1-tums utbyte, Mooniswap och Chi GasToken: Den ultimata recensionen och guiden

1 tums utbyte är en decentraliserad börsaggregat (DEX), utformad för att rulla likviditet och prissättning från större DEX-enheter till en plattform, som erbjuder användarna de billigaste affären, lägsta glidningen och tillgång till ett brett utbud av ERC-20-tokens. Enligt CoinGecko Börsen har stöd för 152 mynt och 158 handelspar och en total volym på över 4 miljarder dollar. Vi tittar också på börsens automatiska market maker (AMM) -Mooniswap och deras Chi GasToken.

Sammanfattning

 • 1inch är en DEX-aggregator som inte är vårdnadshavare, och alla transaktioner utförs inom en enda transaktion från en användares Ethereum-baserade plånbok.
 • Populära DEX-enheter integrerade i 1-tumsprotokollet inkluderar Oasis, Kyber Network, Uniswap, Mooniswap, Balancer och många fler. Detta innebär att användare kan byta mellan nästan alla typer av ERC-20-token.
 • Den inbyggda 1INCH-token är både en styrnings- och verktygstoken.
 • Plattformen har sin egen bensin “Chi” för att hjälpa användare, särskilt erfarna handlare och arbitrageurs, att sänka gaskostnaderna för transaktioner.
 • 1-tums teamet har också introducerat Mooniswap, en nästa generations automatiserade market maker (AMM) med virtuella saldon, vilket gör det möjligt för likviditetsleverantörer att fånga vinster som annars fångas av arbitrageurs.

Låt oss titta på några av 1-tums Exchange-funktioner i detalj.

Översikt

DEX har blivit allt populärare bland användare med sina olika fördelar jämfört med dess centraliserade motsvarigheter, nämligen självförvaring, ökad säkerhet, autonomi och mångfald av mynt.

Några av de största nackdelarna finns dock i form av tunna orderböcker med låg likviditet vilket leder till hög glidning och dyra transaktionsannulleringar. Dessutom, eftersom varje order skickas till blockchain kan vem som helst se en transaktion innan den bryts. Denna synlighet lämnar varje handel som är mottaglig för avlyssning, eftersom frontlöpare kan betala ett högre bensinpris för att stimulera nätverket att bryta sin transaktion först.

1inch Exchange är en DEX-aggregator som inte är vårdnadshavare som syftar till att ta itu med frågorna om den tunna orderboken och front running.

Användare kan byta och placera begränsningsorder för ett stort antal tokens.

Den är utformad för att rulla likviditet och prissättning från alla större DEX till en plattform, därför kan handeln via 1 tum delas över börser, för att minimera glidning och ge bästa möjliga prissättning för önskad handel. Mooniswap, Oasis, Kyber Network, Uniswap, 0x Relays och andra är alla integrerade i 1-tums protokollet.

Priset och likviditeten som är tillgänglig från varje plattform visas tydligt för användaren, tillsammans med gasavgifter. Detta sparar användaren både tid och klick, vilket undviker behovet av att öppna flera växlar och bedöma orderböckerna.

Hur fungerar 1-tums utbyte?

1inch Exchange grundades i maj 2019 av Sergej Kunz och Anton Bukov, två ryska utvecklare som samlades för att granska smarta kontrakt. Innan du startade 1 tum deltog duon och vann flera bounties på hackathons för MakerDAO, Set Protocol och Kyber Network.

För att komma igång, besök https://1inch.exchange/

Hur man byter tokens

The 1inch.Exchange hälsar dig med följande gränssnitt med möjlighet att byta tokens:

Byt tokensByt tokens

Du kan välja vilka olika DEX-enheter du vill placera ditt swap-erbjudande på. Detta är den definierande funktionen som ger användarna tillgång till en mycket större orderbok än vad som annars skulle vara tillgängligt på enskilda DEX.

Användare ansluter sin Ethereum-plånbok genom att klicka på den gula knappen “Anslut plånbok”. När de är anslutna kan användarna välja vilka tillgångar de vill byta och de bästa tillgängliga priserna. De kan också slå på / av specifika börser, beroende på deras preferenser. Rulla ner kan användare också se växelkursen på varje enskild plattform, samt hur mycket det varierar från det bästa priset.

Växelkursen på varje plattform visasVäxelkursen på varje plattform visas och skillnaden med bästa pris

När du har valt tillgångarna och beloppet att byta, klicka på “Byt NU” för att fortsätta med handeln..

verifiera din token swapVerifiera ditt tokenbyte

En användare kommer sedan att bli ombedd att bekräfta sin handel. Se till att detaljerna är korrekta och välj sedan “VERIFY”.

godkänna transaktion i plånbokGodkänn transaktion i plånbok

Slutligen måste användaren godkänna transaktionen i sin plånbok och handeln kommer att behandlas på blockchain.

Transaktionen lyckadesTransaktionen lyckades

Hur man gör en gränsorder

Användare kan också välja att placera en begränsningsorder på 1-tums utbyte genom att klicka på alternativet uppe till höger bredvid byte:

Placera gränsorderPlacera gränsorder

Att sätta tokens på 1 tum

Dessutom, genom att klicka på fliken “Tjäna” bredvid gränsbeställningen, tillhandahåller 1inch en plattform som gör det möjligt för användare att sticka tokens och samla in intäkter från flera likviditetspooler som Aave, Compound, Uniswap, Balancer, Mooniswap och så vidare.

InsättningstokenTjäna-funktionen gör det möjligt för användare att sticka tokens i olika likviditetspooler

De flesta decentraliserade applikationer (dApps) ber användare att låta appen interagera med sin plånbok.

Eftersom 1inch är en icke-vårdande applikation måste den kontinuerligt interagera med olika kryptoplånböcker.

1-tums samtal har integrerat en funktion som heter “oändlig upplåsning,”Som en gång låsts upp tillåter handelsaktivitet att inträffa. Detta sparar gasavgifter varje gång applikationen ringer för att verifiera en upplåsning. För kraftanvändare som interagerar med DeFi-protokoll kan det i slutändan spara mycket pengar.

1 tums utbytesavgifter

1-tums utbyte tar inte ut några uttagsavgifter. Den enda avgiften är en nätverksavgift som debiteras av växeln som användaren dirigerar genom (t.ex. Uniswap, Kyber Network etc.), vars belopp beror på gaspriset vid transaktionens genomförande. Eftersom den här avgiften debiteras av det andra börsen drar 1inch faktiskt inte av denna avgift på något sätt. Användare har dock möjlighet att spara gasavgifter genom att använda 1-tums Chi GasToken.

1INCH token: Vad är det??

Den 26 december 2020 släppte den oberoende styrelsen för 1inch Foundation 1INCH-token.

Gratis tokens distribueras till samhället för att fira lanseringen av 1INCH token. Plånböcker som har interagerat med 1 tum fram till 12:00. den 24 december 2020 (UTC) får 1 INCH-tokens förutsatt att en av de tre villkoren har uppfyllts: (1) minst 1 handel före den 15 september 2020; (2) minst fyra affärer totalt; eller (3) handlar för totalt minst USD 20 USD.

Token är både ett styrnings- och verktygstoken. Som styrningstoken kommer 1INCH att användas för att styra sina nätverksprotokoll och därmed tillåta att den styrs enligt decentraliserad autonom organisation (DAO) -modell.

För att komma ikapp lantbruksfasen har 1inch också startat ett nytt likviditetsbrytningsprogram med 6 likviditetspooler (1INCH-ETH, 1INCH-DAI, 1INCH-WBTC, 1INCH-USDC, 1INCH-USDT och 1INCH-YFI). Detta för att starta upp 1-tums likviditetsprotokollet genom att använda 1INCH-token som ett verktygsanslutningstoken. För att stimulera människor att delta kommer 1INCH-tokens att distribueras till användare som ger likviditet till dessa pooler. Under de första två veckorna av detta program (dvs. till och med den 9 januari 2021) kommer ytterligare 0,5% av 1INCHs totala utdelning att fördelas till likviditetsleverantörer.

1INCH tokenomics

Det nuvarande totala utbudet är 1,5 miljarder 1INCH-token.

Den 26 december 2020 (dvs. lanseringsdagen) kommer 6% av det totala utbudet att utfärdas. Andra tokens kommer att fortsätta att släppas över tiden enligt följande:

 • 30% har avsatts till samhällsincitament som kommer att låses upp och fördelas över fyra år.
 • 14,5% kommer att gå till protokolltillväxt och en utvecklingsfond, som också kommer att låsas upp under en fyraårsperiod.

Är 1 tums Exchange säkert?

1inch Exchange är en DEX-aggregator som inte är vårdnadshavare. Detta innebär att dina kryptovalutor inte hålls av börsen när som helst, till skillnad från vissa centraliserade börser där dina kryptovalutor lagras i sina plånböcker för handel. Det är också värt att notera att 1-tums Exchange hittills har en obefläckad rekord av att inte ha haft några hack eller sårbarheter hittills.

Chi GasToken

Chi Gastoken, känt som “Chi”, lanserades av 1 tum i juni 2020.

Det innovativa projektet placerades först vid DeFi: s “Hack Money” -evenemang i maj 2020 och gjordes tillgängligt för användarna därefter.

Gas liknar avgifter som bankerna tar ut för penningöverföringar. Tyvärr är det nästan omöjligt att förutsäga den exakta storleken på gasavgiften på grund av marknadsvolatilitet. Du kan övervaka Ethereum-nätverkets gasavgift dagligen Eth bensinstation.

Vad är Chi GasToken? Hjälper det verkligen att spara transaktionsavgifter?

De Chi GasToken är en ERC20-token avsedd att användas på 1-tumsbörs för att betala transaktionskostnader. Chi är kopplat till Ethereum-nätets gaspris. När gaspriset är lågt är Chi-priset också lågt och tvärtom.

Idén liknar GasToken-token-konceptet men med vissa förbättringar: Köp (prägling) Chi räddar dig 1% i jämförelse med prägling av GasToken (GST2). Medan försäljningen (bränningen) av Chi sparar dig 10%, jämfört med GST2.

Mooniswap: Vad är det??

Automatiserade marknadsförare (AMM) är smarta kontrakt som skapar en likviditetspool av ERC20-token, som automatiskt handlas av en algoritm snarare än en orderbok. Detta ersätter effektivt en traditionell limiterad orderbok med ett system där tillgångar automatiskt kan bytas mot poolens senaste pris.

Tyvärr kan handlare som driver front-running stjäla från likviditetsleverantörer genom att handla på prissvingningarna vilket gör detta problem onekligen viktigt.

I augusti 2020 släppte 1-tums teamet sin nya automatiserade marknadsförare (AMM), Mooniswap. Denna nya AMM kan hålla det mesta av slippageintäkterna i poolen genom att upprätthålla virtuella saldon för olika bytesriktningar. När ett byte inträffar tillämpar en marknadsförare inte automatiskt den oföränderliga algoritmen och visar de nya priserna för kommande affärer. AMM förbättrar långsamt växelkurserna för arbitragehandlare under ungefär en 5-minutersperiod. Som ett resultat kan arbitragers bara samla in en del av glidningen, medan resten kvarstår i poolen som delas mellan likviditetsleverantörer. Genom en sådan fördröjning av prisuppdateringar skapar marknadsföraren en mycket konkurrensutsatt miljö för arbitrageurs som tvingar dem att utföra affärer till mindre lönsamma priser, vilket i sin tur tillför värde till likviditetsleverantörerna.

Teamet har gjort flera simuleringar av Mooniswap-prestanda baserat på verkliga data och jämfört resultaten med Uniswap V2. Nedan hittar du diagram som visar handelsvolym, kumulativ prisavvikelse, intäkterna från Uniswap V2-likviditetsleverantörer, tillsammans med förutsägelsen om Mooniswap-likviditetsleverantörernas inkomst..

jämförelse av intäkter från uniswap och mooniswapJämförelse av Uniswap V2 LP-inkomst med potentiell Mooniswap LP-inkomst på olika pooler

I genomsnitt förväntas Mooniswap generera 50% till 200% mer intäkter för likviditetsleverantörer än Uniswap V2 på grund av omdirigering av vinsterna för prisnedgång.

Slutsats: För- och nackdelar med 1-tums utbyte

Här är några fördelar och nackdelar med 1-tums utbyte baserat på våra användarupplevelser:

Fördelar

 • Börsens gränssnitt är väldigt tydligt och intuitivt med en bra track record utan några hacks hittills.
 • 1-tums utbyte tar inte ut några uttagsavgifter, förutom nätavgiften.
 • Likviditet är en viktig fråga vid decentraliserade börser. Inte bara är likviditeten låg på DEX i allmänhet, men denna likviditet är ytterligare fragmenterad över flera olika DEXer, vilket förvärrar problemet och gör stora transaktioner mottagliga för betydande glidning. 1 tum löser detta genom att dela upp order över börser men ändå hålla affären inom en transaktion.
 • Chi GasTokens hjälper användare, särskilt de som handlar dagligen och arbitrageurs, för att sänka gaskostnaderna för sina transaktioner.
 • Deras nya automatiserade marknadsförare (AMM) som används i Mooniswap drar nytta av användarens glidningar och skyddar handlare från frontattacker.

Nackdelar

 • Även med användbara handledning av 1-tums teamet finns det fortfarande en brant inlärningskurva för att använda de många funktioner som Exchange har att erbjuda. Nya kryptoinvesterare är begränsade från handel med denna plattform eftersom de inte accepterar någon annan insättningsmetod än krypto.
 • Funktionen för upplåsning av oändlighet kan fungera som en potentiell attackpunkt för hackare. Även om det är lite dyrare att låsa upp transaktioner i taget är det säkrare eftersom användare inte alltid är länkade till protokollet om det skulle äventyras.
 • Vi har sett Uniswaps dominans växa enormt under en liten tidsperiod. Om en enda DEX slutar bli betydligt viktigare än sina konkurrenter kan rollen som DEX-aggregatorer minska.

Sammanfattningsvis finner vi att fördelarna med 1-tumsbörsen långt överväger nackdelarna när det försöker lösa några av de allvarligaste problemen som plågar DeFi-ekosystemets tillväxt. Plattformen är definitivt inriktad på handlare med lite mer erfarenhet, särskilt de som handlar de stora kryptovalutorna och över flera DEX. Med tiden när användare övervinner den inledande inlärningskurvan och användarupplevelsen förbättras i denna bransch kan 1 tum framstå som en av de viktigaste handelsplattformarna för det snabbt växande DEX-ekosystemet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner