Deriswap: En annan Andre Cronje-framgångshistoria?

Deriswap är det senaste och ännu inte släppta projektet av Andre Cronje, som tillkännagavs för första gången i en Medium post den 23 november 2020. Andre är en välkänd utvecklare i Defi-rymden (“Defis fader” som många definierar honom) och berömd är hans intresse för att försöka förenkla användarnas liv när man närmar sig protokoll. Till exempel fördelar Yearn Finance ($ YFI), som lanserades i juli 2020, automatiskt användarnas medel till olika swapbaserade DeFi-protokoll baserat på deras avkastning, risker och andra faktorer. Keep3r Network (som kom i oktober) är å andra sidan en plattform för projekt som behöver eller vill lägga ut sina “jobb” (operationer) till tredje part.

Hur har Defi förbättrats över tiden?

För bara ett år sedan lät decentraliserad ekonomi (DeFi) så främmande och lockade bara en handfull dyra hårda kryptoentusiaster och supportrar. Snabbspolning fram till 2020, och utrymmet har blivit någon slags en undersektor av krypto, vilket leder till skapandet av nätverk som adresserar olika sektorer. De flesta av dessa plattformar koncentrerar sig på avkastningsodling genom swappar. Andra optioner och framtidsfokuserade system kom också ombord.

Tyvärr, även om dessa system gav lösningar, komplicerade de också utrymmet. Till exempel hade nya frågor uppstått som vilken som är lättast att använda, vilken som har bäst avkastning, etc..

Lyckligtvis kom avkastningsaggregatplattformar som Yearn Finance, som sagt, till undsättning för likviditetsleverantörer (LP).

Segmenteringsproblemet är dock fortfarande inte löst. Det är här Deriswap kommer in. Protokollet säkerställer kapitaleffektivitet genom att aggregera tjänster som erbjuds av andra plattformar som Uniswap, Bancor, Deribit, Primitive, Compound och Aave.

Vad är Deriswap? Vilka problem försöker det lösa?

Andre CronjeAndre Cronje

Deriswap är en decentraliserad plattform som kombinerar swappar, optioner, futures och lån till en enda produkt.

Cronje ville bland annat skydda DeFi-användare mot de höga kostnader som uppstår när man flyttar från penningmarknaden, vilket är fallet med alternativfokuserade nätverk som Hegic. Dessutom är Cronjes vision att flytta från segregerad till konsoliderad likviditet.

Några fördelar med poolad likviditet inkluderar mindre prisavdrag och avgifter. Han ville också stärka tillgångsavvecklat istället för kontantavvecklade optioner.

Under mikroskopet är Deriswap inspirerad av Uniswap. I en intervju, Cronje noterade att plattformen föddes efter att ha lagt till ungefär 150 rader kod i Uniswap-protokollet. Saker som matematiska funktioner måste dock utvecklas från grunden för att ta itu med unika beräkningar på det nya systemet.

Vilka produkter kommer Deriswap att erbjuda??

  • Byter utnyttja Uniswap’s Automated Market Maker (AMM) formel “x * y = k” och låta LP-skivor tillhandahålla likviditet som par med två mynt som Bitcoin (BTC) -Ethereum (ETH). Deras incitament härrör från handelskostnader.
  • alternativ – Alternativ utnyttjar swappar för att säkra mot volatilitet. Exempelvis avlägsnar positiva handelskostnader förluster från avvecklade optioner. Deriswap använder TWAP-orakler (tidsvägd genomsnittspris) för att implementera amerikanskt utformade alternativ som inte har någon hårdkodad avvecklingstid.

Avgränsa gränssnittAvgränsa gränssnitt

Eftersom avvecklingen sker i par måste call- och put-funktioner tömma tillgångar från vardera sidan. Det vill säga, en samtalsbegäran köper hela beloppet medan en försäljningsorder auktionerar det absoluta värdet.

Alternativ med avsväpning gör det möjligt för användare att maximera avgifterna oavsett om marknaden rör sig i sidled eller är för volatil. Om det till exempel rör sig i sidled finns det färre handelsavgifter men höga avgifter för optioner. När det är instabilt, tvärtom, ökar handelskostnaderna medan optionskostnaderna sänks.

  • Futures – Futures rider på det tidselement som finns på byten. Detta, tvärtom, är “bara en normal handel” i Cronjes ord. Det tillåter en part i ett kontrakt att betala en premie samt bastillgången.
  • Lån – Lån är en naturlig utveckling från framtiden. Intressant är att de insatta valutorna parar ihop varandra. Till exempel, förutsatt att du satte in BTC-ETH och vill ha ett ETH-lån, fungerar BTC som säkerhet. Detta bestämmer sedan beloppet för ETH som är berättigat att låna.

När ETH har återlämnats ges BTC tillbaka. Annars förverkas BTC. Det är viktigt att notera att lån kan regleras före förfallodagen.

Vilka fördelar har Deriswap?

Vi kan tänka oss plattformen som en Yearn-replika som inte bara interagerar med swappar som Uniswap och Bancor. Det distribuerar huvudstäder till hela ekosystemet av optioner, lån och futures. Därför kan vi beskriva viktiga punkter som:

  • användare kan distribuera medel på utvalda plattformar från ett enda gränssnitt. Till exempel kunde de fördela 30 procent till Aave för att driva decentraliserad upplåning, 30 procent till Deribit för optioner och 40 procent till Uniswap för handel.
  • genom att distribuera kapital till olika orelaterade plattformar kan likviditetsleverantörer använda samma summa pengar för olika saker.
  • med olika Deriswap-sfärer som kompletterar varandra garanterar LP-skivor avkastning även när en marknad är vilande eller ogynnsam. När marknaden till exempel har låg volatilitet kan de snabbt vända sig till optioner och lån. Detta medan en mycket volatil marknad ger möjlighet att döda från handel och terminer.
  • Deriswap gör befintliga DeFi-produkter funktionella och billigare
  • … och rymmer vad Cronje kallar ”lat likviditet”. Detta är likviditet från LP-skivor som inte har tid att vara aktiva på en plattform. Istället tillhandahåller de likviditet och kommer tillbaka efter sex månader för att kontrollera avkastningen.

När startar Deriswap?

Från och med idag finns det inget officiellt släppdatum och inte mycket information har avslöjats. Genom en serie tweets, artiklar och community-inlägg som meddelade Yearn Finance senaste samarbeten, fick vi veta att Deriswap kommer att slutföras och lanseras tillsammans med Sushiswap team. Partnerskapet bör ligga på nästa Sushiswap-handelsplattform ovanpå Deriswap.

I denna posta, vi kan också läsa att de två lagen kommer att samarbeta “i ett stealth-projekt efter Deriswap-släpp”.

För att bekräfta denna “mystiska aura” bakom Deriswap och de senaste Cronjes tillkännagivanden i allmänhet är “cryptomaniacs” välkomna att satsa på vad detta fjärde ökända projekt i hans sista tweet kan vara

Finns det ett Deriswap-token?

Cronje betraktas av kryptovalutasamhället som att ha “Midas touch”, där varje projekt han rör vid blir guld. Därför är folk angelägna om att veta om och när Deriswap kommer att lansera en token så att de kan dyka tidigt och köpa den till ett billigt pris och sälja den senare. De flesta DeFi-protokoll har sin egen begränsade försörjningstoken, så det förväntas att Deriswap så småningom också kommer att ha en token. Deriswap-protokollet genomgår dock för närvarande en revision det finns inget officiellt Deriswap-token än. Det finns heller inga nyheter om huruvida det ens kommer att bli en symbol.

Detta har dock inte hindrat vissa människor från att ge ut falska Deriswap-tokens för intet ont anande kryptoentusiaster att köpa. I en sådan bluff deponerade människor över 150 ETH på mindre än 15 minuter, vilket bedragaren omedelbart tog och undvek.  

Slutsats

I ett ekosystem där likviditet sprids tunt över flera plattformar fungerar Deriswap som en konsoliderare för att öka kapitaleffektiviteten. Som sådan kan en DeFi-entusiast distribuera sitt kapital till lån, optioner, swappar och futuresplattformar. Följaktligen kan de få incitament, även när en bransch är stillastående. Dessutom eliminerar användningen av TWAP-oraklerna risken för stor prisvariation.

Eftersom Deriswap utvecklats av en erfaren programmerare kommer plattformen sannolikt att bli en annan framgång, precis som Yearn.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner