Vad är Ripple och XRP

Krusning – Ripple Transaction Protocol är ett system för realtidsavveckling som är utformat för att användas av banker för valutaväxling, remittering och bruttoavveckling. Tanken är att ersätta äldre system som SNABB – som utvecklades 1972 och används av de flesta banker idag. Ripple-protokollet erbjuder betydande fördelar i både överföringshastighet och överföringsspårning. Ripple använder distribuerad storboksteknik, liknande Bitcoin. Jämfört med Bitcoin är det snabbare och billigare att skicka till krusningsnätverket. Det finns dock en betydande avvägning som är bristen på decentralisering. Ripple-nätverket är avstängt och kan inte anslutas av någon användare – vilket betyder att det finns en betydande mängd centralisering.

xAktuell avveckling mellan banker

XRP – Kryptovalutan XRP förväxlas ofta med Ripple-protokollet (även kallat Ripple) utfärdat Ripple Labs. De XRP är en utfärdad token som använder Ripple-nätverket – den kan skickas extremt snabbt och med låga avgifter. Det bör dock noteras att XRP är krävs inte för att nätverket ska fungera och det krävs inte heller av bankerna att använda det om de väljer att anta Ripple. Faktum är att xCurrent-kommunikationen mellan banker inte använder XRP.

Rippel-logotyp

Ripple Currency (XRP) vs Ripple Protocol

Så kan vi börja med en förvirrande faktor. Så jag måste göra en åtskillnad mellan Ripple transaktionsprotokollet (som används mellan banker och andra företag) och den ripple-utgivna valutan, XRP. När du ser att Ripple gör vinster är det faktiskt XRP, den valuta som utfärdas av Ripple. Och detta skiljer sig faktiskt helt från nätverksprotokollet eller Ripple-protokollet. Båda delar samma namn och jag är säker på att detta definitivt har förvirrat många investerare.

Ripple Protocol

Så kan vi börja med transaktionsnätverket som kallas Ripple. Så Ripple-protokollet är baserat på teknik som liknar blockchain men inte helt densamma. Det kräver ingen gruvdrift och det är baserat på ett konsensusnätverk istället för att vara konsumentvänligt vilket är vad Bitcoin är. I grund och botten är det för den vardagliga personen.

Ripple används uteslutande av stora institutioner som banker. Hela tanken med Ripple är att låta banker överföra någon form av tillgång, oavsett om det är valuta, USD, euro, guld eller någon annan tillgång som flygmiles. Du kan överföra det mellan andra institutioner nära omedelbart. Detta konkurrerar med system som snabbt. Så om du någonsin köpt Bitcoin med banköverföring vet du hur smärtsamt det är. Du måste kontakta din bank och skicka transaktionen till ett snabbt bankkodskonto och det kan ta upp till två till tre dagar och det finns mycket transaktionsavgifter för både avsändaren och mottagaren. Ripple är inställd på att revolutionera detta genom att tillhandahålla nästan omedelbara transaktioner på andra sekund för institut som banker. Det har redan antagits av en hel del stora banker och

XRP – Currency of the Ripple Network (xRapid)

Så nu när jag förklarade vad som är Ripple-transaktionsprotokollet, går vi vidare till Ripple XRP. XRP utfärdas faktiskt av Ripple Labs och är en form av kryptovaluta som kan handlas och den ”bryts inte”. Så det finns ett begränsat antal krusningar och det beloppet utfärdas faktiskt av företaget bakom Ripple som heter Ripple Labs.

XRP i sig har inga underliggande relaterade tillgångar eller värden, t.ex. Det är inte bundet till USD eller guld. Snarare kan den användas för att fungera som en mellanliggande valuta i institutioner. Det har en enorm fördel genom att transaktionskostnaderna är mycket, mycket låga (till skillnad från Bitcoin, som nu når 1,5 USD i transaktionsavgifter).

xCurrent använder inte XRP

Ripple Labs har utvecklat två olika teknologier som syftar till att lösa överföringen av värde mellan nationer. Xcurrent är en företagsteknik som riktar sig till banker som tillåter omedelbar överföring av värde. Denna teknik använder inte XRP-valutan, utan är en huvudbok för värdeöverföring i valutan som banken väljer.


Är XRP-centraliserad

XRP-transaktioner kan bekräftas mycket snabbt på grund av det lilla antalet validerare noder i nätverket. XRP-nätverket är inte öppet konsensus, så endast a litet antal validerare (~ 30 validerare) behöver kommunicera en transaktion innan den betraktas som ”bekräftad”. Förespråkare för XRP berömmer det för bekräftelsestider under 1 sekund medan motståndarna pekar på den centraliserade arkitekturen och bristen på censurmotstånd. XRP-transaktioner kan återföras och konton kan frysas – liknar hur traditionella bankkonton är frysta.

Bekymmer om Ripple

Så vidare, XRP utfärdas för närvarande endast till mindre än 40% av sin totala. Det återstående beloppet (minus 20% som behålls av skaparna av Ripple) innehas av Ripple Labs för att distribuera när och hur de vill. Detta är faktiskt ganska intressant eftersom till skillnad från många decentraliserade valutor spelar Ripple Labs en stor roll i distributionen av XRP. Ripple Labs är faktiskt ett företag och detta skiljer sig mycket från Bitcoin, där Bitcoin är helt decentraliserat och inte har en central kontrollmyndighet. Ripple Labs är registrerat i många länder och det kan stämmas och hållas under polisens förvar. Detta skiljer sig mycket från andra tekniker.

Så det är lite information om Ripple-protokollet och XRP. Jag är säker på att detta kan vara lite förvirrande för vissa människor och eftersom tekniken och valutan har samma namn kan det missförstås. Jag hoppas att detta klargörs lite för dig om vad Ripple-protokollet är och vad XRP är.

Du kan köpa Ripple (XRP) på Binance – https://www.binance.com/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map