Mikä on Cardano?

Cardano on hajautettu älykäs sopimusalusta, jota ohjaa vertaisarvioitu akateeminen tutkimus ja joka kykenee suorittamaan sekä taloudellisia että hajautettuja sovelluksia. Ethereumin entisen perustajan perustaman Cardanon tavoitteena on parantaa Ethereumia tarjoamalla edullisia, turvallisia ja skaalautuvia liiketoimia. Älykkäiden sopimusten turvallisuuden parantamiseksi Cardano käyttää ohjelmointikieli Haskell jonka on osoittautunut helpommaksi tarkastaa ja muodollisesti tarkistaa. Lisäksi Cardano käsittelee avoimesti sääntelyn valvonnan tarvetta säilyttäen samalla kuluttajien yksityisyyden ja suojan innovatiivisen ohjelmistoarkkitehtuurin avulla.

Mikä on ADA-tunnus ja sen käyttötarkoitukset?

ADA on Cardanon natiivi kryptovaluutta. Se lanseerattiin 1. tammikuuta 2018 alkuperäisen kolikkotarjouksen avulla hyödyllisyystunnuksena, ja sen kokonaismäärä on 45 miljardia. Se on tällä hetkellä 8. suosituin kryptovaluutta, joka perustuu markkina-arvoon KolikkoGecko.

Kun Shelley Public -testiverkko avataan 9. kesäkuuta 2020, kuka tahansa operaattori voi perustaa Cardano-osakesarjan odottaakseen panosta ja valtuuskuntaa mainnetissa, joka julkaistaan ​​kesällä 2020..

Lopulta ADA antaa käyttäjille mahdollisuuden lähettää arvoa kahden osapuolen välillä, maksaa tuotteista tai palveluista, tallettaa varoja pörssiin tai kirjoittaa sovelluksen. ADA: ta käytetään myös tapahtumien hallintaan Cardano-verkossa.

Lue lisää ADA: sta video- Cardanollamme (ADA-kolikko) pähkinänkuoressa.

Perustaja: Charles Hoskinson

Charles Hoskinson on Ethereumin perustaja ja Ethereum Classicin perustaja, jolla on laaja kokemus älykkäiden sopimusten ja ohjelmointikielen Haskell kanssa. Hän on suorapuheinen kriitikko ja erosivat Ethereumin tiimin kanssa vuonna 2016. Tämä johtui todennäköisesti ideologisista eroista, jotka johtuvat ryhmän vastauksesta DAO hakata 2016. Hoskinson on nyt yhtiön toimitusjohtaja Syöttöteho Hong Kong (IOHK), ja he ovat omistaneet suuren joukon asiantuntijainsinöörejä ja tutkijoita rakentamaan Cardanon alusta asti.

Cardano – blockchain-protokollan kehittäminen

YouTube-juliste

Cardanon tavoitteena on tulla kolmannen sukupolven lohkoketju, joka voittaa edellisten sukupolvien lohkoketjujen ongelmat, nimittäin skaalautumattomuuden, yhteentoimivuuden ja kestävyyden puute. Cardano pyrkii kehittämään alustaansa näiden kahden pääperiaatteen mukaisesti:

 • Vertaisarviointi: kaikki tieteet, jotka ohjaavat ratkaisuja näihin kysymyksiin, käyvät läpi vertaisarvioinnin.
 • Korkea varmuuskoodi: Cardano pyrkii tuomaan saman tason tieteellisen tiukkuuden kriittisille järjestelmille, kuten ilmailu- ja avaruusteollisuudelle, projektinsa kehittämiseen.

Cardanon alustalla on seuraavat keskeiset ominaisuudet:

 • Cardano rakennetaan Haskell-koodilla. Haskell käyttää matematiikkaan perustuvaa lähestymistapaa, joka tuottaa paljon turvallisemman ja luotettavamman protokollan.
 • Virallisesti todennettu vaarnan yksimielisyys vaadittiin Ouroboros. Se on ensimmäinen todistettavasti turvallinen blockchain-protokolla, jonka IOHK-tiimi on kehittänyt ja vertaisarvioitu. Sillä on etuja perinteiseen työnestoketjujen todistamiseen (esim. Bitcoinin käyttämään) vaatimalla vähemmän laskentaresursseja (ei tule kaivostoimintaa), ja se on siten halvempi suorittaa, mutta on yhtä turvallinen kuin suositumpi Proof of Work -algoritmi. Siinä on myös uusi palkintomekanismi estämään hyökkäykset, kuten esto ja itsekäs kaivostoiminta.
 • Rekursiivinen verkkoverkkoarkkitehtuuri (RINA): Cardano pyrkii rakentamaan RINA: ta vähentääkseen tiedonsiirtoon ja levittämiseen tarvittavaa kaistanleveyttä. Ajatuksena on, että RINA: lla on vähemmän protokollia, mutta se pystyy toimimaan nopeammin, mutta tarjoaa silti avoimuutta, yksityisyyttä ja skaalautuvuutta.
 • Protokolla on suunnattu käyttäjien yksityisyyden suojaamiseen ottaen samalla huomioon sääntelyviranomaisten tarpeet. Tällöin Cardano on ensimmäinen protokolla, joka tasapainottaa nämä vaatimukset vivahteikkaalla ja tehokkaalla tavalla, joka on edelläkävijä uudelle lähestymistavalle kryptovaluutoille.
 • Cardano on myös täysin avoimen lähdekoodin ja patenttivapaa.

Cardanon alustaa rakennetaan kahteen kerrokseen – siirtokerrokseen ja laskennalliseen kerrokseen. Tämä antaa järjestelmälle joustavuutta huollon aikana ja mahdollistaa päivitykset pehmeillä haarukoilla.

ADA: n suorittavan siirtokerroksen valmistuttua erillinen laskentakerros rakennetaan älykkäiden sopimusten käsittelemiseksi. Cardano suorittaa myös hajautettuja sovelluksia tai dapps-palveluja, joita mikään yksittäinen osapuoli ei hallitse, mutta toimii sen sijaan blockchainilla.

Cardanon edut ja haitat?

Cardanon edut

Monet älykkäät sopimuskäyttäjät uskovat, että Cardanolla on avain pitkän aikavälin turvalliseen kehitykseen. Tämä johtuu Ethereumin kaltaisten alustojen lukuisista hakkeroista ja haavoittuvuuksista. Cardanon perustaja Charles Hoskinson on kritisoinut Ethereumia “kiireeksi tuotteeksi”, jolla on haavoittuvuuksia, jotka johtavat kuuluisiin hakkeroihin, kuten DAO. Tätä voidaan pitää oireena Ethereumin ohjelmointikielen Solidity puutteista. Cardano parantaa tätä mahdollistamalla kehityksen Haskellin avulla, joka voidaan muodollisesti todentaa.

Cardanon panosnäyttö-mallin käyttö itsessään tuo mukanaan paljon etuja, kuten vähemmän alttiita häiriöille, koska solmut ovat vastuussa läpäisykyvystä ja eliminoivat siten ylimääräisten koneiden tarpeen. Puolestaan ​​kulutetaan vähemmän energiaa, mikä on ympäristöystävällisempää.

Palkinnot jaetaan hallussaan olevien rahakkeiden lukumäärän eikä laskennallisen voiman määrän perusteella, mikä on oikeudenmukaisempaa.

Alustan kaksikerroksisen järjestelmän avulla kukin taso voi vastata kaikista tehtävistä. Tämä tarkoittaa enemmän yhteentoimivuuden potentiaalia erilaisten kryptovaluutta-alustojen kanssa ja on siten skaalautuvampi kuin Ethereum.

Cardanon haitat

Cardanon kriitikot ovat kiinnittäneet huomiota projektin hitaaseen kehitykseen ja liian ihanteellisiin tavoitteisiin. Tämä voi olla riskialtista Cardanolle, koska aggressiivisemmat kilpailijat voivat ohittaa sen, tai sääntely-ympäristö voi samalla muuttua.

Monet Cardano-tiimin lupaamat ominaisuudet eivät ole vielä käytettävissä. Joten paljon siitä, mitä sanotaan siitä, kuinka sen kryptovaluutta ADA toimisi, on edelleen teoreettista.

Mikä on Daedalus-lompakko?

ADA: n tallentamiseksi ja käyttämiseksi sinun on asennettava Cardano’s Daedalus lompakko. Lompakon avulla voit lähettää ja vastaanottaa ADA: ta sekä tarkastella tapahtumahistoriaasi.

Daedalus-lompakossa on myös seuraavat ominaisuudet:

 • Rajoittamaton kirjanpito – Hallitse mitä tahansa määrää lompakoita Cardanon innovatiivisella hierarkkisella deterministisellä lompakon toteutuksella. Tämä antaa sinulle paremman hallinnan varojen järjestelystä. Siinä on myös tehokkaat varmuuskopiointiominaisuudet, jotka auttavat palauttamaan varojasi milloin tahansa.
 • Lisäsuojaus – Cardano ei pidä avaimiasi. He käyttävät maailman edistyneintä salausta turvallisuuden takaamiseksi hyökkäyksiltä ja tarjoavat salasanoja ja siemeniä kaikille tileillesi.
 • Vienti paperitodistuksiin – Lompakot voidaan viedä paperivarmenteisiin, jolloin käyttäjät voivat sijoittaa varat kylmävarastoon.
 • Rakennettu verkkotekniikoiden avulla – Daedalus on rakennettu taistelussa todistetulle avoimen lähdekoodin kehitysalustalle Electron, joka rakentaa monialaisia ​​työpöytäsovelluksia Javascriptin, HTML: n ja CSS: n avulla.

Daedalus-lompakko on edelleen kesken, ja niiden odotetaan tulevan pian:

 • Tuki Bitcoinille ja Ethereum Classicille.
 • Panostusominaisuudet, joiden avulla ADA: n haltijat voivat ansaita enemmän ADA-tunnuksia.
 • Mobiililompakko sekä iOS: lle että Androidille.

Resurssit:

Verkkosivusto https://cardanofoundation.org/

IOHK-verkkosivusto https://iohk.io/

Ouroboros-valkopaperi https://iohk.io/research/papers/#9BKRHCSI

Blogi https://cardanofoundation.org/blog/

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Please Follow Us
Facebooktwitter
Promo
banner
Promo
banner