Orion Protocol ($ ORN) förklaras

Orion Protocol ($ ORN) erbjuder en unik likviditetsaggregat som ansluter större börser till en enkel plattform. Orion ser näringsidkare ha svårt att utföra lönsamma transaktioner från populära börser. Och medan det finns många börser att välja mellan är likviditeten i dessa börser fortfarande ett problem och inte alla har tid att undersöka vilket börs som ger bäst avkastning. Därför vill Orion skilja sig, inte genom att konkurrera med börser utan genom att sammanföra sina orderböcker till en enkel terminal.

Bakgrund

Alexey Koloskov, VD och grundare av Orion-protokollet, lanserade projektet 2020 i ett försök att hantera problemen med stora börser som monopoliserade marknaden för kryptovalutaväxling. Enligt hans uppfattning har både centraliserade och decentraliserade börser sin rättvisa andel av emissionerna. Centraliserade utbyten är sårbara för hack, medan decentraliserade utbyten fortfarande är relativt underutvecklade.

Därför är Yanush Ali, CSO för Orion Protocol, deras projekt exakt vad kryptovalutaindustrin behöver idag eftersom det är en verkligt decentraliserad plattform som uppfyller kraven från både företag och konsumenter..

Vad är Orion Protocol?

Orion Protocol är ett decentraliserat finansieringsprojekt med öppna källor som huvudsakligen skapats för att samla likviditet från olika större likviditetsleverantörer, dvs börser. Orion hjälper främst användare att få bästa avkastning på sina medel samtidigt som de minskar riskerna med att gå på flera börser (både centraliserade och decentraliserade).

Orion verkar genom att samla in den likviditet som erbjuds över flera börser på kryptovalutamarknaden i ett enda, universellt API. Detta API kombinerar flera orderböcker från börser för att göra det lättare för användare att ringa handelssamtal när de vill.

Till exempel, när användaren gör en beställning och ett enda API-samtal görs, kommer Orion själv att dela och dirigera denna åtgärd till flera växlar samtidigt. Detta leder till att de kan hitta lägre spreadar för köp och försäljning och så småningom de bästa utbytespriserna för användarna.

Med Orion behöver handlare inte bry sig för mycket med API: er från olika börser, dataformat, lägen och ordertyper. De kan bara fokusera på att utföra sina affärer eller hantera sina tillgångar.

Dessutom försöker Orion ta itu med en annan risk från centraliserade utbyten – hacking. Heta plånböcker som vanligtvis tillhandahålls av utbyten av kryptovalutor online är känsliga för hacking. Nya rapporter avslöjade redan hur sårbara centraliserade utbyten (och till och med decentraliserade) är. Och användare har inget annat val än att sätta in sina kryptovalutor där för handel, vilket oundvikligen riskerar dem. Orions lösningar utan vårdnad försöker lösa detta genom att låta användare fritt hantera sina tillgångar på plattformen, när och hur de vill, utan att någonsin ge upp sina privata nycklar bara för att göra det.

Tillsammans med Orions plånbok med flera valutor är det lättare att hålla reda på din portföljs övergripande resultat eftersom de enkelt kan hittas i bara ett enda API. Krånglet med att använda och underhålla flera plånböcker bara för att handla i flera börser elimineras.

Eftersom Orion är open-sourced kan tredjepartsutvecklare gå med i protokollet och göra sina egna decentraliserade applikationer ovanpå det.

Orion-produkter

Orion syftar till att vara en one-stop-shop, så naturligtvis har de en hel serie produkter och ekosystem för handlare. Låt oss titta på dem i tur och ordning.

Orion Trading Terminal

Handelsterminalen är Orions plattform som gör det möjligt för handlare och investerare att enkelt utföra affärer i sitt universella API. I bara ett enda samtal kan användare göra handelsorder som kommer att utföras automatiskt över olika börsplattformar för att hitta de bästa spotpriserna.

Om användare vill investera i nya blockchain-initiativ eller är intresserade av att köpa nya tokens, kan de också utföra sådana transaktioner med Orions handelsterminal.

Portföljhanteringsapplikation

Istället för att behöva kontrollera olika konton från flera börser en efter en för att bara övervaka din portfölj förenklar Orion processen genom att samla all relevant information tillsammans i ett enda verktyg för användaren.

Orions portföljhanteringsapp gör det möjligt för användare att övervaka och registrera sin aktivitet över växlar, ställa in larm för arbitrage-möjligheter och automatisera tillgångshanteringsprocesser, bland andra.

Alla dessa processer kräver inte att användaren lämnar vårdnaden om sina medel eftersom applikationen erbjuder en icke-depåportföljshanteringsfunktion. Att lämna in dina privata nycklar till en tredje part är inte längre nödvändigt.

App Store

Orion har en marknadsplats för decentraliserade applikationer som användare kan komma åt för att köpa Orion-baserad programvara. Många av dessa program kan vara tredjepartsutvecklingar byggda ovanpå protokollet. Vissa applikationer som användare kan få tillgång till är:

 • Arbitrage-appar;
 • Algoritmisk handelsbot; och,
 • System för betalningsintegration.

Företagshandel

Även om driftskompatibilitet är ett problem för vissa aggregatorer, har Orion utvecklat ett system för att hantera detta. Orion har sin egen förlängning som företag och handlare kan bädda in i sin egen programvara för att ge tillgång till Orions API.

Plugin för likviditetsökning för utbyten

Orion har sin egen plug-in som centraliserade och decentraliserade börser kan placera på sina egna plattformar för att bidra till Orions aggregerade likviditet. Detta hjälper också marknadsförare att börja till en rimlig avgift.

Orion delade likviditetspool – mäklare är likviditetsleverantörer som håller pengar i börser samtidigt som de utför order för användarnas räkning. De satsar ett minimum av ORN-tokens för att gå med i likviditetspoolen. Ju mer ORN de har, desto mer avgifter får de från att utföra order.

DEX launcher

Detta är plattformen där användare kan starta sitt eget decentraliserade börs med tillgång till Orions likviditet. Det är inte bara en enkel metod för att öppna nya börser utan ger också omedelbar likviditet.

Orion-token ($ ORN)

Orion Protocols inbyggda token $ ORN är en ERC-20-token. Myntutbudet är begränsat till 100.000.000 ORN och det cirkulerande utbudet är cirka 3,8 miljoner mynt. Orion hävdar att det är fast beslutet att säkerställa ORNs hållbarhet och de strävar efter att uppnå detta på flera sätt:

 • tillhandahålla användningar för token;
 • icke-inflationär insats;
 • minskat utbud
 • förmåner för innehavare; och
 • återbetalningsmöjligheter.

Användning för ORN

ORN kan användas i alla dess olika produkter. Till exempel:

 • Orion terminal: Användare får avgiftsrabatter när de betalar med ORN och kan tjäna terminaltransaktionsavgifter och räntor genom att sätta in ORN-tokens.
 • Decentraliserad mäklare: mäklare är skyldiga att äga ORN för att kunna väljas för att utföra affärer. Medan icke-mäklare kan spela ORN för att rösta på sin valda mäklare.
 • Orion Enterprise: Alla licensavgifter som genereras kommer att användas för att köpa ORN från marknaden och tas bort från det totala utbudet.

Icke-inflationär insats

För närvarande har Orion ett flerväxlingsinitiativ och enligt dem ger det en 39-procentig apr. Tydligen är det så lukrativt att 50% av cirkulerande ORN-ahs redan har satts.

Vid Mainnet-lanseringen under Q4 2020 kommer Orion att använda en delegerad Proof of Broker (DPoB) insatsmodell. Denna modell har två komponenter: Broker Stakers och Non-Broker Stakers. Mäklare driver Orion Broker Software, som automatiskt genomför transaktioner som dirigeras dit från Orions likviditetsaggregat. Ju mer ORN satsas av mäklaren, desto mer sannolikt väljs de att utföra affärer. Mäklare kan också öka sina chanser att bli valda genom icke-mäklare Stakers som spelar ORN för att “rösta” på den valda mäklaren för att genomföra affären. Både Broker Stakers och Non-Broker Stakers får belöningar. Mäklare Stakers får en del avgifter från varje handel de utför, medan icke-mäklare Stakers en variabel belöningsandel som erbjuds av mäklarna i utbyte mot deras röst.

DPoB-modellen för att satsa ORN är icke-inflationsdrivande eftersom, enligt befintliga mekanismer som används av andra börser, miner / staker-fördelar vanligtvis präglas som nya tokens som skadar den underliggande tillgången över tiden. Orion avviker från denna befintliga mekanism eftersom Orion inte myntar tokens i syfte att ge belöningar, utan DPoB-spelare får belöningar som genereras genom Orions 13 intäktsströmmar. Detta bevarar i sin tur nödvändigheten och värdet av ORN-token.

Orions 13 intäktsströmmarOrions 13 intäktsströmmar

Minskat utbud

Orion tar aktivt bort ORN från cirkulation (vilket ökar dess värde över tid) på följande sätt:

 • Insats: Enligt DPoB-modellen tar både mäklare och icke-mäklare sina ORN bort från cirkulationsförsörjningen. De belöningar som genereras sammansätts i deras insats vilket ytterligare minskar cirkulationsförsörjningen.
 • Licensavgifter: 100% av licensavgifter genererade från Orions DeFi-lösningar kommer att användas för att köpa ORN från marknaden och tas bort från omlopp.
 • Återbetalningar: ORN-tokens som återbetalas via Dynamic Coin Offering (DYCO) kommer att förstöras.

Fördelar för innehavare av ORN

Som ses ovan får Orion Terminal-användare avgiftsrabatter när de betalar med ORN och stakers får ytterligare incitament.

Återbetalningsmöjligheter

Orion är det första projektet någonsin att implementera en DYCO. 80% av de medel som samlades in under tokenförsäljningen avsattes till återköp av innehavares tokens om de begär det. Eventuella återbetalade tokens kommer att brännas.

Var kan jag handla ORN?

ORN kan köpas med Ethereum (ETH) eller USDT i flera börser som KuCoin, BitMax eller Uniswap (v2), men enligt Coingecko handlas det mest aktivt på Bilaxy-börsen. Orion hävdar också att ORN-tokens kan göras genom ett pre-staking-program med flera utbyten satsat på Bitmax, KuCoin och Biki för att satsa belöningar på cirka 39% i april.

Orion färdplan: Vad kan vi förvänta oss?

Orions token-försäljning avslutades den 14 juli 2020 och som nämnts ovan är ORN redan noterat på flera börser. Under det kommande Q4 2020 kan vi förvänta oss lanseringen av det offentliga mainnet, decentraliserade mäklare och Orion-prisoraklet. Viktigast av allt vid offentlig lansering kommer DPoB-insatsmodellen att finnas.

Här är en titt på Orions färdplan:

Orion färdplanOrion färdplan

Slutsats

Utmaningen för handlare och investerare är hur de kan se till att de transaktioner de fortfarande gör är lönsamma. Detta beror på att de dagliga marknadspriserna kan manipuleras av kryptvalar och andra stora investerare eftersom de påverkar den totala likviditeten.

Orions aggregerade likviditet lovade att lösa denna fråga och hittills har den en bra start. Med Orion kan ingen enskild enhet eller investerare påverka dess aggregerade likviditet. Användare kan överväga denna plattform om de vill utföra affärer som är mycket mer lönsamma, eller om de bara vill ha en bättre bild av hur deras portfölj fungerar på olika börser..

Decentralized Finance (DeFi) -serien: handledning, guider och mer

Med innehåll för både nybörjare och mer avancerade användare, kolla in vår YouTube DeFi-serie som innehåller handledning om de VÄSENTLIGA VERKTYGEN du behöver för att handla i DeFi-utrymmet, t.ex. MetaMask och Uniswap. Förutom en djupdykning i populära DeFi-ämnen som Reef.finance ($ REEF) och Polkadot ($ DOT)

DeFi-serien på denna webbplats täcker också ämnen som inte utforskas på YouTube. För en introduktion om vad som är DeFi, kolla in Decentralized Finance (DeFi) Översikt: En guide till den hetaste trenden i kryptovaluta

Självstudier och guider för ESSENTIAL DEFI TOOLS:

 • MetaMask Guide: Hur ställer jag in ett konto? PLUS-tips och hack för avancerade användare
 • Uniswap-granskning och handledning: Nybörjarguide och avancerade tips och tricks
 • Serum DEX guide och recension
 • SushiSwap ($ SUSHI) förklaras
 • 1-tums utbyte, Mooniswap och Chi GasToken: Den ultimata recensionen och guiden

För djupgående information om andra specifika DeFi-projekt, kolla in våra DeFi-token-guider. Här är några av våra mest POPULÄRA guider:

 • AAVE ($ LÅN)
 • Ampleforth ($ AMPL) recension: Den väsentliga guiden till detta DeFi-protokoll
 • ChainLink ($ LINK) guide: En nyckellänk i DeFi-rymden
 • Cream Finance ($ CREAM): Vad är det??
 • Curve Finance ($ CRV) guide
 • DODOEx ($ DODO): En revolutionerande likviditetsleverantör på kedjan
 • Linear Finance ($ LINA): Framtiden för syntetiska utbytesplattformar?
 • Polkadot ($ DOT): Allt du behöver veta om DeFi-älsklingen i Kina
 • RAMP DeFi: Hur låser det upp värdet på insatta tillgångar?
 • Reef Finance ($ REEF): Allt-i-ett Defi-plattformen
 • Förklarade Solana ($ SOL)
 • Diagrammet ($ BRT) – Nästa nivå av decentraliserade appar
 • Trustswap ($ SWAP) förklarade- Nästa generation av DeFi-transaktioner
 • Yearn.Finance slå samman DeFi-ekosystemet
 • Wing Finance ($ WING) – En kreditbaserad DeFi-utlåningsplattform

Fler videor och artiklar kommer snart som en del av vår DeFi-serie, så var noga med att prenumerera på vår Youtube-kanal och (för nu) GRATIS nyhetsbrev varje vecka så att du kan meddelas så snart de kommer ut!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner