Serum DEX guide og gennemgang

Serum er en decentraliseret kryptokursudveksling (DEX). De drives af Serum Foundation, der består af mennesker med store erfaringer inden for DeFi, kryptovalutaer og handel med virtuel valuta. Projektet blev født for at løse problemer i forbindelse med decentraliseret finansiering (DeFi) såsom centralisering, hastighed, brugervenlighed og support med flere kæder.

Hvad er serum?

Serum blev oprettet fra det samme team bag FTX Exchange, en af ​​de førende derivater og kryptokurrency-børser på markedet. Serum driver et DEX-økosystem, der er hurtigt, mens det understøtter flere kæder, stablecoins, ordrebøger og indpakket mønter. Selvom de fleste DeFi-systemer er baseret på blockchain-teknologi, har mange af dem i øjeblikket centraliserede aspekter.

For eksempel er platformene baseret på en smart kontrakt, som kan udnyttes og få stjålet dens lagrede midler. Derudover interagerer disse platforme med den traditionelle verden ved hjælp af centraliserede orakler, der giver prisfeeds.

Men med Serum er alt decentraliseret, hvilket gør det billigt, hurtigt og sikkert for alle brugere. Derudover driver platformen en decentral børs, der understøtter handel på tværs af kæder uden at gå på kompromis med dens hastighed. Det er også bygget på Solana blockchain, som potentielt kan nå 710.000 transaktioner pr. Sekund (tps). Selvom det i øjeblikket kun kan håndtere omkring 50.000 tps, er det allerede eksponentielt hurtigere end Ethereums 15 tps.

Nøglefordele ved Serum

Cross-chain swaps

I det decentraliserede valutalandskab skal pålidelige parter ansættes for at lette swaps. For Serum udføres swappene imidlertid fortroligt mellem decentrale projekter.

SRM-token

SRM er det oprindelige token på Serum-netværket. SRM-tokenholdere drager fordel af rabatterede gebyrer på platformen, blandt andre fordele.

SerumUSD / BTC

SerumBTC er en model, der bruges på platformen til at oprette tokens ved hjælp af Ethereums ERC-20-standarder. Modellen er også ideel til tokenisering af Bitcoin (BTC) på moderblockchain, Solana. SerumUSD er derimod en model til oprettelse af blockchain-baserede stablecoins.

Fysisk afviklet krydskædekontrakt

For at drive derivatmarkedet bruges kontrakterne til at styrke marginpositioner for DeFi-elskere. Med støtte fra en førende derivatplatform er Serum en platform med grundlæggende og avancerede handelsmuligheder til margin til at imødekomme nye og erfarne forhandlere.

En decentraliseret ordrebog

Uden for automatiseret markedsføring (AMM) har protokollen en decentral ordrebog. Dette gør det muligt at matche ordrer automatisk i kæden. Dette giver handlende fuld kontrol over deres handler.

En vigtig hindring for en distribueret ordrebog fra andre DeFi-fokuserede protokoller er, at de er baseret på Ethereum, som har lave hastigheder, der fører til overbelastning og øgede gebyrer.

Understøttede kryptokurver

Serum hænger lidt efter andre decentrale børser med hensyn til antallet af mønter og handelsparter, der er anført. I øjeblikket viser Serum 15 mønter og 30 handelspar inklusive Bitcoin, Ethereum, Chainlink, Solana, Swipe, Yearn.Finance osv.. Se her for en komplet liste.

Gebyrer

Serum siges at have meget konkurrencedygtige handelsgebyrer, og med Serum Token (SRM) kan du få 60% rabat på gebyrer.

Serumgebyrer

Serumtoken ($ SRM)

SRM er det oprindelige token på Serum-økosystemet. SRM-indehavere drager fordel af 50 procent af alle gebyrer på netværket. Også dem med et megaSerum (MSRM) -token eller en million SRM stablet sammen er fritaget for at betale 60 procent af deres handelsgebyrer.

Andre hjælpeprogrammer i token inkluderer betaling for transaktionsgebyrer, ligesom Binances BNB. Det kan også bruges til indsættelse og tilvejebringelse af en begrænset styringsmodel.

Indsættelse af noder kræver mindst 10 millioner SRM-tokens og mindst en MSRM. Noder på netværket kan:

· Giv forsikring for transaktioner med flere kæder,

· Optjen indsatsbelønninger,

· Del belønninger med sin skaber eller leder,

· Forbedre Serums ydeevne.

Noder kan dog bødes for ikke at udføre deres opgaver flittigt. Bemærk, at indsats er en aktivitet, der involverer at låse tokens i en tegnebog for at hjælpe med strømfunktioner på en blockchain-platform.

SRMs oprindelige distribution tildelte tokens til sit team og rådgivere (20%), projektbidragere (22%), låste frø- og auktionskøbere (4%), partner- og samarbejdsfond (27%) og økosystemfondet (27%).

Nettogebyret på platformen bruges til at købe og brænde tokenet. Betydningen af ​​disse er, at det reducerer tokens udbud og påvirker dets efterspørgsel positivt.

Serumguide: Sådan bruges Serum

Kom godt i gang med og brug af Serum kan opsummeres i 4 nemme trin: (1) Opret SOL tegnebog og deponeringsmidler; (2) Tilslut SOL tegnebog til Serum; (3) Handel og (4) Træk midler. Lad os se på hver af disse igen.

Opret SOL tegnebog og deponer penge

Opret SOL tegnebog

Opret en tegnebog på Sollet.io som holder din Solana og Solana Programbibliotek (SPL) tokens. Husk at kopiere ned og holde din gendannelsesfrase sikker. Derefter har du mulighed for at vælge en adgangskode, som vi stærkt anbefaler af sikkerhed. Klik på “Opret tegnebog”, og du er færdig.

Indskudsfonde

For at deponere penge skal du selvfølgelig først have nogle SOL-tokens, der kan købes på FTX eller Binance.

Klik på din tegnebog og vælg “modtag”. Du kan enten kopiere indbetalingsadressen eller bruge en QR-kode. Bemærk, at du KUN skal sende SOL-tokens til denne adresse, ikke SPL-tokens som SRM.

Depositum på SolletDepositum på Sollet

Konverter til SOL-tokens

Der er også en funktion til at konvertere native ETH til native SOL ved hjælp af MetaMask. For at gøre dette skal du blot gå til fanen ETH og klikke på “Opret forbindelse til MetaMask”

Opret en anden SPL-adresse i din tegnebog

Du vil kun kunne tilføje andre SPL-adresser til din tegnebog, hvis du har SOL-tokens i den, fordi tilføjelse af tokens til din tegnebog koster SOL.

For at tilføje en anden SPL-adresse skal du klikke på “+” i øverste højre hjørne. I pop op-vinduet vil du være i stand til at tilføje SPL-tokens som SRM, MSRM og indpakket tokens som BTC, ETH, USDT og USDC. Alternativt, hvis dit token ikke er på listen Popular Token, kan du tilføje det manuelt på fanen “Manuel input” og indtaste tokens myntadresse.

Nu hvor du har tilføjet en adresse, kan du deponere tokens på flere måder:

  • Indsæt ERC-20-tokens og konverter dem til SPL-tokens; eller
  • Indsæt dine tokens til FTX-udveksling, træk dem ud af udvekslingen til Sollet. FTX indpakker automatisk din kryptokurrency i et SPL-token, så den kan bruges med Serum. Hvis du vil gøre det omvendte, dvs. konvertere dine indpakkede SPL-tokens tilbage til deres oprindelige kæde, skal du blot deponere de indpakkede SPL-tokens i FTX og trække de indpakkede aktiver tilbage.

Tilslut tegnebogen til Serum

Indtast et af Serum DEXer og klik på “Tilslut tegnebog” i øverste højre hjørne. I pop op-vinduet skal du kontrollere, at adressen svarer til din Solana-tegnebog og klikke på “Opret forbindelse”. Du føres derefter til handelssiden, og dine tegnebogssaldoer vises.

Når du er færdig, skal du blot klikke på “Afbryd” i øverste højre hjørne for at afbryde din tegnebog fra Serum DEX.

Handel med serum

Serum trading interfaceSerum trading interface

Når du har tilsluttet din Sollet til Serum, kan du begynde at handle. Interfacet er stort set det samme som de fleste andre kryptokurrencyudvekslinger, men for at købe eller sælge en kryptokurrency skal du også “godkende” transaktionen i Sollet pop op-vindue. Du vil derefter se din ordre i ordrebogen og i sektionen Åbn ordrer.

For at annullere dine åbne ordrer skal du klikke på “Annuller” i sektionen Åbn ordrer.

Afvikling handler på Serum

Hvis du har gennemført dine handler eller annulleret åbne ordrer, opdateres din tegnebogssaldo ikke automatisk. I stedet sidder dine midler på en formidlingskonto. For at flytte pengene tilbage til din Sollet-tegnebog skal du gå til fanen Balancer og klikke på “Afregning”.

Afvikling handler på SerumAfvikling handler på Serum

Er serum sikkert?

Serum er en decentral udveksling. I modsætning til centraliserede børser behøver du ikke sende dine midler til dem til børsen for at handle kryptokurver. Du skal dog stadig være opmærksom på sikkerheden, for eksempel for at holde din gendannelsesfrase og adgangskode til din Sollet-tegnebog sikker.

På den anden side kontrolleres decentraliserede børser ikke af en enkelt enhed, så hvis du laver en fejl f.eks. send dine kryptokurver til den forkerte adresse osv., der vil ikke være nogen, der hjælper dig.

Konklusion: brugeroplevelse

Mange betragter en ulempe ved DEXer er, at de ikke er nybegyndervenlige, og det var tilfældet ved den første lancering. Men i skrivende stund har Serum-teamet virkelig taget denne fælles ulempe i betragtning og givet nyttige ressourcer og vejledninger i form af Serum Academy.

Serums interface ligner meget FTX, så de, der allerede bruger FTX, bør ikke have noget problem at vænne sig til Serum. Brugere af andre centraliserede børser vil dog have brug for lidt ekstra tid til at vænne sig til, hvor ting er på Serum-grænsefladen, men vi synes ikke, det er et stort problem.

Som for at komme i gang, som med de fleste decentrale børser, skal du gøre et ekstra trin. opsætning af en tegnebog, i dette tilfælde Sollet Wallet. Men det er ikke svært at gøre det og vil sandsynligvis tage de fleste mennesker under 5 minutter at gennemføre.

Vigtigst er det, at handel med Serum er især hurtigere og stærk. Især bemærkede vi en markant forbedring fra andre DEX’er som IDEX.

Alt i alt er vi meget imponeret over Serum, men vi håber virkelig, at de kan tilføje support til flere kryptokurver og handelspar i fremtiden. For øjeblikket planlægger vi at blive regelmæssige brugere af Serum, og på grund af det stærke team, og hvad vi ser hidtil, ser fremtiden for dem meget lovende ud..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner