itBit Review 2021: Första reglerade Bitcoin Exchange analyserad

Vissa kryptovalutautbyten är portar mellan världens fiatvalutor och kryptovalutor, medan andra bara är platser där du kan byta en kryptotoken mot en annan. Vissa börser är stora webbplatser som nästan alla känner till, som Binance, Coinbase eller Kraken. Andra är lite kända utanför sina hemområden. Vissa är nybörjarvänliga, medan andra kan verka skrämmande även för erfarna handlare. Ett av namnen du kanske har stött på när du läser om kryptohandel är itBit. Denna artikel är en granskning av itBit för 2020, så läs vidare för att ta reda på om ItBit är rätt för dig.

itbit granskning

Vad är itBit?

Med huvudkontor i New York och ett internationellt kontor i Singapore, itBit-utbyte lanserades 2013 som en mäklartjänst som tillåter användare att köpa Bitcoin med fiat-valuta. 2015 erhöll de en stadga från New York State Department of Financial Services, vilket gjorde dem till den första reglerade Bitcoin Exchange i USA. ItBit är nu helt reglerat som en bank i delstaten New York, vilket gör det möjligt för dem att erbjuda växlingstjänster i alla 50 stater. Inte många börser kan erbjuda detta.

Är itBit legit?

ItBit var det första reglerade kryptovalutautbytet i USA och är för närvarande under fullständig reglering som en bank i delstaten New York. Så ItBit är så legit som du kan få.

Vem är detBit för?

Om du tittar på ItBit-webbplatsen anger de upprepade gånger sitt huvudmål: institutioner och aktiva kryptovalutahandlare. ItBit låter dig köpa Bitcoin både genom deras utbyte och via ett OTC-skrivbord, men OTC-köp börjar på 100.000 USD. Så om du vill köpa stora mängder Bitcoin är ItBit definitivt ett bra alternativ för dig. Men om du bara vill köpa Bitcoin för några dollar, vill köpa ett altcoin eller handla kryptotoken, är det bäst om du letar någon annanstans.

Vad erbjuder itBit?

ItBit erbjuder handlare flera funktioner för att göra sina transaktioner snabba och säkra. Ingen ItBit-granskning kan vara komplett utan att titta på några av de viktigaste, så här går vi:

itBit API:

ItBit erbjuder flera API: er för att integrera sina marknadsdata för kryptotillgångar i dina handels- eller investeringsprogram.

De erbjuder FIX (Financial Information eXchange). FIX API är inriktat på institutioner och högfrekventa handlare. FIX erbjuder lösningar för institutioner, algoritmiska handlare och aktiva handlare.

Det finns också REST API. REST är ett HTTP-baserat API som erbjuder full handelsfunktionalitet för algoritmisk handel eller algoritmisk marknadsanalys. Detta är ett offentligt API för att hämta marknadsdata från börsen och ingen autentisering krävs.

Slutligen finns det Market Data API, som är ett REST API som används för att få åtkomst till ItBits orderböcker, prisuppgifter och handelsdata. Detta är också ett offentligt API för att hämta marknadsdata från börsen och ingen autentisering krävs.

itBit-mynt

Valet av mynt på ItBit är mycket begränsat. ItBit lanserades inte som ett kryptobörs; det är en mäklartjänst som låter dig köpa Bitcoin, så det var aldrig någon avsikt att erbjuda ett brett urval av altcoins.

På ItBits börs kan du köpa Bitcoin (XBT) med US-dollar (USD), Euro (EUR) och Singapore-dollar (SGD). OTC Bitcoin-köp kan göras med ETH, BCH, LTC, XLM, PAX, BUSD, PAXG och USDT.

OTC-handelsdisk

ItBit erbjuder en receptfri handelsdisk för att köpa Bitcoin med fiatvalutor och vissa andra kryptovalutor. Transaktioner är i allmänhet snabba; de flesta avgörs inom en dag. Det finns en fast transaktionsavgift och inga uttagsavgifter. Tänk dock på att minimitransaktionen på OTC-skrivbordet är 100 000 USD.

FDIC-försäkring

FDIC innebär att alla konton är försäkrade upp till $ 250.000. ItBit har gjort stora ansträngningar för att övervaka och skydda investerare och handlare och ta itu med frågor som utgör risker för börsen. Det här är inte så vanligt i kryptoekosystemet och det är hat för ItBit för deras förebyggande åtgärder. Med detta sagt, medan en försäkring på 250 000 USD låter som mycket för nybörjare, handlare med låg volym, måste vi komma ihåg att detta inte är ItBits mål. För företag och handlare som kan ha miljoner dollar i Bitcoin på ItBit är det försäkrade inte alls så imponerande.

säkerhet

ItBit är mycket stort för säkerhet. Från det ögonblick du skapar ett konto kommer du att bli ombedd att aktivera 2FA (tvåfaktorautentisering). Även om detta inte är ovanligt bland kryptobörser, tar ItBit detta lite längre eftersom dess säkerhetsprotokoll täcker alla sektorer i börsen. ItBit använder flera lager av säkerhet och försöker sätta standarden för det säkraste utbytet i branschen. De hävdar att de skyddar handelsplattformen från DDoS-attack med SSL-protokollet, 2FA och fullständig kryptering.

ItBit skyddar 100% av kundens kryptotillgångar genom att använda säkra offline-kylplånböcker. Personalen måste följa obligatoriska bakgrundskontroller och efterlevnadsträning.

Förordning

När ItBit fick en stadga från NYSDFS (New York State Department of Financial Services) 2015 blev det den första reglerade kryptobörsen i USA. ItBit är helt reglerad som en bank i New York och detta gör att de kan erbjuda sina tjänster i alla 50 stater.

Om det finns en konsekvens av reglering som kan ses som en nackdel för vissa handlare är att du kan glömma bort anonym handel på ItBit. KYC är obligatoriskt och mer detaljerat än på andra börser. Användare måste uppvisa identifikation och bevis på uppehållstillstånd. Det är också långsammare än andra börser … KYC-verifiering tar ungefär en vecka och du kan inte göra några köp eller byta förrän den är klar.

Avgifter

itbit handelsavgifter

Att sätta in fiat-valuta till ItBit är på den dyra sidan. Att sätta in USD på ditt konto har följande kostnader: inhemska banköverföringar kostar $ 10 + agentavgifter (om sådana finns), internationella banköverföringar kostar $ 25 + agentavgifter (om sådana finns).

Uttagsavgifter för ItBit är följande: ACH-överföringar (upp till och med $ 3000) är gratis, inhemska banköverföringar (över 3000 $) kostar $ 20 + agentavgifter (om några) Internationella banköverföringar är $ 40 + agentavgifter (om sådana finns).

Handelsavgifter har en enkel struktur: avgiftsavgiften är 0,35% och tillverkaravgiften är 0,03%. Specialavgifter är tillgängliga, men du måste handla över 25 BTC för att vara berättigad. Detta är en av anledningarna till att ItBit passar bättre för institutioner och andra handlare med hög volym.

Vad sägs om alternativ till itBit?

Denna ItBit-recension har påpekat att handlare med stora volymer verkligen kan dra nytta av ItBits funktioner. Men det är definitivt inte för alla. Om du bara vill köpa Bitcoin för några dollar, vill börja handla med kryptovaluta, köpa EOS, ADA eller något annat altcoin eller om du bara vill vara anonym (och många innehavare av stora mängder Bitcoin vill verkligen hålla en låg profil), då vill du leta någon annanstans.

Coinbase, Stormgain och Kraken är bra utgångspunkter för nybörjare som vill köpa sina första tokens. De första två erbjuder några fina videor och instruktionsguider som lär dig grunderna i kryptohandel. Om du vill ha ett större urval av tokens och fortfarande har ett användargränssnitt som inte är för skrämmande, är Binance ett bra val. För dem som vill hålla en låg profil tillåter Coinswitch dig att köpa och handla krypto utan att ens skapa ett konto på någon börs.

itBit Review: Slutsats

ItBit anses vara en av de bästa kryptovalutabörserna. Och efter att ha läst denna itBit-recension kan du se att deras rykte verkligen är välförtjänt. Både ItBits börs och OTC-skrivbord är enkla att använda, snabba, säkra och pålitliga plattformar för att köpa Bitcoin. Med detta sagt kan vi inte glömma det faktum att ItBit inte riktar sig mot tillfälliga eller lågvolymhandlare med låg frekvens. Om du bara vill investera några hundra dollar i kryptovalutahandel, vill du definitivt titta på ett alternativ. Men om du vill köpa eller sälja flera miljoner dollar av BTC, låt mig först gratulera dig. För det andra, låt mig berätta att ItBit är ett bra val för din transaktion.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner