Hvad er Cardano?

Cardano er en decentral smart kontraktplatform, som ville være drevet af peer reviewed akademisk forskning og i stand til at køre både økonomiske applikationer og decentrale applikationer. Cardano blev grundlagt af en tidligere medstifter af Ethereum og sigter mod at forbedre Ethereum ved at tilbyde billige, sikre og skalerbare transaktioner. For at forbedre smart kontraktsikkerhed bruger Cardano programmeringssprog Haskell hvilket har vist sig at være lettere at kontrollere og formelt kontrollere. Derudover imødekommer Cardano åbent behovet for reguleringstilsyn, samtidig med at forbrugernes privatliv og beskyttelse opretholdes gennem en innovativ softwarearkitektur.

Hvad er ADA-token og dets anvendelser?

ADA er Cardanos oprindelige kryptokurrency. Det blev lanceret den 1. januar 2018 gennem et indledende møntudbud som hjælpeprogram og vil have 45 mia. Samlet forsyning. Det er i øjeblikket den 8. mest populære kryptokurrency baseret på markedsværdi ifølge CoinGecko.

Efter åbningen af ​​Shelley Public testnet den 9. juni 2020, og enhver operatør kan oprette en Cardano-indsatspulje i forventning om indsats og delegering på mainnet, der frigives i sommeren 2020.

Til sidst tillader ADA brugere at sende værdi mellem to parter, betale for varer eller tjenester, deponere penge på en børs eller indtaste en applikation. ADA vil også blive brugt til at drive transaktionerne på Cardano-netværket.

Lær mere om ADA med vores video-Cardano (ADA-mønt) i en nøddeskal.

Grundlægger: Charles Hoskinson

Charles Hoskinson er medstifter af Ethereum og grundlægger af Ethereum Classic med lang erfaring med at arbejde med smarte kontrakter og programmeringssproget Haskell. Han er en åbenlyst kritiker af Ethereum og skiltes fra Ethereum-teamet i 2016. Dette skyldtes sandsynligvis ideologiske forskelle, der opstod som følge af holdets svar på DAO hack af 2016. Hoskinson er nu administrerende direktør for Input Output Hong Kong (IOHK), og de har viet et stort team af ekspertingeniører og forskere til at bygge Cardano fra bunden.

Cardano – udvikling af blockchain-protokollen

YouTube-plakat

Cardano sigter mod at blive tredje generationens blockchain og overvinde problemer med tidligere generationer af blockchains, nemlig mangel på skalerbarhed, interoperabilitet og bæredygtighed. Cardano sigter mod at udvikle sin platform efter disse to vejledende principper:

 • Peer-review: enhver videnskab, der styrer løsningerne på disse spørgsmål, gennemgår peer review.
 • Kode til høj sikkerhed: Cardano sigter mod at bringe det samme niveau af videnskabelig strenghed for missionskritiske systemer som luftfart til udviklingen af ​​deres projekt.

Cardanos platform har følgende nøglefunktioner:

 • Cardano vil blive bygget i Haskell-kode. Haskell bruger en matematisk baseret tilgang, der resulterer i en meget mere sikker og pålidelig protokol.
 • En formel verificeret bevis for stavskonsensus kaldet Ouroboros. Det er den første beviseligt sikre blockchain-protokol, der er udviklet af IOHK-teamet og peer reviewed. Det har fordele i forhold til det traditionelle bevis for arbejdsbloketter (f.eks. Som brugt af Bitcoin) ved at kræve mindre beregningsressourcer (der vil ikke være nogen minedrift) og er således billigere at køre, men alligevel lige så sikker som den mere populære Proof of Work-algoritme. Den leveres også med en ny belønningsmekanisme for at forhindre angreb som blokering af tilbageholdelse og egoistisk minedrift.
 • Rekursiv internetværkarkitektur (RINA): Cardano ser mod at opbygge RINA for at reducere den båndbredde, der kræves til kommunikation og formidling af data. Ideen er, at RINA har færre protokoller, men er i stand til at arbejde hurtigere, men alligevel giver gennemsigtighed, privatliv og skalerbarhed.
 • Protokollen er rettet mod at beskytte brugernes privatlivsret under hensyntagen til reguleringsbehovene. Ved at gøre dette er Cardano den første protokol, der afbalancerer disse krav på en nuanceret og effektiv måde og banebrydende for en ny tilgang til kryptokurver.
 • Cardano vil også være helt open source og patentfri.

Cardanos platform konstrueres i 2 lag – et afviklingslag og et beregningslag. Dette giver systemet fleksibilitet under vedligeholdelse og giver mulighed for opgraderinger ved hjælp af bløde gafler.

Efter afslutning af afviklingslaget, der kører ADA, vil det separate databehandling blive bygget til at håndtere smarte kontrakter. Cardano vil også køre decentrale applikationer eller dapps, tjenester, der ikke kontrolleres af en enkelt part, men i stedet fungerer på en blockchain.


Fordele og ulemper ved Cardano?

Fordele ved Cardano

Mange smarte kontraktbrugere mener, at Cardano er nøglen til langsigtet sikker udvikling. Dette på grund af de mange hacks og sårbarheder på platforme som Ethereum. Cardano-grundlægger Charles Hoskinson har kritiseret Ethereum som et “skyndet produkt” med sårbarheder, der førte til berømte hacks som f.eks. DAO. Dette kunne ses som et symptom på manglerne i Ethereums programmeringssprog, Solidity. Cardano forbedrer dette ved at give mulighed for udvikling ved hjælp af Haskell, som formelt kan verificeres.

Cardanos brug af proof of stake-modellen i sig selv medfører mange fordele, såsom mindre modtagelighed for interferens, fordi noderne er ansvarlige for gennemstrømning og dermed eliminerer behovet for ekstra maskiner. Til gengæld forbruges mindre energi, hvilket er bedre for miljøet.

Belønninger uddeles baseret på antallet af tokens, der holdes i stedet for mængden af ​​beregnet magt, der er bidraget, hvilket er mere retfærdigt.

Platformens 2-lags system gør det muligt for hvert lag at være ansvarlig for et komplet sæt opgaver. Dette betyder mere potentiale for interoperabilitet med forskellige kryptovaluta-platforme og er derfor mere skalerbart sammenlignet med Ethereum.

Ulemper ved Cardano

Kritikere af Cardano har peget på den langsomme udvikling og alt for ideelle mål for projektet. Dette kan være risikabelt for Cardano, fordi det kan blive overhalet af mere aggressive konkurrenter, eller det lovgivningsmæssige miljø kan ændre sig i mellemtiden.

Mange funktioner, der er lovet af Cardano-teamet, er stadig ikke tilgængelige. Så meget af det, der siges om, hvordan dets kryptovaluta ADA ville fungere, er stadig teoretisk.

Hvad er Daedalus tegnebog?

For at gemme og bruge ADA skal du installere Cardano’s Daedalus tegnebog. Med tegnebogen kan du sende og modtage ADA samt se din transaktionshistorik.

Daedalus-tegnebogen tilbyder også følgende funktioner:

 • Ubegrænset regnskab – Administrer et hvilket som helst antal tegnebøger med Cardanos innovative hierarkiske deterministiske tegnebogsimplementering. Dette giver dig mere kontrol over, hvordan dine midler er organiseret. Det har også effektive backupfunktioner, der hjælper med at gendanne dine midler når som helst.
 • Avanceret sikkerhed – Cardano holder ikke dine nøgler. De bruger den mest avancerede kryptografi i verden for at sikre sikkerhed mod angreb og tilbyder brugte adgangskoder og frø til alle dine konti.
 • Eksport til papircertifikater – Tegnebøger kan eksporteres til papircertifikater, der giver brugerne mulighed for at placere penge i kølerum.
 • Bygget med webteknologier – Daedalus er bygget oven på Electron, en kampbevist open source-udviklingsplatform til at opbygge desktop-apps på tværs af platforme ved hjælp af Javascript, HTML og CSS.

Daedalus-tegnebogen er stadig i gang, funktioner, som forventes at komme snart inkluderer:

 • Støtte til Bitcoin og Ethereum Classic.
 • Indsatte funktioner, der giver ADA-indehavere mulighed for at tjene flere ADA-tokens.
 • En mobil tegnebog til både iOS og Android.

Ressourcer:

Internet side https://cardanofoundation.org/

IOHK-websted https://iohk.io/

Ouroboros hvidbog https://iohk.io/research/papers/#9BKRHCSI

Blog https://cardanofoundation.org/blog/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map