Topp 5 Bitcoin OTC-mäklare: Handla effektivt stora volymer Bitcoin

Vad är Bitcoin OTC-mäklare?

OTC (OTC) är enheter som tillåter köp och försäljning av stora mängder Bitcoin och andra kryptovalutor. OTC erbjuder mer privata och personliga tjänster till institutioner och individer med hög nettovärde som behöver en hög grad av likviditet och integritet. Den viktigaste fördelen med en OTC är att de hanterar stora handelsvolymer, som att handla $ 100.000 + USD utan prisglidning. OTC-handlare kommer normalt att ange ett lösenpris för hela orderblocket med omedelbar körning. Detta står i kontrast till handel på kryptovalutabörser där stora order kommer att få priset att sjunka på grund av a brist på köporder. OTC-skrivbord gör det möjligt för institutioner och högvärdiga individer att köpa Bitcoin utan att ha en särskild handelsdisk.

OTC-kontor kan vara antingen regionalt belägna och betjäna lokala kunder eller globala. Ofta stora städer som Hong Kong, Tokyo eller New York har OTC-mäklare som betjänar lokala kunder. Dessa mäklare kan erbjuda mycket personliga tjänster och även personliga möten. Däremot hanterar globala OTC: er som Binance OTC transaktioner över internet.

Traditionellt i aktiemarknaden underlättar OTC-kontor handel med värdepapper som inte är noterade på formella börser, t.ex. New York-börsen.

Fördelar med handel via en OTC-mäklare

 • Hög likviditet – Dedikerade handlare från OTC-skrivbord hjälper till att öka likviditeten på den totala marknaden. Detta innebär att de kan hantera stora orderblock
 • Fast pris – OTC-mäklare kommer att överföra en offert för hela orderblocket. Detta innebär att order påverkas inte av prisnedgång.
 • Enkla Fiat-alternativ – Mäklare kommer att ha lokala bankkonton och kan ibland till och med ta emot kontanter.

Nackdelar med att handla via en OTC-mäklare

 • Begränsat utbud av kryptovalutor – Ofta är OTC-mäklare specialiserade på några kryptovalutor. Detta betyder till skillnad från börser, de kommer inte att erbjuda mer än 100 handelspar.
 • Manuell handelsprocess – Handlare avrättas av en mänsklig motpart. Dessa handelstider kommer ofta att vara begränsade till ordinarie kontorstid.
 • Stor orderstorlek krävs – Mäklare har ofta en minsta orderstorlek, till exempel $ 100 000 USD som handlas inom en viss tidsperiod.

Hur fungerar OTC-mäklare

OTC-skrivbord har ett nätverk av köpare och säljare. Handlarna själva underlättas av OTC-mäklare som kommer att lokalisera och förhandla direkt med potentiella köpare och säljare via datanätverk eller telefon. Detta står i motsats till handel över börser där priser och orderböcker är offentligt tillgängliga. För OTC-kontor kommer deras mäklare att handla om priset för dig. Handlar listas inte heller offentligt vilket ger parterna integritet.

För att förstå vad som händer på kryptovalutamarknaderna är det viktigt att överväga vad som också händer vid OTC-skrivbord. Detta beror på att stora transaktioner sker dagligen på dem.

Bitcoin OTC vs Börser

Valet av att använda en Bitcoin OTC eller Exchange beror till stor del på ordervolymen. Stora aktörer som vill köpa eller sälja stora mängder kryptovalutor är bättre med en OTC-mäklare. Detta beror på att en enda börs (oavsett hur stor) inte kommer att ha den likviditet som krävs för att fylla stora orderblock. Forskning har visat att försäljningsorder på $ 30 miljoner kan undertrycka priset på en kryptovaluta avsevärt och därmed orsaka glidningar på 5-10%. Detta belopp är mycket större än de avgifter som tas ut av OTC-mäklare. Den andra fördelen med att använda OTC: er är att de kan erbjuda att låsa in en viss offert med möjlighet att bosätta sig vid ett senare tillfälle. Detta ger människor ytterligare flexibilitet att flytta pengar från banker eller kylförvaring (t.ex. Ledger Nano X).

Beroende på vem du är är dock en uppåt eller nackdel med OTC: er att de inte är transparenta. Så även om du kan försöka bedöma om det finns mycket handelsflöde genom ett OTC-skrivbord genom att läsa deras rapporter (om någon), finns det inget sätt du kan verifiera om de är sanningsenliga. Å andra sidan kan du göra affärer privat jämfört med på börser.

Hur man handlar Bitcoin med OTC-mäklare

Denna guide beskriver de allmänna stegen som är involverade i handeln med receptfria mäklare. Generellt sett erbjuder mäklare liknande upplevelser ombord och handel. Det är viktigt att komma ihåg att alla mäklare behöver verifiera din identitet, känd som Know-Your-Customer (KYC) registrering. Utöver detta kommer mäklare att kontrollera källan till medel för att förhindra penningtvätt.

Tid som behövs: 3 dagar.

Hur man handlar med Bitcoin OTC-mäklare

 1. Bli Medlem

  Registrera dig till mäklaren via webbplats, e-post, samtal eller personligt möte. De frågar vanligtvis om typen och mängden kryptovalutor du vill sälja.

 2. Ombord

  Varje mäklare kräver att du fyller i omborddokument och juridiska ansvarsfriskrivningar. De kommer också att be dig att tillhandahålla olika typer av dokumentation, såsom ett regerings-ID, uppehållsbevis och inkomstbevis.

 3. Kommunicera

  När de väl är ombord kommer de att ge dig en kommunikationskanal. Vanligtvis involverade detta en meddelandeplattform där du kan begära offert för beställningar som:

  Du: “Jag skulle vilja köpa 100 Bitcoin”

  Handlare: “Vi kan erbjuda 100 BTC till ett pris av $ 8123 USD per BTC”

 4. Bekräfta handel

  Du kan välja om du vill acceptera prissättningen eller inte. Om du samtycker, bekräftas handeln omedelbart och handeln ger dig en insättningsadress.

 5. Handel slutförd

  När insättningen har mottagits utförs inte ordern helt och du kommer att få din handel

De bästa OTC-mäklarna runt om i världen

När du handlar med OTC-mäklare är det viktigt att endast använda betrodda och reglerade mäklare. Detta är viktigt på grund av de stora transaktionsstorlekarna – du vill inte bli försenad eller ens lurad av en transaktion. Vi sammanställde listan över de största OTC-mäklarna runt om i världen

Bitcoin OTC i Kina och Hong Kong

Bitcoin OTC-mäklare spelar en mycket viktig roll i Kina på grund av ett regeringsförbud mot utbyte av kryptovalutor. I Kina är det inte längre lagligt att driva en kryptovalutabörs på grund av en lagändring 2017. Detta har lämnat stora kinesiska börser som OKex, Binance, Genesis Block och Huobi som är verksamma utomlands eller som OTC-mäklare.

För närvarande är Bitcoin OTC-mäklare lagliga i Kina. De fungerar genom att direkt koppla köpare och säljare av Bitcoin. Men kinesiska finansinstitut som Alibabas Alipay har distanserat sig från OTC-transaktioner och sagt att de kommer att ”omedelbart stoppa relevanta betaltjänster“.

Det finns flera rapporter om @Alipay används för bitcoin-transaktioner. För att upprepa övervakar Alipay noggranna receptfria transaktioner för att identifiera oregelbundet beteende och säkerställa efterlevnad av relevanta regler. Om några transaktioner identifieras som relaterade till bitcoin eller andra virtuella valutor, @Alipay omedelbart stoppar relevanta betaltjänster.

AliPay-tjänsteman påstående

Intervju med OTC Brokers

Res med mig till Genesis Block i Hong Kong för att se vad som händer med handel bakom kulisserna och OTC (OTC).

YouTube-affisch

OTC-penningtvätt och kriminell verksamhet

En av de största bekymmerna för OTC-mäklare och handel är risken för exponering för kriminella medel. Detta beror på att OTC-skrivbord som inte utför korrekt due diligence på finansieringskällan kan komma i kontakt med smutsiga mynt. I en rapport från 2020, forskningsföretag för kryptovaluta Chainalysis släppte en rapport om penningtvätt i utbytet och OTC-rymden. Rapporten anklagade vissa OTC-skrivbord för att ha tagit tvättmedel för privata kunder olagligt. För att skydda dig från sådan aktivitet, se till att du handlar med legitima mäklare som har rätt KYC. Utöver detta, köp aldrig ”rabatterade” Bitcoins som erbjuds på sociala medier som Instagram eller Facebook.

Vanliga frågor (FAQ)

Kommer OTC-mäklare att ta emot kontanter?

Ofta har OTC-mäklare ett kontantalternativ – både för att köpa och sälja Bitcoin. Det är viktigt att komma ihåg att KYC-registrering krävs för stora kvantiteter kontanter. Utöver detta kan bevis på medel också begäras.

Kräver OTC-mäklare min identitet?

För att följa lagar mot penningtvätt måste OTC-mäklare kräva att du lämnar in officiell dokumentation som identitet, adressbevis, bankkontoutdrag, intäktsbevis eller bevis på medel.

Finns det en Bitcoin Limit?

De flesta OTC har inte en maximal gräns för hur mycket Bitcoin du kan köpa eller sälja. Orderstorlekar på 100 eller högre BTC är vanliga platser för dessa mäklare. Vissa mäklare har dock en minsta orderstorlek, till exempel $ 100 000 USD.

Hur köper jag anonymt (privat) Bitcoin?

Det bästa sättet att köpa Bitcoin utan post är via kontanter eller peer-to-peer-transaktioner. Det är viktigt att komma ihåg att detta innehåller inneboende risk eftersom du måste göra din egen KYC och eventuellt erbjuda ett bevis på medel i framtiden.

Finns det OTC för Altcoins?

Det finns OTC-tjänster för altcoins och till och med mynt som ännu inte är noterade på börser. Dessa OTC fungerar som en matchmaker – matchande säljare och köpare av en viss tillgång. Ett sådant exempel är Silverway – en OTC-avtalsplattform och en transaktionsplattform.

Hur får jag reda på de volymer som hanteras av OTC: er?

OTC är inte skyldiga att tillhandahålla handelsdata såsom dagliga volymer, priser eller orderböcker. Men vissa OTC: er tillhandahåller årsrapporter eller blogginlägg som innehåller aggregerade volymdata.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner