Sammanfattning av nyheter om kryptovalutaväxling 2020

Efter vår Roundup-artikel 2020 där vi granskade årets största trender, låt oss nu dyka djupare in i vad som hände i världen av kryptobörser.

Ökningen av Defi och dess DEX (decentraliserade börser) har kollapsat CEXs (centraliserade börser) volymer drastiskt. Om Uniswap är den tydliga kungen av DEX, samma kan vi antagligen säga för Binance bland CEX, där den leder på både rankning för spot och derivat. Men kampen mot decentraliserat utbyte har precis börjat och nya idéer och koncept behövs för att hålla jämna steg med konkurrensen.

Som vi ska se är de CEX som lyckades bättre hålla jämna steg med Defi de som försökte och förnyade mest, ibland direkt inspirerade av DEX..

Uniswap

Uniswap är den tydliga vinnaren bland alla slags utbyten år 2020.

Uniswap TVL 2020Uniswap TVL 2020

TVL: n (totala värdet låst) har bokstavligen skjutit i höjden under andra halvåret och nådde mer än 3 miljarder dollar i november innan det tappade när $ UNI-pooler slutade ge belöningar till likviditetsleverantörer.

Uniswap har hela tiden varit den mest använda Dex i krypto och har fruktansvärt hjälpt Defis tillväxt. Det är platsen för att hitta nya listor och den djupaste likviditeten på Ethereum. Om du letar efter en befintlig ERC-20-token kan du vara säker på att den finns där. Vem som helst kan öppna en ny pool, det är så enkelt som att tillhandahålla några tokens plus några Ethereum på plattformen, och det är klart.

Uniswap har ingen orderbok: plattformen är beroende av ett AMM-system (Automatic Market Maker) för att tillhandahålla likviditet. Även om purister kanske saknar orderböcker har AMM visat sig vara ett nytt och framgångsrikt sätt att byta tokens.

I september distribuerade plattformen 150 miljoner $ UNI (deras nya styrningstoken) till alla som kom i kontakt med webbplatsen, antingen bara byta eller slå samman likviditet. Minst 400 token skickades till varje användare till ett värde av cirka $ 1500 under de första timmarna av dess existens (för patientinnehavare tredubblades värdet under dagen).

Denna airdrop uppmärksammade plattformen så mycket att andra protokoll gjorde eller planerar att göra samma sak i nästa framtid. Med Uniswap V3 och alla dess innovationer som förväntas släppas ganska snart, kan vissa bara undra vart $ UNI kan gå!

Om någon av er har sovit de senaste månaderna och fortfarande inte har gjort anspråk på sina tokens kan du följa vår videoguide här!

Hur ansöker du om gratis $ UNI på Uniswap

Binance

Binance lyckades förbli den största Cex för volymer, med en daglig ATH på 15 miljarder dollar i spothandel och 37 miljarder dollar i terminer (upp med 34 miljarder jämfört med 2019!). Det behåller den första positionen på båda rankningarna.

En del av deras framgång beror på många initiativ som de introducerade under 2020.

I april presenterade Binance sitt kort (senare förvärvade Binance också Swipe, en digital plånbok med flera tillgångar och Visa-betalkortsplattform), som nu stöds i mer än 180 länder.

En av de viktigaste innovationerna på året är “Launchpool”, som låter användare odla nya tokens som i Defi. Stakers kan samla belöningar före en notering som kommer att ske direkt på Binance efter några veckor (vanligtvis). Dessutom erbjuder Launchpool en-token-satsning så att användare inte ens behöver vara försiktiga med Impermanent förlust. Projekt som Bella Protocol ($ BEL), Flamingo ($ FLN) och $ WING har presenterats via Launchpool.

September har varit en fantastisk månad för Binance. De lanserade först Binance Smart Chain, en blockchain som skapades för att köra parallellt med Binance Chain där devs kan skapa Smart Contracts och Defi-lösningar. Börsen introducerade sedan omedelbart “Liquid Swap”, en ny handelsplattform som gör det möjligt för användare att dra nytta av Defi, med den första AMM-produkten i någon CEX någonsin. Användare kan samla sina medel på Liquid Swap som tjänar handelsavgifter som på en AMM DEX.

Samtidigt har Binance Labs, börsens venture-arm, fortsatt att investera i nya projekt för att möjliggöra krypto. De hjälpte bland annat 1 tum, Dodo och Math.

På en sidoanteckning, efter lanseringen av Binance US 2019, har plattformen “.com” nu långsamt gett 14 dagars varsel till amerikanska kunder (både de som gick igenom KYC och de som helt enkelt besöker webbplatsen inifrån landet ) rekommenderar att ta ut pengar innan kontot blockeras. Det verkar som om kunder som använder VPN är ”säkra” för tillfället.

FTX

Ftx, det kända derivatutbytet som leds av den allestädes närvarande Sam Bankman – Fried, har säkert varit i framkant bland CEX i år. Teamet arbetade mycket hårt för att förutse trender och de verkar riktigt bra på att ge sina kunder det de har hoppats på.

“Varför ska vi handla krypto och aktier på separata börser?” Det är nog vad Sam frågade sig vid en viss tidpunkt. Så snart som sagt, svaret uppstod: tokeniserade lager. Två partnerskap med CM-Equity (Tyskland) och Digital Assets AG, DAAG (Schweiz), var avgörande för genomförandet. Även om handel med aktier på FTX liknar handel med krypto är det viktigt att märka skillnaden.

”CM-Equity är helt reglerad i Tyskland och är en licensierad finansiell institution som har rätt att erbjuda dessa produkter. Alla FTX-användare som handlar med tokeniserade aktier kan också behöva bli kunder hos CM-Equity och passera CM-Equitys KYC och efterlevnad. Dessutom kan all handelsaktivitet övervakas med avseende på efterlevnad av CM-Equity. CM-Equity förvarar aktierna hos ett tredjepartsförmedlingsföretag. CM-Equity (inte FTX Trading LTD) tillhandahåller mäklartjänsterna ”.

Till skillnad från traditionella marknader kommer FTXs Tokenized-aktier att handlas dygnet runt, och från och med nu är de mer än 50, varav Netflix, Facebook, Apple och Amazon.

FTX.US (den amerikanska armen) satte sig också (och kryptovalutans legitimitet) i allmänhetens ögon som en av de främsta givarna till Bidens demokratiska presidentkampanj. I synnerhet donerade Sam 5,22 miljoner dollar. Även om de verkliga orsakerna förmodligen förblir okända hoppas vi att det kommer att markera ett steg mot kryptoigenkänning av myndigheter.

Sist men inte minst kan vi inte glömma att nämna att samma team bakom FTX ansvarar för skapandet av Project Serum, en av de mest framgångsrika icke-ETH-orderbaserade Dex, som körs på Solana-kedjan (som hanterar 50000 ton).

Få det senaste insiderna om kryptovärldens händelser med Sam Bankman-Fried (FTX, Alameda, Serum)

Sushiswap

Sushiswap lanserades i augusti som en gaffel med Uniswap med extra belöningar av den anonyma grundaren Chef Nomi. Vi var då på toppen av ”Defi bullsommaren” och framgången var plötslig. TVL: n fick stor dragkraft men något drama skulle hända. En vecka efter tog den anonyma utvecklaren bort sin likviditet och sålde $ 14 miljoner dollar till ETH, vilket startade med ett prisfall på 50% +. Vid den tidpunkten gjordes ett erbjudande av Sam Bankman-Fried att gå in och ta bort kocken Nomi från projektet.

Höjder och nedgångar har följt sedan dess, men Sushiswap är fortfarande den andra DEX för TVL (cirka 33% mindre än Uniswap) och en av de mest framgångsrika. Många är partnerskap och dess rådgivare är bland de bästa som krypto kan erbjuda. Även om vissa inte kommer att glömma att Sushiswap bokstavligen “stal” likviditet från Uniswap, migrerade pooler till sin plattform och därmed minskade Uniswap’s TVL dramatiskt, är många redo att satsa på att detta projekt är här för att stanna.

Mount Gox

Den 15 december var förfallodagen för Mt.Gox-växelkrediterna att äntligen få en del av sina förlustfonder efter år. Börsen förlorade upprepade gånger kryptovalutor mellan 2011 och 2014, när den ansökte om konkurs. 140 000 $ BTC (nästan $ 4 miljarder dollar värt från och med nu) har sedan dess hittats och bör skickas till användare som delvis återbetalning.

Som många misstänker ser det ut som att tidsfristen inte har respekterats och borgenärerna fortfarande väntar på sina pengar. För några dagar sedan noterade någon en transaktion från en Mt.Gox-plånbok, något som fick många att tro att distributionen faktiskt hade startat.

Tyvärr var det inte plånboken Mt.Gox rehabiliteringsplan, utan F2Pool kall plånbok. Det har inte funnits någon bekräftelse på att borgenärerna hade fått någon fond ännu.

BTC Markets avslöjade av misstag sina användares namn och e-postadresser

BTC Markets, ett australiensiskt kryptobörs, har felaktigt skickat ut en komprometterad marknadsföringsrunda med e-post. I stället för att skicka e-post till sina kunder under en rutinmässig operation exponerades personuppgifter i fältet “till”. E-postmeddelandena skickades i satser så att varje användardata potentiellt kunde ses av 999 andra personer.

Felet komprometterade inte förnuftig information som lösenord direkt så att pengarna förblev säkra, men den här typen av fel är något som definitivt kan oroa sig för kryptoanvändare och eventuellt få dem att byta plattform. Användare vill inte att främlingar ska veta att de äger krypto, och vi hoppas att denna typ av misstag inte kommer att hända igen.

Kraken, fförsta att vinna godkännande av bankcharter i USA.

Kraken är världens första Cryptocurrency Exchange att få godkänd som specialförvaringsinstitut (SPDI) av staten Wyoming. “Kraken Financial”, det här namnet, är det “första digitala tillgångsföretaget i USA: s historia som får en bankcharter som är erkänd enligt federal och statlig lag, och kommer att bli den första reglerade, amerikanska banken som tillhandahåller omfattande insättningar, förvaring och förvaltning tjänster för digitala tillgångar ”.

Börsen gör det möjligt för sina kunder att bankera sömlöst mellan digitala tillgångar och nationella valutor och kommer att regleras på liknande sätt som andra amerikanska banker. SPDI är en ”depåbank” men för digitala tillgångar (som kryptovalutor) och det krävs enligt lag att alltid ha 100% av sina FIAT-insättningar.

Huobi utbyte

Allt började med stora $ USDT-transaktioner (och andra valutor) som sågs in och ut ur börsen, den största i Kina, den 2 november. Samtidigt ökade rykten om att en av ordföranden arresterades FUD, vilket ledde till en kraftig dumpning i priset på $ HT, Huobi-token, och till en brådska med att dra ut $ USD ur plattformen. Utbytet förnekade sedan alla anklagelser och situationen återgick till det normala under de närmaste dagarna.

Mer information finns i den här artikeln.

Okex

Vi har omfattat Okex-berättelsen i vår utvecklingsartikel.

Den 16 oktober stoppades alla uttag plötsligt på plattformen och avstängningen har pågått fram till den 27 november då alla operationer öppnades igen utan begränsningar. Som bekräftades senare var den ursprungliga orsaken en av börsens privata nyckelinnehavare som samarbetade med myndigheterna. Han kunde därför inte slutföra de auktoriseringsprocesser som behövs för att tillåta externa transaktioner.

Star Xu, den person som hålls i förvar av polisen, har utreds för frågor som inte har något att göra med utbytet. Xu hjälpte påstås myndigheterna (han är nu tillbaka till normal affärsverksamhet) om medel han lånade från en Shanxi-baserad underjordisk bank 2019.

Kucoin

Kucoin, ett av de ledande kryptobörserna baserat i Hong Kong, drabbades av ett säkerhetsbrott den 26 september. Det totala beloppet stulna, hela 281 miljoner dollar i $ BTC, $ BSV $ LTC och andra mynt, är en av de största i kryptohistoriken. Hackaren (eller hackarna) kunde på något sätt ta den centraliserade börsens privata nycklar i varma plånböcker och uppnå förmågan att flytta pengar. Han drog sig sedan tillbaka och började dumpa dem på DEX. Kucoin överförde omedelbart resten av medlen till nya plånböcker och stängde av alla insättningar och uttag.

Det verkar som om privata nycklar från Kucoin hot plånböcker inte hade ändrats på över 3 år vid intrånget, vilket är ytterligare en bekräftelse på att det berömda ordspråket “inte dina nycklar, inte din krypto!” är en vintergrön.

Vi måste hoppas att alla dessa attacker kommer att vara till hjälp i det långa loppet, vilket möjliggör strängare säkerhetsprocedurer genom utbyten och plattformar, nödvändigt om kryptos slutmål är mainstream-antagande!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner