År 2020 granskas: Sammanfattning av Cryptocurrency, Bitcoin och Ethereum!

2020 har varit ett galen år för alla och lika mycket med kryptovalutor. Bitcoin fick nyligen all medieuppmärksamhet efter att ha uppnått en ny rekordhöjdpunkt för första gången sedan 2017. Så vi tar en översyn och sammanfattar de viktigaste kryptovalutorna, Bitcoin och Ethereum-nyheterna 2020!

Bitcoin krossar gamla ATH!

Vi har alla längtat efter det och nu har det äntligen hänt. Efter det första motståndet kring tidigare 2017-topp har Bitcoin äntligen hittat tillräckligt med styrka för att skapa nya all-time-toppar på över 26 000 USD!!!

För första gången på tre år har alla $ BTC-innehavare nu vinst, med nya miljonärer som dyker upp i snabb takt. Dessutom, om vi skulle titta på de bäst presterande tillgångarna under de senaste 10 åren, skulle det omedelbart märkas eftersom Bitcoin överträffade alla andra tillgångar 8 gånger av 10, med en fantastisk kumulativ avkastning i storleksordningen miljoner.!

Detta är inte en överraskning för alla kryptoentusiaster som har ackumulerats i flera månader medan priserna var under $ 10 000 USD och nu är redo att åka berg-och dalbana mot nytt outforskat territorium!

Men med någon hype finns det också fällor! Här är ETT du bör undvika i krypto.

Gör INTE detta i krypto

Börsnoterade företag och institutionella investerare fortsätter att öka sin kryptovalutaxponering

2020 kan ses som året institutionella investerare kom ytterligare ett steg framåt för att offentligt bekräfta sitt intresse för krypto. Medan deras kryptovalutainvesteringar vanligtvis fortfarande uppgår till en liten andel av deras portföljer är detta en tydlig signal om att investerare betraktar Bitcoin som en reservvaluta för att säkra mot traditionella fiatpengar och som en obestridlig möjlighet att diversifiera sin totala exponering. Dessa finansjättar är smarta investerare, så de är verkligen de att titta på.

Bitcoin Treasuries, besök https://bitcointreasuries.org/index.html för hela listanBitcoin Treasuries, besök https://bitcointreasuries.org/index.html för hela listan

I detta ögonblick sätter Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) takten i rankningen av Bitcoin-antagandet med fantastiska 2,60% av den totala befintliga tillgången på Bitcoin.

Ändå är det företag som har varit mest offentligt om sin kryptoackumuleringsplan de senaste månaderna verkligen Microstrategy. Dess vd Michael Saylor har upprepade gånger twittrade nyheter som håller sina investerare uppdaterade. Med mer än 400 miljoner USD i värde endast köpt under förra sommaren, äger företaget nu mer än 40000 Bitcoins i sin portfölj.

Inte bara offentliga investerare öppnar upp för krypto. Nyligen har Paypal introducerat kryptobetalningar i deras app. Användare kan nu omedelbart konvertera sina fiat-tillgångar för att köpa och sälja objekt med kryptovalutor. Även om de inte faktiskt ger äganderätt till de underliggande mynten (de kan bara användas i Paypal) och inte kan överföras till andra plånböcker, är vi säkra på att detta fortfarande är början på krypto-antagandet av traditionella finansplattformar.

Kolla in vår fullständiga täckning av detta i den 17: e upplagan av vårt nyhetsbrev när nyheter om stora $ BTC-köp tillkännagavs!

Ethereum 2.0 ETH2 startade äntligend

Den långa väntan har belönats och Ethereum 2 (i sin fas 0) är nu verklighet!

Den 1 december 2020 och som planerat lanserades mainnet framgångsrikt vid första försöket. Det fanns ursprungligen farhågor om att den nödvändiga tröskeln för att automatiskt utlösa lanseringen inte kunde ha uppnåtts inom tidsfristen. Mängden Ethereum som satsades i insättningsavtalet steg dock plötsligt de sista dagarna fram till tidsfristen, vilket bekräftade att hype kring lanseringen var verklig och att det fanns tillräckligt många supportrar som var villiga att låsa sina tokens i flera månader (eller kanske till och med år)!

En av de viktigaste funktionerna i Ethereum 2.0 är känd som “Sharding”. Det kommer att möjliggöra samtidig behandling av transaktioner som avsevärt kommer att förbättra nätets nuvarande hastighet, något som nyligen har skapat ett fåtal kämpar för sina användare.

Kolla in vår artikel om vad som är Ethereum 2.0 och vad vi kan förvänta oss. Vi har också en video om 5 saker du måste veta om Ethereum 2.0.

5 saker du måste veta om Ethereum 2.0.

Allt är decentraliserad ekonomi!

2020 har utan tvekan varit året för decentraliserad finansiering (DeFi). Och medan seriösa kryptovalutaentusiaster redan var ganska bekanta med det, antogs 2020 antagandet bara vanligt. Det skulle inte vara mycket fel att säga att allt i krypto i år har kretsat kring decentraliserad ekonomi!

Totalt värde låst i Defi 2020 defipulse.comTotalt värde låst i Defi 2020 (Källa: defipulse.com)

Vad är DeFi?

Det kan väsentligen definieras som en experimentell form av finansiering med, som en central punkt, frånvaron av någon form av mellanhänder. Detta innebär att banker, mäklare och andra mellersta män är avskurna eftersom blockchain inte behöver dem för att fungera. Allt styrs av smarta kontrakt, därför är allt decentraliserat. Inte alla projekt är 100% decentraliserade än, men vägen att uppnå det har varit banat.

DeFi har alla typer av plattformar: utlåning, upplåning, täckning, förutsägelsemarknader, handel, syntet och så vidare.

Eftersom smarta kontrakt behövs är blockchain som de flesta protokoll bygger på Ethereum. Trots sina svagheter (skalbarhet) fortsätter det att vara den stadiga centrala punkten i DeFi-rörelsen. Andra kedjor växer snabbt bakom det, i synnerhet Binance Smart Chain (BSC), medan andra försöker öka deras antagande också, såsom Polkadot (med användning av fallskärmar), Ontology och mer. Tvärkedjiga plattformar som Ramp är också heta: att ansluta olika kedjor är ytterligare ett steg framåt för att hjälpa decentraliserad finans tillväxt.

Kolla in vår artikellista över decentraliserad ekonomi och YouTube DeFi-spellista.

(Avkastning) jordbruk blev ett helt legitimt yrke

Det är inte mycket men det är ärligt arbete

Inom Defi var säkert Yield Farming DEN sak på allas läppar.

Under det som kan kallas “Defi Season” förra sommaren fick de modigaste användarna otroliga årliga avkastningar (APY).

Det hela började i juli 2020, med Compound Finance och Yearn Finance (som gjorde Andre Cronje ännu mer känd) som huvudaktörer när de bestämde sig för att distribuera sina styrningstoken $ COMP och $ YFI till sina plattformars användare. Styrningstecken, förmodligen värdelösa, började få mer och mer värde som representerar ”styrkan” i det underliggande projektet. Ju högre värde desto större kan APYs-användare få. Nya strategier uppstod, där ”bönder” skulle ”vikas” eller utnyttja sin avkastning genom att leverera och låna flera gånger. Det är möjligt att använda de lånade tillgångarna varje gång som ny säkerhet för nästa lån. Vid den tidpunkten var avkastningsodlingens “mani” redan ute av hand och alla kommande projekt skulle erbjuda möjligheten att odla sina egna tokens.

Men som vanligt med höga belöningar medför stora risker. De viktigaste jordbrukarna måste möta är plattformarnas exploatering och Impermanent Loss, vilket ofta kan leda till permanenta förluster! Se vår video om vad som är permanent förlust och hur man undviker det.

Att kalla någon en krypto “degenererad” är inte längre en förolämpning

Med ökningen av avkastningsodling och DeFi har en ny specialitet också uppstått. Människor lyckas hitta projekt strax före eller mycket snart efter att de är listade på Uniswap och slänger allt de har i det. Förkortning för ”degenererade spelare”, dessa människor som “apar” in i projekt (utan mycket tanke på exakt vad det är eller vad det gör) försöker fånga den första vågen och samla så mycket av dessa tokens som möjligt innan andra gör det, och sedan sälja när projektet blir mer känt och efterfrågan ökar.

Även om detta är mycket riskabelt inte bara när det gäller avkastning på investeringen, finns det också en risk att bli ”mattdragad”. Så som med allt spelande, vinner vissa stora, men andra förlorar också.

“Rug pulls” skadar våra plånböcker och vår aptit på DeFi

Så mycket som 2020 har handlat om Defi har det också varit året för “Rug Pulls”.

Vi har bevittnat otaliga avsnitt av stulna medel de senaste månaderna, och trenden verkar inte sluta när som helst snart. Hackare utvecklas med smarta kontrakt och blir mer sofistikerade varje gång.

Flash-lån har varit favorit sättet att leverera ett utnyttjande hittills. I grund och botten är ett flashlån i sig något ”icke skadligt”. Vad det innebär är att varje användare teoretiskt sett kan ta ett lån (utan att ställa några säkerheter). Det enda villkoret är att betala tillbaka det inom samma transaktion. Men innan det här sista steget kan användaren göra vad han föredrar med de lånade medlen. Försök till exempel att tjäna pengar på det! I det här fallet skulle han sluta tjäna på denna flashloan! Magi? Nej, bara Ethereum (och smarta kontrakt!).

Denna mekanism är möjlig eftersom blockchain själv inte ens har “tid” att inse vad som händer. Faktum är att om lånet inte betalas tillbaka i tid avvisas transaktionen helt enkelt.

Allt detta är naturligtvis lättare sagt än gjort, och det är inte något inom någonns räckhåll: det är så de mest sofistikerade skiljedomarna görs. Tyvärr är detta också sättet att sofistikerade hackare drabbade vissa Defi-plattformars sårbarheter.

Exempel på flashloan-attacker har varit de som kostar bZx (tre gånger för totalt cirka 9 miljoner dollar), Value Defi (7,4 miljoner dollar), Harvest Finance (24 miljoner dollar), Akro (2 miljoner dollar) och Origin Protocol (7 miljoner dollar) ), plus många andra mindre kända projekt.

DEX – den nya utmanaren i stan

I år har det skett mycket drama bland centraliserade börser (CEX) men de möttes också av en seriös utmanare, det decentraliserade börsen (DEX). Decentraliserade utbyten lovade självförvaring av medel (dvs. mindre risk för hack) och öppnade upp en helt ny värld av “crypto dumpster dykning”.

Månatliga Dex-volymer av projekt duneanalytics.comMånatliga Dex-volymer efter projekt (Källa: duneanalytics.com)

Eftersom Defi växte exponentiellt 2020, så var också användningen av DEX. Decentraliserade börser som Uniswap och Sushiswap är huvudsakligen beroende av AMM-systemet (Automatic Market Making) för att förse handlare med den nödvändiga likviditeten för att driva. Fonder slås samman och en algoritm ansvarar för att styra priskurvan.

Tyvärr är detta system inte felfritt, och problem som hög glidning är fortfarande verkliga i de flesta fall. En viktig skillnad med centraliserade utbyten är att orderböcker inte finns. Detta beror främst på att Ethereum egentligen inte har tillräcklig kapacitet för att hantera det. Det finns plattformar som tillåter begränsningsorder (1Inch Exchange till exempel) men det finns fortfarande arbete att göra. Detta är anledningen till att vi också ser börser byggas på andra kedjor som Project Serum. Denna DEX erbjuder en CEX-simil-upplevelse på Solana blockchain (kan hantera mycket fler transaktioner per sekund än Ethereum).

NFT: för in konstsamling i den digitala tidsåldern

Boxmining NFT: erBoxmining NFT: er

Non Fungible Tokens (NFT) är ett annat kryptosegment som har sett ökande antagande under 2020, och många tror att 2021 kommer att markera sin explosion. De blev första populära 2017 med CryptoKitties men nu verkar marknaden vara mer mogen för att bara inte betrakta dem som ett “meme”.

Icke-svampbara token är unika icke-utbytbara tokens (brukar överensstämma med standarden ECR-721) och kan ha många andra användningsområden än bara samlarobjekt. De kan användas i spel (tänk på Enjin-multiverset); spelare kan bygga eller bara förbättra sina NFT för att göra dem mer värdefulla och utbyta dem med andra spelare. De kan och introducerar konst i kryptoekosystemet. Konstnärer kan skapa sina digitala konstverk och sälja dem på blockchain på tillgängliga marknader. De mest kända är Rarible och Opensea, där användare byter NFT på liknande sätt som att utbyta standard ERC-20-tokens. Några av de dyraste NFT: erna har auktionerats ut för hundratusentals dollar.

De är också strikt relaterade till “tokenization” -konceptet. Allt i den verkliga världen kan teoretiskt tokeniseras till en NFT och överföras på blockchain. Tänk på fastigheter. Du kan digitalisera ditt hus och använda det för att be om ett lån mot dess värde, eller så kan du sälja / låna ut din mark och förvalta den med den säkerhet som blockkedjan ger!

Kommer regulatorer efter krypto?

Medan krypto-antagandet fortsätter att öka över hela världen, vänder regulatorer från alla länder långsamt men stadigt sitt intresse till krypto. De vill hålla koll på hur saker och ting utvecklas och bestämma hur de ska gå till väga. Det är ingen överraskning att institutionerna har kämpat bara för att avgöra om det var fallet att beskatta kryptointäkter och hur man gör det. De flesta länder har fortfarande ingen tydlig lagstiftning om det och kryptoadopterare lämnar ofta undrar vad de ska göra för att undvika framtida problem.

Under 2020 har vi sett många lagförslag i syfte att fylla i luckor i regler som annars skulle lämna institutionerna för långt efter i ämnet. Något de inte har råd att göra.

Bara med tanke på första halvan av december såg vi Stablecoin Tethering and Bank Licensing Enforcement (Stable) Act och läs om rykten om FinCEN (Financial Crimes Enforcement Network) föreslagen krav när det gäller användning av plånböcker som är värdar (som Metamask). Även om det verkligen är sant att en liten minoritet av kryptoanvändare utnyttjar den (partiella) anonymiteten som blockchain beviljar, har de allra flesta inte något att dölja och är oroliga för att deras integritet ska exponeras om alla regler skulle vara slutgiltiga godkännande. I november har Hong Kong föreslagit strikta regler mot kryptovalutabörser och till och med vem som kan handla med dem också.

Under tiden har vi bevittnat exempel på kryptoföretag som söker reglering och efterlevnad av lagen. I september beviljades Kraken godkännande för att bli “den första reglerade amerikanska banken som tillhandahåller omfattande insättnings-, förvarings- och förvaltningstjänster för digitala tillgångar”. För några dagar sedan bekräftade Coinbase officiellt att de har slutfört sin begäran om börsintroduktion, nu under granskningsprocessen SEC (U.S. Securities and Exchange Commission)..

Loppet i den digitala valutan värms upp

Digitala valutor fortsätter att vara på topp i många länders “To-Do-lista” när man talar om krypto och ny betalningsteknik.

En digital valuta direkt utfärdad av en stat är något annorlunda än de nuvarande elektroniska versionerna av fiatpengar och skulle ha fördelen att ansluta centralbanker med slutanvändare på ett mer strömlinjeformat sätt än nu. Verksamheten skulle vara snabbare och billigare. I Europa, till exempel, skulle allt styras av centralbanken själv. Christine Lagarde, ordförande för Europeiska centralbanken, arbetar aktivt för den digitala euron, vilket visas vid flera tillfällen, och arbetet pågår.

Även om det fortfarande inte är klart hur blockkedjan och storboken kommer att struktureras är det viktigt att integriteten förblir i centrum för tvisten, tror många.

I Kina är DCEP (Digital Cvaluta Elektronisk Payment, DC / EP) utfärdade sin statsbank, People’s Bank of China (PBoC) är redan i sin testfas, och vanliga medborgare som valts för testningen var redan människor som kunde använda den i utsedda butiker och online-återförsäljare. Vi förklarar allt du behöver veta på DCEP.

Institutioner är inte de enda enheterna som arbetar med digitala valutor. $ DIEM, den nyligen ompackade decentraliserade stablecoin som drivs av Libra blockchain, bör lanseras i januari efter år av plågat liv!

Slutsats

2020 har varit ett händelserikt år för kryptovalutor. Men själva tekniken tar stora steg och utmanar hur vi ser traditionell finansiering (t.ex. DeFi) och hur vi till och med ser på den valuta vi använder dagligen.

Visst är det som är mest spännande av allt att Bitcoin- och Ethereum-priser når alla tider. Det gör definitivt att människor bekräftas i sin tro att vintern äntligen är över och tjurarna är redo att komma ut.

Med all denna utveckling och positiva prisåtgärder tror vi att saker bara kan bli bättre. Vi är definitivt glada att se vad 2021 kommer att ge!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner