Nyhetsbrev 6

Vecka i översyn

Pratar DCEP om “Tiger Talk”

Förra veckan deltog jag i Kinas Phoenix-tv-show “Tiger Talk” (一 虎 一席談). Tiger Talk är en av Phoenix TV: s längsta program, varje vecka med en stor samhällsfråga eller händelse som experter, akademiker och gäster skulle diskutera. Veckans ämne var ”DC / EP: Kinas frisläppande av digital valuta, kommer det att skaka US-dollarns hegemoni?”. Du kan se avsnittet nedan eller kolla in vår DCEP-översikt:

YouTube-affisch Tiger Talk

Vad jag tyckte var intressant var att showen gav en allmän översikt över blockchain-teknik, Bitcoin, Vågen etc. Detta beror troligen på att showens mål är att utbilda allmänheten om dessa koncept i väntan på DCEP: s släpp. Showen belyste också fördelarna med DCEP och dess överlägsenhet över Bitcoin på grund av dess centralisering.

Samtidigt, från showens diskussioner, tror jag att DCEP kan introducera allmänheten för att utforska kryptovalutor eftersom: (1) allmänheten blir mer utbildad om begrepp kring Bitcoin och kryptovalutor; (2) det verkar finnas en verklig oro för att Kina kan sparkas ut ur SWIFT-systemet. Vidare talade showen också om möjligheten att fritt skicka USDT / Tether, vilket bekräftar berättelsen att USDT används kraftigt i Kina.

Jordbruk är den nya trenden 2020

Surdeigsbröd och mircrogreens är SO Q2 2020. Just nu är ALLA avkastningsjordbruk. Här är min jordbrukslista för den här veckan.

Från vår forskning på Twitter, Telegram etc fann vi det $ YFV och $ SUSHI är de mest omtalade gårdarna.

YFVärde ($ YFV)

YFV (YFValue) är i grund och botten härledd från andra tokens från vad vi kallar “Y-familjen”. Förvirrad? Här är ett diagram som vi skapade med Kryptonauter för att hjälpa dig att navigera i det här fältet:

Som med andra medlemmar i Y-familjen är YFV-styrelsens symbol så att du kan använda den för att rösta om frågor som rör plattformens drift. Även om många också helt enkelt byter token och spekulerar i dess värde. YFVs syster DFI.money ($ YFII) noterades nyligen på Binance Exchange, vilket resulterade i dess priser fördubbling på en dag. Under tiden är $ YFV noterat på OKEx Exchange, och från att titta på diagrammen hjälpte denna notering också att pressa upp $ YFV för att fördubbla sitt pris.

Kolla in vår YFV-lantbruksguide. Om du är intresserad, anmäla dig till YFV och komma igång!

Sushiswap ($ SUSHI)

Sushiswap ($ SUSHI) är en gaffel av Uniswap och grundades för mindre än en vecka sedan av en anonym utvecklare känd som “Chef Nomi”. Det finns ord på gatan att Sushiswap skapades av teamet bakom FTX Exchange. Och detta är inte helt omöjligt, med tanke på att FTX-teamet är en av de största $ SUSHI-jordbrukarna och var snabb att lista och erbjuda $ SUSHI-handelsprodukter. $ SUSHI-token är också listat på Binance- och OKEx-börser.

För närvarande är över 1,2 miljarder USD låst i Sushiswap, galen med tanke på att det bara har gått fem dagar sedan det först lanserades! Sushiodling överväger mycket riskabelt, men kan potentiellt vara mycket givande eftersom det kan ha en avkastning på cirka 1-7% per dag beroende på poolen. Viktig statistik som Total Value Locked (TVL), insatta belopp och avkastning finns på SushiBoard.

I själva verket är Sushiswap också oerhört populärt i Kina där det kallas “Uniswaps största rival” och den populära nyhetswebbplatsen 8btc har en hel Sushiswap-avsnitt tillägnad nyheter och handledning.

Avkastningsodling riskerar

Avkastningen har riskerna. En av de största riskerna är att avkastningsodling drivs på smarta kontrakt. Om smarta kontrakt är defekta eller skapade med kryphål i det kan det innebära att medel skulle gå förlorade. Detta är speciellt eftersom smarta kontrakt är självkörande, så det finns inget sätt att “avbryta” ett smart kontrakt när det har distribuerats. Därför är smart kontraktsgranskning avgörande för avkastningsodling eller DeFi-projekt i allmänhet. Dessa revisorer är tredjepartsföretag som går igenom koden och söker efter eventuella sårbarheter och fel. Kolla in den här videon från Cryptonauts som förklarar hur smart kontraktsrevision fungerar :

YouTube-affisch Smart kontraktsrevision inom decentraliserad ekonomi

Som referens har YFV redan granskats av The Arcadia Group och enligt YFV-teamet hittades inga problem med hög eller kritisk svårighetsgrad. Under tiden kommer Quantstamp att göra en “säkerhetsgranskning”, INTE en revision för Sushiswap. Quantstamp har klargjorts att deras tjänster kommer att likna det de gjorde för Yearn Finance ($ YFI), som var en informell kodgranskning begränsad till de mest framstående kontrakten – de som innehar eller kan distribuera medel.

En annan risk är att köpa och spekulera på $ SUSHI genom att handla token. Om det verkligen finns sårbarheter och värre, att hitta “minter-nycklar” i koden som i huvudsak tillåter utvecklare att massivt skapa nya tokens, skulle värdet på $ SUSHI spädas till den punkt där det i huvudsak är värt mindre än en faktisk sushirulle.

DeFi driver upp transaktionsavgifter

Ethereum-transaktionsavgifter har ökat till rekordhöga för andra gången på tre veckor. Den 2 september 2020 är de genomsnittliga transaktionsavgifterna cirka 15,13 USD.

transaktionsavgifterSann historia

Dessa höga transaktionsavgifter och de skyhöga priserna på Ethereum (ETH) är en direkt följd av det ökande antalet DeFi-projekt och avkastningslantbruk eftersom jordbrukare behöver betala ETH för varje transaktion, dvs. flytta medel in / ut ur pooler etc. genomsnittliga transaktionsavgifter den 1 september 2020 antas tillskrivas lanseringen av Sushiswap.

Genomsnittlig transaktionsavgift (Bildkredit: Blockstol)

Även om denna höjning av avgifterna är goda nyheter för Ether-gruvarbetare vars intäkter ökar med högre avgifter och fler transaktioner, finns det en växande oro för Ethereums hållbarhet. Många säger att de höga transaktionsavgifterna innebär att de “prissätts” för aktiviteter på DeFi-plattformar. Dessutom innebär fler transaktioner att det finns mer trafikstockningar i nätverket vilket resulterar i ett högre antal obekräftade transaktioner och väntetider. Vidare kan det till och med innebära att vissa smarta kontrakt blir praktiskt taget oanvändbara, vilket därmed ifrågasätter frågan om Ethereum som en smart kontraktsplattform..

Ett svar på detta kan vara Ethereum 2.0, men lanseringen av mainnet är månader borta.

Uppkommande händelser

3 september 2020 16:00: Skalanätverkets tokenlansering. Kvalificerade köpare kan köpa SKL-tokens upp till USD 1 153 för USD 0,03 USD / token. Detaljer här.

4 september 2020 12:00: Animoca Brands, utvecklaren och utgivaren bakom spel som The Sandbox och Crazy Kings etc kommer att lansera sin REVV-token på Uniswap. Detaljer här.

5 september 2020 11:00: Linjär ekonomi AMA. Kontrollera deras Telegram-sida för detaljer.

* Alla tider anges i UTC om inte annat anges.

Se här för tillbaka utgåvor av vårt nyhetsbrev.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner