Reef Finance ($ REEF): Allt-i-ett Defi-plattformen

Under de senaste månaderna har vi sett kryptomiljön och blockchain-industrin går utöver normen. Med mer decentraliserade finansieringsprojekt (DeFi) än någonsin är det uppenbart att nästa mål bör vara större antagande. Komplexiteten i att hantera flera (d) Apps-gränssnitt för att få tillgång till ett brett utbud av tjänster minskar dock oundvikligen antalet deltagare. Reef Finance är byggt för att förändra det.

Sättet Reef Finance fungerar är genom att återförena alla blockchain-tjänster i ett enda enhetligt gränssnitt. Detta gör hela DeFi-användarupplevelsen sömlös och bekväm. På bara en enda dApp kan vem som helst köpa krypto, utföra affärer, placera tillgångar, ta lån, odla, hantera sin portfölj och mer utan krångel.

Att ta itu med Defis fragmentering

Vad Denko Mancheski, VD för Reef Finance, och hans team hade i åtanke när de började arbeta med projektet, var att lösa en inneboende komplexitet. Mancheski anser att även om det redan har funnits många användbara innovationer i krypto nyligen, är det fortfarande svårt att uppnå massanpassning. Anledningen till att han påpekar är den psykologiska barriären som dämpar DeFi-samhällens tillväxt. Det är sant att DeFi-utrymmet idag verkar väldigt fragmenterat. Det finns funktioner i en viss applikation som inte är tillgängliga i en annan, och det finns avtalsfunktioner som skulle komplettera varandra, men bara finns på separata plattformar.

Utrymmet erbjuder lovande produkter, men de är för överväldigande för att stimulera adoption, särskilt för nybörjare. Detta är anledningen till att Reef Finance har, enligt Mancheski, varit att “abstrakta bort komplexiteter” och försöka “ombord på en enkel icke-tekniskt kunnig användare.”

Vad är Reef Finance?

Reef Finance (“Reef”) är en icke-vårdande flerkedjig smart avkastningsmotor och likviditetsaggregat. Drivs av Polkadot, möjliggör det kedjelintegrationer över olika DeFi-protokoll.

I grund och botten gör det Decentralized Finance mycket lättare att komma åt, med möjligheten att diversifiera en portfölj med ett enda klick. Det fungerar som en one-stop-shop för DeFi-projekt som användare kan komma åt utan att behöva byta från olika applikationer, en efter en. Inom sitt gränssnitt kan användare komma åt olika börser och Reef kombinerar likviditeten på dessa marknader med hjälp av smarta kontrakt. Dessutom kan handel enkelt göras på plattformen. 

Reef Finance är det första Polkadot-projekt som någonsin lanserats på Binance Launchpool. Jordbruket startade den 23 december och kommer att fortsätta i 30 dagar. Plattformen kommer att vara nybörjarvänlig och kommer att lanseras under Q1 2021, medan protokollet nyligen har varit granskad förbi Halborn.

Varför Polkadot?

Reefs distribution på Polkadot-ekosystemet kommer att gynna användarna när det gäller transaktionskostnader och hastighet. Som det är välkänt för många har ”trafiken” på Ethereums nätverk ofta resulterat i skyhöga avgifter och långa transaktionstider. Detta kommer att fortsätta åtminstone tills Ethereum 2.0 är helt distribuerat, vilket sannolikt inte kommer att hända på ett tag. 

Polkadot, å andra sidan, lider inte av samma problem. Parachains oberoende i nätverket förhindrar trängsel i nätverket. Det driver också Reefs tvärkedjefunktionalitet genom “Bridge” -protokollet. Genom att implementera denna blockchain-innovation kan Reef förlita sig på produkter och tjänster från olika nätverk i ett enda gränssnitt.

Reef-plattformen består av tre huvudkomponenter som kompletterar varandra.

Global likviditetsaggregat

Reef erbjuder en simil-exchange-tjänst kopplad till några av de största handelsplattformarna i rymden. Det unika här är att den aggregerade likviditeten går genom CEX och DEX. På detta sätt kan användarna säkra nackdelarna med de två typerna av likviditetskällor, bland annat handelsavgifter och hög glidning.


Reef har tillgång till all likviditet i kombination med CEX och DEXReef har tillgång till all likviditet i kombination med CEX och DEX

Den centraliserade börslikviditeten kommer att nås genom användning av mäklartjänster, som Tagomi, Caspian eller Quantreq. Omvänt kommer decentraliserad likviditet från källor som on-chain orderböcker (0x) och AMM (Uniswap, Balancer, Bancor….). Reefs likviditetsaggregering hjälper också till att skydda användare från marknadsmanipulation och front-running attacker.

Allt detta kommer att göra handel på Reef inte bara lätt och prisvärd utan också mångsidig.

Smart Yield Farming Aggregator

Reef Yield Engine möjliggör insättning i flera tillgångskorgar som kan automatiseras med hjälp av en AI som användarna kan konfigurera utifrån deras ekonomiska behov. Användare kan bestämma hur mycket som ska tilldelas till varje korg och operativsystemet kommer att balansera dynamiskt och justera dem, flytta delar av tilldelningarna till andra bekvämare tillgångar / pooler.

Syftet med ”Reef Intelligence Engine” är att göra det möjligt för AI att hantera tillgångar för användarens räkning. Detta hjälper till att automatisera det nitty-gritty av handel och staking för Reefs nykomlingar. Att planera en lönsam fördelning av tillgångar enligt varje näringsidkares risknivå har aldrig varit mycket enklare i Defi. Motorn är maskininlärningsdriven, vilket möjliggör tillväxt över tiden.

Eftersom AI är datadriven, matas informationen av ett oracle utanför kedjan (de har också ett samarbete med Chainlink). Oracle levererar data till proxysmarta kontrakt som fungerar som AI: s ryggrad. Den övervakar all relevant information om tjänster som erbjuds på plattformen, oavsett om det är sociala mediedata, senaste nyheter eller on-chain data.

Reef integreras också med vissa Defi-försäkringsprotokoll för att ge sina användare täckning.

Smart kapitalförvaltning

Det tredje grundläggande elementet i plattformen är dess kapitalförvaltningsalternativ. Användare kan sömlöst balansera sina fördelningar mellan sina korgar via ett enkelt användargränssnitt som är tillgängligt från mobila enheter eller datorer. AI-motorn kommer också att ge intelligenta rekommendationer som hjälper dig att fatta beslut.

$REEF-token

$ REEF är den ursprungliga verktygstoken för Reef-plattformen. Det används huvudsakligen för att betala för transaktionsavgifter samt stödja protokollets belöningsstruktur.

En viktig roll för plattformen är Network Collators. De försäkrar att nätverket är hälsosamt genom att hålla en kopia av parachains fullständiga tillstånd vid en given tidpunkt. De liknar gruvarbetare som producerar block och stöder Polkadot-blockkedjan. Collators får $ REEF-tokens som en belöning för alla grundläggande operationer som att behandla transaktioner, distribuera smarta kontrakt, skicka in ett förslag och mer.

Staking och Styrning

Reef Protocol använder Polkadots samförståndsmekanism för bevis på insats och styrs genom en DAO-struktur. Genom att hålla och sätta $ REEF-token kan användare delta i viktiga protokollbeslut om tillgångskorgarnas struktur, reservgränser, avkastningsbelöningar, likviditetspooler och andra.

Stakers har friheten att välja hur de vill få sina belöningar, vare sig i ETH / USDC eller $ REEF. Att välja den inbyggda token leder till bättre priser.

Nytt partnerskap och färdplan

Även om Reef Finance lanserades i slutet av september har dess utveckling pågått länge. Projektet säkrade över 20 partnerskap 2020 och fler kommer i år. Bland dem var viktiga de med Matic, Kava, Covalent, Bluzelle och Chainlink. Reefs integration med Binance Access Api tillåter också en FIAT-ramp för kryptovalutaköp tillsammans med en decentraliserad handelsmöjlighet inom deras plattform.

I januari fick de ett nytt partnerskap med OpenDefi, en plattform som möjliggör tokenisering av försäkrade och fysiskt stödda verkliga tillgångar som innehas av vårdnadshavare. Användare kan spela för att få omedelbara lån mot sina tillgångar och njuta av avkastningsmöjligheter. Mer om partnerskap och OpenDefi finns här och här.

Ett annat anmärkningsvärt samarbete är det med Manta Network, en tvärkedjad integritet ägnad Defi-plattform och prisstabil Dex. Reef-användare kommer att kunna komma åt den likviditet som erbjuds av Manta Network Dex, vilket förstärker kärnaspekten i Reef Finance: likviditetsaggregering.

Den 20 januari påbörjades ett två veckors initiativ om “nollgasavgift” OpenOcean, en handelsplattform, som har gett handlare möjlighet att få återbetalning för alla avgifter som spenderas vid handel med $ REEF. Erbjudandet var begränsat till totalt 40 000 $ REEF.

Den officiella Färdplan uppdateras ständigt och mer information om framtida nyheter finns på Reef Finance Medium sida. Detta projekt är definitivt ett av de mest efterlängtade och ryktade 2021!

Slutsats

DeFi-innovation måste locka många fler människor att fortsätta skapa en levande och stödjande gemenskap. När allt kommer omkring är det adoption som hjälper till att upprätthålla all denna blockchain-utveckling på lång sikt. Att förenkla tillgången till flera DeFi-produkter och skapa en enhetlig plattform är exakt vad utrymmet behöver idag.

Reef Finance mål att abstrakt (?) DeFi ser lovande ut. Inte bara gör de det lättare för användare att utnyttja andra börser, men plattformen introducerade också AI-teknik för att göra det bekvämt för handlare att hantera sina tillgångar. Projektet kan vara ungt, men det har de verktyg som användarna behöver för att effektivt och lönsamt ta kontroll över sina medel.

YouTube-affisch Vår intervju med Denko Mancheski, VD för Reef Finance

Decentralized Finance (DeFi) -serien: handledning, guider och mer

Med innehåll för både nybörjare och mer avancerade användare, kolla in vår YouTube DeFi-serie som innehåller handledning om de VÄSENTLIGA VERKTYGEN du behöver för att handla i DeFi-utrymmet, t.ex. MetaMask och Uniswap. Förutom en djupdykning i populära DeFi-ämnen som Reef.finance ($ REEF) och Polkadot ($ DOT)

DeFi-serien på denna webbplats täcker också ämnen som inte utforskas på YouTube. För en introduktion om vad som är DeFi, kolla in Decentralized Finance (DeFi) Översikt: En guide till den hetaste trenden i kryptovaluta

Självstudier och guider för ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • MetaMask Guide: Hur ställer jag in ett konto? PLUS-tips och hack för avancerade användare
 • Uniswap-granskning och handledning: Nybörjarguide och avancerade tips och tricks
 • Serum DEX guide och recension
 • SushiSwap ($ SUSHI) förklaras
 • 1-tums utbyte, Mooniswap och Chi GasToken: Den ultimata recensionen och guiden

För djupgående information om andra specifika DeFi-projekt, kolla in våra DeFi-token-guider. Här är några av våra mest POPULÄRA guider:

 • AAVE ($ LÅN)
 • Ampleforth ($ AMPL) recension: Den väsentliga guiden till detta DeFi-protokoll
 • ChainLink ($ LINK) guide: En nyckellänk i DeFi-rymden
 • Cream Finance ($ CREAM): Vad är det??
 • Curve Finance ($ CRV) guide
 • DODOEx ($ DODO): En revolutionerande likviditetsleverantör på kedjan
 • Linear Finance ($ LINA): Framtiden för syntetiska utbytesplattformar?
 • Polkadot ($ DOT): Allt du behöver veta om DeFi-älsklingen i Kina
 • RAMP DeFi: Hur låser det upp värdet på insatta tillgångar?
 • Reef Finance ($ REEF): Allt-i-ett Defi-plattformen
 • Förklarade Solana ($ SOL)
 • Diagrammet ($ BRT) – Nästa nivå av decentraliserade appar
 • Trustswap ($ SWAP) förklarade- Nästa generation av DeFi-transaktioner
 • Yearn.Finance slå samman DeFi-ekosystemet
 • Wing Finance ($ WING) – En kreditbaserad DeFi-utlåningsplattform

Fler videor och artiklar kommer snart som en del av vår DeFi-serie, så var noga med att prenumerera på vår Youtube-kanal och (för nu) GRATIS nyhetsbrev varje vecka så att du kan meddelas så snart de kommer ut!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map