0x ($ ZRX) -opas: Salausvaluutan vaihto?

0x ($ ZRX) on avoin protokolla kehittäjille rakentaakseen omat hajautetut kryptovaluutanvaihtonsa Ethereum-lohkoketjuun. 0x tuli vastauksena keskitetyn vaihtoon (CEX) ja hajautettuun vaihtoon (DEX) liittyviin ongelmiin. CEX-järjestelmien osalta noin 1,1 miljardia dollaria on jo menetetty näiden alustojen turvallisuusrikkomusten vuoksi. Siksi kryptovaluutta-harrastajat ovat olleet varovaisia ​​pelkäämään varojen menettämistä. Hajautettujen pörssien oli tarkoitus olla vastaus tähän, mutta niihin liittyy myös lisääntynyttä kitkaa ja kasvavia transaktiokustannuksia. Tässä oppaassa tutkitaan, mitä 0x tarjoaa jo nykypäivän markkinoilla, ja katsomme heidän äskettäin julkaistua protokollan versiota 3.

Tausta

0x on CTO: n, Amir Bandealin ja toimitusjohtajan Will Warrenin idea. Muita avainhenkilöitä projektin takana ovat heidän blockchain-insinöörit, tuotesuunnittelijat, tutkijat ja liike-elämän strategit. Heillä on myös vahva luettelo neuvonantajista, mukaan lukien Fred Ehrsam, Coinbasen perustaja ja David Sacks, entinen PayPalin varatoimitusjohtaja.

Mikä on 0x?

0x on Ethereum-lohkoketjuun rakennettu protokolla hajautettujen keskusten luomiseksi ja tehostamiseksi. Sen tavoitteena on olla liitetty muihin järjestelmiin huippuluokan hajautettujen sovellusten (dapps) käyttämiseksi.

Pöytäkirjan tarkoituksena on innostaa varojen liikkumista koko finanssialalla eliminoimalla kolmannet osapuolet, jotka ovat tehneet prosessista monimutkaisen ja kalliin. Älykkäiden sopimusten läsnäolo on myös auttanut syrjäyttämään kolmannet osapuolet.

DEX: ien tulo turvaa käyttäjien varat ja estää hallituksen sensuurin. Nämä vaihdot asettavat käyttäjien varojen turvallisuuden käyttäjille itselleen sen sijaan, että luottaisivat keskitettyihin alustoihin, jotka ovat alttiita hakkeroinnille.

Bitcoin-lohkoketjun skaalautuvuusongelmien ja älykkään sopimusjoustavuuden puutteen vuoksi dapp-kehittäjät ovat parvenneet Ethereumiin rakentamaan hajautettuja ratkaisuja, kuten vaihtoa. Valitettavasti Ethereumia on tulvinut kaikki, jotka haluavat rakentaa erikoistunutta dappia, sovelluksilla, jotka eivät voi kommunikoida hyvin keskenään.

Lisäksi näillä sovelluksilla on vaihtelevaa turvallisuutta ja laatua. 0x tuli ratkaisemaan tämän käyttäjän pirstoutumisongelman sekä vähentämään dappien käyttökustannuksia.

Kuinka 0x toimii?

Vaikka se on rakennettu Ethereumin päälle, sen tilaukset käsitellään ketjun ulkopuolella, koska tilauksia vastaavia käytetään välittäjiä. Tilaukset ladataan Ethereum-lohkoketjuun vasta prosessin päätyttyä. Ketjun ulkopuolinen allekirjoittaminen vähentää tietyssä tapahtumassa käytetyn kaasun määrää ja vähentää samalla pääketjun kuormitusta.

Alustan välittäjä voidaan ajatella hajautetuksi vaihdoksi, jolla on sekä julkisia että yksityisiä tilauskirjoja. Tilaukset lähetetään näiden tilauskirjojen kautta sopivan ottelun aikaansaamiseksi.

Kaasumaksujen alentamisen lisäksi tämä lähestymistapa antaa käyttäjille mahdollisuuden hallita varojaan. Relayn tärkeä piirre on, että se vain helpottaa kauppoja, mutta ei suorita kauppoja.

Tämän sallimiseksi välittäjälle on toimitettava tilauksen tekijän allekirjoitus, joka toimitetaan sitten DEX: n älykkääseen sopimukseen. Välittäjät palkitaan protokollan natiivimerkillä ZRX, vaikka tätä on muutettu yhdessä useiden muiden ominaisuuksien kanssa 0x-version 3 versiossa.

0x-versio 3: Uusi protokolla, jossa on parannetut ominaisuudet


Elokuussa 2020 hajautettu protokolla julkaisi uuden version 3, jonka avulla käyttäjät voivat kehittää entistä tiiviimmin yhdistetyn DeFi-ekosysteemin. Tässä uudessa versiossa on 3 suurta päivitystä: ZRX-rahakkeiden, likviditeettisiltojen ja joustavat palkkiot.

0x panostusominaisuutta

0x: n versio 3 otti käyttöön panostusmekanismin, jonka avulla kaupankäyntimaksut voidaan hyväksyä missä tahansa tunnuksessa. Likviditeettiä tarjoavien markkinatakaajien katsotaan olevan ratkaisevia 0x: n pitkän aikavälin kasvulle, koska ne tuovat likviditeettiä. Siksi otettiin käyttöön uusi panostusominaisuus, jossa 0x-markkinatakaajille annetaan rahapalkintoja. Tämä tarkoittaa sitä, että kukin ZRX-haltija voi liittyä markkinatakaajan omistusosuuksiin ja olla oikeutettu osuuteen likviditeettipalkkioista. Samaan aikaan on markkinatakaajan edun mukaista houkutella sidosryhmiä liittymään pooliinsa, koska se lisää niiden potentiaalisia likviditeettipalkkioita ja heidän äänivaltaansa hallintokysymyksissä, koska sidosryhmien on siirrettävä puolet äänivallastaan ​​markkinatakaajaan.

Likviditeettisillat

Likviditeettisillat ovat jännittävä päivitys hajautetun rahoituksen (DeFi) kehittäjille, jotka rakentavat sovelluksia, jotka hyötyvät lisää likviditeettiä. Tämä johtuu siitä, että ominaisuus antaa heille mahdollisuuden hankkia likviditeettiä paitsi itse 0x-verkosta, myös muista DEX-palveluista, kuten UniSwap tai Kyber yhdestä integrointipisteestä, joka tunnetaan nimellä 0x API (lisätietoja alla). Lyhyesti sanottuna antamalla käyttäjille pääsy muiden DEX-laitteiden likviditeettiin, mikä varmistaa, että tilaukset täytetään suurempien määrien saavuttamiseksi, ja houkuttelee siten vielä enemmän käyttäjiä alustalle.

Joustavat maksut välittäjille

Aikaisemmin 0x sallitsi välittäjien saada maksuja vain ZRX: ssä. Tämä oli ongelmallista, koska joskus välittäjät eivät ehkä halua vastaanottaa maksuja ZRX: ssä. Se johti myös heikkokokemukseen Relayereille, koska se loi lisää vaiheita DEX-kaupankäynnissä, esimerkiksi yhdellä suurimmista 0x DEX -tuotteista ei ollut maksuja. Ja spekuloidaan, että tämä johtuu rajoitetuista tavoista, joilla palkkiot voitaisiin maksaa. Tämä on korjattu versiossa 3, jossa välittäjät voivat päättää, että palkkiot maksetaan missä tahansa Ethereum-pohjaisessa tunnuksessa tai jopa parhaillaan kaupattavassa tunnuksessa.

ZRX-tunnus: Mikä se on?

ZRX-tunnus on rakennettu Ethereumin ERC-20-standardin perusteella. Sen lisäksi, että sitä käytetään maksamaan välittäjille kaupan helpottamiseksi, sitä käytetään myös 0x-protokollan hallintaan. Tämän mukaisesti hallussaan olevan ZRX: n määrä määrää, mikä vaikutusvalta kuvernöörillä on, kun hän osallistuu hallintokysymyksiin, kuten protokollapäivityksiin..

ZRX-tunnuksen tarjonta on kovasti rajattu miljardiin. Sen käynnistämisen aikana vuonna 2017 puolet tunnuksista julkaistiin ja jaettiin kehittäjille (15%), 0x (15%), perustajatiimille (10%) ja neuvonantajille (10%).

ZRX on listattu Binancessa, Coinbasessa, Huobissa, HitBTC: ssä ja muissa johtavissa pörsseissä. Tallennusta varten tunnusta tukevat Ledger (sekä Nano X että Nano S), Enjin, Exodus ja muut ERC-20-tunnuksille alustetut salausvaluutan lompakot..

Kuten edellä mainittiin, 0x-tiimi on äskettäin ottanut käyttöön ZRX: n panostusominaisuudet, mikä antaa enemmän kannustimia sekä likviditeettiä tarjoaville markkinatakaajille että ZRX: n haltijoille.

Muut virtalähteet 0x

0x: llä on koko tuotepaketti avoimen protokollansa lisäksi. Nämä ovat:

·         0x välitön– Tämä tarjoaa tavan ostaa kryptovaluutta mistä tahansa sovelluksesta tai verkkosivustosta.

·         0x mesh – Mahdollistaa pääsyn maailmanlaajuiseen P2P-tilauskantaan tunnuksia varten.

·         0x API – Voidaan käyttää likviditeetin keräämiseen protokollaan perustuvilta alustoilta, kuten UniSwap ja Mesh. Sitä voidaan käyttää myös rahakkeiden vaihtamiseen hinnan perusteella.

·         Matcha – Alusta parhaiden hintojen löytämiseksi vaihtoverkoista.

·         0x laajennusta – Käytetään releiden kanssa uusien kauppatyyppien sisällyttämiseksi.

·         0x OTC – Tämä on kuluttajapohjainen vaihto joka mahdollistaa ETH-tunnusten P2P-vaihdon ilman relay-laitetta. Toisin kuin muut P2P-pörssit, 0x OTC antaa myyjän lähettää linkin ostajalle millä tahansa alustalla, myös sosiaalisessa mediassa, ja sen tulokset tallennetaan Ethereumin lohkoketjuun.

Vaikka protokollalla on lukuisia etuja, siinä käytetään monen allekirjoituksen älykkäitä sopimuksia, joita voidaan hyödyntää, koska ne perustuvat edelleen koodiin. Koska DEX: t ovat edelleen keskeneräisiä, niillä ei ehkä ole tarvittavaa likviditeettiä vähemmän tunnettujen tunnusten tilausten täyttämiseen.

Johtopäätös

Kun blockchain-tekniikka kypsyy, niin sovellusten pitäisi toimia sen päällä. Kuitenkin, kun useampia dappeja tulvii kohtaus, tarvitsemme vakio laatu- ja suojausasetukset varmistaaksemme, että nämä järjestelmät toimivat aiotulla tavalla. Onneksi 0x: n kanssa standardi on jo asetettu.

Lisäksi dapp-kehittäjien on myös omaksuttava järjestelmä, jotta käyttäjät voivat hyötyä alhaisista transaktiomaksuista.

0x-protokollaa voidaan käyttää ennustusmarkkinoilla, kuten urheiluvedonlyönnissä, jotka edellyttävät fyysisten tapahtumien lopputuloksia käsittelemättöminä.

Alustan laajat käyttötapaukset voivat myös tuoda todellista muutosta hajautettuun maailmaan samalla kun hyödynnetään ketjun ulkopuolisia mekanismeja skaalautuvuuden parantamiseksi huomattavasti.

Hajautettu rahoitus (DeFi) -sarja: oppaita, oppaita ja muuta

Sisältöä sekä aloittelijoille että edistyneemmille käyttäjille, tutustu YouTube DeFi -sarjaamme, joka sisältää opetusohjelmat ESSENTIAL TOOLS -työkaluista, joita tarvitset kauppaa varten DeFi-tilassa. MetaMask ja Uniswap. Sekä syvällinen sukellus suosittuihin DeFi-aiheisiin, kuten Reef.finance ($ REEF) ja Polkadot ($ DOT)

Tämän verkkosivuston DeFi-sarja kattaa myös aiheet, joita ei ole tutkittu YouTubessa. Jos haluat tutustua DeFi: hen, tutustu hajautetun rahoituksen (DeFi) yleiskatsaukseen: Opas kryptovaluutan kuumimpaan suuntaukseen

Opetusohjelmat ja oppaat ESSENTIAL DEFI -TYÖKALUILLE:

 • MetaMask-opas: Kuinka luoda tili? PLUS-vinkkejä ja hakkereita edistyneille käyttäjille
 • Uniswap-arvostelu ja opetusohjelma: Aloittelijan opas ja edistyneitä vinkkejä
 • Seerumin DEX-opas ja arvostelu
 • SushiSwap ($ SUSHI) selitti
 • 1 tuuman vaihto, Mooniswap ja Chi GasToken: lopullinen arvostelu ja opas

Katso tarkempia tietoja muista erityisistä DeFi-projekteista DeFi-tunnisteoppaistamme. Tässä on suosituimpia oppaita:

 • AAVE ($ LEND)
 • Ampleforth ($ AMPL) -katsaus: Tämän DeFi-protokollan olennainen opas
 • ChainLink ($ LINK) -opas: Avainlinkki DeFi-tilaan
 • Cream Finance ($ CREAM): Mikä se on?
 • Curve Finance ($ CRV) -opas
 • DODOEx ($ DODO): Vallankumouksellinen ketjun likviditeetin tarjoaja
 • Lineaarinen rahoitus ($ LINA): Synteettisten vaihtoalustojen tulevaisuus?
 • Polkadot ($ DOT): Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää Kiinan DeFi-rakkaudesta
 • RAMP DeFi: Kuinka se avaa sidottujen varojen arvon?
 • Reef Finance ($ REEF): All-in-One Defi -alusta
 • Solana ($ SOL) selitti
 • Kaavio ($ GRT) – Hajautettujen sovellusten seuraava taso
 • Trustswap ($ SWAP) selitti – seuraavan sukupolven DeFi-tapahtumia
 • Yearn.Finance yhdistää DeFi-ekosysteemin
 • Wing Finance ($ WING) – Luottoihin perustuva DeFi-laina-alusta

Lisää videoita ja artikkeleita on tulossa pian osana DeFi-sarjaamme, joten muista tilata Youtube-kanava ja (toistaiseksi) ILMAINEN viikoittainen uutiskirje joten sinulle voidaan ilmoittaa heti, kun he tulevat ulos!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map