Komma igång: Vilka är de grundläggande byggstenarna för kryptovaluta?

Om du funderar på att gå in i kryptovaluta, nyligen har investerat, eller om det var för ett tag sedan och du har ett utmärkt minne, kanske du kommer ihåg känslan av överväldigande förvirring, förbryllelse och förvirring som kom. En tanke i linje med att ”krypto verkligen spelar in i den kryptiska karaktären hos digital ekonomi” kan ha gått igenom dig. Om det gjorde det och dina tankar grumlade och pannade håret när du försökte ta itu med teknikens smältdegel, ekonomi och brist på förståelse, är du inte ensam.

Dykningen in i den mörka, djupa änden av Bitcoin, blockchain och banker som är oreglerade kan kännas ganska överväldigande om man inte har rätt flytväst för att hjälpa till med stupet. Eller värre, fel flytväst i form av “support” från människor som gillar att tro att de förstår när de inte har en aning om vad skillnaden är mellan en kryptogaffel och besticket på matbordet.

Online-resurser är verkligen hjälpsamma, men om du inte har en kunskap om grunderna och försöker ta itu med de tekniskt drivna termerna kan lekman lika gärna packa sin väska och gå hem och lämna sin pappersplånbok.

Men om Layman hade packat sina väskor, skulle vi inte ha det komplexa äktenskapet med innovativ spänning som kommer med kryptovaluta. (Eller kanske tänker jag på Satoshi Nakamoto, men eftersom vi inte vet namnet på Bitcoins skapare, kan vi anta att han går av Layman och är korrekt på pengarna.)

Satoshi Nakamoto och hans gåtfulla närvaro förde oss Bitcoin och ledde oss ner i kryptovalutans kaninhål.

Det är adoption, det är vad som händer på marknaden, det är teknik, politik och ekonomi, allt förpackat i en komplicerad bunt av innovation som vi kan välja att bedriva eller avstå från.

Om vi ​​tar priset på Bitcoin som ett exempel – det har stigit och sjunkit fler gånger än en femåring som lär sig att cykla men i uppåtgångarna är det en sak som ständigt har ökat intresset som människor har i det. Och denna konstant måste vara av en anledning. Begreppet decentraliserade pengar – en valuta utan regeringar och skatt och dolda avgifter – har väckt ett intresse som har vuxit till en brusande bransch.

Om vi ​​tittar på statistiken har kryptovaluta fått mer uppmärksamhet det senaste året än Oprah Winfrey. Inledande mynterbjudanden – ett sätt på vilket nystartade kryptovalutor kan samla in pengar som liknar offentliga erbjudanden – har tagit in hela 5,6 miljarder dollar. Detta är miljarder investerade i projekt som bygger på en idé som inte ens är ett decennium gammal.

Det finns inte bara intresse, det finns också optimism. Google Trends visar att det är mycket mer forskat att fråga “vad är Bitcoin” över hela världen än frågan “kommer Bitcoin att misslyckas”.

Intresset har väckts och bankkonton är inte det enda som bevisar det.

Oavsett om det är en bubbla – som många har kallat det – ett spel eller en rent bluff, det är här nu och det är ett hett ämne och av den anledningen ensamt kan det vara värt att veta lite om innovationen som utvecklas till mer än bara en krusning i dammen, men en ny våg av potential.

Så vad gör du om du är helt ny intresserad och inte vet något om det?

Av erfarenhet kan alla i något nytt berätta att det är som att bygga med block; det är en process. Du lär dig en sak, med huvudvärk och segrar och sedan lär du dig mer. Det finns så många aspekter i kryptovaluta att det är omöjligt att beskriva dem på en vitbok. Men med varje ny aspekt kommer nya möjligheter.

Möjligheter som att snubbla över mer än två människors “nya favorit rapartist” eller gapa över de löjliga mängderna pengar som sitter olösta i ett konstnärligt kryptovalutainspirerat pussel.

Vi tar dig igenom vad vi tycker är de tre viktigaste grundläggande grunderna för kryptovaluta.

Byggsten nummer ett – Pengarsamtal:

Kryptovaluta är fokuserad på pengar. Det handlar om ekonomi och det är i själva titeln. Kryptovaluta har kallats nästa steg i penningutvecklingen och lyckligtvis behöver du inte vara Warren Buffet för att förstå det.

I den moderna världen finns det inga valutor – vare sig digitala eller nationella – som har något verkligt inneboende värde. Värdet styrs av hur lätt en näringsidkare accepterar valutan som anbud för transaktion. Bitcoin och de flesta kryptovalutor uppfyller de egenskaper som behövs för att fungera som pengar, men med den extra fördelen att det gör det bättre än de flesta traditionella valutor. Stöds av det faktum att det förlitar sig på matematisk bevis som grund, kryptovaluta på Blockchain-teknik erbjuder den enastående funktionen att den är öm utan bankvärk..

Vilket leder oss till …

Byggsten nummer två – teknikfrågor:

Cryptocurrency fungerar genom banbrytande teknik som är blockchain.

Blockerad hjärna?

Nej. Blockchain. Det är en databas som finns på många datorer som delas mellan många användare samtidigt. När nya uppsättningar poster, eller ”block”, läggs till i databasen växer den. Varje nytt block länkar till föregående block och bildar en kedja. När man talar om att kryptovaluta är “decentraliserat” betyder det att databasen inte styrs av en enstaka instans, centralbank eller regering. Istället för att en enhet hanterar kedjan får alla inblandade i nätverket en kopia av hela databasen. Varje nytt block läggs till huvudboken genom en oåterkallelig process och byggs ovanpå gamla block som bevaras för alltid. Detta gör kedjan omöjlig att manipulera och fejka dokument, falska transaktioner och annan inblandad information har ingen chans att infiltrera blocken.

Men om alla har en kopia, har alla då tillgång till mina medel? Bra fråga! Och tack och lov inte. Alla block är krypterade i ett unikt datoriserat mönster, så även om alla har tillgång till all ”information” så är det så komplicerat att det skulle vara omöjligt att försöka avkoda databasen. Istället äger varje användare som lägger till en ny post i en viss kedja sin egen unika kryptografiska nyckel. Om nyckeln förblir privat för dig har ingen annan möjlighet att manipulera några av dina transaktioner.

Detta lämnar oss med en process som är oberoende (decentraliserad) transparent (alla har tillgång till posterna) och säker (bara du har tillgång till dina medel). Fördelarna med detta är uppenbara. Det har en minskad risk, säker datatillförlitlighet och dolda transaktioner är lika tydliga som dagen. Det låter som en idé som alla ska hoppa ombord.

Men inte alla parter är överens, och så hittar vi frågorna om …

Byggsten nummer tre – politik:

Bortsett från priserna på kryptovaluta är detta en av de mest flyktiga aspekterna av digitala valutor.

Medborgare antingen älskar det eller hatar det eller kan inte bestämma vilken på sidan av staketet de vill sitta. Nyheter om regeringar i länder som antar kryptovaluta i lag eller förbjuder den från lagligt bruk är vanliga. Det är en ny idé och användningen – eller missbruk – är fortfarande oklar, så det är bara vettigt att myndigheterna inte är helt redo att acceptera allt blockchain. Det är ännu mer meningsfullt att banker skulle vara missnöjda med begreppet legala decentraliserade pengar.

Detta är en del av kryptovaluta som ständigt förändras oavsett var du är. När kryptovalutapriserna börjar stabiliseras kan vi se att denna aspekt följer efter. För närvarande kan vi dock bara riskera att gissa hur nationella regeringar kan agera.

En sak som vi kan vara säkra på är dock att …

Byggsten nummer fyra – ditt val

… är helt upp till dig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner