YFII Yield Farming – den kontroversiella YFI-gaffeln

YFII (nu formellt känd som DFI.Money) är en gaffel av yEarn-projekt (YFI) som erbjuder en annan tokenfördelningsmodell där tokenutsläpp halveras varje vecka (YIP-8). Denna ekonomiska design uppmuntrar till aktivt deltagande i gruvdriften av $ YFII samtidigt som de senkomsterna fortfarande kan tjäna belöningar. YFII fungerar som en styrningstoken för samhället – eftersom tokens krävs för att rösta om nya beslut och implementeringar. Från och med den här artikeln har över $ 150 miljoner USD låsts under YFII-pool 1– betecknar utvecklingen av en stark gemenskap.

YFII är utformad för att ha 3 olika pooler med var och en som distribuerar 10 000 tokens den första veckan av utgivningen (27 juli), med mängden halverad varannan vecka.

Utvecklarna avsåg ursprungligen att genomföra denna ändring via en styrningsröstning “YIP8”- men detta passerade inte samhället. Detta har lett till skapandet av YFII-gaffeln som direkt implementerar en veckahalveringsmodell för YIP-utsläpp. Detta har lett till ökat stöd för projektet, särskilt i det kinesiska samhället. $ YFII-aktier a 98% kodlikhet med YFI, med den viktigaste skillnaden som den “halverade” tillagda klausulen – för mer information kontrollera denna jämförelse.

YFII-styrning gränssnittet är också en gaffel av Ygov.finance

YFII Starta kontroverser

Lanseringen av YFII var kontroversiell och möttes ursprungligen med bedrägerier – eftersom västsamfundet fruktade att YFII var en utgångsbedrägeri. Detta berodde främst på förekomsten av potentiella bakdörrar som en “minter” och “styrning” adresser som kan skapa ett antal nya tokens (oändlig token risk). Dessa frågor löstes senare genom att bränna “styrelsens adress” och förtydligande av “minter” adresser.

Metamask Phishing Detection Warning

Är det säkert att ge YFII Farm?

YFII erbjuder mycket hög avkastning på investeringen, med pool 2 som erbjuder mer än 2000% enligt denna artikel. Den viktiga frågan nu är om det är säkert att ge gården YFII. Metamask har utfärdat phishing-varningar för YFII-webbplatsen, troligtvis ett resultat av inledande rapporter om varningar mot projektet.

Den viktigaste striden var närvaron av en ”ägarnyckel” som kunde ha använts för att skapa ett oändligt utbud av YFII. Det här problemet har korrigerats av communityn efter att ägarnyckeln brändes – vilket innebär att inga nya tokens kan skapas utan att communityn godkänner det via styrningsröster. Det har också förekommit några larm från Balancer-projektet, där YFII-DAI-poolen raderades tillfälligt.

Det kinesiska Wechat-samhället har snabbt ropat mot okunniga fördomare mot projektet. Många har kallat Balancer för centraliserat och potentiellt opålitligt efter dessa anklagelser / frontendcensur.

https://twitter.com/FinanceYfii/status/1288405347976192000?s=20

Det finns definitivt många risker med YFII – som med alla decentraliserade finansprojekt och smarta kontrakt.

Två pooler

För närvarande finns det två pooler för att odla $ YFI-token – var och en har en fördelning på 10 000 per vecka – minskar med hälften varje vecka (se diagram nedan).

För att ta reda på mer om den beräknade årliga procentuella avkastningen (APY) genererad av YFII-jordbruk, kolla in Weebs jordbruksverktyg https://yieldfarming.info/yfii/ycrv/

Hur ger du gården YFII

* OBS: Avkastningsuppfödning är extremt farligt och kan inkludera risker som oändlig sårbarhet med mynta / smarta kontrakt / prisvolatilitet. Denna aktivitet är inte SÄKER och bör ses som EXTREMT experimentell. Du har blivit varnad*

Det finns tre olika metoder för att bryta YFII – alla ger olika avkastning av YFII och har olika risker. Det är inte nödvändigt att lära sig alla metoderna – det är snarare viktigt att förstå att de har olika riskprofiler.

 1. POOL 1: Detta använder yCurve-tokens som genereras på https://www.curve.fi/iearn.
 1. Logga in https://www.curve.fi/iearn
 2. På Deposition sida, sätt in antingen USDT, USDC, TUSD eller DAI
 3. Detta genererar yCurve-tokens
 4. Sätt på yCurve-tokens https://yfii.finance/#/ i “längta” slå samman
 5. RISKER: Y Curve Pool använder stabila mynt och investerar dem automatiskt i olika protokoll. Detta anses vara hög risk eftersom alla sårbarheter i något av protokollen kan leda till stöld av medel.
 • Pool 2: Detta använder Balancers 98% DAI: 2% YFFI likviditetspool
  1. Placera antingen YFII eller DAI i Balancer Liquidity Pool https://pools.balancer.exchange/#/pool/0x16cAC1403377978644e78769Daa49d8f6B6CF565
  2. Detta genererar BPT-tokens
  3. Sätt BPT-tokens på https://yfii.finance/#/ i “Balancer (YFII-DAI)” Slå samman
  4. RISKER: Fonder kommer att användas för att automatisera marknadsskapande – vilket betyder att om det plötsligt är en stor försäljning av YFII, kommer DAI-tokens att användas för att köpa YFII. Detta innebär att prisfall / volatilitet för YFII är en kan leda till en minskning av poolade tillgångar.
  5. Pool 3: Att placera YFII i “styrningspoolen”
  6. Efter framgångsrik insatser bör du kunna se att “belöningar tillgängliga” ökar med tiden med fler YFFI-tokens. Tokens kan göras anspråk när som helst med hjälp av “anspråk”. Utöver detta kan stakade insatta poletter också tas bort när som helst utan låsning.

   YFII-styrning

   Under bootstrap-fasen av YFII har utvecklarna valt att använda en styrningsmodell med flera signaturer där makten delas mellan elva undertecknare. För att en resolution ska antas och verkställas, 7 av de 11 undertecknarna måste godkänna åtgärden med hjälp av ett gnosvalv. Detta är en tillfällig åtgärd som förbättrar hastigheten för utplacering av kontrakt medan makten övergår till YFII-styrningen DAO (YFII-väljare får rösta om vad de ska genomföra). Mer information finns om de 11 undertecknarna & Twitter-verifiering här: https://keys.yfii.finance.

   YFII-distribution

   YFII-distributionsschema

   YFII Wechat Group (kinesiska)

   YFII-communityn har en stor Wechat-grupp. För att hitta gruppen, sök myGrassU och skriv 3 för att få en inbjudan till gruppen. I ett öppet brev från YFII-gemenskapen, skaparen av YFI erkändes officiellt med ett badass-foto.

   YFII-listor på Binance

   Binance noterade DFI.Money (YFII) den 1 september 2020 med följande handelspar: YFII / BNB, YFII / BTC, YFII / BUSD och YFII / USDT. Inga noteringsavgifter betalades av YFII för denna notering – tydligt noterade Binance YFII som svar på den överväldigande populariteten hos DeFi-jordbrukare och entusiaster. Popularitet och samhälle är en stor faktor som tas med i Binance när man bestämmer vad man ska lista, vilket avslöjades av medgrundare och VD Chengpeng Zhao (CZ) under vår intervju.

   YFII: s notering på Binance gav dem en enorm boost, vilket nästan fördubblade tokens värde till över 8 000 USD på bara en dag.

   FAQ

   Är YFII säkert?

   YFII har liknande kontrakt som Synthetix och YFI – så det är inte en total bluff. Det har dock ännu inte bevisats om YFII är säkert på grund av potentiella sårbarheter i mart-kontraktet. YFII har ännu inte granskats

   Hur lägger jag till i Balancer Pool 2

   Unfortunate Balancer har tagit bort funktionen för tillsatslikviditet i poolen (på grund av rädsla för potentiell oändlig myntningsrisk). För att lägga till pool 2 måste du använda balanseringsgaffeln från YFII

   Var hittar jag den senaste statistiken om YFII-jordbruk

   Du kan också använda ett inofficiellt från WeeMcGee – https://yieldfarming.info/yfii/ycrv/

   Decentralized Finance (DeFi) -serien: handledning, guider och mer

   Med innehåll för både nybörjare och mer avancerade användare, kolla in vår YouTube DeFi-serie som innehåller handledning om de VÄSENTLIGA VERKTYGEN du behöver för att handla i DeFi-utrymmet, t.ex. MetaMask och Uniswap. Förutom en djupdykning i populära DeFi-ämnen som Reef.finance ($ REEF) och Polkadot ($ DOT)

   DeFi-serien på denna webbplats täcker också ämnen som inte utforskas på YouTube. För en introduktion om vad som är DeFi, kolla in Decentralized Finance (DeFi) Översikt: En guide till den hetaste trenden i kryptovaluta

   Självstudier och guider för ESSENTIAL DEFI TOOLS:

   • MetaMask Guide: Hur ställer jag in ett konto? PLUS-tips och hack för avancerade användare
   • Uniswap-granskning och handledning: Nybörjarguide och avancerade tips och tricks
   • Serum DEX guide och recension
   • SushiSwap ($ SUSHI) förklaras
   • 1-tums utbyte, Mooniswap och Chi GasToken: Den ultimata recensionen och guiden

   För djupgående information om andra specifika DeFi-projekt, kolla in våra DeFi-token-guider. Här är några av våra mest POPULÄRA guider:

   • AAVE ($ LÅN)
   • Ampleforth ($ AMPL) recension: Den väsentliga guiden till detta DeFi-protokoll
   • ChainLink ($ LINK) guide: En nyckellänk i DeFi-rymden
   • Cream Finance ($ CREAM): Vad är det??
   • Curve Finance ($ CRV) guide
   • DODOEx ($ DODO): En revolutionerande likviditetsleverantör på kedjan
   • Linear Finance ($ LINA): Framtiden för syntetiska utbytesplattformar?
   • Polkadot ($ DOT): Allt du behöver veta om DeFi-älsklingen i Kina
   • RAMP DeFi: Hur låser det upp värdet på insatta tillgångar?
   • Reef Finance ($ REEF): Allt-i-ett Defi-plattformen
   • Förklarade Solana ($ SOL)
   • Diagrammet ($ BRT) – Nästa nivå av decentraliserade appar
   • Trustswap ($ SWAP) förklarade- Nästa generation av DeFi-transaktioner
   • Yearn.Finance slå samman DeFi-ekosystemet
   • Wing Finance ($ WING) – En kreditbaserad DeFi-utlåningsplattform

   Fler videor och artiklar kommer snart som en del av vår DeFi-serie, så var noga med att prenumerera på vår Youtube-kanal och (för nu) GRATIS nyhetsbrev varje vecka så att du kan meddelas så snart de kommer ut!

   Resurser:

   1. INFO : https://medium.com/@WhiteNoise1984/yfii-innovative-decentralized-defi-mining-pool-d745c032dfc0
   2. POOL: https://pools.balancer.exchange/#/pool/0x16cAC1403377978644e78769Daa49d8f6B6CF565
   3. Gaffel: https://bal.yfii.finance/#/pool/0x16cAC1403377978644e78769Daa49d8f6B6CF565 (Inofficiell gaffel med Balancer-poolen. Använd på egen risk.)
   4. INSATS: https://yfii.finance/

    KONTRAKT: 0xAFfcD3D45cEF58B1DfA773463824c6F6bB0Dc13a

   5. hur man ser belöningar btw https://yieldfarming.info/yfii/yfii_dai/

   YFII-tillkännagivande: https://medium.com/@WhiteNoise1984/yfii-innovative-decentralized-defi-mining-pool-d745c032dfc0

   YFII-tokenadress: 0xa1d0E215a23d7030842FC67cE582a6aFa3CCaB83

   Information om inofficiell avkastning:

   Pool1: https://yieldfarming.info/yfii/ycrv/

   Pool2: https://yieldfarming.info/yfii/yfii_dai/

   Mike Owergreen Administrator
   Sorry! The Author has not filled his profile.
   follow me
   Please Follow Us
   Facebooktwitter
   Promo
   banner
   Promo
   banner