Topp 10 Blockchain Security och Smart Contract Audit Companies

Vi rankar de 10 bästa blockchain-säkerhetsföretagen som erbjuder tjänster som smarta kontraktsrevisioner, blockchain-säkerhetsanalys, penetrationstest, formell verifiering och säkerhetsrevisioner. Säkerhetsrevisioner är oerhört viktiga – i år ser vi ökningen av Decentralized Finance (DeFi) – en ny tillämpning av decentraliserad Blockchain-teknik som är redo att ersätta biljoner dollar Global Finance-industrin. De senaste händelserna som dForce-hacket har dock visat oss att hackare kan utnyttja svagheter i smarta kontrakt och stjäla pengar. Det är nästan som att råna en bank, förutom i det här fallet är banken i linje med krypto OCH kan inte försvara sig. I fallet med dForce är hackare stal $ 25.000.000 USD (prata om ett bra drag) och med kryptotransaktioner vet vi att detta inte är reversibelt.

Följaktligen har säkerhetslösningar, skräddarsydda efter blockchain-teknikens och den flyktiga karaktären, börjat göra steg för att isolera och neutralisera säkerhetshot som är vanliga i blockchain-terrängen. I den här artikeln kommer jag att lyfta fram och utforska hur de bästa företagen fungerar i blockchain-säkerhetsnischen.

Det är därför oerhört viktigt att säkerhetsrevisioner av projekt, utbyten och blockchains görs. Användare måste också veta vilka säkerhetstester som har utförts och om några röda flaggor höjdes.

Hacken

Hemsida: https://hacken.io/

Hacken utför ett brett utbud av säkerhetstjänster för sina kunder. Dessa sviter av tjänster inkluderar blockchain-säkerhetskonsultation, web / mobil penetrationstest, samordning av bug bounty-program, betyg för utbyte av krypto, bland annat. Även om Hacken erbjuder en lång lista med tjänster riktade mot blockchain- och kryptoföretag, omfattar dess ekosystem dock säkerhetsprodukter som är idealiska för IT-företag som helhet. Företaget har byggt ett prisvärt rykte som en säkerhetsriskbedömning för företag som kräver en digital miljö för att skapa eller möjliggöra tjänster för sina konsumenter.

Därför är det ingen överraskning att Hacken har tillhandahållit säkerhetstjänster för icke-blockchain-jättar som Air Asia. Dessutom har det bevisat sitt engagemang för blockchain-teknik genom att sponsra och engagera säkerhetsexperter världen över i säkerhetsmöten.

Hacken har också skapat HackenAI säkerhetsplattform utformad för att skydda slutanvändaren från säkerhetsrisker och kontokompromisser. Nyckelfunktioner som Darknet-övervakning varnar omedelbart användare om komprometterade lösenord och eventuella darknet-attacker. HackenAI är tillgängligt på Android- och Iphone-enheter.

Quantstamp

Hemsida: https://quantstamp.com/

Quantstamp är en blockchain-säkerhetsstart som presenteras på YCombinator W18 Batch. Säkerhetsteamet för Quantstamp har erfarenhet av de bästa IT-företagen som Google, Facebook och Apple. Och detta är tydligt i plattformens breda utbud av blockchain-säkerhetsverktyg och -tjänster. För det första har Quantstamp utvecklat ett decentraliserat säkerhetsnätverk för smart kontraktsrevision. Med den här lösningen kan användarna utföra automatiserade smarta kontraktssäkerhetsgranskningar i ett “globalt nätverk av decentraliserade säkerhetsnoder.”

Dessutom tillhandahåller plattformen expertsäkerhetsrevisioner för klienter blockchain-projekt och ett säkerhetsövervakningsprogram 24/7.

Trail of Bits

Hemsida: https://www.trailofbits.com/

Trail of Bits är stolt över ett nätverk av utvecklare med möjligheterna att identifiera och fixa kryphål i programvara, enheter eller koder. Med andra ord, lösningen tillhandahåller en rad mjukvarusäkerhetstjänster som omfattar smarta kontraktsgranskningar, blockchain-säkerhetsforskning, mjukvaruutveckling och så vidare. Trail of Bits har genom åren utvecklat formidabla säkerhetsverktyg för smarta kontrakt. Några av dessa blockchain-fokuserade lösningar är Crytic, Slither och Echidna.


Bortsett från det utvecklade Trail of Bits den populära AlgoVPN. Det har också många säkerhetspublikationer på GitHub, inklusive offentliga rapporter för 0x Protocol, Compound, NuCypher och MakerDAO, som är några av dess kunder.

OpenZeppelin

Hemsida: https://openzeppelin.com/

OpenZeppelin-teamet är mest känt för sin utveckling av Solidity-bibliotek som kallas OpenZeppelin Contracts. Dessa bibliotek används i de flesta Solidity-projekt som en testad och standardmall för kontrakt som kan distribueras på decentraliserade applikationer. Utvecklare kan integrera den här lösningen via OpenZeppelins inbyggda SDK. Förutom utveckling har OpenZeppelin ett starkt fokus på smarta kontraktssäkerhets- och revisionstjänster.

OpenZeppelin var också ett av de första lagen som återuppfann blockchain-säkerhet genom att införa element av gamification för att identifiera kryphål i smarta kontrakt. En annan av sina produkter, Ethernaut, är ett krigsspel med Web3 / Solidity, vilket innebär att spelare hackar smarta kontrakt för att gå till nästa nivå.

ConsenSys Diligence

Hemsida: https://diligence.consensys.net/

USA-baserade ConsenSys är en av de största och framträdande blockchain-inkubatorerna i branschen. Till skillnad från andra säkerhetsföretag som nämns i den här listan ägnar ConsenSys sina resurser och tekniska kunskaper åt utvecklingen av Ethereum blockchain-applikationer och programvara, särskilt finansiell infrastruktur. Som sådan erbjuder dess produkt, ConsenSys Diligence, säkerhetsanalys för smarta kontrakt. Denna granskningsprodukt är i framkant av sofistikerad “kryptografi, blockchain-teknik och krypto-ekonomisk incitamentsanalys.”

En annan av dess produkter, MythX, är en av de mest kraftfulla automatiserade skannrarna för smarta Ethereum-kontrakt. Den här lösningen ger ett robust API som utvecklare kan använda för att komma åt säkerhetsanalysverktyg.

Certik

Hemsida: https://certik.io/

Certik är ett säkerhetsföretag som vill använda formell verifieringsteknik i toppklass i samarbete med några av de bästa cybersäkerhetsexperterna för att skapa heltäckande tjänster. På sin webbplats hävdar Certik att den har granskat över 188 000 rader med koder och säkrat tillgångar på mer än 6,32 miljarder dollar. Teamet erbjuder att matematiskt validera säkerheten för smarta kontrakt

Därför har den utvecklat Certik Chain, en offentlig blockchain som fokuserar på att utnyttja Certiks formella verifieringsplattform, för att säkra decentraliserade projekt. Certik är officiellt ett partnerföretag för Binance och stöds av framstående investerare, inklusive Binance Labs, Lightspeed, Matrix Partners och DHVC.

Minst auktoritet

Hemsida: https://leastauthority.com/

LeastAuthority är ett konsultföretag för cybersäkerhet med huvudfokus på integritet. Det klassificerar sig själv som en möjliggörare för privata och störande lagringslösningar. För närvarande har plattformen två stora produkter tillgängliga för sina användare. Den första, Privatestorage (tidigare S4), är ett centraliserat system som tillhandahåller lagringsinfrastruktur för slutanvändare och erbjuder dem autonomi över insamling, bearbetning och distribution av deras privata data. Å andra sidan möjliggör dess andra produkt, Tahoe LAFS, en decentraliserad, distribuerad och feltolerant lagringsanläggning.

 Förutom att tillhandahålla olika lagringsarkitekturer har LeastAuthority publicerat säkerhetsrapporter för Ethereum, Tezos och andra. Det arbetar också med utvecklare under hela utvecklingscykeln för att säkerställa att deras projekt inte är mottagliga för säkerhetshot. 

PWC Schweiz (tidigare kedjesäkerhet)

Hemsida: https://www.pwc.ch/en/services/risk-assurance/smart-contract-assurance.html

Chainsecurity har gått med i PWC Schweiz för att utföra säkerhetsgranskningsprojekt och skapa säkerhetslösningar för den framväxande blockchainindustrin. Med detta partnerskap erbjuder PWC Schweiz konsulttjänster för blockchain-projekt från utforskningsstadiet till efter utplaceringsstadiet. Denna plattform utvärderar smarta kontraktsdesigner, testar deras livskraft och övervakar mätvärden som beskriver deras prestanda efter utplacering. Det utmärker sig i sin förmåga att kombinera automatiserade analysverktyg och expertis hos säkerhetspersonal för att identifiera och eliminera potentiella hot.

Som kedjesäkerhet utvecklade detta blockchain-team flera säkerhetsverktyg, inklusive Securify och VerX. Det är vettigt att förvänta sig att detta team fortsätter sin framgångsrika körning inom blockchain-säkerhetssektorn eftersom det nu har tillgång till PWC Schweiz stora resurser.

Slowmist

Hemsida: https://www.slowmist.com/en/

Slowmist är Kinas ledande blockchain-säkerhetsföretag. De utför omfattande blockchain-säkerhetstjänster som inkluderar smarta kontraktsrevisioner, blockchain-säkerhetsrevisioner, plånbokssäkerhetstestning och mycket mer. Slowmist har också ett säkert insatsprojekt för blockchain-ekologier, som levererar realtidsdata om tillväxt- och säkerhetsmönster för EOS, Cosmos, Vechain och andra toppblockchain-projekt. En annan intressant detalj om denna plattform är dess kraftfulla brandväggsprojekt för EOS-smarta kontrakt, namnet FireWall.X.

På samma sätt spårar Slowmist och publicerar ständigt data och statistik om säkerhetssituation på kryptobörser genom deras Blockchain Threat Intelligence (BTI) -tjänst. 

Runtime Verification

Hemsida: https://runtimeverification.com/

Runtime Verification är ett forsknings- och utvecklingsföretag som fokuserar på formell verifiering. Enligt informationen på sin webbplats designar denna lösning standardmodeller för högvärdiga applikationer och använder dem som mallar för att utveckla säkerhetskänsliga produkter. Runtime Verification har utvecklat två huvudsakliga smarta säkerhetsprodukter för kontrakt. Å ena sidan erbjuder den smarta korrekthetskontrakt med hjälp av K-ramverket för att bevisa lönsamheten för Ethereum och Cardanos smarta kontrakt. Å andra sidan är Firefly ett testtäckningsanalysverktyg för smarta Ethereum-kontrakt.

Dessutom har Runtime Verification arbetat med Ethereum Foundation för att bygga en formell ram för Ethereum 2.0-testning.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map