VeChain Review 2021 (VET) – Insane Long-Term Potential

När det gäller kryptokurrency och blockchain och dess potentiella användning, många ögon på finanssektorn, ett område som beräknas vara $ 26,5 biljoner fram till 2022, medan detta verkligen är ett mycket lukrativt område för blockchain och dapps att komma in och helt störa, det finns en annan bransch som också långsamt känner av effekterna.

Vi pratar naturligtvis om leverantörskedjan och logistikindustrin för varor och produkter. Enligt Världshandelsorganisationen (WTO) värderades denna sektor 2018 till 39,7 biljoner dollar (20,8 biljoner dollar för all export; 18,8 biljoner dollar för all import)! I synnerhet har ett projekt snabbt kommit in på denna gigantiska marknad och orsakar redan ett sådant krångel att många människor och företag börjar vakna upp till sin enorma potential. Det projektet skulle vara VeChain.

Vechain granskning

Detta till synes lilla projekt, som lanserades i Singapore, har expanderat snabbt under de senaste åren och samarbetat med några av de största namnen där ute som förser världen med många varor och produkter. Denna granskningsartikel från VeChain kommer att titta på vad som orsakar en sådan störning i försörjningskedjesektorn och varför dess blockchain har andra användningsfall.

Vi kommer också att ta en titt på dess tokens, VET och Vtho, dess styrning, vilken typ av partners den har anslutit sig till, vad gör detta projekt så unikt att många branscher snabbt intresserar sig för det, vart det är på väg och mest viktigt, om du ska ha lite yrkesutbildning i din portfölj.

Vad är VeChain & Vad är dess funktioner?

VeChain är en blockchain som ett tjänsteföretag som har leveranskedjelösningar för företag. Det använder Internet of Things (IoT) och blockchain-teknik för att utveckla verktyg för att spåra och tillhandahålla bevis på autentisering för varor och produkter som handlas. Den försöker eliminera miljarder dollar som förloras varje år på grund av förfalskning.

För att lyckas med detta kommer alla varor och produkter att märkas med sin egen unika kod för att spåras genom blockchain, under hela dess resa och liv. Detta innebär att återförsäljare, kunder, leverantörer, nästan vem som helst kommer att kunna veta var, hur och när en vara gjordes, hur den transporterades, vem eller vilket företag som var ansvarig, när den kom till sin destination etc. I huvudsak allt på ett helt transparent sätt. VeChain är dock mycket mer än bara att effektivisera försörjningskedjan.

VeChainThor blockchain kan också användas av många andra skäl. Precis som Ethereum har VeChainThor blockchain byggts specifikt för att tillåta utvecklare och användare att bygga sina egna dapps och ekosystem ovanpå det.

Företag som Vulcanverse, ett virtuellt onlinespel under romersk-Greco-eran, Vimworld, en blockchain-driven smart collectibles (Non-fungible tokens or NFTs) plattform, och ekosystem och Jur, en laglig decentraliserad plattform som erbjuder företag enkel åtkomst och transparenta rättsliga tvistlösningar har bland annat använt VeChains blockchain för att bygga sina ekosystem.

VeChain lanserades först 2015 på Ethereum-plattformen. Dess ursprungliga symbol var VEN. Men den 30 juni 2018 omvandlades den till VeChainThor och flyttade hela sitt ekosystem från Ethereum till sin egen oberoende blockchain. Vi kommer att diskutera VeChains tokenomics nedan, men det måste vara värt att nämna att VEN är en ERC20-token och INTE är kompatibel med VeChains nya blockchain och vice versa (VET är VIP180). Följaktligen kommer användare som köper VEN och överför dem till VeChainThors mobilplånbok eller Sync-adresser att förlora dem!

VeChain Foundation

VeChain Foundation, en ideell organisation som är baserad i Singapore. Det inrättades 2017 och det är för närvarande det styrande organet som övervakar hela ekosystemet. Det strävar efter att skapa ett förtroendefria, kostnadseffektivt ekosystem där information är transparent och lättillgänglig.

Styrningsmodell

VeChain är unik. Medan dess blockchain och statistik är helt transparenta, har det ett centraliserat styrsystem. Detta var avsiktligt. VeChain insåg att både decentralisering och centralisering har sina fördelar och nackdelar. I sin egen Whitepaper 2.0:

”Även om decentralisering är den välkända hörnstenen i blockchain-tekniken, har den uppenbara defekter som leder till ineffektivitet och dålig förmåga att genomföra snabba iterationer i sin rena form. Vi tror att skalbarhetsfrågor relaterade till blockchain inte är kopplade till tekniska problem utan enighet om styrning.

Kontinuerliga uppdateringar och tillägg till blockchains funktioner och funktioner är en naturlig produkt av utvecklingen av tekniken, dess användningsfall och dess applikationer. ”

VeChain kom med en styrningsmodell som fungerade som mycket flexibel och effektiv i beslutsfattandet. Det betyder dock inte att det aldrig fanns utrymme för förbättringar. I början av 2020 publicerade de sina för att göra deras styrningsmodell mer robust och effektiv, liksom mer decentraliserad Whitepaper 2.0, som visade vissa förändringar. Du kan få en bättre bild genom att visa styrelsemodelldiagrammet nedan.

Vi kommer inte att gå igenom allt, men här är lite av en översikt.

Styrelse för styrkommittén

Det är styrorganet för VeChain Foundation. Det väljs av intressenter med rösträtt. Styrkommittén beskriver de kritiska strategierna och väljer funktionella kommittéordförande för att övervaka stiftelsens operativa enheter. Allvarliga frågor som kan ha allvarlig inverkan på alla intressenter röstas emellertid av intressenterna själva.

Intressenter

Intressenter med rösträtt kan vara alla individer, företag, myndigheter, ideella organisationer med en andel i VeChain-ekosystemet. De består av tre kategorier:

Myndighetsmasternoder: De är nätverksansvariga för VeChain blockchain. Varje myndighetsmasternod eller AM måste innehålla minst 25 miljoner VET-token för att bli berättigade. Den 16 december 2020 var det meddelat att Grant Thornton Cypern, ett av de största företagsrådgivningsföretagen på Cypern med ett företagsnätverk i över 140 länder, blev VeChainThor nyaste myndighet Masternode.

Dessa noder är de enda som kan packa nya block i blockchain och belönas med 30% av transaktionsavgiften i varje block. Medan vem som helst kan bli AM måste en person eller organisation genomgå en ID-verifiering och bakgrundskontroll och godkännas av VeChain Foundation i förväg..

Ekonomiska X-noder:  En annan grupp som har rösträtt, men till skillnad från myndighetsmasternoder, är inte berättigade att packa nya block på blockchain. De skapades istället som en motåtgärd för valet mot myndighetsmasternoder, även om det inte betyder att ekonomiska X-noder som standard ska gå emot allt som myndighetsmasternoderna gör. Denna grupp skapades som ett engångsavtal för att belöna alla tidiga VeChain-investerare.

Detta innebär att mängden människor som frivilligt blev en Economix X-nod nu är låst. Medan noder kan lämna denna kategori utan problem tillåter inte VeChain någon att komma in i den här gruppen. Så om alla bestämmer sig för att lämna skulle denna kategori upplösas. Varje nod krävs för att satsa en viss mängd yrkesutbildning och vänta på löptiden.

Ekonomiska noder:  Till skillnad från Economic X-noder kan alla yrkesutövare, även nu, bli en ekonomisk nod när som helst. Vilken VET-adress som helst över minimikravet för innehav kan gälla via VeChainThor Node-smartavtalet och vänta på förfallodagen innan skapandet eller uppgraderingen är klar. Mer information om ekonomiska noder finns här.

VeVote

VeChain har också ett VeVote-system för alla andra icke-nodiga VET-tokeninnehavare att rösta om andra frågor, vilket möjliggör större demokratisering och deltagande.

Bevis på myndighetens konsensusalgoritm

Till skillnad från andra vanliga former av konsensusalgoritmer, såsom Proof-of-Work (PoW) eller Proof-of-Stake (PoS), använder VeChain ett unikt samförstånd som kallas Proof-of-Authority eller PoA för att generera nya block. Vad är det där? Det är en förbättring från PoS-algoritmen genom att alla som vill vara en myndighetsmasternod måste valideras och godkännas av VeChain-stiftelsen innan de är berättigade att generera nya block på VeChainThor-blockkedjan. Detta eliminerar riskerna med att ha anonyma blockproducenter, en av de viktigaste hinder som företagen ger.

Eftersom alla AM-noder kan lita på kan block packas mycket snabbare och är mer kostnadseffektiva än PoW eller PoS. AM-noder avslöjar sin identitet och sätter sina pengar och anseende för rätten att producera nya block.

För närvarande har VeChain Foundation dock beslutat att ännu inte avslöja identiteten för några av de tidiga AM-noderna. Stiftelsen uppmuntrar dock nya Masternodes-sökande att avslöja sin identitet, vilket var fallet med Grant Thornton Cypern, som kom VeChains nyaste myndighet Masternode 2020.

Tokenomics och NFT

VeChain är också unikt genom att det inte har en utan två tokens. Den första token är VET, och det är ekosystemets butik med värde och smart valuta. Dess andra symbol, Vtho, genereras när en användare köper och håller fast vid någon yrkesutbildning. Vtho känner till Ethereums Eth-token genom att det behövs som ”gas” för att generera smarta kontrakt och transaktioner på blockchain.

På grund av Ethereums ständiga trängsel och höga avgifter utvecklade VeChain två tokens för att bekämpa just det och mer. Som nämnts i vitboken, medan VET bär bördan av prisvolatilitet på marknaden, skapades Vtho för att fungera mer som en stabil valuta för att förhindra att transaktionsavgifter påverkas direkt av sådan prisvolatilitet..

Därför kommer användare som har VET att få gratis Vtho (ja, gratis tokens!) I sin heta eller kalla plånbok, som de kan använda för att interagera och bedriva sin verksamhet på blockchain gratis. Ju mer VET man har, desto snabbare genereras Vtho.

VeChain har två token-standarder. Den första är VIP180 Standard, vilket är en uppsättning vanliga API: er som alla tokens, inte bara VET eller Vtho, på VeChainThor blockchain kan följa och interagera på. Det liknar Ethereums ERC-20-standard. Den andra standarden är VIP181.  Denna standard sätter ett gemensamt API för alla icke-fungibla tokens (NFT) att följa på blockchain. Återigen är den baserad på Ethereums ERC-721 NFT-standardtoken.

Detta måste återigen anges för alla nykomlingar: VeChains VIP180- och VIP181-tokens är inkompatibla med Ethereum-blockchain eller någon annan blockchain just nu. Under inga omständigheter får några VIP180- och / eller VIP181-token överföras till Ethereum och vice versa. Du kommer att förlora dem!

Kunder och partnerskap

VeChain har förvärvat partnerskap vänster, höger och centrum under de senaste åren för att uttrycka det enkelt. Bland partnerna har VeChain undertecknat jätteföretag som Walmart China, BMW Group, H&M, PriceWaterhouseCoopers (PwC), DNV GL, Shanghai Gas, bland många fler, och det ser inte ut som att VeChain kommer att sluta registrera fler företag när som helst snart.

Twitter, en tweet cirkulerade som visar VD för VeChain, Sunny Lu, som talar om ett nytt företag som är redo att vara ombord. Det förväntas att detta företag ensamt ska generera miljoner transaktioner per dag! När du skriver den här artikeln genereras bara några hundratusentals transaktioner eller så per dag. Enligt tweet-videon räcker inte VeChains nuvarande skalbarhet för att tillgodose detta företags behov. Detta är förmodligen den främsta anledningen till att VeChains PoA-konsensusalgoritm förbättras till PoA 2.0.

Uppgraderingar / förbättrade funktioner

Under det senaste året eller så har VeChain arbetat hårt med två stora och betydande uppgraderingar av sitt ekosystem. Den första uppgraderingen är på sin konsensusalgoritm, med titeln PoA 2.0. Den andra uppgraderingen är dess Fee-Delegation as a Service (DaaS) -funktion.  Vikten av dessa uppgraderingar kan inte överdrivas, varför denna artikel kommer att undersöka dem lite mer.

Bevis av myndighet (PoA) 2.0-Surface

PoA 2.0-Surface, som står för (Secure Use-case-adaptiv Relativt Forkfritt Approach av Chain Extension) är deras nya och förbättrade konsensusalgoritm som förväntas lanseras helt någon gång under andra kvartalet 2021. Utan att bli för teknisk, PoA 2.0 försöker förbättra några av nackdelarna med PoA 1.0.

När ett nytt block skapas spenderas tid på kommunikationsomkostnader (signaturer, blockhuvud), sänder ett block, validerar det och når enighet att välja nästa nod för att generera ett nytt block. PoA 2.0 strävar efter att maximera den tid som spenderas på överföring av data och därmed förbättra bandbreddseffektiviteten. Det gör det genom att “försena” valideringsprocessen från genereringen av själva blocket till nästa omgång, så att överföringen av data på blocket kan köras parallellt med valideringsprocessen.

En annan förbättring har att göra med tiden på att välja nästa nod för att generera ett nytt block. Istället skapas ett schema slumpmässigt i god tid i förväg för att avgöra vilken beställning en myndighet Masternode ska generera det nya blocket.

Slutligen har PoA 2.0 en relativt gaffelfri strategi. Den nya konsensusalgoritmen introducerar en verifiserbar slumpmässig funktion (VRF) -mekanism som gör att block kan godkännas av ett slumpmässigt valt antal mindre pooler av noder. Detta begränsar kraften hos noden som valdes för att generera ett nytt block och hindra honom / henne från att begå skadliga gaffelattacker.

Delegation as a Service (DaaS)

Den 15 januari 2021 publicerade CTO Dr. Peter Zhou en artikel om Medium om en ny avgiftsdelegering för VeChin, som ska underlätta interaktionen med defi (decentraliserade finans) -protokoll, massanslutning för att äntligen äga rum på blockchain.

Så, hur fungerar den här nya delegationen som en tjänst (DaaS)? I ett nötskal ska det underlätta transaktionsbetalningar. Ett av de största hindren i Defi-sektorn är behovet av att täcka transaktionskostnader. Detta innebär att användare måste köpa vissa tokens, i fallet med VET för Vtho, för att kunna interagera med VeChain blockchain-ekosystemet eller vilket ekosystem som helst för den delen.

Detta innebär också att man måste lära sig och förstå vad en kryptovaluta är, särskilt ett verktygstecken, vilken blockkedja gäller det, vad en blockkedja är, förstå hur en transaktion eller ett smart kontrakt fungerar, att behöva hitta en lämplig plånbok och generera din privata nycklar, förstå dess risker, etc. Som du kan se blev något så enkelt överväldigande, komplext och förvirrande. För att ge ett exempel skrev Brot KnoblauchHaus en artikel som kort och enkelt sammanfattar vad DaaS försöker lösa.

”Avgiftsdelegationen i sig är lätt att förstå. Vi ser exempel på detta varje dag i vårt verkliga liv. Tänk på en produkt som Office 365. Om du köper en personlig licens för hemmabruk är du ansvarig för att betala licensavgiften när den förfaller. Men om du arbetar för ett företag som har ett affärsavtal för Office 365 behöver du som anställd aldrig oroa dig för när licensbetalningen ska betalas och hur mycket det kostar. Du använder bara programvaran. Detta är avgiftsdelegering i ett nötskal. ”

Han fortsätter med samma exempel:

“… tänk nu om företaget använder en mängd olika Microsoft-produkter, inte bara Office. Det är många olika företagskontrakt som de behöver upprätthålla med Microsoft, med olika prissättningsmodeller, kontraktstid och så vidare. Detta tillför en enorm komplexitet, inte bara för företaget som vill använda Microsoft-produkterna utan också för Microsoft själva.

Här är lösningen:

”Det är här de auktoriserade återförsäljarna från Microsoft kommer in.

Det här är företag som skaffar företagslicenser för olika produkter från Microsoft i bulk och konfigurerar dem på ett sätt som passar slutkundens behov. Så slutkunden får bara en faktura från återförsäljaren för alla Microsoft-produkter de använder. Detta minskar antagningsbarriären för Microsoft-företagsprodukter kraftigt. ”

Det är DaaS i ett nötskal; det fungerar som en mellanleverantör för både leverantören (dapp) och användaren, där ingen av dem någonsin kommer att behöva hantera Vtho för att generera några smarta kontrakt mellan dem. En DaaS-leverantör kommer att göra det för dem, som sedan fakturerar fakturan till dapp.

Kampen mot COVID-19

En annan anmärkningsvärd nyhet är VeChains initiativ för att ta itu med kampen mot COVID-19. I maj 2020 samarbetade VeChain tillsammans med I-Dante för att skapa E-HCart, en blockchain-baserad medicinska registerapp som tjänar till att registrera alla medicinska journaler och test, inklusive COVID-19-testning och vaccination av en patient direkt på blockkedjan.

Först testad av Medelhavssjukhuset på Cypern skulle patienter ha all sin medicinska historiainformation direkt på sin telefon. Detta underlättar inte bara överföringen av medicinsk information från ett sjukhus till ett annat utan tillåter endast patienten att ha direkt kontroll över den. Läkare får inte se dem om inte patienten tillåter det.

I januari 2021 utökades E-HCart-appen för att användas av Aretaeio-sjukhuset på Cypern.

Vem är den här produkten för?

I grund och botten är VeChainThor för alla personer eller företag som vill eller behöver interagera, skicka betalningstransaktioner eller initiera smarta kontrakt på blockchain snabbt, billigt och säkert.

Oavsett om du är en partner som använder VeChains verktygskedja för dina försörjnings- / logistikbehov, eller en användare som starkt tror på framgången för projektet och de problem det försöker lösa, eller en utvecklare som vill bygga en dapp, dex eller andra defi-protokoll på blockchain, eller till och med en användare som vill interagera med andra via NFT, VeChainThor blockchain ger den robusta, effektiva, låga kostnaden och hastigheten som krävs för att göra i stort sett allt som användare gör på Ethereum-plattformen.

För att kunna göra någonting behöver man Vtho, som du kan få genom att antingen hålla VET-tokens eller köpa Vtho på en börs. Det skulle bara vara billigare att köpa yrkesutbildning och hodl det.

När denna artikel skrivs är en VET-token $ 0,02684, medan priset på Vtho är på $ 0,001403. Medan priset på VET förväntas öka med tiden kommer Vtho att förbli relativt lågt i kostnad.

Handledning / hur man använder / installerar en plånbok /

Nedan följer några videor om VeChain, vad det handlar om och några av dess funktioner:

Nedan följer en video om VeChainThor Mobile Wallet:

Nästa video nedan förklarar hur du överför dina VET-tokens till din Nano Ledger (Observera att du måste ladda ner en separat programvara, kallad Sync, och anslut sedan den till din huvudbok först)

VeChain-teamet

VeChain grundades av Sunny Lu, nuvarande VD och tidigare IT-chef med 15 års erfarenhet, samt tidigare CIO för Louis Vuitton i Kina. Han har en solid intellektuell bakgrund inom datavetenskap och nätverkskommunikation. Efter att ha haft första hand erfarenhet av mängden förfalskning av lyxvaror startade Sunny Lu inledningsvis VeChain med avsikt att spåra och autentisera dem. Men han utvidgade snart tanken till att omfatta andra varor och produkter.

Jay Zhang är medgrundare och är nuvarande CFO. Han har erfarenhet av att arbeta för PwC China och Deloitte UK (båda nu VeChain-partners) som Senior Manager i Finance. Han har många års erfarenhet av riskhantering.

Dr Peter Zhou är också en annan viktig medlem. Examen från University of Southampton med en doktorsexamen. examen i Computer Vision and Gait Recognition är han ansvarig för att leda forskning och utveckling inom blockchain. Han ansvarar också för att utveckla både PoA 2.0 och DaaS-funktionsuppgraderingar.

En annan teammedlem är Jianliang Gu, Partner Chief Technology Officer. Han tog examen från Shanghai University med en magisterexamen i cybernetik. Jianliang har över 16 års erfarenhet av både hårdvaru- och mjukvaruinbäddad systemutveckling och IT-hantering.

För mer information om teamet, klicka här.

Vad som gör VeChain tilltalande för användare och potentiella investerare är hur engagerat VeChain-teamet är på sociala medier med samhället. I synnerhet Sunny Lu och Dr Peter Zhou har varit aktiva på Twitter och informerat VeChain-communityn närhelst de kan om uppdateringar i partnerskap, uppgraderingar i dess funktioner etc. Detta är unikt och i djup kontrast till andra kryptoprojekt. vars team ger väldigt lite information om själva projektet. Ett samhälle i de andra projekten har ofta fått vänta i flera månader för att få till och med den minsta informationen eller nyheterna.

VeChain-communityn

VeChain har en stor, passionerad och dedikerad gemenskap. Mycket av vad de gör är inte bara att sprida ny information eller uppdatera projektet genom antingen YouTube och / eller Twitter utan har också tillhandahållit analytiska teorier om vart projektet kan gå och vilken roll det kan spela i framtiden.

Medan en del av denna analys är spekulation, har dess författare gett rationella förklaringar, om inte också bevis, för att motivera sina påståenden. Faktiskt, nästan dagligen, släpps / hittas ny information och cirkuleras sedan i hela samhället, vilket ger en ständig påminnelse om VeChains enorma potential. Alla nykomlingar som vill hitta mer information om VeChain har små problem med att hitta videor eller tweets om det.

VeChain-konkurrenter

Det bör noteras att VeChain inte är ensam om att försöka komma in på marknaden för leverantörskedjor. Det finns många andra kryptovalutaprojekt och centraliserade företag som använder blockchain-teknik för att komma in i denna sektor. Några av de mer kända är:

  • Ursprung
  • Waltonchain
  • IBM
  • FoodLogiQ
  • Hedera Hashgraph

Medan några av dessa konkurrenter har gjort framsteg har få samlat så många partnerskap som VeChain. Men det är inte att säga att VeChain kommer att ha en enkel körning. När allt kommer omkring är vissa företag inte så angelägna om att anta offentligt transparent blockchain. Vissa vill använda privat blockchain för att hålla sina känsliga data privata. Det vill säga att vissa företag med avsikt kommer att kringgå VeChain av den anledningen och fortsätta till IBM eller Hedera.

Nackdelar / nackdelar

Trots sina många fördelar har VeChain några nackdelar som för närvarande hämmar eller kan hämma dess förmåga att locka investerare och / eller företag att använda sin blockchain.

För det första finns det en missuppfattning att VeChain är ett kinesiskt företag eller är ett kinesiskt regeringsvalutaprojekt. Denna missuppfattning kommer från det faktum att mycket av den verksamhet VeChain har gjort har varit i Folkrepubliken Kina. Faktum är att Walmart China ensam har varit ansvarig för de allra flesta transaktioner som sker på blockchain.

Denna missuppfattning har inte bara avskräckt många potentiella investerare utan har också genererat negativa recensioner (i princip FUD) om projektet. Den här författaren vill ställa in rekordet och säga att VeChain inte på något sätt är en ‘kinesisk krypto’.

För det första ligger VeChain Foundation i Singapore och har flera kontor över hela världen. Ett kontor finns i Palo Alto, USA. För det andra, även om det är sant att VeChain har samarbetat med den kinesiska regeringen och många kinesiska företag, har det också samarbetat med europeiska och till och med amerikanska företag.

Till exempel samarbetade VeChain den 1 december 2020 med den amerikanska start-upp KnowSeafood för att använda sin Toolchain-driven StoryBird-applikation för transparens i sin leveranskedja. Detta partnerskap tillåter i huvudsak VeChain att komma in i sjöfartsindustrin på 102 miljarder dollar.

En annan potentiell nackdel som kan avskräcka investerare från att köpa VET-token har att göra med det stora maximala utbudet av VET-tokens. Enligt CoinMarketCap är det nuvarande priset på VET 0,02683 $, det finns för närvarande 64 315 576 989 VET-token i omlopp. Dess maximala utbud är 86712634466. På grund av det stora antalet VET-tokens hindrar detta priset på VeChains smarta penningtoken från att generera 20 – 100 gånger vinster.

För dem som för närvarande har VET-token har det rimligen antagits att priset på VET oundvikligen kommer att slå $ 1,00. Andra har dock förutspått en prishöjning på upp till $ 10,00 till och med $ 100 per token. Med tanke på att VeChains nuvarande börsvärde redan är 1,7 miljarder dollar är det högst osannolikt att ett $ 10 eller till och med $ 20 symboliskt pris är, trots att det är möjligt..

På grund av den enorma mängden VET-tokens i omlopp betyder det att för att priset alls ska gå upp är massanvändning ett måste! Om VeChain misslyckas med denna strategi finns det liten chans för investerare att vinna någon form av meningsfull vinst.

En tredje nackdel med att använda sitt ekosystem har att göra med den lilla detaljhandelsaktiviteten som pågår. Medan jätteföretag har hittat VeChains verktygskedjeværktyg och blockkedja är tilltalande, har det varit lite detaljhandel eller daglig aktivitet på blockkedjan, åtminstone jämfört med mängden aktivitet på Ethereum-plattformen. Medan vissa defi-protokoll och utbyten drivs av VeChain blockchain, som Vexchange, en gaffel från Uniswap och OceanX, är jag rädd att det inte finns mycket annat som händer.

Detta kan dock förändras. Andra decentraliserade ekosystem som drivs av VeChain blockchain, till exempel Vimworld och VulcanVerse, verkar vara mycket lovande. Båda plattformarna har arbetat hårt med att uppdatera sina ekosystem och NFT för användare. Och aktiviteten på deras plattformar har ökat stadigt. Du kan ta reda på mer om dem genom att hoppa över till deras hemsida.

En fjärde potentiell nackdel är att alla investerare i yrkesutbildning kommer att behöva vara starka under en längre tid innan de ser några stora vinster. Det betyder att till skillnad från andra kryptoprojekt bör investering iVeChain ses som en långsiktig investering och med långsiktig menar jag ungefär 2-5 år. En del har investerat i VeChain sedan 2018. Andra tidigare! Andra har dock dumpat sina VET-tokens för andra kryptoprojekt som lovade dem snabbare vinster.

Medan projektet har förvärvat många partners de senaste åren, tar det lite tid att utveckla dem ombord på sitt ekosystem. Till exempel har BMW Group varit en partner för VeChain sedan 2018. Ändå är implementeringen av spårning av sina fordon, reservdelar, koldioxid och körsträcka på blockchain fortfarande i deras pilotprogram och kommer fortfarande att kräva mer tid. Detta betyder inte att investerare kommer att se någon form av vinst på den nuvarande tjurmarknaden, men vinsterna på lång sikt förväntas bli ännu större.

VeChain Review: Slutsats

Sammanfattningsvis, baserat på all den insamlade informationen, är det säkert att säga att VeChain har absolut massiv potential att lyckas. Med den nästan konstanta registreringen av nya partners och kunder, liksom hur mycket det har åstadkommit sedan 2018, och med den stadiga antagandet av sin blockchain, är det inte konstigt varför den som tar en titt på projektet inte kommer att bli upphetsad om det. Ännu mer så har praktiskt taget alla kända YouTuber-kanaler talat mycket om projektet, även de som inte har någon yrkesutbildning i sin portfölj.

Men som det påpekades tidigare är inte VeChain utan nackdelarna. Missuppfattningen om att det är ett kinesiskt kontrollerat kryptoprojekt har avskräckt många potentiella investerare. Dessutom finns det en hel del debatt, om inte direkt misstankar, om VeChains mer centraliserade konsensusalgoritm, särskilt eftersom identiteten hos många av myndighetens masternoder ännu inte är känd.

En av de viktigaste anledningarna till att kryptovalutor och blockchain har varit mycket tilltalande har att göra med att decentralisera många sektorer i varje liv, vilket gör dem transparenta, fria från centraliserad kontroll och manipulation. Även om VeChain ger en legitim anledning till sin algoritm, kan vissa ha andra tankar om att bli involverade i ett projekt som döljer sina noder.

Det är inte särskilt tilltalande för dem som vill göra stora vinster snabbt. Tyvärr är VeChain ett av de projekt som tar tid att utvecklas och antas. Tiden är inte avgörande för detta projekt.

Men den här författaren anser att dessa nackdelar bleknar i jämförelse med projektets fördelar och vad den kan erbjuda. Eftersom fler och fler detaljhandels- och stora företag och företag fortsätter att komma in på kryptomarknaden, kan det inte råder något tvivel om att VeChain kommer att vara ett av de projekt som många kommer att tycka mycket tilltalande att bygga sin verksamhet på.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner