Polkadot ($ DOT): Alt hvad du behøver at vide om Kinas DeFi-skat

Polkadot ($ DOT) henviser til sig selv som en næste generations blockchain-protokol, der forbinder flere blockchains til et netværk. Som vi har set i en tidligere artikel om de hotteste blockchain-projekter i Kina, er Polkadot og dets medskaber Gavin Wood højt respekteret af det kinesiske kryptokurrency-samfund, der er stærkt investeret i dette projekt. Polkadot vinder nu også stor interesse i Vesten på grund af sin notering på større børser som Binance, OKEx og Kraken.

Formålet med Polkadot er at gøre det muligt for blockchain-netværk at forbedre skalerbarhed, optimere sig selv til specifikke brugssager, arbejde og kommunikere sammen, selvstyre og opgradere uden behov for hårde gafler. I denne artikel ser vi på Polkadots nuværende status, dets rolle i Decentralized Finance (DeFi), $ DOT-tokenet og mere.

Her er vores video, der forklarer, hvad der er Polkadot på mindre end 2 minutter!

YouTube-plakat

Baggrund

Polkadot blev lanceret i 2016 og drives af Web3 Foundation, der stræber efter at opbygge et gratis og decentralt web. Imidlertid havde fonden lavet en kontrakt med Parity Technologies om at opbygge sin protokol. Dens grundlæggere er Gavin Wood, Peter Czaban og Robert Habermeier. Især Gavin Wood er også en af ​​medstifterne af Ethereum og bringer således en følelse af legitimitet og tillid i øjnene hos mange kryptokurrencyentusiaster, især fra det kinesiske publikum..

Holdet har omfattende erfaring med distribuerede ledgersystemer, blockchain-protokoller (især Ethereum), kryptografi og tegnebogsteknologi. På trods af at hovedudvikleren er Parity Technologies, har flere uafhængige hold bidraget til udviklingen af ​​Polkadot.

Hvad er Polkadot?

Polkadot er en splintret brolignende protokol, der fokuserer på vedligeholdelse af kommunikation, værdioverførsel og pooling af blockchains sikkerhed. Det gør det muligt for blockchains at fungere med hinanden på en parallel måde ved at samle dem i et netværk. Foreningen forener styrkerne ved forskellige blokkæder og mildner deres svagheder.

Ifølge teamet er Polkadot et projekt af udviklere til udviklere. Det er rettet mod at forbinde offentlige og private kæder, orakler, DApps og tjenester for problemfrit at arbejde side om side. Og dermed letter det forbindelsen af ​​forskellige uafhængige blockchains til et enkelt Web3-internet.

Polkadots byggesten

Polkadot er bygget på Substrate blockchain building framework, der er afledt af Paritys erfaring med Ethereum, Bitcoin og enterprise blockchains. Protokollens tilstandsmaskine er kompileret med WebAssembly (WASM) – et højtydende virtuelt miljø.

Desuden bruger Polkadot libp2p til peer discovery og kommunikation. Det er kodet med C ++, Rust og Golang for bred udvikleradgang.

Polkadot Governance Model

Polkadot-styringsmodellen er integreret og veldefineret. Det er designet til at inkludere alle interessenter i et styrelsesråd. Brugerne kan deltage i systemets beslutningstagning ved blot at holde det oprindelige $ DOT-token. I øjeblikket er Polkadots råd og tekniske komité på plads, så projektet og dets retning er helt i hænderne på $ DOT-indehavere. Forslag om styring indsendes af Rådet, den tekniske komité eller $ DOT-indehavere. Der stemmes derefter af $ DOT-holdepublikummet.

Polkadot-netværks status

Polkadot har øget størrelsen på sine validatorsæt. Nu er der 274 validatorer, der drives af omkring 200 uafhængige operatører og bakkes op af over 7.000 individuelle nomineringskonti.

I år lancerede Polkadot Westend, deres vigtigste langsigtede værdiløse testnet. De har også lanceret 2 versioner af Rococo- som er Polkadots kortsigtede faldskærme offentlige testnet.

Rokoko

Rococo er et offentligt testnet, der har til formål at teste faldskærmens konsensusproces sammen med faldskærme bygget af samfundet og deres interaktion med hinanden.

Rococo v1 er den seneste version, der blev udgivet den 22. december 2020.

PolkaBrige

PolkaBrige er en decentral applikationsplatform (dApp). Den leveres også med sin egen decentrale udveksling (DEX) kendt som PolkaBrige DEX, som giver brugerne mulighed for direkte at bytte tokens på Polkadot til andre tokens på andre blockchain-platforme som Ethereum, Binance Smart Chain osv..

For at imødekomme udbyttedriftens dille har Polkabrige også en smart landbrugsmekanisme, der tillader likviditetsudbydere at tjene flere belønninger.

Fordele ved Polkadot

Polkadot-projektet er sat til at revolutionere blockchain-teknologien ved at tilbyde en brolignende ramme, der giver følgende fordele:

1.       Ubegrænset skalerbarhed – Polkadot kan understøtte et uendeligt antal blockchains og give dem mulighed for at oprette forbindelse. Disse er kendt som parakæder.

2.       Tilpasningsbar konsensusmekanisme – Da forskellige blockchains kører på forskellige konsensusmekanismer, giver Polkadot-platformen en åben og tilpassbar konsensusmekanisme til at være vært for dem.

3.       Cross-Chain Transaktioner – Rammen kan understøtte overførsel af værdi mellem forskellige blokkæder. Det er nødvendigt for interoperabilitet og ægte integration.

4.       Defineret styringsmekanisme – Den har en defineret styringsmekanisme, som eliminerer et stort problem, som andre blockchains står over for.

5.       Opgraderbarhed – Polkadot kan understøtte opgraderinger uden at skulle ty til drastiske hårde gafler for at gennemføre ændringer.

6.       Samlet sikkerhed – Blokæderne, der forbinder med Polkadot, kan sikres ved hjælp af en samlende sikkerhedsparaply. Dette kan hjælpe med at beskytte små kæder, der ikke har effektiv sikkerhedsstartstrapping.

7. Lave transaktionsgebyrer– Polkadot hævder, at det har lavere transaktionsgebyrer sammenlignet med Ethereum.

Polkadot-token ($ DOT)

Polkadot-token, betegnet med tickersymbolet $ DOT, er det oprindelige aktiv for Polkadot-platformen. Det tjener tre hovedfunktioner: styring, indsats og binding. Det har en samlet forsyning på 10 millioner DOT.

Styring

Som nævnt før har DOT-indehavere ret til at styre platformen. Når vi siger ‘rigtigt’ betyder det ikke, at de får privilegier af nogen. Men snarere er det indlejret i Polkadots protokol, at DOT-indehavere iboende har styringsmuligheder. Disse funktioner inkluderer ændring af netværksgebyrer, auktioner samt tidsplanen for tilføjelse af faldskærme – paralleliserede kæder, der udføres parallelt med Polkadots Relay Chain. Desuden har indehavere også indflydelse på opgraderinger, fejlrettelser og anden systemvedligeholdelse.

Indsats

Decentrale netværk kræver konsensusmekanismer for at sikre, at kun gyldige transaktioner bekræftes. Polkadot bruger NPoS (Nominated Proof of Stake) som sin algoritme til validering. Og DOT-indehavere har mulighed for at deltage i denne vigtige netværksdrift.

Dybest set vil indehavere blive belønnet for at sætte deres DOT i protokollen til gengæld for at risikere deres beholdninger til validering af netværket. Dette tjener også som et afskrækkende resultat for dårlige skuespillere til at deltage i netværket, da de sandsynligvis mister deres andel, hvis de ‘fejler’.

Kravet til deltagelse afhænger i høj grad af indsatsvarigheden og det samlede antal indsatte tokens.

Det er imidlertid blevet opdaget af Polkadot-holdet, at nogle nominerende ikke modtager deres belønninger. Teamet arbejder i øjeblikket på en løsning, men det vil tage tid. I mellemtiden anbefaler holdet dem, der indsatser med mindre end 200 $ DOT, der ikke har mulighed for at binde mere, skal gå over til indsats på kryptovalutaudvekslinger. På nuværende tidspunkt tilbyder følgende børser staking-as-a-service for Polkadot: Kraken, Huobi, MXC og KuCoin.

Limning

Den sidste brugssag for DOT-token er binding – dette er processen med at binde DOT for at tilføje nye faldskærme. Det er en udvidelse af funktionaliteten af ​​bevis for indsats.

DOT 100x redenomination

Efter at Rådet og den tekniske komité blev sat på plads, var der en meningsmåling, der blev styret af samfundet for at bestemme, hvor mange planker der skulle betragtes som et DOT-token. Planker er den mindste udvekslingsenhed i Polkadot, denne værdi ændres ikke, snarere var det hvor mange planker, der udgør en DOT, som der blev stemt om. Det blev besluttet, at en DOT nu vil blive denomineret med 1e10 planker i stedet for 1e12 planker. Så den nye version af $ DOT vil være 100 gange mindre end den gamle $ DOT.

Denne redenomination finder sted den 21. august 2020 omkring kl. 13:15 (UTC), specifikt ved bloknummer 1.248.328. Når dette sker, behøver brugerne ikke gøre noget, fordi det kun er en frontend-ændring. Også de fleste børser som Binance eller Kraken multiplicerer automatisk brugernes DOT-indskud efter redenomineringen, dvs. hvis du deponerede 10 gamle $ DOT før redenomineringen, vil du automatisk blive krediteret med 1.000 nye $ DOT efter redenomineringen. Og for at beskytte brugerne i forventning om dette vil brugerne ikke være i stand til at trække nye $ DOT tilbage før efter redenominering.

Brugere skal i mellemtiden huske på, at nogle børser f.eks. OKEx, MXC osv. Tilbyder handelspar i OLD $ DOT, mens andre f.eks. Binance og Kraken tilbyder handelspar i NEW $ DOT. $ DOT-indehavere og handlende bør kontrollere med den børs de handler på for at se, hvad deres politikker er for $ DOT.

Projekter bygget på Polkadot

Polkadot-økosystemet har en enorm rækkevidde og anvendelse. Der er i øjeblikket 188 projekter, der bygger på det. Dette inkluderer kryptoprojekter relateret til DeFi, cryptocurrency-tegnebøger, infrastrukturprojekter, tokens, Oracle, DAO, privatliv, udveksling, spil, IoT, skalering osv..

Et par velkendte projekter, der bygges på Polkadot-protokollen, er Chainlink, Ankr, Celer Network, Akropolis, Ocean Protocol, 0x Protocol, imToken osv..

Polkadots rolle i DeFi-projekter

Feltet Decentralized Finance (DeFi) er afhængig af komposibilitet, tværkædekommunikation, værdioverførsler og protokoller, der integreres med hinanden. Det er praktisk talt hele begrundelsen bag Polkadot-projektet. Og som sådan bruger DeFi-projekter Polkadot.

For eksempel er DeFi-automatiserings- og aggregeringsbaserede Akropolis-projekt afhængig af integrationer med Maker, Compound, Curve og dYdX ,. De har samarbejdet og bidraget meget til Polkadot-økosystemet.

Polkadots ligheder med kommende Ethereum 2.0

Ethereum 2.0 fase 0 mainnet forventes lanceret i november 2020. Det vil introducere den meget forventede indsatsmekanisme. Den fulde implementering vil dog ikke være færdig før et par år. Polkadot har, som det ser ud, en utrolig lighed med Eth2.

For eksempel understøtter begge blockchains sharding, hvilket betyder, at de udfører behandling parallelt ved at tillade individuelle shards at opdele arbejdsbyrden og kommunikere med hinanden. De implementerer begge også hybrid konsensusmodeller, indsatsmekanismer og tilstandsovergangsfunktioner.

Konklusion

Polkadot vinder hurtigt trækkraft i DeFi-feltet og det bredere kryptosamfund. På grund af den nemme integration, tilgængelige tilskud og bred komposibilitet vinder Polkadots projekter hurtigt værdi, og Polkadot-foreningen ser ud til at have en positiv indflydelse på projektets tokenpris.

Efterhånden som økosystemet modnes yderligere, vil det sandsynligvis blive en integreret del af blockchain-feltet og platformen til intelligente kontrakter.

Decentraliseret økonomi (DeFi) -serie: tutorials, guider og mere

Med indhold til både begyndere og mere avancerede brugere, tjek vores YouTube DeFi-serie indeholdende vejledninger om de VÆSENTLIGE VÆRKTØJER, du har brug for til handel i DeFi-rummet, f.eks. MetaMask og Uniswap. Samt et dybt dyk i populære DeFi-emner som Reef.finance ($ REEF) og Polkadot ($ DOT)

DeFi-serien på dette websted dækker også emner, der ikke udforskes på YouTube. For en introduktion om, hvad der er DeFi, se Decentralized Finance (DeFi) Oversigt: En guide til den VARMESTE trend inden for kryptokurrency

Vejledninger og vejledninger til VÆSENTLIGE DEFI-VÆRKTØJER:

 • MetaMask Guide: Hvordan oprettes en konto? PLUS tip og hacks til avancerede brugere
 • Uniswap gennemgang og tutorial: Begyndervejledning og avancerede tip og tricks
 • Serum DEX guide og gennemgang
 • SushiSwap ($ SUSHI) forklaret
 • 1inch Exchange, Mooniswap og Chi GasToken: Den ultimative gennemgang og guide

For detaljeret information om andre specifikke DeFi-projekter, se vores DeFi token-guider. Her er nogle af vores mest POPULÆRE guider:

 • AAVE ($ LÅN)
 • Ampleforth ($ AMPL) anmeldelse: Den vigtige guide til denne DeFi-protokol
 • ChainLink ($ LINK) guide: Et nøglelink i DeFi-rummet
 • Cream Finance ($ CREAM): Hvad er det??
 • Curve Finance ($ CRV) guide
 • DODOEx ($ DODO): En revolutionerende likviditetsudbyder på kæden
 • Lineær økonomi ($ LINA): Fremtiden for syntetiske udvekslingsplatforme?
 • Polkadot ($ DOT): Alt hvad du behøver at vide om DeFi-skat i Kina
 • RAMP DeFi: Hvordan låser det op værdien af ​​indsatte aktiver?
 • Reef Finance ($ REEF): All-in-One Defi-platformen
 • Solana ($ SOL) forklaret
 • Grafen ($ BRT) – Det næste niveau af decentrale apps
 • Trustswap ($ SWAP) forklaret – Næste generation af DeFi-transaktioner
 • Ønsker at finansiere fusion af DeFi-økosystemet
 • Wing Finance ($ WING) – En kreditbaseret DeFi-udlånsplatform

Flere videoer og artikler kommer snart som en del af vores DeFi-serie, så sørg for at abonnere på vores Youtube-kanal og (for nu) GRATIS ugentligt nyhedsbrev så du kan få besked, så snart de kommer ud!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner