2020

Dens TVL (total værdi låst) er bogstaveligt talt steget i anden halvdel af året og nåede op på mere end $ 3 mia. Dollar i november, før det faldt, da $ UNI-puljer sluttede med at give belønninger til likviditetsudbydere.

Uniswap har konstant været den mest anvendte Dex i krypto og har frygteligt hjulpet Defis vækst. Det er ”Det” sted, hvor man kan finde nye lister og den dybeste likviditet på Ethereum. Hvis du leder efter et eksisterende ERC-20-token, kan du være sikker på, at det er der. Alle kan åbne en ny pool, det er så simpelt som at levere nogle tokens plus noget Ethereum på platformen, og det er gjort. 

Uniswap har ikke en ordrebog: platformen er afhængig af et AMM-system (Automatic Market Maker) til at sørge for handelslikviditet. Selvom purister måske går glip af ordrebøger, har AMM vist sig at være en ny og vellykket måde at bytte tokens på.

I september distribuerede platformen 150 millioner $ UNI (deres nye styringstoken) til alle, der kom i kontakt med hjemmesiden, hvad enten det bare var at bytte eller samle likviditet. Mindst 400 poletter blev sendt til hver bruger til en værdi af omkring $ 1500 i de første timer af dets eksistens (for patientholdere tredobles værdien i løbet af dagen).

Denne airdrop tiltrak platformen så meget opmærksomhed, at andre protokoller gjorde eller planlægger at gøre det samme i den næste fremtid. Med Uniswap V3 og alle dens innovationer, der forventes frigivet temmelig snart, kan nogle kun undre sig over, hvor $ UNI kan gå!

Hvis nogen af ​​jer har sovet de sidste måneder og stadig ikke har gjort krav på hans tokens, kan du følge vores videovejledning her!

YouTube-plakat Sådan gør du krav på gratis $ UNI på Uniswap

Binance 

Binance lykkedes at forblive den største Cex for volumener med en daglig ATH på $ 15 mia. I spothandel og på $ 37 mia. I futures (en stigning på 34 mia. I forhold til 2019!). Det bevarer den første position på begge placeringer.


En del af deres succes skyldes mange initiativer, som de introducerede gennem 2020.

I april præsenterede Binance deres kort (senere købte Binance også Swipe, en digital digital tegnebog og Visa-betalingskortplatform), som nu understøttes i mere end 180 lande.

En af de vigtigste innovationer på året er “Launchpool”, som lader brugerne opdrætte nye tokens som i Defi. Stakers kan akkumulere belønninger før en notering, der vil ske direkte på Binance efter et par uger (normalt). Desuden tilbyder Launchpool single-token-indsats, så brugerne ikke engang behøver at være forsigtige med Impermanent tab. Projekter som Bella Protocol ($ BEL), Flamingo ($ FLN) og $ WING er blevet præsenteret via Launchpool.

September har været en fantastisk måned for Binance. De lancerede først Binance Smart Chain, en blockchain oprettet til at køre parallelt med Binance Chain, hvor devs kan oprette Smart Contracts og Defi-løsninger. Børsen introducerede derefter straks “Liquid Swap”, en ny handelsplatform, der giver brugerne mulighed for at høste fordelene ved Defi med det første AMM-produkt i enhver CEX nogensinde. Brugere kan samle deres midler på Liquid Swap, der tjener handelsgebyrer som på en AMM DEX. 

Samtidig har Binance Labs, børsens venturearm, fortsat investeret i nye projekter for at styrke krypto. De hjalp blandt andet 1 tommer, Dodo og Math.

På en sidebemærkning, efter lanceringen af ​​Binance US i 2019, har “.com” -platformen langsomt nu givet 14 dages varsel til amerikanske kunder (både dem, der gik gennem KYC, og dem, der simpelthen har adgang til hjemmesiden fra landet. ) rådgivning om at trække midler, før kontoen er blokeret. Det ser ud til, at kunder, der bruger VPN’er, er “sikre” for øjeblikket.

FTX

Ftx, den kendte derivatudveksling ledet af den allestedsnærværende Sam Bankman – Fried, har helt sikkert været i forkant blandt CEX’er i år. Holdet arbejdede meget hårdt for at forsøge at foregribe tendenser, og de virker rigtig gode til at give deres kunder det, de har håbet på.

“Hvorfor skal vi handle krypto og aktier på separate børser?” Det er sandsynligvis, hvad Sam spurgte sig selv på et bestemt tidspunkt. Så, ikke før sagt end gjort, kom svaret: tokeniserede lagre. To partnerskaber med CM-Equity (Tyskland) og Digital Assets AG, DAAG (Schweiz), var afgørende for gennemførelsen. Selvom handel med aktier på FTX ligner handel med krypto, er det vigtigt at bemærke forskellen.

”CM-Equity er fuldt reguleret i Tyskland og er en licenseret finansiel institution, der har tilladelse til at tilbyde disse produkter. Alle FTX-brugere, der handler med tokeniserede aktier, skal muligvis også blive kunder hos CM-Equity og passere gennem CM-Equitys KYC og compliance. Desuden kan al handelsaktivitet overvåges for overholdelse af CM-Equity. CM-Equity forvarer aktierne hos et tredjepartsmæglerfirma. CM-Equity (ikke FTX Trading LTD) leverer mæglervirksomhed ”.

I modsætning til på traditionelle markeder vil FTXs Tokenized-aktier kunne handles døgnet rundt, og pr. Nu er de mere end 50, blandt hvilke Netflix, Facebook, Apple og Amazon.

FTX.US (den amerikanske arm) satte sig også (og kryptokurrencyens legitimitet) for offentligheden som en af ​​de største donorer til Bidens demokratiske præsidentkampagne. Især donerede Sam $ 5,22 mio. Mens de virkelige årsager sandsynligvis stadig er ukendte, håber vi, at det vil markere et skridt mod kryptogenkendelse fra myndighederne.

Sidst men ikke mindst kan vi ikke glemme at nævne, at det samme team bag FTX er ansvarlig for oprettelsen af ​​Project Serum, en af ​​de mest succesrige ikke-ETH ordrebøger baserede Dex, der kører på Solana-kæden (som håndterer omkring 50.000 tps).

YouTube-plakat Få den nyeste insider grave på begivenhederne i kryptoverden med Sam Bankman-Fried (FTX, Alameda, Serum)

Sushiswap

Sushiswap blev lanceret i august som en gaffel med Uniswap med ekstra belønninger af den anonyme grundlægger Chef Nomi. Vi var da på toppen af ​​“Defi Bull Summer”, og succesen var pludselig. Dens TVL fik stor trækkraft, men noget drama skulle ske. En uge efter fjernede den anonyme dev sin likviditet og solgte $ 14 millioner dollars i $ ETH og startede et fald på 50% + i pris. På det tidspunkt blev Sam Bankman-Fried tilbudt at træde ind og fjerne Chef Nomi fra projektet.

Højdepunkter og nedture har fulgt siden da, men Sushiswap er stadig den anden DEX for TVL (ca. 33% mindre end Uniswap) og en af ​​de mest succesrige. Mange er partnerskaber, og dets rådgivere er blandt de bedste, som crypto kan tilbyde. Selvom nogle aldrig vil glemme, at Sushiswap bogstaveligt talt “stjal” likviditet fra Uniswap, migrerer puljer til deres platform og dermed reducerer Uniswap’s TVL dramatisk, er mange klar til at satse på, at dette projekt er kommet for at blive.

Mount Gox

Den 15. december var forfaldsdatoen for Mt.Gox-udvekslingskreditorer til endelig at modtage en del af deres tabsmidler efter år. Børsen mistede gentagne gange kryptokurver mellem 2011 og 2014, da den indgav konkurs. Siden da er der fundet 140.000 $ BTC (næsten $ 4 milliarder dollars værd) og skal sendes til brugere som delvis refusion.

Som mistænkt af mange ser det ud til, at deadline ikke er blevet respekteret, og kreditorer stadig venter på deres penge. For et par dage siden bemærkede nogen en transaktion fra en Mt.Gox-tegnebog, hvilket førte til, at mange tror, ​​at distributionen faktisk var startet.

Desværre var det ikke Mt.Gox rehabiliteringsplan tegnebog, men F2Pool kold tegnebog. Der har ikke været nogen bekræftelse på, at kreditorerne endnu har modtaget nogen fond.

BTC Markets udsatte ved et uheld deres brugeres navne og e-mail-adresser 

BTC Markets, en australsk kryptobørs, har fejlagtigt sendt en kompromitteret marketingrunde med e-mails. Under en rutinemæssig operation blev personlige data eksponeret i feltet “til” i stedet for individuelt at sende e-mail til deres kunder. E-mails blev sendt i batches, så hver brugerdata potentielt blev set af 999 andre mennesker.

Fejlen kompromitterede ikke direkte fornuftig info såsom adgangskoder, så midlerne forblev sikre, men denne type fejl er noget, der helt sikkert kan bekymre dig om crypto-adoptere og muligvis få dem til at ændre platform. Brugere ønsker ikke, at fremmede skal vide, at de ejer krypto, og vi håber, at denne form for fejl ikke sker igen.

Kraken, fførst at vinde godkendelse af bankcharter i USA.

Kraken er verdens første Cryptocurrency Exchange at få godkendt som Special Purpose Depository Institution (SPDI) af staten Wyoming. “Kraken Financial”, dette er navnet, er “det første digitale aktivsselskab i amerikansk historie, der modtager et bankcharter, der er anerkendt i henhold til føderal og statslig lovgivning, og vil være den første regulerede amerikanske bank, der leverer omfattende indlånsoptagelse, depot og forvaltning tjenester til digitale aktiver ”.

Børsen vil gøre det muligt for sine kunder at sømløst bankere mellem digitale aktiver og nationale valutaer og vil blive reguleret på lignende måder som andre amerikanske banker. SPDI er en “depotbank”, men for digitale aktiver (såsom kryptovalutaer), og det er lovpligtigt altid at opretholde 100% reserver af sine FIAT-indskud.

Huobi udveksling

Det hele startede med store $ USDT (og andre valutaer) transaktioner, der blev set bevæger sig ind og ud af børsen, den største i Kina, den 2. november. Samtidig øgede rygterne om, at en af ​​formanden blev arresteret FUD, hvilket førte til en skarp dumping i prisen på $ HT, Huobi-tokenet, og til et rush med at trække $ USD ud af platformen. Udvekslingen afviste derefter alle beskyldningerne, og situationen vendte tilbage til normal i de næste dage.

Mere info kan findes i denne artikel.

Okex

Vi har i vid udstrækning dækket Okex-historien i vores udviklingsartikel.

Den 16. oktober blev alle tilbagetrækninger pludselig standset på platformen, og suspensionen har varet indtil den 27. november, hvor alle operationer blev genåbnet uden begrænsninger. Som bekræftet senere var den oprindelige årsag en af ​​børsens private nøglehavere, der samarbejdede med myndighederne. Han var derfor ikke i stand til at gennemføre de nødvendige godkendelsesprocesser for at tillade eksterne transaktioner.

Star Xu, den person, der er tilbageholdt af politiet, er blevet efterforsket for sager, der ikke har noget med udvekslingen at gøre. Xu bistod angiveligt myndighederne (han er nu tilbage til normal forretningsaktivitet) om midler, han lånte fra en Shanxi-baseret underjordisk bank i 2019.

Kucoin

Kucoin, en af ​​de førende krypto-udvekslinger med base i Hong Kong, led et sikkerhedsbrud den 26. september. Det samlede stjålne beløb, hele 281 millioner dollars i $ BTC, $ BSV $ LTC og andre mønter, er en af ​​de største i kryptohistorien. Hacker (eller hackere) var på en eller anden måde i stand til at tage den centraliserede børs private nøgler i besiddelse og opnå evnen til at flytte penge rundt. Derefter trak han sig tilbage og begyndte at dumpe dem på DEX’er. Kucoin overførte straks resten af ​​midlerne til nye tegnebøger og suspenderede alle indskud og udbetalinger.

Det ser ud til, at Kucoin hot wallets private nøgler ikke var blevet ændret i over 3 år i øjeblikket af bruddet, hvilket er endnu en bekræftelse på, at det berømte ordsprog “ikke dine nøgler, ikke din krypto!” er en stedsegrøn.

Vi må håbe, at alle disse angreb vil være nyttige i det lange løb og muliggøre strengere sikkerhedsprocedurer ved udvekslinger og platforme, der er nødvendige, hvis det endelige kryptomål er mainstream-adoption!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map