Deriswap: En anden Andre Cronje-succeshistorie?

Deriswap er det nyeste og ikke udgivne projekt af Andre Cronje, der blev annonceret for første gang i en Medium post den 23. november 2020. Andre er en velkendt udvikler i Defi-rummet (“Defi’s Fader”, som mange definerer ham), og berømt er hans interesse i at forsøge at forenkle brugernes liv, når man nærmer sig protokoller. For eksempel distribuerer Yearn Finance ($ YFI), der blev lanceret i juli 2020, brugernes midler til forskellige swap-baserede DeFi-protokoller baseret på deres afkast, risici og andre faktorer. Keep3r Network (der kom i oktober) er på den anden side en platform for projekter, der har brug for eller ønsker at outsource deres “job” (operationer) til tredjeparter.

Hvordan er Defi forbedret over tid?

For kun et år siden lød decentraliseret økonomi (DeFi) så fremmed og tiltrak kun en håndfuld dybe hårde kryptoentusiaster og tilhængere. Spol frem til 2020, og rummet er blevet en slags en undersektor af krypto, der fører til oprettelse af netværk, der adresserer forskellige sektorer. De fleste af disse platforme koncentrerer sig om udbytteopdræt gennem swaps. Andre optioner og futuresfokuserede systemer kom også om bord.

Desværre, mens disse systemer bragte løsninger, komplicerede de også rummet. For eksempel var der opstået nye spørgsmål, som hvilken der er den letteste at bruge, hvilken man har de bedste udbytter osv.

Heldigvis kom afkastaggregatorplatforme som Yearn Finance, som vi sagde, til redning for likviditetsudbydere (LP’er).

Dog er segmenteringsproblemet stadig ikke løst. Det er her Deriswap kommer ind. Protokollen sikrer kapitaleffektivitet ved at samle tjenester, der tilbydes af andre platforme som Uniswap, Bancor, Deribit, Primitive, Compound og Aave.

Hvad er Deriswap? Hvilke problemer prøver den at løse?

Andre CronjeAndre Cronje

Deriswap er en decentral platform, der kombinerer swaps, optioner, futures og lån til et enkelt produkt.

Cronje ønskede blandt andet at beskytte DeFi-brugere mod de høje omkostninger, der opstår, når de bevæger sig væk fra pengemarkedet, som det er tilfældet med optioner-fokuserede netværk som Hegic. Derudover er Cronjes vision at skifte fra adskilt til konsolideret likviditet.

Nogle fordele ved poolet likviditet inkluderer mindre prisglidning og gebyrer. Han ønskede også at styrke aktivafregnet i stedet for kontantafviklede optioner.

Under mikroskopet er Deriswap inspireret af Uniswap. I en interview, Cronje bemærkede, at platformen blev født efter at have tilføjet cirka 150 linjer kode til Uniswap-protokollen. Imidlertid måtte ting som matematiske funktioner udvikles fra bunden for at adressere unikke beregninger på det nye system.

Hvilke produkter vil Deriswap tilbyde?

  • Bytter gøre brug af Uniswap’s Automated Market Maker (AMM) formel “x * y = k” og tillade LP’er at give likviditet som par af to mønter såsom Bitcoin (BTC) -Ethereum (ETH). Deres incitamenter stammer fra handelsomkostninger.
  • Muligheder – Valgmuligheder udnytter swaps for at sikre dig mod volatilitet. For eksempel annullerer positive handelsomkostninger tab fra afviklede optioner. Deriswap gør brug af TWAP-orakler (Time-Weighted Average Price) til at implementere amerikanske indstillinger, der ikke har nogen hårdkodet afviklingstid.

Deriswap-interfaceDeriswap-grænseflade

Da afvikling sker parvis, skal opkalds- og sætfunktioner udtømme aktiver fra begge sider. Det vil sige, at en opkaldsanmodning køber hele beløbet, mens en salgsordre auktionerer den absolutte værdi.

Deriswap-muligheder giver brugerne mulighed for at maksimere gebyrer, uanset om markedet bevæger sig sidelæns eller er for ustabilt. Hvis det f.eks. Bevæger sig sidelæns, er der færre handelsgebyrer, men høje optionsgebyrer. Når det er ustabilt, omvendt, stiger handelsomkostningerne, mens optionskravene reduceres.

  • Fremtid – Futures kører på det tidselement, der findes på swaps. Dette, omvendt, er “bare en normal handel” i Cronjes ord. Det giver en part i en kontrakt mulighed for at betale en præmie såvel som basisaktivet.
  • Lån – Lån er en naturlig udvikling fra futures. Interessant nok parrer de deponerede valutaer hinanden. For eksempel forudsat at du har deponeret BTC-ETH og ønsker et ETH-lån, fungerer BTC som sikkerhed. Dette bestemmer derefter størrelsen af ​​ETH, der er berettiget til låntagning.

Når ETH er returneret, gives BTC tilbage. Ellers fortabes BTC. Det er vigtigt at bemærke, at lån kan afvikles inden forfaldsdatoen.

Hvad er Deriswaps fordele?

Vi kunne tænke på platformen som en Yearn-replika, der ikke kun interagerer med swaps som Uniswap og Bancor. Det anvender hovedstæder til hele økosystemet med optioner, lån og futures. Derfor kan vi skitsere nøglepunkter som:

  • brugere kan distribuere midler på udvalgte platforme fra en enkelt grænseflade. For eksempel kunne de afsætte 30 procent til Aave til at drive decentral låntagning, 30 procent til Deribit for optioner og 40 procent til Uniswap til handel.
  • distribuering af kapital til forskellige ikke-relaterede platforme giver likviditetsudbydere mulighed for at bruge det samme beløb til forskellige ting.
  • med forskellige Deriswap-sfærer, der supplerer hinanden, garanterer LP’er afkast, selv når et marked er i dvale eller ugunstigt. For eksempel, når markedet har lav volatilitet, kan de hurtigt vende sig til optioner og lån. Dette mens et meget volatilt marked giver mulighed for at dræbe handel og futures.
  • Deriswap gør eksisterende DeFi-produkter funktionelle og billigere
  • … og rummer, hvad Cronje kalder “doven likviditet”. Dette er likviditet fra LP’er, der ikke har tid til at være aktive på en platform. I stedet giver de likviditet og kommer tilbage efter seks måneder for at kontrollere renter.

Hvornår starter Deriswap?

Fra i dag er der ingen officiel udgivelsesdato, og der er ikke offentliggjort meget information. Gennem en række tweets, artikler og fællesskabsindlæg, der annoncerede Yearn Finance’s sidste samarbejde, fik vi at vide, at Deriswap vil blive afsluttet og lanceret sammen med Sushiswap hold. Partnerskabet skal omfatte den næste Sushiswap-handelsplatform oven på Deriswap.

I denne stolpe, vi kan også læse, at de to hold vil samarbejde “i et stealth-projekt efter Deriswap-frigivelse”.

For at bekræfte denne “aura of mystery” bag Deriswap og sidste Cronjes meddelelser generelt er “cryptomaniacs” velkomne til at satse på, hvad dette fjerde berygtede projekt i hans sidste tweet kunne være

Er der et Deriswap-token?

Cronje betragtes af kryptokurrency-samfundet som at have “Midas touch”, hvor hvert projekt, han rører ved, bliver til guld. Derfor er folk ivrige efter at vide, om og hvornår Deriswap lancerer et token, så de kan dykke tidligt og købe det til en billig pris og sælge det senere. De fleste DeFi-protokoller har deres eget begrænsede leveringstoken, så det forventes, at Deriswap i sidste ende også vil have et token. Deriswap-protokollen er dog i øjeblikket under revision der er endnu ikke noget officielt Deriswap-token. Der er heller ingen nyheder om, hvorvidt der overhovedet vil være et token.

Dette har dog ikke forhindret nogle mennesker i at udstede falske Deriswap-tokens til intetanende kryptoentusiaster at købe. I en sådan fidus deponerede folk over 150 ETH på mindre end 15 minutter, som svindleren straks tog og undgik.  

Konklusion

I et økosystem, hvor likviditet er tyndt spredt på flere platforme, fungerer Deriswap som en konsolidator for at øge kapitaleffektiviteten. Som sådan kan en DeFi-entusiast distribuere sin kapital til lån, optioner, swaps og futures-platforme. Derfor kan de modtage incitamenter, selv når en industri er stillestående. Desuden eliminerer brugen af ​​TWAP-orakler risikoen for udbredt prisafvigelse.

Da Deriswap er udviklet af en erfaren programmør, vil platformen sandsynligvis vise sig at være endnu en succes, ligesom Yearn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner