Project Serum ($ SRM): Første kig på FTXs nye DEX til DeFi-bølgen

Projekt Serum er en splinterny decentral udveksling (DEX) for decentraliseret finansiering (DeFi) sfære fra det samme team, der oprettede FTX Exchange. Det siges at teste grænserne for DEX’er ved hjælp af en ikke-Ethereum blockchain. Bygget på Solana blev Serum oprettet for at løse de centraliserede sårbarheder, der findes i det nuværende DeFi-rum på den samme tillidsløse og tilladelsesløse måde, som DEX-handlende er fortrolige med. Når det er sagt, skal Serum stadig testes med rigtige brugere først. Selvom holdet kan prale af, at DEX allerede er funktionel, er den ikke lanceret lige nu. Men vi kan muligvis se Serum gå live en gang i de næste par uger.

Her er vores interview med Sam Bankman-Fried, medstifter og administrerende direktør for FTX Exchange.

YouTube-plakat

Hvad er Project Serum?

Serum, der kaldes for at være den næste grænse, hævdes at være en “ren” form for DeFi, der er bygget på Solana blockchain og kører på en central ordrebog, der er fuldstændig tillidsløs. Dette gør det meget skalerbart, billigt og hurtigt.

Serum er helt decentraliseret ned til dets frøprotokol. Det kører på en ikke-frihedsberøvende udveksling med support på tværs af kæder og ingen KYC krævet. Dette vil give brugerne det samme UX-niveau, der er sammenligneligt eller endda bedre, end hvad centraliserede børser i øjeblikket kan tilbyde. Med den pris, hastighed og brugervenlighed, som Serum har, er der ingen grund til, at kunder, der er vant til at handle i centraliserede børser, ikke giver det en chance.

På trods af at han er hjemmehørende i Solana, er Serum designet til at være fuldt interoperabelt med Ethereum og Bitcoin, en kæmpe fordel, når den sættes mod Binance DEX eller andre DeFi DEX’er som Balancer og Uniswap. Dette giver dem en fordel, da mange handlende er interesserede i at handle med andre kryptokurver udover ERC-20-tokens, som de fleste DeFi-platforme i øjeblikket tilbyder.

Med dette i tankerne er der en chance for, at Serum kan formørke andre DEX’er i kryptorummet, når det starter. Det har den bekvemmelighed og fortrolighed, som en central udveksling kan tilbyde, men i en ikke-frihedsberøvende opsætning. Serum tilbyder også incitamenter til nodeoperatører til at deltage i indsatsen fra et henvisningssystem med “ledere”, inflation og handelsgebyrer.

En demo af Serum blev vist i løbet af Modgiften: Serums ugentlige konvergens den 18. august 2020. Demoen viste, hvordan brugere kan handle på Serum. Her er demo vist under udsendelsen:

Serum demo interface

Under demonstrationen kommenterede Sam Bankman-Fried, at der kan være nogle yderligere ændringer i grænsefladens udseende, og at der vil være flere funktioner at komme. Men handelsfunktionen er allerede funktionel.

Solana Blockchain

Solana er den første af sin slags blockchain med webskala, der potentielt kan nå 710.000 transaktioner pr. Sekund (tps). Dette er muligt med en verificerbar forsinkelsesfunktion kaldet SHA 256 hash-kæde, der muliggør optimistisk samtidighedskontrol. På nuværende tidspunkt kan den håndtere omkring 50.000 tps, hvilket er eksponentielt hurtigere end Ethereums 15 tps.

Lær mere om Solana ($ SOL)

Ethereum dominerer kryptorummet i dag, men med hensyn til skaleringsmuligheder har Solana noget mere lukrativt at tilbyde. Dette gør det ikke bedre end Ethereum. Men for nu er det mere skalerbart. Sammenlignet med ældre blockchains kan Solana behandle transaktioner hurtigt til meget lavere omkostninger. Dens transaktionskapacitet kan konkurrere med endda Visa. Mens andre smarte kontraktplatforme er høje med hensyn til deres blockchain-skaleringsfunktioner, har meget få hævdet at nå det niveau for kapacitet, Solana hævder at have opnået.


Solana har også indgået et samarbejde med andre kryptogiganter som Terra, ChainLink og mange andre.

Teamet bag projektserum

Project Serum er opfundet til at være den nye DEX, der lanceres af FTX Exchange – en kryptovalutaudvekslings- og derivatplatform. Tjek vores anmeldelse af FTX Exchange. Grundlæggerne af Project Serum står også bag FTX-udveksling, og de har også indgået et samarbejde med titaner i branchen, der har succesrige projekter, herunder grundlæggerne af Multicoin Capital, TomoChain, Compound og Kyber Network.

Serum ($ SRM) -token

$ SRM er Serums styringstoken baseret på Solana-blockchain, men har alternativt også en Ethereum- eller ERC-20-version.

Omkring 10 milliarder SRM blev præget som den maksimale forsyning ved starten; hvoraf ca. 175m tokens cirkulerer oprindeligt og vokser til 181 millioner tokens efter IEO (se nedenfor). Dette beløb indstilles derefter til at vokse med omkring 15% årligt. Det giver indehavere styring over Serum-økosystemet. Mens de fleste komponenter i Serum anses for uforanderlige, kan nogle parametre, som fremtidige gebyrer, ændres via SRM-styringsstemmer. Nettopriserne bruges til at købe og brænde SRM-tokens.

SRM kan satses og kan også bruges til at betale gebyrer. Dette giver SRM-indehavere så meget som 50% rabat på alle handelsomkostninger. 90% af alle SRM-tokens er også designet til langvarig hold eller lock-ups. Dette er for at sikre, at holdet er her på lang sigt.

Støtte på tværs af kæder

Serum har support på tværs af kæder, som muliggør den tillidsløse udveksling af aktiver fra forskellige blockchains. Dette er en slående kontrast til andre protokoller, der kræver, at pålidelige parter tillader cross-chain swaps. Serum vælger at gøre dette på en fuldt decentraliseret måde ved hjælp af over 100 validatorer.

SerumBTC og Serum USD

Serum BTC er et indpakket værktøjstoken, hvor prisen er knyttet eller bundet til det underliggende aktiv eller BTC-form. Det er også et helt decentraliseret Solana-baseret BTC-token.

I mellemtiden er Serum USD en decentraliseret indpakket stabil mønt, der følger både ERC-20 og SPL-tokeniseringer for USD og har intet eneste fejlpunkt.

Konklusion

DeFi er i det væsentlige blevet utroligt forstyrrende og har udfordret status quo for penge i vores økonomi. Men indtil nu har det for det meste tjent appetit hos spekulanter med udbytteopdræt. Serums revolution har til formål at bygge bro over kløften mellem professionelle handlende og DeFi. Deres support på tværs af kæder, ordrebøger, skalerbarhed og andre funktioner kunne tjene som en dingler gulerod til professionelle forhandlere, så de ville tage forretning fra centraliserede modstykker til DEX’er. Samlet set er Serum en meget lovende DEX- og DeFi-protokol. Men vi kunne kun vide, hvad den virkelig er i stand til, når den lanceres i de næste par uger.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor kan jeg købe $ SRM?

$ SRM-handel er tilgængelig på Binance, FTX, Uniswap (v2), BKEX, BitMax, HBTC, Balancer, TomoDEX og Bibox.

Hvornår frigives Serums DEX.

Den 28. august 2020 meddelte holdet, at Serum DEX lancerer “denne uge”.

Decentraliseret økonomi (DeFi) -serie: tutorials, guider og mere

Med indhold til både begyndere og mere avancerede brugere, se vores YouTube DeFi-serie, der indeholder vejledninger om de VÆSENTLIGE VÆRKTØJER, du har brug for til handel i DeFi-rummet, f.eks. MetaMask og Uniswap. Samt et dybt dyk i populære DeFi-emner som Reef.finance ($ REEF) og Polkadot ($ DOT)

DeFi-serien på dette websted dækker også emner, der ikke udforskes på YouTube. For en introduktion om, hvad der er DeFi, se Decentralized Finance (DeFi) Oversigt: En guide til den VARMESTE trend inden for kryptokurrency

Vejledninger og vejledninger til VÆSENTLIGE DEFI-VÆRKTØJER:

 • MetaMask Guide: Hvordan oprettes en konto? PLUS tip og hacks til avancerede brugere
 • Uniswap gennemgang og vejledning: Begyndervejledning og avancerede tip og tricks
 • Serum DEX guide og gennemgang
 • SushiSwap ($ SUSHI) forklaret
 • 1-tommers udveksling, Mooniswap og Chi GasToken: Den ultimative gennemgang og guide

For detaljeret information om andre specifikke DeFi-projekter, se vores DeFi token-guider. Her er nogle af vores mest POPULÆRE guider:

 • AAVE ($ LÅN)
 • Ampleforth ($ AMPL) anmeldelse: Den vigtige guide til denne DeFi-protokol
 • ChainLink ($ LINK) guide: Et nøglelink i DeFi-rummet
 • Cream Finance ($ CREAM): Hvad er det??
 • Curve Finance ($ CRV) guide
 • DODOEx ($ DODO): En revolutionerende on-chain likviditetsudbyder
 • Lineær økonomi ($ LINA): Fremtiden for syntetiske udvekslingsplatforme?
 • Polkadot ($ DOT): Alt hvad du behøver at vide om Kinas DeFi-skat
 • RAMP DeFi: Hvordan låser det op værdien af ​​indsatte aktiver?
 • Reef Finance ($ REEF): All-in-One Defi-platformen
 • Solana ($ SOL) forklaret
 • Grafen ($ BRT) – Det næste niveau af decentraliserede apps
 • Trustswap ($ SWAP) forklaret – Næste generation af DeFi-transaktioner
 • Ønsker at finansiere fusion af DeFi-økosystemet
 • Wing Finance ($ WING) – En kreditbaseret DeFi-udlånsplatform

Flere videoer og artikler kommer snart som en del af vores DeFi-serie, så sørg for at abonnere på vores Youtube-kanal og (for nu) GRATIS ugentligt nyhedsbrev så du kan få besked, så snart de kommer ud!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map