Vad är Blockchain Technology? Allt du behöver veta

Blockchain och kryptokurrency har dykt upp som ett ord i olika livsområden under det senaste decenniet. De skyhöga värdena för kryptovalutor i slutet av 2017 har gett dessa ord ett bredare förslag. Det finns bara ett fåtal som inte känner till dessa ord. Fraktioner av människor som ofta använder dessa ord förstår också den verkliga innebörden och betydelsen av dessa ord. Tidigare var blockchain-teknik associerad med Bitcoin. Men nuförtiden verkar denna teknik revolutionera nästan alla livets områden. Forskarna är upptagna med att öka skalbarheten och säkerhetsfunktionerna för denna rasande teknik.

Blockchain

Efter mycket forskning har experterna dragit slutsatsen att blockchain är en slags offentlig huvudbok som lagrar alla transaktioner som äger rum i den digitala världen. En av de speciella funktionerna med blockchain är att varje transaktion lagras i ett separat block och delas av alla i nätverket. Alla dessa block är länkade med varandra och motstår därigenom förändring i storboken. Kryptografi och distribuerade konsensusalgoritmer är teknikerna för att säkra dessa transaktioner. Den ökande digitaliseringen och smarthetstrenderna över hela världen har gjort blockchain till ett bredare förslag för folket att förstå.

Typer av blockkedjor

Det finns två typer av blockchain-teknik som används i stor utsträckning runt om i världen. Dessa är:

1-tillåtna blockkedjor

Det här är blockkedjorna som endast valideras av ägarna och validerade användare i nätverket. Detta innebär att ingen ytterligare verifiering på dessa användares behörighet krävs eftersom dessa är de betrodda. Dessa typer av blockkedjor används ofta i statliga institutioner och företag och de statliga avdelningarna är de validerade användarna. Tillåtna blockkedjor kan också vara privata och i sådana fall blir organisationerna validerade användare.

2-tillåtna blockkedjor

Dessa är de vanligaste blockkedjorna där varje användare av nätverket deltar i konsensusen. Det är denna blockkedja där varje block är säkrat med en säkerhetsnyckel. Dessa typer av blockkedjor är tillgängliga för alla men ingen kan varken kopiera eller temperera den transaktion som sker.

Blockchain-teknik

Blockchain-teknik är den teknik som hjälper utvecklarna att utveckla olika applikationer som stöds av blockchain. Det är den här tekniken som har utökat användningen av blockchain inom olika livsområden inklusive vård- och välgörenhetsorganisationer. Det är en öppen källkodsteknik som kan användas av individer såväl som företag på sina egna sätt för att gynna sig själva. Användningen av denna teknik har avskaffat tredje parts roll i finansiella transaktioner. Det är därför blockchain-tekniken anses vara idealisk för länder med majoritet av obankrad befolkning. Med enkla ord kan vi säga att blockchain-teknik är den teknik som hjälper till att lagra och utbyta digitala tillgångar i ett peer-to-peer-nätverk utan behov av mellanhänder..

Läs också: 8 bästa Blockchain online-kurser för utbildning & Certifiering 2019

Arbetar med Blockchain Technology

hur fungerar blockchain


img källa: G2 Crowd

Under det senaste decenniet har blockchain-tekniken erkänts som ett snabbt sätt att bli rik. Det är därför fler och fler människor intresserar sig för att investera i blockchain och kryptovalutor. Det är absolut nödvändigt att förstå konceptet och arbetet med blockchain-teknik för att få de verkliga fördelarna. Hur blockchain-tekniken fungerar kan förklaras i fyra enkla steg. Dessa är:

LÄS Ripple – MoneyNetint med RippleNet som tittar på att använda XRP för att källa On-Demand Liqudity

1-ta plats för en transaktion

Det allra första och viktigaste att förstå hur blockchain-tekniken fungerar är att det kräver en transaktion. Transaktionen kan ske mellan två personer eller företag oavsett var de befinner sig. En av dessa blir avsändare och den andra blir mottagare.

2-validering / verifiering av transaktion

Efter att transaktionen har ägt rum är nästa steg i arbetet med blockchain-teknik validering eller verifiering av den transaktionen. Eftersom transaktionen delas mellan miljoner datorer runt om i världen, skyndar ett nätverk av datorer att verifiera den transaktionen. Dessa bekräftar transaktionen tillsammans med dess datum, tid, belopp och till och med deltagarna i transaktionen.

3-bildande av ett block

När transaktionen valideras av datorer i nätverket lagras den i ett separat block. Detta block innehåller all information om den transaktionen. Denna information kan innehålla tid, datum, belopp, digitala signaturer och mycket mer. Dessa block är synliga för alla individer eller företag i nätverket och det blir därför omöjligt att ändra dess register. Detta nya block läggs till i en redan befintlig blockchain-databas. Informationen i varje block sparas genom kryptografi och vissa andra distribuerade konsensusalgoritmer.

4-tilldelning av en kod / hash

Det sista steget i arbetet med blockchain är tilldelningen av en kod eller hash till det blocket. Den här koden tilldelas efter att allt om transaktionen har verifierats. Den här koden är alltid unik vilket gör transaktionen säker. Här är det viktigt att nämna att nytt block kan läggas till blockchain först efter att det har fått en viss kod. Det nya blocket blir också synligt för allmänheten efter tillägg till en befintlig blockchain eller databas.

Fördelar med Blockchain Technology

Att vara en öppen källkodsteknik används blockchain i många olika delar av livet. Den ökande användningen av denna teknik har revolutionerat många företag runt om i världen. Några av dess fördelar är:

1-transaktionshastighet

Blockchain-tekniken används i stor utsträckning över hela världen för dess snabba snabba globala transaktioner. Här är det viktigt att nämna att antagandet av denna teknik har revolutionerat banksektorn över hela världen. Detta beror på att de globala transaktionerna som ägde rum på 15-20 dagar nu sker inom några sekunder. Till exempel genomförs en global transaktion på bara 0,3 sekunder i Ripples blockchain-nätverk.

2-säkerhet

De ökande säkerhetshoten i den finansiella världen har också ökat användningen av blockchain-teknik inom olika områden. Den höga krypteringsgraden i denna teknik gör varje transaktion säker. Dessutom gör tillgängligheten av block i form av en storbok för alla i världen det omöjligt för alla att ändra transaktionerna. Alla block som lagrar information om vissa transaktioner är säkrade med hash / koder som är unika. Forskarna och experterna är fortfarande upptagna med att öka säkerheten för transaktioner som sker i den digitala världen.

LÄS Blockchain på vårdmarknaden för att överstiga 1,6 miljarder dollar år 2025

3-transparens

En annan fördel med blockchain-tekniken är dess oöverträffade transparens. Ingen annan teknik kan motstå blockchain-teknik i transparens för globala transaktioner eftersom alla transaktioner är synliga för alla. Endast personer som har nycklar kan komma åt dessa transaktioner utan att ändra dessa. Dessutom förblir avsändaren och mottagaren informerad om transaktionens status.

4-kostnadseffektivitet

Omfattningen av blockchain-teknik ökar också för varje dag som går på grund av dess kostnadseffektivitet. Denna teknik har tagit bort mellanhändernas roll i finansiella transaktioner som inte bara har ökat transaktionernas hastighet utan också gjort dessa kostnadseffektiva. Det finns inget behov av någon dokumentation i blockchain-nätverket som också har eliminerat förseningarna i transaktionerna. Avsändaren och mottagaren är direkt anslutna till varandra via blockchain-nätverk och hålls informerade om transaktionens status.

5-samarbete

Samarbete är också en av de viktigaste fördelarna med blockchain-teknik eftersom både avsändaren och mottagaren samarbetar med varandra under hela transaktionsprocessen vilket gör den tillfredsställande och friktionsfri. Detta gör också blockchain-teknik pålitlig och snabb eftersom det inte finns något behov av tredje part.  

6-hög grad av noggrannhet

Slutligen används blockchain-teknik också i stor utsträckning på grund av hög noggrannhet i transaktionerna. Synligheten av block för alla i nätverket gör transaktioner transparenta. Länkarna mellan dessa block ökar också noggrannheten hos tekniken eftersom informationen i dessa block varken kan kopieras eller ändras.

Hur använder Cryptocurrency Blockchain?

Det finns mer än 1400 kryptovalutor som använder blockchain-teknik på sina egna specifika sätt. Bitcoin var den första kryptovaluta som använde denna teknik. Med tanke på de olika problemen i sitt nätverk använder olika altmynt denna teknik i olika former. Till exempel i Bitcoins nätverk skapas varje nytt block efter tio minuter vilket verifierar transaktionen. Å andra sidan minskar denna tid i Ethereum blockchain till 10-20 sekunder och den här tiden minskar till 0,3 sekunder i Ripples blockchain-nätverk.

Framtiden för Blockchain Technology

På grund av sin utbredda användning förblir blockchain-tekniken i spetsen för nästan alla diskussioner relaterade till digitala valutor. De flesta experter anser att användning av blockchain-teknik verkar oändlig. Om ett decennium eller två kommer det att ligga bakom nästan alla livets områden. Några av användningarna av blockchain-teknik inom en snar framtid kan inkludera:

  • Dess användning för att göra smarta kontrakt kan öka.
  • Experter anser att blockchain-teknik snart kommer att användas för distribution av högprioriterad medicinsk information.
  • Eftersom det allmänna valet i de flesta länder hackas kan blockchain-tekniken snart användas för att rösta för att göra valet rättvist och snabbt.
  • Ingen kan förneka sin användning inom e-handelsindustrin, därför kan man hoppas att köp och försäljning av alla typer av fastigheter kommer att ske genom blockchains.
Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map