Curve Finance ($ CRV) guide

Curve Finance är en decentraliserad börs (DEX) för handel med stablecoins. Som med alla andra Decentralized Finance (DeFi) -projekt har Curve Finance sin egen symbol som kallas Curve DAO token ($ CRV). Curve Finance DEX har redan varit igång sedan januari 2020 och avkastningsbönder har redan gjort vinster på det. Det var emellertid den plötsliga noteringen av $ CRV-token den 14 augusti 2020 som verkligen vände huvudet i kryptovalutorummet, och inte nödvändigtvis på ett bra sätt. I den här artikeln tittar vi på bakgrunden och funktionerna i Curve Finance och den kontroversiella lanseringen av dess $ CRV-token.

För att lära dig mer om Curve Finance och specifikt $ CRV-avkastning och hur du kan se om du kan ha någon $ CRV, kolla in vår senaste video:

Curve Finance ($ CRV) Avkastningsodling

Bakgrund

Michael Egorov VD för Curve Finance arbetade också med NuCypher team som grundare och CTO i fem år. Egorov har tjänat Curve genom sin expertis inom mjukvaruutveckling, tack vare hans ledarskick på olika teknikföretag tidigare.

Teamet bakom Curve Finance började officiellt arbeta på börsen tillbaka i december 2019, och de lanserade det i januari 2020. Redan då användes Curve redan av flera arbitragehandlare, men dess popularitet sköt upp efter det nyligen (och överraskande) lanserades dess styrningstecken i augusti 2020.

Intressant verkar det som att även efter lanseringen av CRV-token visste vissa medlemmar i Curve-teamet inte att det redan var ute. Det var så plötsligt att laget var tvungen att anta det efter att ha haft något annat val än att bara granska sina koder efter utplaceringen.

Vad är Curve Finance??

Curve är en decentraliserad börslikviditetspool som är byggd för att stödja effektiv handel med stablecoins. För närvarande stöder Curve BTC-par, liksom DAI, BUSD, sUSD, TUSD, USDC och USDT.

Och med hjälp av AMM: er (automatiserade marknadsförare) gör Curve transaktioner med låg glidning samtidigt som transaktionsavgifterna hålls låga. De flesta arbitragehandlare föredrar Curve jämfört med andra likviditetspooler som Uniswap helt enkelt på grund av besparingarna i affärer.

Med bara några månader kvar har plattformen redan slagit andra börser när det gäller handelsvolym. Med Uniswap högst upp i rangordningen presterade Curve starkare än projekt som Aave, Compound Finance och Balancer.

Vad som skiljer Curve från andra DEX?

Problemet med DEX som Uniswap är den kostnad som användarna ådrar sig för token-affärer. Om du tittar på andra DEX kan de inte underlätta direkta token-transaktioner. I fallet med Uniswap, till exempel, måste stablecoins fortfarande handlas för ETH innan de handlas med det stablecoin som användaren vill få (Uniswap V2 kanske redan har eliminerat denna nackdel). Med tanke på att transaktionen innebär två transaktioner fördubblas också transaktionsavgifterna för varje användare.

Kurvan fungerar annorlunda. Plattformens likviditetspool möjliggör direkt token-handel bland noterade par. Med en direkt swap-funktion sparar användare mer genom att betala lägre handelsavgifter. Och från och med nu är avgifterna fortfarande fastställda till 0,04% per transaktion. Detta innebär att användare har möjlighet att genomföra effektivare affärer utan att behöva betala mycket i avgifter för varje transaktion.

Algoritmerna för båda DEX är också olika. Uniswap fokuserar på att maximera tillgänglig likviditet, men Curves algoritm lägger större vikt vid att minimera glidning. På grund av detta sparar handlare med hög frekvens och stora volymer mer genom att använda Curve.

Jämfört med orderbokssystemen använder Curve en AMM-modell som maximerar kedjans likviditetspooler för att tillhandahålla nödvändig finansiering redan innan transaktioner genomförs.

Tjäna pengar som ger likviditet i kurva

On-chain likviditetspooler avser medel som hålls i börser för att underlätta handel. Med Curve kan användare fritt sätta in alla stödda token i poolen och bli en likviditetsleverantör. Detta är vad vi menar när vi pratar om finansiering av specifika pooler för Curves handelspar.

Och i sin tur tjänar likviditetsleverantörer avgifter från swapparna som utförs i börsen.

Tack vare Curves sammansättningsbarhet är dess likviditetspool tillgänglig för många andra protokoll. Faktum är att plattformen upplevde ökad handelsvolym efter införandet av likviditetsbrytning från yEarn.

yCRV

I likviditetsbrytning hjälper gruvarbetare att driva ett börs marknadsskapande bot för att hjälpa det att driva sina affärer. Denna trend lockade gruvarbetare att tillhandahålla ytterligare likviditet i yEarn’s yCRV-token eftersom det verkade vara ganska lönsamt.

YCRV-token är en inslagen token som består av Curves stödda handelspar och representerar dess likviditetspool. Eftersom Curves likviditetspool är tillgänglig för andra protokoll som t.ex. Compound, tjänar likviditetsleverantörer också ytterligare intäkter från sina ränteavgifter.

Även om likviditet i Curves pool verkar lönsam, medför det också vissa risker. Det här är några av de osäkerheter som Curves likviditetsleverantörer sannolikt kommer att möta.

Sårbarhet i DeFi-ekosystemet

Eftersom Curve redan är integrerat med några andra DeFi-plattformar måste användare kunna övervaka pågående problem med dessa andra protokoll. Att ta hand om säkerhetsfrågor i andra projekt kommer att säkerställa att likviditetsleverantörer är väl insatta i riskerna med att deponera sina tillgångar i Curves pooler.

Avkastning Volatilitet

Curves avkastning varierar mycket. Även om pooler med hög avkastning lockar användare att tillhandahålla likviditet över tiden blir det i slutändan också pooler med låg eller medelavkastning över tiden.

För att bekämpa detta kan användare välja att leverera likviditet till all Curve pool, en diversifieringsstrategi. Och detta skulle ge den genomsnittliga avkastningen för alla pooler. Tyvärr höjer det också slippage och gasavgifter, liksom exponering för sårbarhet för smarta kontrakt.

Beräkna vinster efter gas och avgifter

Ett hinder för att tillhandahålla likviditet på Curve-protokollet är att beräkna dina vinster efter avdrag för gas- och glidavgifter.

Plattformen delar likviditet över olika pooler och är kopplad till externa protokoll. Som ett resultat är gasavgifterna relativt höga. Och beroende på tokens du levererar kan du också stöta på betydande glidning.

Detta gör det ganska svårt att göra avkastningsjakt – jaga höga avkastningar genom att byta pooler. Det rekommenderas att likviditetsleverantörer sätter in tokens i pooler under tillräckligt långa perioder för att göra vinst efter slipp och gasavgifter betalas.

$ CRV-token

$ CRV är Curves ursprungliga token, den genereras när du sätter in och sätter kryptovalutor på plattformen. Det tilldelas likviditetsleverantörer som är proportionella mot deras andel av den avkastning som deras pooler ger. Och eftersom CRV just har släppts kommer de som har bidragit till Curves likviditetspool att få ett proportionellt belopp av det.

Med Curves övergång till att bli en DAO representerar CRV-tokens också innehavarnas rättigheter att delta i dess styrningsmekanism, så att de kan lägga fram förslag och rösta om dem. Och med CRV kommer styrning att följa ett ”tidsvägat” röstningssystem. Det betyder helt enkelt att ju längre de har CRV, desto större blir deras rösträtt i DAO.

Vad avkastningsodlare också gör är att dra nytta av DeFi: s popularitet för att spekulera i polletter som $ CRV. Så vad de skulle göra är att efter att ha deponerat och tjänat $ CRV-token, skulle de sälja $ CRV på marknaden för vinst.

Vad hände med $ CRV token-lanseringen?

Före lanseringen var $ CRV en av de mest efterlängtade och pratade tokens, och teamet sa att det skulle lanseras i början av augusti 2020. Den 14 augusti 2020 lanserades $ CRV-token plötsligt av en anonym utvecklare utan att någon, inklusive Curve Finance-teamet, visste. Utvecklaren kunde göra detta eftersom koden för $ CRV-token och DAO var tillgänglig på GitHub, så allt som utvecklaren var tvungen att göra var att sätta ihop de två och starta det smarta kontraktet.

Yo, @CurveFinance ! Såg att din DAO är redo att rocka och jag får att MAXIMERA MIN ALFA! Så jag gick vidare och distribuerade det åt dig. Kontakta mig i DM för att verifiera och låter starta den här festen!! pic.twitter.com/D0KqEg4Ldr

– 0xc4ad (@ 0xc4ad) 13 augusti 2020

Naturligtvis efter den första lanseringen av token började andra kryptovalutaentusiaster publicera på Twitter om nyheterna. Detta innebar att Curve-teamet var tvungen att gå runt för att klargöra situationen och säga att det var en bluff. Curve-teamet klättrade också för att bekräfta att kontraktet som utvecklats av utvecklaren hade samma kod och att det inte fanns några signifikanta förändringar eller bakdörrar tillagda, dvs. det var inget skadligt i kontrakten.

Så Curve slutade med att förklara att detta var deras officiella token och DAO-lansering, och det är självklart att kryptovaluta-communityn inte var nöjd med det. Detta förvärrades av det faktum att 80 000 CRV-tokens redan utvinns av vissa användare under timmarna från det att utvecklaren lanserade $ CRV och Curve som förklarade att det var en officiell lansering. Detta fick många andra att säga att det var orättvist mot andra med tanke på att Curve-teamet tidigare hade meddelat att det skulle gå 24 timmar mellan att kontraktet sätts ut och den första token utfärdades.

Någon utplacerad $ CRV baserat på smarta kontrakt som vi hade publicerat på github, och våra ansträngningar gick i front.

Medan vi ursprungligen var skeptiska verkade det vara en acceptabel distribution med rätt kod, data och adminnycklar.

På grund av att token / DAO fick dragkraft var vi tvungna att anta det.

– Curve Finance (@CurveFinance) 14 augusti 2020 Curve-teamet förklarar att deras DAO och $ CRV lanserades

Efter detta tillkännagivande började också andra större börser som Binance, OKEx etc. notera $ CRV.

$ CRV är mycket volatil, priserna var högsta tiden $ 54,01 den 14 augusti 2020 och gick till en lägsta tid på 4,17 USD den 17 augusti 2020. Även som en utvinnad valuta kommer den initiala tillgången att vara extremt låg och ökar bara över tid efter att mer har bryts. Detta resulterar i att priserna är mycket volatila, vilket vi kan se, eftersom med fler tokens kommer att brytas kommer dessa gruvarbetare snabbt att sälja sina tokens på marknaden. Detta är särskilt fallet under den inledande lanseringsfasen där det finns mycket hype, men väldigt lite utbud.

Så de som spekulerar på $ CRV måste verkligen vara försiktiga eftersom det är mycket riskabelt.

Hur man använder Curve to Trade

För att använda Curve Finance, gå helt enkelt till deras webbportal på https://www.curve.fi och anslut en web3-plånbok som MetaMask.

Välj vilka kryptovalutor du vill handla. Klicka sedan på “Sälj” längst ner. Du uppmanas sedan av din web3-plånbok att bekräfta transaktionen.

En gång bekräftad betyder det att din handel är framgångsrik.

Slutsats

Även om Curve också kan vara ett lönsamt alternativ mot Uniswap när det gäller högfrekventa och stora volymer, måste alla fortfarande överväga hur man effektivt kan balansera potentiella intäkter från motsvarande risker.

Och om Curve-projektet fortsätter att springa framgångsrikt under de kommande månaderna och åren kan det till och med bli en av de bästa DEX-enheterna i DeFi-rymden för att erbjuda låg glidtransaktioner jämfört med sina konkurrenter.

Decentralized Finance (DeFi) -serien: handledning, guider och mer

Med innehåll för både nybörjare och mer avancerade användare, kolla in vår YouTube DeFi-serie som innehåller handledning om de VÄSENTLIGA VERKTYGEN du behöver för att handla i DeFi-utrymmet, t.ex. MetaMask och Uniswap. Förutom en djupdykning i populära DeFi-ämnen som Reef.finance ($ REEF) och Polkadot ($ DOT)

DeFi-serien på denna webbplats täcker också ämnen som inte utforskas på YouTube. För en introduktion om vad som är DeFi, kolla in Decentralized Finance (DeFi) Översikt: En guide till den hetaste trenden i kryptovaluta

Självstudier och guider för ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • MetaMask Guide: Hur ställer jag in ett konto? PLUS-tips och hack för avancerade användare
 • Uniswap-granskning och handledning: Nybörjarguide och avancerade tips och tricks
 • Serum DEX guide och recension
 • SushiSwap ($ SUSHI) förklaras
 • 1-tums utbyte, Mooniswap och Chi GasToken: Den ultimata recensionen och guiden

För djupgående information om andra specifika DeFi-projekt, kolla in våra DeFi-token-guider. Här är några av våra mest POPULÄRA guider:

 • AAVE ($ LÅN)
 • Ampleforth ($ AMPL) recension: Den väsentliga guiden till detta DeFi-protokoll
 • ChainLink ($ LINK) guide: En nyckellänk i DeFi-rymden
 • Cream Finance ($ CREAM): Vad är det??
 • Curve Finance ($ CRV) guide
 • DODOEx ($ DODO): En revolutionerande likviditetsleverantör på kedjan
 • Linear Finance ($ LINA): Framtiden för syntetiska utbytesplattformar?
 • Polkadot ($ DOT): Allt du behöver veta om DeFi-älsklingen i Kina
 • RAMP DeFi: Hur låser det upp värdet på insatta tillgångar?
 • Reef Finance ($ REEF): Allt-i-ett Defi-plattformen
 • Förklarade Solana ($ SOL)
 • Diagrammet ($ BRT) – Nästa nivå av decentraliserade appar
 • Trustswap ($ SWAP) förklarade- Nästa generation av DeFi-transaktioner
 • Yearn.Finance slå samman DeFi-ekosystemet
 • Wing Finance ($ WING) – En kreditbaserad DeFi-utlåningsplattform

Fler videor och artiklar kommer snart som en del av vår DeFi-serie, så var noga med att prenumerera på vår Youtube-kanal och (för nu) GRATIS nyhetsbrev varje vecka så att du kan meddelas så snart de kommer ut!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner