Algorand (ALGO) förklaras

Vad är Algorand?

Algorand är en högpresterande nästa generations blockchain vars mål är att skapa ett transparent system där alla kan uppnå framgång genom decentraliserade projekt och applikationer. Många har kallat detta projekt “Blockchain 3.0”, eftersom det löser Bitcoins välkända skalbarhetsproblem samtidigt som säkerhet och decentralisering bibehålls. Algorand har den ursprungliga token $ ALGO, som kommer att användas som överföring av värde i nätverket. När det gäller teknikens ryggrad använder Algorand ett Pure Proof of Stake (PPO) och pseudorandom-funktioner för att förhindra att skadliga angripare samarbetar i nätverket.

Algorand sticker ut från andra högpresterande blockkedjor genom trovärdigheten hos dess grundare, MIT-professor Silvio Micali. Professor Micali har mottagit det prestigefyllda Turingpriset för datavetenskap och många av hans uppfinningar har direkt påverkat kryptovalutascenen.

Grundare av Algorand: Silvio Micali

Silvio Micali är mottagaren av Turning-utmärkelsen (den högsta utmärkelsen från datavetenskapare) med innovationer byggda kring hans forskning inom kryptografi, noll-kunskap, pseudorandom generation, säkra protokoll och mekanism design. Ovanpå detta är Dr Micali meduppfinnar av probabilistisk kryptering, nollkunskapsprov, verifierbara slumpmässiga funktioner och många av de protokoll som är grunden för modern kryptografi

Algorand försöker övervinna Blockchain Trilemma

Blockchain kan bara ha högst 2 av dessa egenskaperVitalik Buterin föreslog att en Blockchain bara kan ha högst 2 av dessa fastigheter

För närvarande är transaktioner på blockchain mycket långsamma på grund av “Blockchain Trilemma”. Detta är en term som myntades av Vitalik Buterin, grundaren av Ethereum.

Enligt denna idé har en blockchain tre huvudfunktioner: decentralisering, skalbarhet och säkerhet.

Blockchain Trilemma föreslår dock att det är mycket svårt för ett projekt att ha alla tre funktionerna i ett tillfredsställande skick. Ett nätverk som är decentraliserat och har en tuff säkerhet skulle inte vara skalbart. På samma sätt kommer en blockchain som är decentraliserad och skalbar att ha liten säkerhet osv.

Buterin tror på en grundläggande nivå, ett blockchain-nätverk kan bara uppnå två av de tre funktionerna när som helst. Blockchain Trilemma kan vara källan till skalbarhetsproblem på de flesta kryptovalutablockkedjor. De flesta kryptovalutaprojekt kan inte hantera ett stort antal transaktioner samtidigt som nätverkets decentralisering och säkerhet säkerställs.

YouTube-affisch Vad är Algorand- Är det verkligen en nästa generations blockchain?

För att försöka övervinna detta valde Algorand en Pure ProS of Stake (Pure PoS) konsensusmekanism. Intressant är att mekanismen använder ett annat tillvägagångssätt jämfört med andra förändringar av PoS-mekanismen.

Till exempel, i stället för att kräva 100% konsensus från alla validerande parter, är Algorand bekväm med två tredjedelars majoritetskonsensus. Detta innebär att för att kunna attackera Algorand måste du köpa mer än en tredjedel av det totala utbudet av Algorand. Detta kommer ändå att vara oekonomiskt och att hålla en så stor volym av utbudet innebär att du har en stor andel och inte vill se att den misslyckas.

Algorands hemliga sås: kryptografisk sortering

Eftersom dagens blockchain-plattformar kräver hastighet som en integrerad komponent har Algorand en snabb transaktionstid genom att möjliggöra snabb transaktionsslutlighet genom kryptografisk sortering.  

Enligt dess hemsida

”Alla transaktioner är slutgiltiga i Algorand. När ett block visas kan användarna lita på de transaktioner som det innehåller omedelbart, eftersom de kan vara säkra på att blocket för alltid kommer att vara en del av kedjan. Även om Internet delas upp i flera pooler av användare, finns det bara en säker och konsekvent Algorand-kedja. [Dessutom], Varken några delegerade användare eller en fast kommitté ansvarar för att föreslå block i Algorand. Istället väljs alla användare slumpmässigt, i hemlighet och kontinuerligt för att delta i Algorands konsensusprotokoll. ” 

Processen för att bekräfta block på plattformen innefattar två steg; förslaget och omröstningen. Under förslagssteget väljs en token slumpmässigt och dess ägare föreslår att nästa block ska bekräftas. Vid omröstningen väljs 1000 slumpmässiga tokenägare för att bilda en kommitté som godkänner det föreslagna blocket. 

Hur man spelar Algorand?

En Algorand-transaktion i aktionEn Algorand-transaktion i aktion

Vem som helst kan delta i Algorand-plattformen som blockförslag genom att bara byta sin adress från offline till online på Algoexplorer. Lyckligtvis beror det här alternativet inte på antalet Algo-tokens som satsats. Gruvdrift är inte nödvändigt, allt du behöver är att placera ALGO-token och ha noder online.

Algorand-plattformen stöder två typer av noder; stafett och deltagande. En viktig punkt att notera är att relänoderna inte deltar i omröstning eller beslutsfattande. Istället underlättar de kommunikationen mellan deltagarnoder. Relänoder är också hårdvaruintensiva jämfört med deltagarnoder. 

Även om Algorand är utformat för att vara helt decentraliserat, är Algorand Foundation innehar många ALGO-tokens och därmed kontroll. Plattformen förväntas dock vara mer decentraliserad de närmaste månaderna eftersom stiftelsen fortsätter att avveckla sin position. 

Du kan också spela Algorand med din Ledger-kryptovalutahårdvaruplånbok. Kolla in vår Ledger Nano X-recension.

Algorand 2.0-protokolluppgradering

22 november 2019, Algorand-stiftelsen tillkännagav nästa enorma steg för Algorand – kallad Algorand 2.0. Den här versionen innehåller tre huvudfunktioner: Native token emission (Algorand Standard Asset), Atomic swappar för interoperabilitet och smart kontraktsstöd via TEAL-skriptspråket.

Algorand Standard Asset (ASA) möjliggör enkel token-skapande och -emission direkt i Algorands huvudkedja. ASA stöder ett brett utbud av tokens, såsom fungibla tokens (liknar Ethereums ERC-20, och även icke-fungibla tokens (används för digitala samlarobjekt). Algorands implementering av tokeniserade tillgångar ligger direkt på protokollskiktet (“Layer 1”) , vilket möjliggör direkt åtkomst till tillgångar med maximal säkerhet. Detta är en betydande fördel jämfört med lager 2-skalning som kräver betalningskanaler för att fungera.

”Algorand levererar den innovationen med denna nya uppsättning funktioner som ger en imponerande mängd möjligheter till decentraliserad finansiering. 

Shay Finkelstein (CTO för Securitize)

Algorand noterat på Coinbase, priset stiger över 30% på en dag

I en fullständig överraskning för kryptovalutaentusiaster noterades Algorand på Coinbase den 17 juli 2020. Människor hittade bara när de såg tillkännagivandet den Coinbases blogg, varigenom börsen sa att deras kunder nu kan köpa, sälja, konvertera, skicka, ta emot eller lagra $ ALGO i Allt Coinbase-stödda regioner. Var noga med att kolla in vår Coinbase-utbytesrecension och några hack och tips för att undvika Coinbase-avgifter.

Människor blev helt okända av detta tillkännagivande eftersom de några veckorna innan Coinbase hade pratat om 18 andra kryptovalutor som de kan överväga att notera. Ändå var Coinbase inte en av de 18 kryptovalutorna.

Denna lista skapade en hel del aktivitet för $ ALGO, särskilt när det gäller priserna. Sedan noteringen ökade priserna för $ ALGO med 30% sedan tillkännagivandet och handlades till och med till 0,367 $ när det var som mest.

Algo-priser myntbaslistning$ ALGO-priserna sköt upp efter överraskningen av Coinbase-listan den 17 juli 2020

Den övergripande stämningen för framtiden för Algorand är också positiv, med 84% användare på Coingecko som indikerar att de har positiva utsikter för projektet den 17 juli 2020..

Vanliga frågor

Hur bryter du Algorand?

Det är för närvarande inte möjligt att bryta Algorand med hjälp av datorhårdvara. Algorand använder ett konsensusbevis, så det är möjligt att tjäna ALGO-belöningar genom att helt enkelt satsa Algorand i plånboken.

Var ligger Algorand?

Algorand är ett decentraliserat projekt grundat av MIT-professorn Silvio Micali. Stiftelsen som ansvarar för underhållet av Algorand, är Algorand Foundation 888 Boylston St, Boston.

Hur köper jag ett Algorand?

Du kan köpa Algorand på populära börser som Binance eller Coinbase med tickern $ ALGO

Hur spelar du algorand

Algorand kan satsas direkt via mobilplånboksprogrammet som kan installeras på både Android- och iOS-enheter. För att sätta myntet, sätt in ALGO direkt i plånboken. Plånboken ackumuleras automatiskt ALGO över tiden.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner