Serum DEX guide och recension

Serum är ett decentraliserat kryptovalutautbyte (DEX). De drivs av Serum Foundation, som består av människor med stora erfarenheter inom DeFi, kryptovalutor och handel med virtuell valuta. Projektet föddes för att ta itu med frågor som ligger i decentraliserad finansiering (DeFi) som centralisering, hastighet, användbarhet och stöd för flera kedjor.

Vad är serum?

Serum skapades från samma team bakom FTX Exchange, ett av de ledande derivat- och kryptovalutabörserna på marknaden. Serum driver ett DEX-ekosystem som är snabbt samtidigt som det stöder flera kedjor, stallmynt, orderböcker och inslagna mynt. Även om de flesta DeFi-system är baserade på blockchain-teknik har många av dem för närvarande centraliserade aspekter.

Till exempel är plattformarna baserade på ett smart kontrakt, som kan utnyttjas och få stulna sina lagrade medel. Dessutom interagerar dessa plattformar med den traditionella världen med hjälp av centraliserade orakel som ger prisflöden.

Men med Serum är allt decentraliserat, vilket gör det billigt, snabbt och säkert för alla användare. Dessutom driver plattformen en decentraliserad börs som stöder handel över kedjor utan att kompromissa med dess hastighet. Den är också byggd på Solana blockchain som potentiellt kan nå 710 000 transaktioner per sekund (tps). Även om det för närvarande bara kan hantera cirka 50 000 tps, är det redan exponentiellt snabbare än Ethereums 15 tps.

Viktiga fördelar med Serum

Växelkedjor  

I det decentraliserade valutalandskapet måste betrodda parter anställas för att underlätta swappar. För Serum görs emellertid swapparna förtroende mellan decentraliserade projekt.

SRM-token

SRM är den ursprungliga token i Serum-nätverket. SRM-tokeninnehavare drar fördel av rabatterade avgifter på plattformen, bland andra fördelar.

SerumUSD / BTC

SerumBTC är en modell som används på plattformen för att skapa tokens med Ethereums ERC-20-standarder. Modellen är också idealisk för tokenisering av Bitcoin (BTC) på moderblockkedjan Solana. SerumUSD, å andra sidan, är en modell för att skapa blockchain-baserade stablecoins.

Fysiskt reglerat kedjekontrakt

För att driva derivatmarknaden används kontrakten för att driva marginalpositioner för DeFi-älskare. Med stöd från en ledande derivatplattform är Serum en plattform med grundläggande och avancerade marginalhandelsalternativ för att tillgodose nya och erfarna handlare.

En decentraliserad orderbok

Bort från automatiserad marknadsföring (AMM) har protokollet en decentraliserad orderbok. Detta gör att beställningar kan matchas automatiskt i kedjan. Detta ger handlare full kontroll över sina affärer.


Ett viktigt hinder för en distribuerad orderbok av andra DeFi-fokuserade protokoll är att de är baserade på Ethereum, som har låga hastigheter som leder till trängsel och ökade avgifter.

Stödda kryptovalutor

Serum släpar lite efter andra decentraliserade börser när det gäller antalet noterade mynt och handelspar. För närvarande listar Serum 15 mynt och 30 handelspar inklusive Bitcoin, Ethereum, Chainlink, Solana, Swipe, Yearn.Finance etc. Se här för en fullständig lista.

Avgifter

Serum sägs ha mycket konkurrenskraftiga handelsavgifter, och med Serum Token (SRM) kan du få 60% rabatt på avgifter.

Serumavgifter

Serumtoken ($ SRM)

SRM är den ursprungliga token på Serum-ekosystemet. SRM-innehavare drar nytta av 50 procent av alla avgifter i nätverket. De som har ett megaSerum (MSRM) -token eller en miljon SRM staplade tillsammans är undantagna från att betala 60 procent av sina handelsavgifter.

Andra verktyg för token inkluderar att betala för transaktionsavgifter, precis som Binances BNB. Den kan också användas för att satsa och tillhandahålla en begränsad styrningsmodell.

Insatsnoder kräver minst 10 miljoner SRM-token och minst en MSRM. Noder i nätverket kan:

· Tillhandahålla försäkring för transaktioner med flera kedjor,

· Tjäna insatsbelöningar,

· Dela belöningar med dess skapare eller ledare,

· Förbättra Serums prestanda.

Noder kan dock åläggas böter för att de inte utför sina uppgifter flitigt. Observera att staking är en aktivitet som innebär att låsa tokens i en plånbok för att hjälpa kraftfunktioner på en blockchain-plattform.

SRM: s ursprungliga distribution tilldelade tokens till sitt team och rådgivare (20%), projektbidragare (22%), låsta utsäde- och auktionsköpare (4%), partner- och samarbetsfond (27%) och ekosystemincitamentfonden (27%).

Nettot avgifter på plattformen kommer att användas för att köpa och bränna token. Betydelsen av dessa är att det minskar tokens utbud, vilket påverkar dess efterfrågan positivt.

Serumguide: Hur man använder Serum

Komma igång och använda Serum kan sammanfattas i fyra enkla steg: (1) skapa SOL-plånbok och sätt in medel; (2) Anslut SOL-plånboken till Serum; (3) Handel; och (4) ta ut medel. Låt oss ta en titt på var och en av dessa i tur och ordning.

Skapa SOL-plånbok och sätt in pengar

Skapa SOL-plånbok

Skapa en plånbok på Sollet.io som kommer att hålla din Solana och Solana Program Library (SPL) tokens. Kom ihåg att kopiera ner och hålla din återställningsfras säker. Då har du möjlighet att välja ett lösenord, vilket vi starkt rekommenderar för säkerhet. Klicka på “skapa plånbok” så är du klar.

Sätt in medel

För att sätta in pengar behöver du naturligtvis först några SOL-token som kan köpas på FTX eller Binance.

Klicka på din plånbok och välj “mottag”. Du kan antingen kopiera insättningsadressen eller använda en QR-kod. Observera att du ENDAST ska skicka SOL-tokens till den här adressen, inte SPL-tokens som SRM.

Sätt in pengar på SolletSätt in pengar på Sollet

Konvertera till SOL-tokens

Det finns också en funktion för att konvertera native ETH till native SOL med MetaMask. För att göra detta, gå helt enkelt till ETH-fliken och klicka på “Anslut till MetaMask”

Skapa en annan SPL-adress i din plånbok

Du kommer bara att kunna lägga till andra SPL-adresser i din plånbok om du har SOL-tokens i den eftersom att lägga till tokens i din plånbok kostar SOL.

För att lägga till ytterligare en SPL-adress, klicka på “+” längst upp till höger. I popup-fönstret kommer du att kunna lägga till SPL-tokens som SRM, MSRM och inslagna tokens som BTC, ETH, USDT och USDC. Alternativt, om din token inte finns i listan över populära token, kan du lägga till den manuellt på fliken “Manuell inmatning” och ange tokens myntadress.

Nu när du har lagt till en adress kan du sätta in tokens på flera sätt:

  • Sätt in ERC-20-tokens och konvertera dem till SPL-tokens; eller
  • Sätt in dina tokens till FTX-utbyte, dra ut dem från Exchange till Sollet. FTX slår automatiskt in din kryptovaluta i en SPL-token så att den kan användas med Serum. Om du vill göra det omvända, dvs konvertera dina inslagna SPL-token tillbaka till sin ursprungliga kedja, är allt du behöver göra att sätta in de inslagna SPL-tokens i FTX och ta ut de inslagna tillgångarna..

Anslut plånboken till Serum

Ange en av Serum DEXer och klicka på “Anslut plånbok” i det övre högra hörnet. I popup-fönstret, kontrollera att adressen överensstämmer med din Solana-plånbok och klicka på “Anslut”. Du kommer sedan till handelssidan och dina plånbokssaldon visas.

När du är klar klickar du bara på “Koppla bort” längst upp till höger för att koppla bort din plånbok från Serum DEX.

Handel med serum

Gränssnitt för handel med serumGränssnitt för handel med serum

När du har anslutit din Sollet till Serum kan du börja handla. Gränssnittet är i princip detsamma som de flesta andra kryptovalutabörser, men för att köpa eller sälja en kryptovaluta måste du också “godkänna” transaktionen i popup-fönstret Sollet. Då ser du din beställning i Orderbook och i avsnittet Open Orders.

För att avbryta dina öppna beställningar, klicka på “Avbryt” i avsnittet Öppna beställningar.

Avveckla affärer på Serum

Om du har slutfört dina affärer eller avbrutit några öppna beställningar uppdateras din plånbokssaldo inte automatiskt. I stället kommer dina medel att sitta på ett mellanhandskonto. För att flytta tillbaka pengarna till din Sollet-plånbok, gå till fliken Saldo och klicka på “Avveckla”.

Avveckla affärer på SerumAvveckla affärer på Serum

Är serum säkert?

Serum är ett decentraliserat utbyte. Till skillnad från centraliserade börser behöver du inte skicka dina medel till dem för börsen för att kunna handla kryptovalutor. Du måste dock fortfarande vara medveten om säkerheten, till exempel för att skydda din återhämtningsfras och ditt lösenord till din Sollet-plånbok.

Å andra sidan kontrolleras inte decentraliserade börser av en enda enhet, så om du gör ett misstag t.ex. skicka dina kryptovalutor till fel adress etc, det kommer inte vara någon som hjälper dig.

Slutsats: användarupplevelse

Många anser en nackdel med DEXes är att de inte är nybörjarvänliga, och det var fallet vid den första lanseringen. Men när detta skrivs har Serum-teamet verkligen tagit hänsyn till denna gemensamma nackdel och tillhandahållit användbara resurser och guider i form av Serum Academy.

Serums gränssnitt är mycket likt FTX, så de som redan använder FTX borde inte ha några problem att vänja sig vid Serum. Användare av andra centraliserade börser skulle dock behöva lite extra tid för att vänja sig där saker finns på Serum-gränssnittet, men vi tycker inte att det är en enorm fråga.

När det gäller att komma igång, som med de flesta decentraliserade börser, måste du göra ett extra steg. ställa in en plånbok, i det här fallet Sollet Wallet. Det är dock inte svårt att göra det och det skulle förmodligen ta de flesta under 5 minuter att slutföra.

Viktigast är att handel med Serum är särskilt snabbare och kraftfullare. I synnerhet märkte vi en markant förbättring från andra DEXer som IDEX.

Allt som allt är vi mycket imponerade av Serum, men vi hoppas verkligen att de kan lägga till stöd för fler kryptovalutor och handelspar i framtiden. För närvarande planerar vi att bli vanliga användare av Serum och på grund av det starka teamet och vad vi ser hittills verkar framtiden för dem mycket lovande.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map