Nyhetsbrev 11

Vecka i översyn

Tillsynsmyndigheter tar ikapp … men vem skyddar de egentligen?

Storbritanniens Financial Conduct Authority (FCA) kommer att vara som förbjuder försäljning av kryptovalutaderivat till privatkunder från januari 2021. Förbudet omfattar börshandlade sedlar (ETN), kryptoterminer, optioner, CFD: er och andra derivat. Medan direkt kryptovalutahandel och råvaror och digitala valutor i centralbanker, t.ex. Kinas DCEP kommer inte att omfattas.

Deras motiv var att kryptovalutaderivat inte var lämpliga för konsumenter på grund av den skada de utgör. Specifikt innebar dessa produkters inneboende natur att det inte finns någon pålitlig grund för värdering och att marknadsmissbruk och ekonomisk brottslighet är vanligt. Från konsumentens synpunkt ansåg FCA att de har en otillräcklig förståelse för kryptotillgångar, och det saknas legitimt investeringsbehov för dem att investera i dessa produkter.

När intervjuade av CoinTelegraph, Coinshares, ett brittiskt baserat företag som tillhandahåller ETN-valutor, uttryckte sin besvikelse över förbudet. Coinshares påminner om att de var starkt involverade i samrådsprocessen och lobbade mot det. Ändå ignorerade FCA de skäl som Coinshares och andra branschdeltagare framförde mot förbudet eller avskedade dem med lite ytterligare information. Vidare anser de att FCA hade gjort det klart i inledande samråd och utkast till regler att de inte tror att digitala tillgångar inklusive Bitcoin har något värde, vilket tyder på att FCA för länge sedan hade bestämt sig för saken.

Coinshares uttrycker också oro över att förbudet istället skulle ha motsatt effekt, vilket skulle driva brittiska detaljhandelsinvesterare till oreglerade kryptovalutautbyten.

Vi anser också att detta förbud är ett steg bakåt för investerare som nu berövas optioner. Om man tittar på orsakerna från FCA verkar det som om de vill behålla status quo snarare än att ge utrymme för innovation. Och stänga av det på grundval av konsumenternas okunnighet innan de ens har en chans att förstå det. Och faktiskt enligt FCA: s Policy uttalande 97% av de tillfrågade till FCA: s samråd motsatt förbudet. Vilket ger upp frågor om vem FCA verkligen är intresserad av att skydda.

RAMP DeFi ($ RAMP) säljs på 4 minuter

RAMP Defi höll sin offentliga försäljning klockan 22 den 10 oktober (vilken perfekt timing). Försäljningen var full av några hårda frågor, men detta avskräckt inte ivriga köp från att köpa ut tokenförsäljningen på mindre än fyra minuter. Sammantaget visar detta att efterfrågan på bra projekt fortfarande är extremt stark.

Under tiden är finansiella tungvikter stora på Bitcoin

Square Inc. (NYSE: SQ), ett amerikanskt mobilbetalningsföretag och skapare av Square Cash App – en app som används för att köpa och sälja kryptovalutor meddelat den har köpt USD 50 miljoner i Bitcoin. Detta uppgår till 4 709 BTC till ett genomsnittligt pris på 10 617,96 USD per BTC.

Företaget kallar Bitcoin ett instrument för ”ekonomisk empowerment” och att köpet är i linje med deras vision att bygga produkter baserade på en mer inkluderande framtid. De tror också att Bitcoin, “… har potential att vara en mer allmänt förekommande valuta i framtiden”.

Men Square är inte den första som gör det, i början av 2020 investerade företags MicroStrategy redan en halv miljard dollar i Bitcoin.

Den här nyheten gav marknaderna ett välbehövligt andetag av positivitet. Priserna på Bitcoin låg under $ 10 750 USD tidigare denna vecka och vid nyheterna pressades enkelt upp till över $ 11 250 USD. Nu återstår det att se om denna positivitet kan upprätthållas.

DeFi / avkastning lantbruksbedrägerier förstör saker för rymden?

Inte en dag går på vårt Telegram /Disharmoni utan diskussioner om potentiella problem med DeFi / avkastning jordbruksprojekt eller värre, direkta bedrägerier. Observera att några av dessa frågor tas upp för ytterligare verifiering, så gör din egen undersökning. Här är vad som tittades på denna vecka i vårt Telegram / Discord ensam:

 • Amplyfi. Pengar: Matta drog efter att ha samlat in 2500 ETH från investerare. Deras sociala medier och webbplatser är borta
 • Beer Garden Finance: Grundaren har över 50% av tokenutbudet i sin personliga plånbok. När vårt samhälle bad om mer information, till exempel en github-länk för projektet, eller tidlås för tokens var de förbjudna från Telegram-gruppen.
 • Burn Vault Finance ($ BFV): Påstås matta dras. Deras Telegram och sociala medier finns inte längre.
 • CBDAO ($ BREE): Projektet hade en förförsäljning på $ SBREE-token som skulle bytas mot $ BREE. En av adminplånböckerna utnyttjade en bakdörr i SBREE-tokenavtalet, präglade 50 000 SBREE, konverterade det till BREE och sålde det på marknaden och pressade priset på BREE ner på bekostnad av andra innehavare. 50 000 BREE såldes för under 200 ETH.
 • Degenballz: satsning kan stjäla 1% av dina LP-tokens.
 • Emerald Mine (EMD): Användartoken värt nästan USD 2,5 miljoner USD som förmodligen var låsta under ett smart kontrakt flyttades till ett annat konto. Lyckligtvis lyckades kryptovalutautbytet ChangeNow stoppa försäljningen av 135.020 EOS. Detta representerar dock bara en liten bråkdel av det totala beloppet som stulits.
 • Lv.finans: Förfalskade revisionsresultat, efter att investerare deponerat sina medel i de fann att de inte kunde ta ut. Teamet har försvunnit.
 • Minions Farm: Har söta Minions men kommer åt alla dina tillgångar när du ansluter din plånbok till Minions Wallet-webbplatsen.
 • Biffar. Ekonomi: Utvecklare hade tydligen problem med att interagera med sin egen tidlås. Även om vissa anser att det kan bero på ett problem med sin kod snarare än dåliga avsikter.
 • Tomater. Ekonomi: Hacker utlöste enkel tillståndstillstånd och drog tillbaka tokens.
 • UniCat ($ MEOW): Bakdörren i smarta kontrakt gjorde det möjligt för UniCat att hålla kontroll över användarnas tokens även efter att de drogs ut ur poolen. Cirka $ 200 000 dollar i krypto har förmodligen stulits.
 • Unirocket ($ URCKT): Tydligen matta, kan inte lokaliseras på sociala medier.
 • Yfdex.finance: Project marknadsförde sig själva på Twitter i två dagar, tog totalt USD 20 miljoner USD av investerarfonder och gick bort.

Dessa incidenter har orsakat användarna stora förluster, ännu mer när vissa människor oklokt lägger in mer än de har råd att förlora. Som ett resultat påverkar det allvarligt deras aptit och till och med förmågan att tro på DeFis potential. Dessutom påverkar det människors intresse för avkastningsjordbruk som gillar det eller inte, var den främsta dragningen för människor eftersom vissa gårdar lovade oerhörda avkastningar som inte hittades i någon annan tillgångsklass. Nu när intresset och avkastningen för avkastningsjordbruk minskar på grund av hur produktiva dessa bedrägerier och exploateringar är, tappar motsvarande intresse för DeFi i allmänhet också ånga. Detta är en enorm skam med tanke på att DeFi hade stor potential att föra finansiella tjänster till obankrade och var en direkt utmaning för status quo som utförs av institutioner och tillsynsmyndigheter, som vi redan kan se ovan.

Kommer DeFi att driva regeringar att äntligen anta CBDC?

När DeFi får grepp och nya projekt dyker upp varje dag, vad kan centralbanker och regeringar göra för att bibehålla sin dominans samtidigt som de drar nytta av de nya teknologierna och bekvämligheterna från DeFi? Ett svar kan vara att skapa en centralbanks digital valuta (CBDC). I en artikel publicerad i Forbes, författaren föreslår att regeringar bör driva på att utfärda CBDC, eftersom det skulle tillåta användare att få billigare och snabbare transaktioner. Artikeln berör också vår täckning av DCEP och kontrasterar Kinas framsteg när det gäller att testa DCEP med USA som fortfarande bara diskuterar ämnet..

I själva verket har Europeiska centralbanken (ECB) meddelat att den kommer att eftersträva möjligheten att utfärda en “digital euro”. Även om det ännu inte finns några konkreta planer erkänner ECB konsumenternas efterfrågan på digitala betalningar, och i deras Rapport om en digital euro publicerad den 2 oktober 2020 konstaterade att de skulle vara “… redo att införa en digital euro, om behovet skulle uppstå.”

Hur som helst, som Forbes-artikeln antyder, måste regeringar vara snabba att komma ikapp med DeFi. Legionen av innovatörer i DeFi-rymden växer och kommer att få de överväldigande fördelarna med DeFi, det finns en verklig risk för att den välter status quo som länge hållits av regeringar och institutioner till deras fördel.

Uppkommande händelser

11 okt 2020: Resultat för Shenzhen, Kinas DCEP-lotteri kommer att tillkännages. Vinnarna får 200 RMB (30 USD) i DCEP och kan spendera det på 3 389 deltagande butiker. Vi väntar ivrigt på vinnare att lägga upp hur DCEP kommer att fungera i aktion!

12 okt 2020 3:00: Boxmining liveström

15 okt 2020: Filecoin ($ FIL) lansering av mainnet. Huobi Global kommer att lansera FIL samma dag och handel, insättningar och uttag kommer att öppnas.

* Alla tider anges i UTC om inte annat anges.

Se här för tillbaka utgåvor av vårt nyhetsbrev.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner