Ledger Nano X Review: Bästa Bitcoin-plånboken 2020?

Ledger Nano X är nästa generations hårdvaruplånbok med smartphone-stöd, en större skärm och mer lagringsutrymme för appar. Detaljhandel för $ 119, den Ledger Nano X är bra för nykomlingar eller erfarna handlare som handlar mer än 3 typer av kryptovalutor åt gången eller stora volymer på språng. Om fler appar och mobilitet inte är ett stort problem, håll dig till Ledger Nano S.

I den här granskningen kommer vi att titta på säkerheten, hårdvarudesignen och kryptovalutans support för Ledger Nano X för att berätta om den här enheten är värt att köpa eller inte. För Installations- och installationsguider, kolla in vår fullständiga Ledger Nano X guide.

Klicka nedan för att köpa!

Huvudfunktioner i Ledger Nano X:

Ledger Nano X Video Review

  • Större skärm – Visar fulla kryptovaluta-adresser utan att bläddra
  • Mobilsupport – (Android och iOS) stöd via Ledger Live Mobile
  • Mer lagringsutrymme – Installera upp till 100 olika appar för olika mynt.
  • Laddningsbart batteri – gör att enheten kan slås på utan kabel.

Senaste funktionerna: stake, swap, tjäna och lån ut kryptovalutor

Att satsa och tjäna

Ledger Live möjliggör insättning av Tezos ($ XTZ), Tron ($ TRX), Cosmos ($ ATOM) och Algorand ($ ALGO). Användare kan låsa in dessa kryptovalutor för att säkra sina respektive nätverk och i gengäld får de betalt ränta för att göra det. Denna funktion utökar Ledger till mer än bara en säker plats för att lagra din kryptovaluta, den kan till och med hjälpa dig att växa dina digitala tillgångar.

Att sätta in dina digitala tillgångar kan göras i tre enkla steg. Först, frysa dina tillgångar genom att logga in på din Ledger Live, välj relevant konto för tillgången du vill satsa och klicka på “tjäna belöningar”. Ett popup-fönster visas. Där får du välja det belopp i din plånbok du vill frysa. För det andra, rösta på din validator (er) som kommer att göra blocken i ditt nätverk och kryptovaluta som tjänas genom att göra dessa block kommer att distribueras till väljarna. Slutligen, hävda dina belöningar genom att klicka på “Gör anspråk” i ditt relevanta konto. Belöningar kan krävas var 24: e timme.

Byta

Ledger har släppt en Ledger Swap-funktion som gör det möjligt för användare att utbyta sina kryptovalutor genom sin partner Changelly. Hur detta fungerar är att du skickar din kryptovaluta från din enhet till Changelly, och Changelly skickar tillbaka de bytte kryptovalutorna.

För att använda den här funktionen behöver du: Ledger-enhet, Ledger Live, appen för krypten du vill byta och ta emot och slutligen utbytesappen.

Utlåning

Ledger arbetar med Förening ($ COMP) för att låta användare låna ut DAI, USDT och USDC genom Compounds decentraliserade finansieringsprotokoll (DeFi). Syftet med att göra är att långivaren kan tjäna en årlig procentsats.

Vidare finns det många fördelar när du använder Ledger för att låna ut:

Kontrollera: Du har kontroll och bevis på att den krypto du lånar ut och genererat intresse tillhör dig. Detta beror på att utlåning på Ledger sker via Compound, och när du lånar ut på plattformen får du “cTokens” i gengäld. Dessa cTokens är ett bevis på att du äger de lånade kryptovalutorna och det genererade intresset. Dessa cTokens lagras av dig tills du vill ha tillbaka dina utlånade tillgångar och ränta, och i så fall är allt du behöver göra att skicka cTokens tillbaka till det smarta kontraktet.

Säkerhet: cTokens lagras på dina plånböcker för hårdvara.

Bekvämlighet: Compounds utlåningsfunktioner är tillgängliga direkt via Ledger Live.

Utlåning av krypto med hjälp av Compound och Ledger Live görs i 3 enkla steg. För det första, på Ledger Live’s Manager, installera applikationen för den kryptovaluta du vill låna ut och skapa ett konto. För det andra, aktivera ditt konto att godkänna Compounds smarta kontrakt att interagera med ditt konto. Välj slutligen mängden kryptovalutor du vill låna ut och utfärda en transaktion till Compound, verifiera och godkänna transaktionen på din enhet.

Säkerhetsfunktioner

En av de viktigaste anledningarna att köpa plånböcker från Ledger är företagets rykte om säkerhet. Nano X innehåller två processorchips:

  • Säkert element: ST33J2M0 (säker) är oberoende certifierad och lagrar den privata nyckeln och undertecknar transaktioner
  • Operativ system: STM32WB55 chip ansvarar för Ledgers BOLOS egna operativsystem.

Säkra element är separata delar av hårdvara (andra säkerhetslager) med egen lagring och begränsad funktionalitet som inte kan brytas av hackare. Detta innebär att även om Ledger Nano X är ansluten till en kompromissenhet – som en hackad bärbar dator eller telefon – äventyras aldrig de privata nycklarna (= tillgång till kryptofonder). Enheter som Trezor One och Model T inte har säkra element och bara har ett enda lager av säkerhet.

Ledger Nano X TeardownLedger Nano X Teardown visar CC EAL 5+ Secure Element Chip

Ledger Nano X har också samma BOLOS-operativsystem som finns på Nano S. BOLOS ser till att adresser visas korrekt på enheten och hanterar anslutningar till externa enheter.

På samma sätt som Nano S kan användare ställa in plånböcker som skyddas av en lösenfras utöver din primära PIN-kod. Så säg att en tjuv kräver att du låser upp din enhet, du kan ge dem PIN-koden för att få åtkomst till plånböcker med färre pengar. Medan du gömmer huvuddelen av dina kryptotillgångar bakom lösenordsskyddade plånböcker.

Nano X har tillägg av Bluetooth-stöd. Tyvärr Bluetooth: s säkerhetsrekord är inte obefläckad och presenterar en ny vektor för attack för enheten. Ledger CTO Nicolas Bacca har uttalat under en intervju att Bluetooth på Ledger-funktioner förutsätter att anslutningen har äventyrats – kommer det inte vid något tillfälle att kunna ta över enheten.

Ledger Nano X Bluetooth-kontrollpanelBluetooth kan stängas av på Ledger Nano X

I oktober 2019 fick Nano X CSPN (First Level Security Certificate) certifiering utfärdat av ANSSI (National Agency for Information Systems Security). För närvarande, av alla kryptovalutahårdvaruplånböcker på marknaden, är endast Ledger’s Nano S och Nano X certifierade. Certifieringsschemat utvärderar flera aspekter av en enhets säkerhet inklusive brandvägg, identifiering, autentisering och inbäddad programvara genom att sätta den genom flera attackscenarier.

Ledger hack

I juli 2020, Ledger bekräftad de drabbades av ett dataintrång där en obehörig tredje part kom till Ledgers e-handels- och marknadsföringsdatabas. Som ett resultat exponerades cirka 1 miljon e-postadresser, och av dessa hade 9500 kunder ytterligare information exponerad som deras för- och efternamn, postadress, telefonnummer och beställda produkter.

Ledger hade rapporterat ärendet till myndigheterna och arbetar med Orange cyberdefense för att undersöka saken. Teamet övervakar också ständigt för bevis på att data säljs på internet.

Efter dataintrånget har användare rapporterat att de mottagit phishing-e-postmeddelanden och texter genom att be dem ladda ner en ny version av programvaran Ledger. Om användare klickar på länken i e-postmeddelandet kommer de att omdirigeras till en falskklonad version av Ledger-webbplatsen. Efteråt, om användare laddar ner “uppdateringen”, som i själva verket är en skadlig kod, skulle den be användarna om deras Ledgers återhämtningsfras. Den angivna återställningsfrasen används sedan av angriparen för att återställa användarens plånbok och skicka användarens kryptovalutor till angriparens plånbok. För en fullständig förklaring på hur phishing-attacken fungerar se rapporten från Kraken.

Phishing-e-postNätfiske skickas från [email protected]

Vi noterar att detta kan mer exakt karakteriseras som ett “dataintrång” snarare än ett hack. Ännu viktigare, detta intrång hade ingen länk eller inverkan på Ledger-hårdvaruplånböckerna eller Ledger Live-appen. Kryptovalutor lagrade på Ledger-enheterna har aldrig varit i fara.

5/5 säkerhetsbetyg

Stöd för flera valutor

Mynt som stöds av Ledger Nano XFull lista över mynt som stöds Ledger hittar du här

Ledger har ett av de mest varierande stöd för olika kryptovalutor som NEO, Vechain och Monero. Med sin öppna policy för utveckling från projektteam stöder Ledger nano X 1100+ olika tillgångar. Många av dessa tillgångar som Vechain eller NEO finns inte hos konkurrenter som Trezor Model T eller KeepKey, vilket gör Ledger till den enda hårdvaruplånboken som finns för många mynt. Tumregeln här är att Nano X stöder samma tillgångar som Ledger Nano S.

Installera Ledger Live

Ledger Live applikationsgränssnitt

Ledger har en inbyggd applikation som heter Ledger Live för att ge dig tillgång till kryptokurrencykonton (inklusive Bitcoin, Litecoin Ethereum och andra kryptovalutor). Ledger Live finns på flera plattformar inklusive Windows, MacOS, Linux, Android och iOS. Vi tyckte att Ledger Live-appen var lätt att använda eftersom den tydligt visar kryptovalutatillgångar med historiska diagram. Att skicka kryptovalutor är extremt enkelt med steg-för-steg-operation som tydligt visar avsändar- och mottagaradresser. Det finns också avancerade funktioner för att manuellt anpassa transaktionsavgift i sat / byte.

Hur många mynt kan Ledger Nano X hålla?

En av Nano S svagheter är bristen på utrymme för installerade applikationer. Ledger Nano X åtgärdar detta problem genom att öka internminnet till 2 MB. I våra tester kunde vi installera alla 73 tillgängliga appar på enheten (Huvudbok anspråk upp till 100+). Det bör noteras att applagring är en bekväm funktion – appar kommer fortfarande att behålla sina konton / kryptovalutasaldon även om de avinstalleras.

Stöder Ledger Nano X Ethereum och ERC-20?

I september 2019 lade Ledger till en infödda Ethereum plånbok till sin senaste Ledger Live v.1.14.0 som ger stöd för 22 mynt och över 1 250 ERC-20-tokens. Detta möjliggör direkt åtkomst till tokens och ethereum när du är på språng utan behov av ett tredjepartsgränssnitt som MyEtherWallet. Detta är en välkommen uppgradering till Nano X-användare som tidigare var tvungna att använda olika gränssnitt beroende på kryptovaluta du ville interagera med. Det kommer också säkert att vara välkommet för nykomlingar i kryptovaluta, som kan vara förvirrade av olika gränssnitt.

Ett av våra klagomål är att Ledger Nano X måste ange varje appkonto separat – något som inte är nödvändigt på Trezor Model T.

Är Ledger redo för Ethereum 2.0?

Ethereum 2.0 kommer snart med den första fas 0 Beacon Chain som kommer att lanseras i december 2020. Inledande detta måste Ethereum-spelare sätta in minst 32 Ether på Beacon Chain med ett insättningsavtal. Därför har Ledger uppdaterat Nano X: s nya firmwareversion 1.2.4-5, där Ethereums applikationsuppdatering till version 1.6.0 tillåter användare att skriva en transaktion med insättningsavtal direkt på Ledger Nano X. Denna funktion är EXKLUSIV till Ledger Nano X.

I framtiden skulle användare kunna använda sin Ledger Nano X för att härleda en offentlig nyckel Ethereum 2.0 och verifiera att den offentliga uttagsnyckeln som används i insättningsavtalet faktiskt tillhör Ledger-enheten. Ledger-teamet arbetar också med en andra Ethereum-applikation som gör det möjligt för spelare att säkert underteckna block i Beacon Chain.

5/5 stöd för flera valutor

Hårdvarudesign

Ledger nano X PIN-inmatningsgränssnittIngången görs med de två cirkulära knapparna

Nya Ledger Nano X har två hårdvaruknappar – dolda i den cirkulära designen på täckpivot. Dessa två knappar låter oss komma åt menyer (håll båda knapparna), göra val (tryck på båda knapparna) och till och med mata in återställningsfraser (använd knapparna för att bläddra). Vi fann att inmatning av PIN-koder och återställningsfraser är tråkigt med endast två knappar – kanske en pekskärm eller ytterligare knappar kan hjälpa.

Nano X har en större skärm med högre upplösning. Detta innebär att fullständiga kryptovaluteadresser kunde flyttas utan att bläddra – något som verkligen saknades i Nano S.

Nano X använder ett modernt USB-C-gränssnitt för laddning och anslutning till datorn. Detta är en välkommen uppgradering när datorvärlden migrerar till USB-C.

4/5 för hårdvarudesign

3,5 / 5 av användarvänlighet

Rörlighet

Ledger nano X

Ledger Nano X kan användas med mobila enheter och transaktioner kan skickas på språng med Ledger Live-appen på mobilen. Vi tyckte att den här funktionen var väldigt situationell. Även om det är bra att skicka krypto på språng med den säkerhet som Nano X ger, saknas bekvämligheten jämfört med mobila plånböcker som Enjin Wallet. En separationsbekräftelsessats krävs: Lås upp enheten via PIN, gå in i kryptovaluta-appen, kontrollera och bekräfta transaktionen. Detta känns tråkigt och inte lämpligt för enkla kaffeköp eller små transaktioner. Vad som är vettigt är kanske stora köp (en bil eller ett hus?) Eller token-försäljningar. Frågan kvarstår dock, hur ofta behöver vi skicka stora mängder krypto när du är på språng?

Hur uppdaterar du Ledger Nano X

Ledger släpper regelbundet uppdateringar för Ledger Nano X för att förbättra säkerhet, funktionalitet och myntstöd. I själva verket krävs firmwareuppdateringar för att få support för de senaste kryptovalutorna. För att uppdatera firmware, anslut Nano X till din dator och kör Ledger Live-app. Appen visar automatiskt ditt versionsnummer och visar alla tillgängliga firmwareuppdateringar. För att starta uppdateringen, klicka på uppdateringsknappen och bekräfta installationen i Nano X genom att trycka på båda knapparna när du blir ombedd att “ge ledningshanteraren” åtkomst till enheten.

Ledger Nano X värt uppgraderingen?

För $ 119 är Ledger Nano X inte en budgetenhet – det ger en viss prispremie som gör uppgraderingsbeslutet svårare för många användare. För många är funktionerna för affärsbrytare bekväm – den stora skärmen som visar fullständiga kryptovalutainställningar och större lagring för fler appar. Om dessa funktioner är viktiga för dig är Nano X värt att uppgradera. Men om du bara behöver några appar är den budgetvänliga Ledger Nano S ett bättre alternativ till $ 59.

Ledger Nano X jämfört med Trezor Model T

Ledger jämfört med andra hårdvaruplånböcker

Den största skillnaden mellan Ledger Nano X och Trezor Model T är skärmen och mynt som stöds. Trezor Model T har fin pekskärm som hjälper till att ange PIN-kod och säkerhetsfraser. Trezor har dock färre mynt som stöds och vanligtvis projekt tenderar att släppa Ledger-stöd först. Följande tabell är en jämförelse mellan olika hårdvaruplånböcker, inklusive släppdatum, extern säkerhetscertifiering (om någon), släppdatum och vår recension.

I slutet av dagen är valet mellan Ledger Nano X och andra hårdvaruplånböcker mestadels baserat på en fråga – är kryptovalutorna du vill ha stöd på enheten. Stöd för ett stort antal mynt har alltid varit Ledgers starka kostym, tillsammans med webbläsarstöd i decentraliserade börser (Binance DEX, IDEX och Switcheo)

Recenserad 20 april 2020 av Michael Gu

Uppdaterad den 22 november 2020: Uppdaterad information om utlåning med Ledger Live

Klicka nedan för att köpa!

{ "@sammanhang": "http://schema.org/", "@typ": "Produkt", "varumärke": "Huvudbok", "namn": "Ledger Nano X", "bild": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Ledger-Nano-X.jpg", "beskrivning": "Ledger Nano X är nästa generations hårdvaruplånbok med smartphone-stöd, en större skärm och mer lagringsutrymme för appar.", "recension": { "@typ": "Recension", "rubrik": "Ledger Nano X plånbokgranskning: Är det värt det 2019", "namn": "Ledger Nano X", "beskrivning":"Ledger Nano X är nästa generations hårdvaruplånbok med smartphone-stöd, en större skärm och mer lagringsutrymme för appar.", "mainEntityOfPage": "https://boxmining.com/ledger-nano-x-review/", "reviewBody": "Ledger har ett av de mest varierande stöd för olika kryptovalutor som NEO, Vechain och Monero. Med sin öppna policy för utveckling från projektteam stöder Ledger nano X 1100+ olika tillgångar. Många av dessa tillgångar som Vechain eller NEO finns inte hos konkurrenter som Trezor Model T eller KeepKey, vilket gör Ledger till den enda hårdvaruplånboken som finns tillgänglig för många mynt. Tumregeln här är att Nano X stöder samma tillgångar som Ledger Nano S.", "datum Publicerat": "2020-4-20", "recensionBetyg": { "@typ": "Betyg", "ratingValue": "4.5", "värsta Betyg":"0", "bestRating": "5" }, "författare": { "@typ": "Person", "namn": "Michael Gu" }, "utgivare": { "@typ": "Organisation", "namn": "Boxmining", "logotyp": { "typ": "ImageObject", "url": "https://mk0boxminingmedysvof.kinstacdn.com/wp-content/uploads/2019/06/Boxmining-Logo.jpg" }}}, "erbjudanden": { "@typ": "Erbjudande", "priceCurrency": "USD", "pris": "119", "url":"https://shop.ledger.com/?r=428b&tracker = nanoxreview" }}

Produktspecifikationer (tekniska specifikationer)

Produktspecifikationer för Ledger Nano X:

Processorer ST33J2M0 (säker) + STM32WB55
Kompatibilitet 64-bitars stationär dator (Windows 8+, macOS 10.8+, Linux) exklusive ARM-processorer. Också kompatibel med smartphones (iOS 9+ eller Android 7+).

Anslutning

USB Type-C, Bluetooth 5.0

Batteri

100mAh batteri

Storlek

72 mm x 18,6 mm x 11,75 mm

Tillgångar som stöds 1100+ tillgångar som stöds

Vanliga frågor (FAQ)

Kan du behålla dina mynt när du uppgraderar från Ledger Nano S till Ledger Nano X?

Ja. När du gör uppgraderingen väljer du att “återställa” alternativet under installationen och anger 24-ordsåterställningsfrasen från Ledger Nano S-säkerhetskopian

Kan Bluetooth-funktionen stängas av i Ledger Nano X?

Ja, Bluetooth kan inaktiveras på kontrollpanelen. Detta inaktiverar Bluetooth-kommunikation och tillåter endast Ledger att kommunicera via USB-kabeln. Du kan komma åt panelen genom att hålla ned båda knapparna i 3 sekunder.

Kan många appar installeras på Ledger Nano X?

Vi fann att Ledger Nano X kan innehålla alla 73 appar som för närvarande är tillgängliga i Ledger Manager. Det finns ännu mer lagringsutrymme tillgängligt för framtida applikationer.

Varför ändras Ledger Nano X Bitcoin-adress?

Ledger innehåller en funktion för att automatiskt generera en ny Bitcoin-adress varje gång en gammal används. Detta ökar integriteten för transaktioner, eftersom olika adresser används för nya transaktioner. Gamla adresser kan fortfarande användas eftersom Ledger innehåller full åtkomst (inkluderar framtida åtkomst) till dessa medel.

Hur skapar du en ny allmän adress för att ta emot medel

Nya allmänna adresser genereras automatiskt när gamla används (adressen tar emot eller skickar en transaktion).

Vad är den senaste firmware för Ledger

För närvarande är den senaste firmware 1.6.0

Kommer Coronavirus (COVID-19) att påverka Ledger?

Ledger har utfärdat en påstående säger att de har infört verksamhetskontinuitetsåtgärder för att säkerställa att de fortsätter att ha lager och produkter att skicka till sina kunder. De upplever dock en viss eftersläpning på sin kundservicesida men arbetar för att säkerställa att kundens problem besvaras. Du kan kontrollera driftsstatus för deras system här. Det kan oundvikligen vara problem med att leverera produkter till kunder, de kan fortfarande leverera till de flesta länder, även om vissa kunder kan uppleva begränsade leveransalternativ. Kolla här för att se om frakt till ditt land kan påverkas.

Vidare läsning

Ledger publicerar också recensioner från andra YouTubers, som du kan kolla in här.

Har du precis fått en ny Ledger Nano X? eller alltid varit nyfiken på att komma igång med Bitcoin och andra kryptovalutor? Kolla in min kurs skapad i samarbete med Jeff Kirdeikis från Uptrennd- Bitcademy: Lär dig, investera & Handla Bitcoin – på under en timme

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner